Kasim 2015 dogum yapan anneler

ben spinal le sezaryan oldum 2 ayaklandik dikislri tabiki aciyo ama sezaryan olunca inan hicbirsey anlamiyosum ben anestesi uzmaniyla konusuyodum beni lafa tuttu bi baktim bebegi esime verdiler zor lu surec sonrasi insallah cok kolay dogum olur

Canim benim Allah anali babali biyutsun. Allah bizi de kurtarsin. Yisuf yusufum suan. Bi taraftan bebegimi kucagima alacagimi dusununce hemen yarin doguma girmek istiyorum. Bazen de cok korkuyorum... Bilmiyorummmm korkuyorum en cok

canım merhaba az kalmış meleğinle kavuşmana .Ben 36+3 te suyumun gelmesi ile hastaneye gittim ama suyum ile beraber şiddetli kanamam vardı doktor biraz bekleyelim normal olabilir dedi çünkü suyumun gelmesi ile sancılarımın dakikada 1 e düşmesi arasında 2 saat gibi bir süre vardı hastaneye gittim ve kanama devam etti ama açıklıkta bir ilerleme yok böylece5 saat doğum sancısını en üst seviyede (dakikada 1 ve her sancı yaklaşık 40 sn. sürüyordu)çektikten sonra doktor açılmada ilerleme yok kanama devam ediyo sezeryana alcaz dedi ben başladım ağlamaya bunca saat ççektiğim sancılar boşa geçti diye anestezi uzmanı yanıma geldi ve salya sümük halimi görünce senin pskolojin bu durumda lokal anesteziyi kaldırmaz dedi ve beni genel anestezi ile sezeryan yaptılar uyandığımda bebeğimi hemen kollarıma verdiler gözlerşm açıktı ama narkozun etkisinden bebeğimi flu görüyordum gçzlerim açılana kadar sadece kokladım onu sonra o melek suratını gördüm ve inan göğsümde birşeyler oldu ve sütüm geldi hemen allah a şükür .Sana tavsiyem sakındikişlerim acıyor diyip yatma sürekli kalk meleğinide kucağına al ve koridorda yürü ne kadar yürürsen o kadar çabuk ayaklanıyorsun ben hep yürüdüm artık doktorum birazda yat dedi:) ama eve geldiğimizde sanl-ki hiç ameliyat olmamış gibi kalan ütülerimi yaptım geceden kalan bi kaç tabak vardı onları yıkadım ertesi günüde eşimle evimizi sildik süpürdük :)

Spinal sezeryan lar kaç güne kanamanın geçiyo ve acılar hafifliğo??
Benimle hastane ye yatanlar çıktı. Ben haaala yurucem. .Ağrı eşiğine tukuriim mm

Aynı akşam kaldırdılar beni 2-3 adım o sırada altımdaki gazlı bezden bi kan boşaldı yer kan içinde çarşafımı temizleyip yatırdılar tekrar ertesi gün de yürüttüler benim kan değerim 7 olunca baş dönmem var mı diye sordular sondayı çıkarttıkları için tuvalete götürdüler dönerken başım döndü

defile

Kizlar bebegim memeyi alamiyor bu yuzden ckk agliyor varmi bizim gibi olan ne yapoyorsunuz bide uyandiramiyorum 1 saat ugrasiyorum

Kizlar bebegim memeyi alamiyor bu yuzden ckk agliyor varmi bizim gibi olan ne yapoyorsunuz bide uyandiramiyorum 1 saat ugrasiyorum
Canım biz de ilk başta cok uğraştık meme ucunu elimle sıkıp ağzına koymaya çalışıyorduk birkaç gün sürdü
Uyuma işine gelince mutlaka uyandır biz topuklarını yanaklarını sıkıyoruz altını acıyorum, ıslak Pamuk'la yüzünü siliyorum bir saat uğraşıyorum bende ama mutlaka uyandırıyorum

Aynen canim ya yapmadigim sey kalmiyor yuzunu opmek istemiyordum ama emzirme hemsiresi mutlaka op agzini burnunu yuzunu her yerini op sevdigini anlasin dedi emzirmeden knce yapiyorum ayak topuklarino sikiyorum burnunu sikiyorum altini aciyorum yok 1 hafta oldu artik cok yoruldum memeyi aliyor aslinda tam alamiyor sanirim bj iki cekiyo birakiyo agliyo bu neden olabilkrki

Sarılık olmasın diye sürekli emzirmek gerekiyor biz de korkumuzdan canını acıttık sırf uyansın diye
Cok minik daha bilmiyor emmeyi
Bizim hemşire biberon emzigıni ağzına veriyordu tam onu çekmeye başlayınca çıkarıp ağzına memeyi sokuyorduk onu bi dene canım

Sanirim meme ucuda kucuk geliyor alamiyor tam alamadihi icinde bagriyor kaucuk ucka denedim emdi ama bu seferde ben rahat edemedim sanki yavrumla aramizda duvar var

Kac kilo dogdu senin kacinci haftada
Kıyamam Canım benim aramızda duvar var diye düşünme sakın yılma sürekli dene. Azıcık emse de vazgeçme gittikçe düzene girecektir
Bizim 40. Hafta 3500 dogdu şu an 9 günlük olduk

