gözün aydın canım maşallah size darısı başımıza.Selamlar
Biz de 11.11.15 carsamba gunu 9.35 de dogduuuk.. cok sukur hersey yolunda gitti. Dr.umuzla ve anestezi uzmanimizla konustugumuz gibi epidural+spinal (kombo) sezeryan ile dogduk. Dogum sirasinda hersey mukemmeldi. Ilk belden igneler vuruldu ve gogusten asagisi ayak uclarina kadar uyusuktu. Ama gogus ustu kollar ve kafamda hersey netti. Uyusukluk baslayinca ameliyat basladi ve belli bi noktaya gelince esimde yanima geldi. El ele goz goze dogum yaptik ve harika bir duyguydu. Sezeryan olacaklara kesinlikle boylesini tavsiye ediyoruuum. Baska turlusu dusunulemez bile.. bebegin kafasi gozukmeye baslayinca kameralar hazirlandi ve cekim basladi. Bebek dogdu viyaklama sesleri kulaklarimizda aman Allahim o nasil bur duyguu! Allahim isteyen herkese yasatsin insallah. Bebegi perinatolog kontrol ettikten sonra hemen yanimiza getirdiler ve ikimizin arasina biraktilar. O bi yandan biz bi yandan aglayarak duygusal anlar yasadik ne diyim bu anlari yasayacagimi hic bilemezdim.. sonra bebisi aldilar ve yukari bakim odasina gonderdiler tabi esimi de.. beni de hafif uykuyla karisik sersemlettiler ama cok degil. Herseyi duyuyordum ama gozler kapaliydi.. kapatma islemleri bitince kat hemsiresi beni de yukari odama cikartti.. sonrasi tum aileyle ve bebekle karsilasmanin duygusal patlamalari.. ilk biraz agri vardi sonucta karinda kesik var ama agri kesiciler ve epidural katederi agrilari durdurmaya yetti.. sondayi ameliyat oncesi taktiklari icin tivalet sorunu da yoktu. Odaya ciktiktan 2 saat sonra yemek yemege 5 saat sonra da yurumeye kalktim. Bebegim de artik hep yanimdaydi.. ilk gun emzirme eziyetli oldu haliyle sut yoktu ama bebek acti.. aksama kadar emzirme cabalariyla gecti ancak yetmedigi icin gece boyu mama destegi verdiler. Ertesi gunu sutum biraz daha cozuldu ve daha ertesi gun biraz daha.. ama meme uclarim kucuk oldugu icin bazen sagip siringayla besliyorum. Sonucta kendi sutumu verebiliyotum. Sagdikca da uclar buyuyecek diye umuyorum. Umarim dilefigim gibi olur..
Bizim hikayemiz de boyle..
Allah isteyen herkese en guzel dogum hikayesini nasip etsin insallah..
Selamlar
Biz de 11.11.15 carsamba gunu 9.35 de dogduuuk.. cok sukur hersey yolunda gitti. Dr.umuzla ve anestezi uzmanimizla konustugumuz gibi epidural+spinal (kombo) sezeryan ile dogduk. Dogum sirasinda hersey mukemmeldi. Ilk belden igneler vuruldu ve gogusten asagisi ayak uclarina kadar uyusuktu. Ama gogus ustu kollar ve kafamda hersey netti. Uyusukluk baslayinca ameliyat basladi ve belli bi noktaya gelince esimde yanima geldi. El ele goz goze dogum yaptik ve harika bir duyguydu. Sezeryan olacaklara kesinlikle boylesini tavsiye ediyoruuum. Baska turlusu dusunulemez bile.. bebegin kafasi gozukmeye baslayinca kameralar hazirlandi ve cekim basladi. Bebek dogdu viyaklama sesleri kulaklarimizda aman Allahim o nasil bur duyguu! Allahim isteyen herkese yasatsin insallah. Bebegi perinatolog kontrol ettikten sonra hemen yanimiza getirdiler ve ikimizin arasina biraktilar. O bi yandan biz bi yandan aglayarak duygusal anlar yasadik ne diyim bu anlari yasayacagimi hic bilemezdim.. sonra bebisi aldilar ve yukari bakim odasina gonderdiler tabi esimi de.. beni de hafif uykuyla karisik sersemlettiler ama cok degil. Herseyi duyuyordum ama gozler kapaliydi.. kapatma islemleri bitince kat hemsiresi beni de yukari odama cikartti.. sonrasi tum aileyle ve bebekle karsilasmanin duygusal patlamalari.. ilk biraz agri vardi sonucta karinda kesik var ama agri kesiciler ve epidural katederi agrilari durdurmaya yetti.. sondayi ameliyat oncesi taktiklari icin tivalet sorunu da yoktu. Odaya ciktiktan 2 saat sonra yemek yemege 5 saat sonra da yurumeye kalktim. Bebegim de artik hep yanimdaydi.. ilk gun emzirme eziyetli oldu haliyle sut yoktu ama bebek acti.. aksama kadar emzirme cabalariyla gecti ancak yetmedigi icin gece boyu mama destegi verdiler. Ertesi gunu sutum biraz daha cozuldu ve daha ertesi gun biraz daha.. ama meme uclarim kucuk oldugu icin bazen sagip siringayla besliyorum. Sonucta kendi sutumu verebiliyotum. Sagdikca da uclar buyuyecek diye umuyorum. Umarim dilefigim gibi olur..
