. Tüpbebek merkezine gitmen bence daha mantıklı. Tüpbebek merkezleri tamamiyle bu konu ile ilgililer çünkü. Ama yinede fikir al tabii.Ben Temmuz ayından beri gidiyorum, yaklaşık 6 aydır yani.İlk gittiğimde adetliyken gelmemi söylemişti doktorum, adetin 3. günü gitmiştim. Kan tahlili yapıldı. Kandaki değerlerimde süt hormonum biraz yüksek çıktı. İlaç kullandım ve düştü hemen.Süt hormonu engel oluyormuş çünkü.Sonra vaginal muayene yaptı, yumurtalarıma baktı, rahimde yara varmı diye baktı, herhangi bi sorun yoktu. Hemen yumurta takibine başladık. ilk takipte ilaç falan kullanmadı ,doğal akışına bıraktı. Yumurta gelişiyodu ama çatlamıyodu bende. Eşimden de spermiyogram aldılar. Harekette yavaşlık çıkınca üroloğa yönlendirdiler, varikosel teşhisi kondu. Ameliyat oldu. 3 ay eşimin toparlanmasını bekledik. Eşimden tekrar spermiyogram aldılar şu an normal değerlere geldi.Tabii bu arada ben 2 kere daha yumurta takibi yaptırmıştım çatlıyomu çatlamıyomu diye. O problemi de ilaçla halletti doktorum. Bu ay son kez yumurta takibi yaptırmıştım. Olmazsa aşılamaya geçeceğim.Aslında doktorum bekle diyor ama ben acele ediyorum. Benim olayım böyle güzelcim. Sende de aynı yol izleyecekler. Yumurta takibi yaparlar tabii ki başta sana da. 3 günde bir çağırıyorlar canım.Benim gittiğim kurum evet ssk ve emekli sandıgıyla anlasmalı. Hepsi anlaşmalı zaten. Şimdi başta bi muayene ucreti verirsin. yumurta takibi için ayrıca ucret alıcaklar. ben 150 ytl veriyorum. yumurtan catlamazsa 2. aydakı takıbe para almıyolar .çatlarsa alıyolar.50 lıra muayene normalde. ssk yarısını karsılıyo bende. 25+150=175 ytl gibi bi para tutar seninde üç aşağı 5 yukarı.