Bebek Beslenmesi Kavanoz meyveler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mersinli

KIZIM NİSAM
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
732
2
96
İstanbul
kızlar normalde sabahları evde cam rendeyle ben meyve püresi hazırlıyorum.dün kahvaltıya gittik evde hazırlayamadım bi seferlik bebelacın kavanoz meyve püresinden aldık.ay pek sevdi yedi.çıkarmadıda.evde hazırlayınca pek yemiyor ve muhakkak yarısını kusuyor.dra kontrolde soracam ama önce en iyi dr olan annelere sormak istedim.sizce vermem doğru olurmu?bir zararı olmaz dimi?veren varmı?bu arada kızım 5.5 aylık.

bende kullanıyorum kavanoz meyve pürelerinden.hiç bi zararını görmedim şimdiye dek.marketlerde,pazarlarda satılan meyve ve sebzelerin zaten hepsi hormonlu...:19:

ben de veriyorum özellikle organik yazanlardan ama içindekilere mutlaka ver derim. çünkü bazılarında şeker ve pirinç var sırf meyve değil yani..

kızlar normalde sabahları evde cam rendeyle ben meyve püresi hazırlıyorum.dün kahvaltıya gittik evde hazırlayamadım bi seferlik bebelacın kavanoz meyve püresinden aldık.ay pek sevdi yedi.çıkarmadıda.evde hazırlayınca pek yemiyor ve muhakkak yarısını kusuyor.dra kontrolde soracam ama önce en iyi dr olan annelere sormak istedim.sizce vermem doğru olurmu?bir zararı olmaz dimi?veren varmı?bu arada kızım 5.5 aylık.

canım benim benim kızımda 4.5 aylık bende bebelacın meyve püresini veriyorummmm bayılıyooo

normalde 2 3 kaşık zor yiyen kız valla kavanozu bir seferde bitirecek nerdeyse.bir kavanozu 2 günde yediriyorum.bayılıyooo...

bnim kızımda 4.5 aylık bende yedırıyorum evde toplu malzeme blmak hergün mumkun olmuyo..bayıla bayıla yıyo valla..hatta dün sebzeli püre aldım...karnıbahar havuç pirinç ve patates lı ben kokusundan duramadım ama o severek yedi....
arkadaşın dedigi gibi aldıgımız meyveler ne kadar normalki artık...
cam rendeyle kendım de yapıyorum tabı

ben bir kere almıştım hero babynin meyve püresini ama ben bile beğenmedim tadını,oğluma hiç vermedim bile döktüm,bir de içerisinde pirinç gibi bişeyler var diye yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam,orjinal meyve olanlardan almak lazım.önerdiğiniz bir marka var mı arkadaşlar?

öncelikle yazarken bıle kendımı kötü hıssedıyorum benım kendı yakınım bıle benı bu konuda ağır bır sekılde eleştırdi yakının kım dıye sorucak olursanız ablam malesef ama yemeyen bır bebekle ınsan ne yapıcağını bılmek cok zor kızım hazır olan gıdaları anlamsız sekılde cabuk sındırıyo ağlayarak anlattım doktora ev yapımı bır tek corba yıyıo bırde kahvaltı 6 bucuk aylık oluyoruz suan ınanın zorakı corba verıyorum oda tadımlık hero baybinın kavanoz meyvalarını bır kerede bıtırıyo hero beybının kahvaltım var pekmezlı ırmıklı peynırlı 150 ml sudan yapıyorum kaseyı sıyırıyoruz anlamadım ama sunu anladım kı bu aylar bırdaha gerı gelmıcek gelısımıde önemlı hazır verıyosam zehır vermıyorumya sankı ney organikki su gunumuzde ve sunuda anladım verıyorum yemıyo deyıpte hazır veren annelere karsı anlamsız bır önyargıyla yapmısım sağlıklı gunler hepınıze

bende veriyorum
evde rendeliyorum bikaç gün sonra bıkıyo evdekinden bende kavanoz veriyorum bikaç günde ondan sıkılıyo dönüşümlü veriyorum

kendimizi hazır veriyoruz diye bu kadar kötü hissetmemize gerek yok.sonuçta güzel markalar ve organik olanlarıda var.ve bunlar bebekler için yapılıyor.drlar da tavsiye ettiklerine göre çokta kötü bişey yapıyor hissine kapılmaya gerek yok.evde yapılanları yerlerse ne mutlu bize hiçbir anne evde hazırlamaktan gocunmaz.ama evde olacak illa diyede yemiyorsa ne şanslıyızki hazırları var ve yediriyoruz.üzmeyin kendinizi kızlar.

ben bir kere almıştım hero babynin meyve püresini ama ben bile beğenmedim tadını,oğluma hiç vermedim bile döktüm,bir de içerisinde pirinç gibi bişeyler var diye yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam,orjinal meyve olanlardan almak lazım.önerdiğiniz bir marka var mı arkadaşlar?

canım ben de HİPP ve MİLUPAnın kileri önerebilirim gerçekten güzel,bu arada hipp alman markası bildiğim kadarı ıle almanyada en cok tuketılen marka,en onemlısı de organık olmaları(yani umarım öyledir) cünku pazardan aldığımız meyve sebzeler tamamen hormonlu maalesef..:50:

hazır olanlara karşıyız evde yapmak daha sağlıklı falan filan....evet belki bu foruma 5 sene önce yazsaydım bunlara katılırdım.ama çarşı pazar öyle bir hale geldiki çok küçük bir ilçede hekimlik yaptığım halde bulunduğum ilçe de bile pazarda hormonsuz doğal bişey kalmadı.milupanın ve hippin organik kavanoz meyvelerinden kullanıyorum.ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi tarlaları olduğunu ve orada özel yetiştirildiğini duymuştum.öyle değilse bile en azından testlerden geçiyor diye avutuyorum kendimi.pazardakilerin daha doğal olduğuna inanmayanlardanım.

milupanın organik meyve püresinden veriyorum binde bir. evde yaptığımı yerse yer yemezse organik olmayanları hiç yemesin derim:43: ben.

Back
X