Kıyamam Canım benim aramızda duvar var diye düşünme sakın yılma sürekli dene. Azıcık emse de vazgeçme gittikçe düzene girecektir
Bizim 40. Hafta 3500 dogdu şu an 9 günlük olduk
Masallah Allah bagislasin benimki 38 6 da dogdu 2720 dogdu

Spinal sezeryan lar kaç güne kanamanın geçiyo ve acılar hafifliğo??
Benimle hastane ye yatanlar çıktı. Ben haaala yurucem. .Ağrı eşiğine tukuriim mm
Ben de çok ağrı çekiyorum. Ağlıyorum artık. Hareketlerim kısıtlı. Doğrulamıyorum yürüyemiyorum uzanamıyorum. Eşim olmasa halim perişan. Üstüne bi de bağırıp çağırıyorum. Göğüslerim yara oldu üç gündür sütüm yeni geldi. Psikolojim bozuldu. Bu ağrılar ne zaman hafifleyecek

Amin canım hepimizinkini.. Gece uykuları Nasıl biz gece hiç uyumuyoruz
Gunduz nasilsak gecede oyleyiz uyandiriyorum yarim yamalak ki doydugunu hic sanmiyorum emiyor sonra baygin gibi oluyo koyuyorum yataga basliyor aglamaya uyumasi uzun suruyor napicami bilemiyorum

Canım ne kadar oldu dogum yapalı bilmiyorum ama ben 8. Gün normal yürümeye başladım ben de ağladım acıdan hep iki büklümdüm
Ama gectı cok şükür

BEBEĞİN DOYDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
Doyurmaya başlamadan önce yani açken midesinin olduğu yeri bir elinle kontrol et hacmi çok küçüktür hatta içine çökmüş bir haldedir. Doyurduktan sonra tekrar kontrol et mide kenarlara doğru yayılmıştır balon gibi şişmiş ve gerilmistir bu fazlasıyla doymuş demek oluyor. Bazen gazı oluyor hala emmek istiyor vermiyorum versemde fazlasını çıkarıyor zaten. Bebeğini iyi gözlemle ağlamasına göre ne istedigini bilirim ben mesela şuan doyurdum yatırdım kucak istiyor keyfi kesik kesik ağlıyor almıyorum uyur birazdan ya da birden bağırır gibi alıyorsa gazı vardır veya altına yapmamıştır gibi gibi... Doktordan önce sen bilmelisin herşeyini ne zaman altına yapar ne zaman gaz çıkarır takip et ona bakmak daha zevkli gelecek inan bana... Bu arada ben de yazıyı yazana kadar bizimki uykuya daldı bile :)

Selamlar
Biz de 11.11.15 carsamba gunu 9.35 de dogduuuk.. cok sukur hersey yolunda gitti. Dr.umuzla ve anestezi uzmanimizla konustugumuz gibi epidural+spinal (kombo) sezeryan ile dogduk. Dogum sirasinda hersey mukemmeldi. Ilk belden igneler vuruldu ve gogusten asagisi ayak uclarina kadar uyusuktu. Ama gogus ustu kollar ve kafamda hersey netti. Uyusukluk baslayinca ameliyat basladi ve belli bi noktaya gelince esimde yanima geldi. El ele goz goze dogum yaptik ve harika bir duyguydu. Sezeryan olacaklara kesinlikle boylesini tavsiye ediyoruuum. Baska turlusu dusunulemez bile.. bebegin kafasi gozukmeye baslayinca kameralar hazirlandi ve cekim basladi. Bebek dogdu viyaklama sesleri kulaklarimizda aman Allahim o nasil bur duyguu! Allahim isteyen herkese yasatsin insallah. Bebegi perinatolog kontrol ettikten sonra hemen yanimiza getirdiler ve ikimizin arasina biraktilar. O bi yandan biz bi yandan aglayarak duygusal anlar yasadik ne diyim bu anlari yasayacagimi hic bilemezdim.. sonra bebisi aldilar ve yukari bakim odasina gonderdiler tabi esimi de.. beni de hafif uykuyla karisik sersemlettiler ama cok degil. Herseyi duyuyordum ama gozler kapaliydi.. kapatma islemleri bitince kat hemsiresi beni de yukari odama cikartti.. sonrasi tum aileyle ve bebekle karsilasmanin duygusal patlamalari.. ilk biraz agri vardi sonucta karinda kesik var ama agri kesiciler ve epidural katederi agrilari durdurmaya yetti.. sondayi ameliyat oncesi taktiklari icin tivalet sorunu da yoktu. Odaya ciktiktan 2 saat sonra yemek yemege 5 saat sonra da yurumeye kalktim. Bebegim de artik hep yanimdaydi.. ilk gun emzirme eziyetli oldu haliyle sut yoktu ama bebek acti.. aksama kadar emzirme cabalariyla gecti ancak yetmedigi icin gece boyu mama destegi verdiler. Ertesi gunu sutum biraz daha cozuldu ve daha ertesi gun biraz daha.. ama meme uclarim kucuk oldugu icin bazen sagip siringayla besliyorum. Sonucta kendi sutumu verebiliyotum. Sagdikca da uclar buyuyecek diye umuyorum. Umarim dilefigim gibi olur..
Bizim hikayemiz de boyle..
Allah isteyen herkese en guzel dogum hikayesini nasip etsin insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…