Kasim 2015 dogum yapan anneler

gözün aydın canım maşallah size darısı başımıza.

Canim benim Allah anali babali buyutsun. Cooook mutlu olun. Hep gulun,aglarsaniz da yine boyle mutluluktan olsun :)

Cok tesekkurler dogum hikayeni paylastigin icin. Aglattin beni :)

ozellikle sezeryan dogum hikayelerine ihtiyacim var. Bana epidural yapilmayacak sadece spinal olacak.

Sana sormak istedigim birkac sey var, uyustun ve operasyon basladi... Bebek ne kadar surede cikariliyor? 5 dk, 10 dk.. Veya daha uzun mu?

İkincisi dikis ne kadar suruyor? Yani ameliuata girdigin andan odana cikman totalde ne kadar suruyor? Bir de youtube da bitane sezeryan izledim,yani sadece kadini gosteriyodu videoda,kocasi cekiyo. Kadin baya sallaniyo,biraz urktum,artik dikiyolar miiii,cocugu mu cikariyolar anlamadim cok kisa bi video. Kadin baya sallaniyodu,hatta genel anestezi mi isteseydim acaba diyodu.

Cok kanaman oluyor mu,yani mesela kac hasta bezi kullandin? Gerek oliyor mu? Ben dun aldim da,merak ettim :)

Dikis acilarina raziyim,sonucta bicak yarasi bi sekilde agri kesicilerle falab gecer insallah. Ama ben bide sundann korkuyorum, niye spinal yaptiriyosin,genel anestezi oste. Spinalde felc riaki var dedi dun bi kadin...

İnan dr 23 kasim a randevu verdiginde ahh keske yarin 23 kasim olsa da bebegime kavussam diyodum. Simdi oyle korkuyorum ki,gece aklima geliyo,nefesim kesiliyo sanki korkuyorum

Kizlar bebegim memeyi alamiyor bu yuzden ckk agliyor varmi bizim gibi olan ne yapoyorsunuz bide uyandiramiyorum 1 saat ugrasiyorum
bende çok uğraşıyorum uyandırmak için hafif sarılığımız vardı ama geçiyor ve sarılık geçtikçe bebeğim daha hızlı uyanıyor senin bebeğin kaç günlük benimki 36+3 te doğdu şimdi 17. günümüz allah a şükür gözümüz biraz daha açıldı 2 saatte bir emziriyorum saat kurup ama dün gece uyuyakalmışım 5 saat aç kaldı çocuğum ama ağlamadı kafamatakıldı 5 saatte acıkmazmı bi çocuk ??? ben uyandırdımda uyandı emdi ben tüm gün vicdan azanı çektim ağlamaktan helak oldum nasıl uyyakalırım diye hala içim acıyo ya yine uyuyakalırsam

Bebegin cikma suresi cok hizli cnm. 5-7 dk dan fazla degil. O senden once odaya cikiyor. Toplam 20-25 dk da bebek odasinda oluyor sende 45dk da falan odandasin.
Seni kim korkuttu bilmiyorum ama benim anestezi dr.um super bi dr.du. cunku ne yasiyacaksam hepsini ameliyat sirasinda bildirdi. Mesela bebegin cikis asamasindan once"simdi sag gogus altinda baski duyacacaksin sakin korkma "dedi bilincli oldugum icin hic korkmadim. Yani bu dr.la da alakali bisey. Bi de seni korkutan kisiye sorsaydin hangi zamandan bahsediyor. Artik teknoloji cok farkli eskisi gibi degil. Bi de ne hakla ne akilla hamile insana boyle seyler soyluyorlar cok k8ziyorum.
Sen tamamen dr.unla arandaki bağa guveniyorsan ona gore davran. Diyebilecegim tek sey bu sana
Hakkinda hayirlisi olsun insallah.

Günaydın, kızımın yüzünde isilik gibi şeyler çıktı. Neden oluyor acaba normal mi?