Bizim hikayemiz de boyle..
Allah isteyen herkese en guzel dogum hikayesini nasip etsin insallah..
bende çok uğraşıyorum uyandırmak için hafif sarılığımız vardı ama geçiyor ve sarılık geçtikçe bebeğim daha hızlı uyanıyor senin bebeğin kaç günlük benimki 36+3 te doğdu şimdi 17. günümüz allah a şükür gözümüz biraz daha açıldı 2 saatte bir emziriyorum saat kurup ama dün gece uyuyakalmışım 5 saat aç kaldı çocuğum ama ağlamadı kafamatakıldı 5 saatte acıkmazmı bi çocuk ??? ben uyandırdımda uyandı emdi ben tüm gün vicdan azanı çektim ağlamaktan helak oldum nasıl uyyakalırım diye hala içim acıyo ya yine uyuyakalırsamKizlar bebegim memeyi alamiyor bu yuzden ckk agliyor varmi bizim gibi olan ne yapoyorsunuz bide uyandiramiyorum 1 saat ugrasiyorum
Bebegin cikma suresi cok hizli cnm. 5-7 dk dan fazla degil. O senden once odaya cikiyor. Toplam 20-25 dk da bebek odasinda oluyor sende 45dk da falan odandasin.Canim benim Allah anali babali buyutsun. Cooook mutlu olun. Hep gulun,aglarsaniz da yine boyle mutluluktan olsun :)
Cok tesekkurler dogum hikayeni paylastigin icin. Aglattin beni :)
ozellikle sezeryan dogum hikayelerine ihtiyacim var. Bana epidural yapilmayacak sadece spinal olacak.
Sana sormak istedigim birkac sey var, uyustun ve operasyon basladi... Bebek ne kadar surede cikariliyor? 5 dk, 10 dk.. Veya daha uzun mu?
İkincisi dikis ne kadar suruyor? Yani ameliuata girdigin andan odana cikman totalde ne kadar suruyor? Bir de youtube da bitane sezeryan izledim,yani sadece kadini gosteriyodu videoda,kocasi cekiyo. Kadin baya sallaniyo,biraz urktum,artik dikiyolar miiii,cocugu mu cikariyolar anlamadim cok kisa bi video. Kadin baya sallaniyodu,hatta genel anestezi mi isteseydim acaba diyodu.
Cok kanaman oluyor mu,yani mesela kac hasta bezi kullandin? Gerek oliyor mu? Ben dun aldim da,merak ettim :)
Dikis acilarina raziyim,sonucta bicak yarasi bi sekilde agri kesicilerle falab gecer insallah. Ama ben bide sundann korkuyorum, niye spinal yaptiriyosin,genel anestezi oste. Spinalde felc riaki var dedi dun bi kadin...
İnan dr 23 kasim a randevu verdiginde ahh keske yarin 23 kasim olsa da bebegime kavussam diyodum. Simdi oyle korkuyorum ki,gece aklima geliyo,nefesim kesiliyo sanki korkuyorum
Günaydın, kızımın yüzünde isilik gibi şeyler çıktı. Neden oluyor acaba normal mi?
ben de hamılelık donemımde hıc şişmediğim halde dogumdan cıktım ve ellerım ayaklarım neredeyse 5 kg oldu :) dktorum normal oldugunu soyledı 3-4 güne ancak indi ve benim yüzüm de şişmişti sezarye sonrası.. cok ama cok su iç ben neredeyse 4 lt ıctımKizlar sez.dogum sonrasi ayak sismesi normal mi? 2 ayagimda bilege kadar sisti. Yapmam gereken birsey var mi?
