ben bozamiyorum iste pek sikinti ordaAklına canını acıtanın sen onu bozduktan sonraki surat ifadesini getir öyle bi karşılıklar verirsinki sen bile şaşarsın.
genel olarak canim bitek kuzen degilNeden tartışıyosun ki insanlarla
Tartışma derecesine gelecek kadar neyi paylaşamıyosunuz
Kuzenin patavatsız mı ona en güzel cevap duymamış gibi davranmak
Afedersim sen onu ciddiye aldığın için kıçı kalkar ve devam eder
nasil olucak canim o bilmem ki zor geldi o anda sakin olupta dusunmekO an söyleyemedin içinde kaldığı ister sessiz sakin yerde ister o kişinin yanında ne yapmak istediğinizi hayal edin ve yapmış gibi düşünün zaten dikkat edin çoğu filmlerde böyledir ve psikologlar da böyle yaptirir
guzel bilgi canim insalah basarabilirimYaşınız 26 yazıyor, doğruysa aşmak için sizin çabalamanız lazım, yoksa aynen bu şekilde devam eder gibi geldi bana. Duygu ve öfke kontrolü üzerine odaklanmanız gerekiyor. Bunun için de kötü duygu henüz sizi kontrol altına almadan, baştan refleks olan tepkilerinize müdahale etmeniz gerekiyor. Ama bu bir süreç ve yöntemleri var, zamanla oturuyor. Her şey refleks olarak gerçekleştiğinden bunun tek çözümü farkındalık ve alıştırma.
Bunun bazı yöntemleri var. Mesela benim bildiğim bir yöntemi size aktarmaya çalışayım: Normal, sakin bir anınızda olumlu bir telkin cümlesi belirleyin, ("Her şey yolunda güvendeyim," gibi mesela) bunu gün içinde aklınıza geldiğinde derin nefes alıp vererek on defa tekrarlayın, ama her gün içinde, artık bu alışkanlık haline gelsin. Bu cümleyi tekrarlarken de güzel hayaller kurun ya da güzel bir manzara veya sevdiğiniz bir yerin görüntüsünü gözünüzün önüne getirin, bu görüntü sizin sığınağınız olsun. Derin nefes alıp vererek telkinlerinizi tamamlayın. Bunu her gün birkaç defa yapma alışkanlığını edindikten sonra artık küçük bir olay olduğunda, içinizden hemen telkin cümlenizi tekrarlayın. Yine sığınak görüntünüzü hayal edin hemen telkinler eşliğinde, derin nefesler alarak içinizden on defa tekrarlayın telkininizi. Alışkanlık edinebildiyseniz hatırlamanız kolay olacak. İlk zamanlar aklınıza gelmese bile sakin zamanda telkinlere devam edin. Bir süre sonra beyin otomatik davranış biçiminden çıkıp telkinlere yönelecek merak etmeyin. Zamanla giderek daha fazla işe yarayacak. Ancak bir yandan da hayatınızda sizi öfkelendiren kişiler ile de sağlıklı iletişim kurmanız, onları yeri gelince uyarmanız, ya da onlara tavır almanız da önemli. Sadece bunları öfkeyle değil, soğukkanlılıkla yapmanız gerekiyor, işte bu telkinleri sinirli olduğunuzda yapmayı başardıkça bu soğukkanlı tavra da daha kolay geçebileceksiniz.
Küçük olaylarda bunu başardıkça daha büyük sıkıntılı durumlarda bu yöntemi deneyin. İşe yaramaz ise duygu ve öfke kontrolü üzerine bulabildiğiniz her yazıyı, makaleyi okuyun derim, yeni yöntemler araştırın. Çözüm arayışına girmişsiniz madem, bu şekilde sakin zamanlarınızda çalışarak farkındalık sağlamak için vakit ayırmayı ihmal etmeyin derim. Çünkü ancak o zaman duygu kontrolü öğrenilebiliyor. Umarım aşarsınız
sessiz kalmakda mutlu etmiyor ama bende bangir bangir kendimi savunmak istiyorum sonra bisey olmamis gibi etrafimdakilere gulucuk sacmakKavga etme bu seni mutlu etmez.tepkini kavgasizda gosterebilirsin surat asmak karsindakaini mutlu ediyir beklki sende aynen karsilij ver
gecmiyo daha agir geliyoAlistikca ve laflara (kirilmalara) duyarsizlastikca gececek.
laf sokarken bile heycanlanip titriyorumBu senin elinde olan birşey tatlım kendini disipline et, ilk önce sessiz kal, hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalış. Bunu başardıktan sonra laf sokup hiçbirşey olmamış gibi davranma alıştırmalarına geç
bu da guzel ama ufak sadece benim hissettigim canini sikan seyler de soylenmiyor herkeze amaSöyleyeceksin sakin bir şekilde. Kusura bakmayın birden enerjim düştü çünkü x şunu şunu söyledi. Nedenini anlamadım. Ben mi yanlış anladım falan de... Gerisini onlar düşünsün.
kizlar ya daha once cok denedim ama olmuyo suratimi oyle bir asiyorumki o tartismalardan sonra icim aciyor resme ncok uzuluyorum asiri sinir patlamasi yasiyorum bitek kuzen icin degil arkads akraba ortamlarinda da boyleyim..eger sonuna kadar kendimi savunursam karsimdakide gucluyse sinir krizi noktasina geliyorum herkeze rezil oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?