Selam kızlar biz de doğduk :)

Doğumdan 2 gün önce nişanım gelmişti, doktor baktı 1 cm açıklık ve yüzde 60 yumuşama var bekliycez dedi. Ertesi gün adet sancısı gibi sancım oldu tekrar gittim açıklık 2 cm yumuşama yüzde 80 olmuştu. Yine eve yolladı. O gece 3 e kadar evde sancıları atlatabildim. Gece 3te hem sıklaştı hem de yoğunlaştı biz de hastaneye gittik. 4te bizim kendi özel ebemiz geldi kontrol etti 4 cm olmuş dedi. O sırada epidural istedim ama benim omurgamın aralıkları çok darmış yapamadılar. Daha doğrusu katater takıldı gibi ama etki edemedi. İyi ki de etmemiş çünkü 2 saatte açıklık 10 cm'e ulaştı ve beni 6 buçuk gibi doğumhaneye aldılar. 7yi 10 geçe de bebeğim doğdu.Yani 3te sancı başladı 7 de kucağımıza aldık 4 saat gibi kısa bir sürede. Kesik yok, dikiş yok. Yıllarca spor yapmanın avantajı dedi doktor. Allah herkese böyle kolay bir doğum nasip etsin. Darısı başınıza.

Kizlar sez.dogum sonrasi ayak sismesi normal mi? 2 ayagimda bilege kadar sisti. Yapmam gereken birsey var mi?

Kizlar sez.dogum sonrasi ayak sismesi normal mi? 2 ayagimda bilege kadar sisti. Yapmam gereken birsey var mi?
ben de hamılelık donemımde hıc şişmediğim halde dogumdan cıktım ve ellerım ayaklarım neredeyse 5 kg oldu :) dktorum normal oldugunu soyledı 3-4 güne ancak indi ve benim yüzüm de şişmişti sezarye sonrası.. cok ama cok su iç ben neredeyse 4 lt ıctım

Benimki 38 6 da dogdu gun gectikce tuhaf huylari cikiyor bi gun bizde uyandiramadik 10 saat burnunu siktim topuklarini siktim yapmadigim sey kalmadi cok uzuldum o gunde hastanede kontroldeydik doktor 1 saat daha emmezse yatiririz dedi inat ettim hemsire arkadasim vardi yari baygn zorla memeyi soktuk agzina 2 saat ugrastik o gunden sonra bi daha o kadar uzun sure uyumadi simdi en fazla 2 saat bekletiyorum hemen uyaniyo gecen gecede uyuyakalmisim yavrum k3ndi kendine uyanmis agliyor yanniz simdide sole bi sorunumuz var emiyor kaucukla emziriyorum normal memeyi alamiyor bi turlu uyuyamiyor zar zor uyutuyorum

Kızlar benim bebeğim bugün 12 günlük genzine sürekli süt kaçıyor nefesi kesiliyor ödüm kopuyor kaldırıyorum sırtına vuruyorum ama her defasında korkudan ağlıyorm ben
Siz de böyle bişey oluyor mu

bebeğin başı aşşağıda değilmiydi benim öyle de merak ettım ??

Kafasını yukarda tutarak emzirmeye denedin mi hiç? İnşallah gecici bi durumdur. Sütün çoksa genzine fışkırıyordur. Biraz sağıp öyle emzirmeyi dene istersen.

Günaydın anneler bizde 5 Kasımda doğduktan şükürler olsun sağlık problemimiz yoktu ama 2 gündür hirliyor bebeğim çok üzülüyorum neden oluyor acaba ne yapmam gerek bilemiyorum nefes aldıkca hırıltısi duyuluyor. Uyurken ses çıkmıyor neyseki ama korkuyorum

oluyor canım kıpkırmızı oluyor yutkunmaya çalışıyor aynen sırtına vur ayarlayamıyor sanırım

Burnu tıkanmıştır bizde de oluyor hastanede serum fizyolojik vermişlerdi onu damlatıyorm bşr de oda kuru olabilir ben sürekli odanın nemini kontrol ediyorm termometre ile.

Bende hamilelikte başlayan ödem vardı ayaklarda, kontrolde doktora sordum, yeşil çay ve bol su içmemi ve abartmamak koşulu ile ara sıra maydanoz suyu içmemi söyledi, 40 günden önce de ödemlerin çözülmesini bekleme, yavaş yavaş gidecek dedi.

Benim kizda da aynisi oluyor canim. Sut cok tazikli geliyor bizimki de bir heyecanla emiyorki sorma. Sonrasi oksurmeye basliyor. Oyle durumda ters cevir sirtini sivazla sonra dik tut biraz bekledikten sonra tekrar emzirmeye devam et.

Doğumdan sonra ciğerlerindeki pisliği atıyordur benim oğlum 7 günlük oldu. Hırıltı ve Çapakla vardı doğduğundan beri. Hırıltı bitti. Çapak geçmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…