Benimki 38 6 da dogdu gun gectikce tuhaf huylari cikiyor bi gun bizde uyandiramadik 10 saat burnunu siktim topuklarini siktim yapmadigim sey kalmadi cok uzuldum o gunde hastanede kontroldeydik doktor 1 saat daha emmezse yatiririz dedi inat ettim hemsire arkadasim vardi yari baygn zorla memeyi soktuk agzina 2 saat ugrastik o gunden sonra bi daha o kadar uzun sure uyumadi simdi en fazla 2 saat bekletiyorum hemen uyaniyo gecen gecede uyuyakalmisim yavrum k3ndi kendine uyanmis agliyor yanniz simdide sole bi sorunumuz var emiyor kaucukla emziriyorum normal memeyi alamiyor bi turlu uyuyamiyor zar zor uyutuyorumbende çok uğraşıyorum uyandırmak için hafif sarılığımız vardı ama geçiyor ve sarılık geçtikçe bebeğim daha hızlı uyanıyor senin bebeğin kaç günlük benimki 36+3 te doğdu şimdi 17. günümüz allah a şükür gözümüz biraz daha açıldı 2 saatte bir emziriyorum saat kurup ama dün gece uyuyakalmışım 5 saat aç kaldı çocuğum ama ağlamadı kafamatakıldı 5 saatte acıkmazmı bi çocuk ??? ben uyandırdımda uyandı emdi ben tüm gün vicdan azanı çektim ağlamaktan helak oldum nasıl uyyakalırım diye hala içim acıyo ya yine uyuyakalırsam
bebeğin başı aşşağıda değilmiydi benim öyle de merak ettım ??Sevgili annisler
Ben 6 kasım cuma 10:40 ta doğum yaptım şimdi çok şükür ikimizde iyiyiz oğlumun boynunda kordon dolanması varmış doktorum son kontrolde bana telaşlanmayayım diye söylememiş ama pazartesi olan doğumu cumaya almıştı. Spinal epidural sezeryan oldum. Anca toparladım kendimi yazmak için bu arada doğum yapan arkadaşlarıma acil şifalar bebeklerine sağlıklı ömürler dilerim.Şimdi emzirme telaşındayım
Kafasını yukarda tutarak emzirmeye denedin mi hiç? İnşallah gecici bi durumdur. Sütün çoksa genzine fışkırıyordur. Biraz sağıp öyle emzirmeyi dene istersen.Kızlar benim bebeğim bugün 12 günlük genzine sürekli süt kaçıyor nefesi kesiliyor ödüm kopuyor kaldırıyorum sırtına vuruyorum ama her defasında korkudan ağlıyorm ben
Siz de böyle bişey oluyor mu
oluyor canım kıpkırmızı oluyor yutkunmaya çalışıyor aynen sırtına vur ayarlayamıyor sanırımKızlar benim bebeğim bugün 12 günlük genzine sürekli süt kaçıyor nefesi kesiliyor ödüm kopuyor kaldırıyorum sırtına vuruyorum ama her defasında korkudan ağlıyorm ben
ben normal doğurdum bendede şişlik vardı acayip şekilde ayaklarım kütük gibi olmuştu doktorum bol bol dinln uyu dedi geçtiKizlar sez.dogum sonrasi ayak sismesi normal mi? 2 ayagimda bilege kadar sisti. Yapmam gereken birsey var mi?
Burnu tıkanmıştır bizde de oluyor hastanede serum fizyolojik vermişlerdi onu damlatıyorm bşr de oda kuru olabilir ben sürekli odanın nemini kontrol ediyorm termometre ile.Günaydın anneler bizde 5 Kasımda doğduktan şükürler olsun sağlık problemimiz yoktu ama 2 gündür hirliyor bebeğim çok üzülüyorum neden oluyor acaba ne yapmam gerek bilemiyorum nefes aldıkca hırıltısi duyuluyor. Uyurken ses çıkmıyor neyseki ama korkuyorum
Bende hamilelikte başlayan ödem vardı ayaklarda, kontrolde doktora sordum, yeşil çay ve bol su içmemi ve abartmamak koşulu ile ara sıra maydanoz suyu içmemi söyledi, 40 günden önce de ödemlerin çözülmesini bekleme, yavaş yavaş gidecek dedi.Kizlar sez.dogum sonrasi ayak sismesi normal mi? 2 ayagimda bilege kadar sisti. Yapmam gereken birsey var mi?
Kızlar benim bebeğim bugün 12 günlük genzine sürekli süt kaçıyor nefesi kesiliyor ödüm kopuyor kaldırıyorum sırtına vuruyorum ama her defasında korkudan ağlıyorm ben
Doğumdan sonra ciğerlerindeki pisliği atıyordur benim oğlum 7 günlük oldu. Hırıltı ve Çapakla vardı doğduğundan beri. Hırıltı bitti. Çapak geçmedi.Günaydın anneler bizde 5 Kasımda doğduktan şükürler olsun sağlık problemimiz yoktu ama 2 gündür hirliyor bebeğim çok üzülüyorum neden oluyor acaba ne yapmam gerek bilemiyorum nefes aldıkca hırıltısi duyuluyor. Uyurken ses çıkmıyor neyseki ama korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?