- Konu Sahibi SUDENAZ222
-
- #10.141
canım kan testi ve diger test icin adetinin ikinci gununde olman gerekiyormus tesaduf iste bende ikinci gunumdeydim denk geldi....alttan muayene etmedi sadece ultrasonla ustten muayene etti
bak cnmcım msjını defalarca okudum.bende hamile kalmadan önce burada hamile arkadaşlaırımın yanıdaydım onlara destek oluyordum,burada ne amaçla bulunduğumu da çok iyi biliyorum.biz burada arkadaşlarımıla sevinirken böyle bir yazı yazıp canımı sıkmana gerek yoktu .bence ii yapmamışsın.burda hepimiz birbirimize destek oluyorz,sevincimizi üzüntümüzü paylaşıyoruz.bence sen de bir daha düşünhamile olan arkadaşlar bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum ama lütfen bana tepki göstermeden önce biraz sakince düşünüp anllamaya çalışın.
bizler bu topiğe hamile kalmadan önce takılıyorduk ve hamile kaldığımızı öğrendikten sonra da buradaki arkadaşları yalnız bırakmamak, onlara destek olmak için burada kalmaya devam ettik. belki de hata ettik. belki de artık burada olmamamız gerekiyor çünkü buraya ait değiliz. hamile kalmak isteyenlere ait bir alanı kullanıyoruz. kalma amacımıza uygun olarak buradaki arkadaşlarea moral ve destek vermekle kalsak sorun yok. ama kendi şikayetlerimizi ve özellikle mutluluklarımızı burada paylaşmaya kalktığımız zaman bence sorun var demektir. burada sokakta hamile ya da bebekli bir kadın gördüğünde burnunun direği sızlayan, ağladığını belli etmemek için başını öne eğen bir yığın arkadaşımız var. bizler burada misafir olmamız gerekirken hamile olmanın ne kadar muazzam bir duygu olduğu ve başına gelmeden anlaşılmayacağı gibi abartılı duyguları acı çeken arkadaşların yanında paylaştığımızda onları için için üzebiliriz diye düşünüyorum. hiçbirinizin kimseye nispet yapmak, kimseyi incitmek gibi bir niyeti olmadığını biliyorum. ama lütfen düşünün daha birkaç hafta önce sizler hamile kalmayı canı gönülden isterken birileri gelip sizin burnunuzun dibinde bunun ne kadar olağanüstü bir tecrübe olduğunu ve yaşamadan bilinemeyeceğini söylese ne hissederdiniz. lütfen bu tür paylaşımlarımızı hamilelere ayrılmış bölümlere saklayalım ve burada ne amaçla bulunduğumuzu unutmayalım. ayrıca ben anne olmadan anlayamazsın, yaşamadan bilemezsin gibi laflara inanmıyorum. burada ya da dünyanın herhangi bir yerinde hiçbir zaman anne olamasa bile, defalarca anne olmuş annelerden daha anaç bir sürü kadın olduğunu biliyorum.
böyle bilmiş bilmiş konuşup sevimsiz olduğum için hem hamile kalmayı bekleyen arkadaşlarımdan hem de hamile kalmış ve buradaki arkadaşları yalnız bırakmayan vefalı arkadaşlarımdan özür diliyorum. benim üzerime hiç vazife olmayan bir olaya burnumu soktuğumun farkındayım ama benim burnumun direği sızlıyordu.
ÖZÜR DİLERİM!!!
ankakuşunu yazdığı konuda ben açıkça fikrimi dile getireyim.
elimden geldiği kadar burda sizleri üzmeyecek kelimeleri seçerek yazmaya çalışıyorum.burda sizinle yazışmayı elbette isterim.ama üzülen içinden tepki veren arkadaşlar varsa elbette yazmam.sonuçta rabbim herkesin gönlüne göre versin kimseyi üzmek kırmak istemem.ben ilk bu topikle tanıştım uğur getirtiniz bana.ankakuşu kötü amaçla söylememiş belki rahatsoz olan arkadaşlar vardır dile getiremiyordur diye düşünüp yazmış.
sudenazın fikrinide merak ediyorum.sizler nasıl karar verirseniz ben ona varım.sizleri mutlu görmek isterim sadece hepsi bu kızlar.
arkadaşlar benim amacım bir tartışma başlatmak ya da ağız tadıyla sürdürdüğümüz beraberliğimizi ikiye bölmek falan değil. kimseye ya da kimseyi kastederek yazmadım. hamileler buraya girmesin yazmasın da demedim. burdaki insanlar hamilelerden rahatsız oluyor da demedim. aksine insanlar hamile kalıp buraya bir daha uğramadıklarında, geride kalanları hiç merak etmediklerinde daha kırıcı olabilir bir bakıma. ben sadece biraz konu ayrımı yapmamız gerektiğini ve sevinçlerimizi daha ölçülü dile getirmemiz gerektiğini söylemek istedim. ve hiçkimseye sormadan sırf kendi düşüncelerimi dile getirdiğim için hepinizden özür de diledim peşinen. lütfen bu konuyu bir tartışmaya çevirmeyelim. okuduk üzerinde düşündük, katıldık ya da katılmadık, herkes kendi bildiği şekilde hayatına devam edecektir. kimsenin kimseye şunu yap bunu yapma, oraya gir, buraya girme deme hakkı yok sonuçta. ben sadece farklı bir açıdan bakalım istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?