• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

1. Blastosel (Blastokist İçinde Sıvı Dolu Boşluk) Genişlemesi ve Blastokistin En Dışındaki Çeperin (Zona Pellucida) Embriyo Tarafınca Yarılarak Embriyonun Kısmen Çeper Dışına Çıkması: Buna göre 1, 2, 3, 4, 5, 6 skorlama yapılır. En iyi kaliteli olan embriyolar 5 ve 6 olarak sınıflananlardır. Ancak genel olarak 3-6 iyi olarak değerlendirilir.
  2. İç Hücre Kütlesi (Inner Cell Mass; ICM) Sınıflandırması: Embriyoyu yapacak iç hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
  3. Çocuğun Eşi/Plasentayı Yapan Trofoektoderm Hücre (TE) Sınıflandırması: Çocuğun eşi/plasentayı yapan trofoektoderm hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
Genel olarak 3/4/5/6 ve de iç hücre kitlesi/trofoektoderm hücre için de A/B skorlaması en iyi olarak kabul edilir (örneğin 5/6 AA).
:super::KK9:
Aydınlandim yine

Ara ara gelip yazan, müsaitken bol bol takip eden biri olarak, pozitif olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, sağlıkla hamişliklerinin devamını diliyor ve darısı tüm isteyen ve çabalayanlara diyorum. :)

Loya-Kiana Loya-Kiana idolüm oldu :KK22:

Ben de bu hafta reglimi bekliyorum, umarım bir iki güne gelir de tedaviye başlarım ben de :KK51:

Ara ara gelip yazan, müsaitken bol bol takip eden biri olarak, pozitif olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, sağlıkla hamişliklerinin devamını diliyor ve darısı tüm isteyen ve çabalayanlara diyorum. :)

Loya-Kiana Loya-Kiana idolüm oldu :KK22:

Ben de bu hafta reglimi bekliyorum, umarım bir iki güne gelir de tedaviye başlarım ben de :KK51:
:KK36:

Güzel ilerler hersey inşallah senin içinde 😘
Habersiz bırakma yaz gelişmeleri 🥰🥰🥰

Back
X