kavga etmek istiyorum...

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
arkadaslar normalde kavgayo gurultuyu sevmem ama bazen cok canimi acitanlar oluyor sozleriyle falan. mesela kuzenin tavirlarina sinir olunca hafif bir laf sokma gectiyse arada o an etrafimda bulunan butun akraalara surat asiyorum bana cok guzel yaklasanlara bile o anki sevgimi belli edemiyorum dokunsalar aglicak gibi oluyorum kaslarimi catip oturuyorum asla konusmak istemiyorum e ortamida hemen terkedemedim ortamlar oluyor..ben oyle surat asip oturunca tartistigim kiside etrafina gulucukler atabiliyor bu beni icten ice hepten yiyip bitiriyor hakliysam da haksiz konuma dusunuyorum surat asmakla...ya bu hep boyle deVm ediyor hayatimda...ben istiyorumli yeeri gelince dobra dobra sakince titremeden aglamaksiz bir sesle kendimi ifaede edeyim azicikda lafimj sokayim sonra gule oynaya ortama sevdiklerimle muhBbete devam edeyim istiyorum .sizce bu asilabilir biseymi omur boyu hep boyle mi olucam nasil güc kazanirim...cok uzuluyorum ya ben bu duruma....hakliyken haksiz konuma dusmemde cabasi

Bu senin elinde olan birşey tatlım kendini disipline et, ilk önce sessiz kal, hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalış. Bunu başardıktan sonra laf sokup hiçbirşey olmamış gibi davranma alıştırmalarına geç

Söyleyeceksin sakin bir şekilde. Kusura bakmayın birden enerjim düştü çünkü x şunu şunu söyledi. Nedenini anlamadım. Ben mi yanlış anladım falan de... Gerisini onlar düşünsün.

Ben de aynen senin gibiyim. Biriyle kavga ettiysem herkese karsi surat asarim. Aslinda hic iyi bisey degil ama insanin elinde degil. Karsidaki insanda gule oynaya davraninca insan daha bir kuduruyor.

Kavga etme bu seni mutlu etmez.tepkini kavgasizda gosterebilirsin surat asmak karsindakaini mutlu ediyir beklki sende aynen karsilij ver

Yaşınız 26 yazıyor, doğruysa aşmak için sizin çabalamanız lazım, yoksa aynen bu şekilde devam eder gibi geldi bana. Duygu ve öfke kontrolü üzerine odaklanmanız gerekiyor. Bunun için de kötü duygu henüz sizi kontrol altına almadan, baştan refleks olan tepkilerinize müdahale etmeniz gerekiyor. Ama bu bir süreç ve yöntemleri var, zamanla oturuyor. Her şey refleks olarak gerçekleştiğinden bunun tek çözümü farkındalık ve alıştırma.

Bunun bazı yöntemleri var. Mesela benim bildiğim bir yöntemi size aktarmaya çalışayım: Normal, sakin bir anınızda olumlu bir telkin cümlesi belirleyin, ("Her şey yolunda güvendeyim," gibi mesela) bunu gün içinde aklınıza geldiğinde derin nefes alıp vererek on defa tekrarlayın, ama her gün içinde, artık bu alışkanlık haline gelsin. Bu cümleyi tekrarlarken de güzel hayaller kurun ya da güzel bir manzara veya sevdiğiniz bir yerin görüntüsünü gözünüzün önüne getirin, bu görüntü sizin sığınağınız olsun. Derin nefes alıp vererek telkinlerinizi tamamlayın. Bunu her gün birkaç defa yapma alışkanlığını edindikten sonra artık küçük bir olay olduğunda, içinizden hemen telkin cümlenizi tekrarlayın. Yine sığınak görüntünüzü hayal edin hemen telkinler eşliğinde, derin nefesler alarak içinizden on defa tekrarlayın telkininizi. Alışkanlık edinebildiyseniz hatırlamanız kolay olacak. İlk zamanlar aklınıza gelmese bile sakin zamanda telkinlere devam edin. Bir süre sonra beyin otomatik davranış biçiminden çıkıp telkinlere yönelecek merak etmeyin. Zamanla giderek daha fazla işe yarayacak. Ancak bir yandan da hayatınızda sizi öfkelendiren kişiler ile de sağlıklı iletişim kurmanız, onları yeri gelince uyarmanız, ya da onlara tavır almanız da önemli. Sadece bunları öfkeyle değil, soğukkanlılıkla yapmanız gerekiyor, işte bu telkinleri sinirli olduğunuzda yapmayı başardıkça bu soğukkanlı tavra da daha kolay geçebileceksiniz.

Küçük olaylarda bunu başardıkça daha büyük sıkıntılı durumlarda bu yöntemi deneyin. İşe yaramaz ise duygu ve öfke kontrolü üzerine bulabildiğiniz her yazıyı, makaleyi okuyun derim, yeni yöntemler araştırın. Çözüm arayışına girmişsiniz madem, bu şekilde sakin zamanlarınızda çalışarak farkındalık sağlamak için vakit ayırmayı ihmal etmeyin derim. Çünkü ancak o zaman duygu kontrolü öğrenilebiliyor. Umarım aşarsınız

Aklına canını acıtanın sen onu bozduktan sonraki surat ifadesini getir öyle bi karşılıklar verirsinki sen bile şaşarsın.

O an söyleyemedin içinde kaldığı ister sessiz sakin yerde ister o kişinin yanında ne yapmak istediğinizi hayal edin ve yapmış gibi düşünün zaten dikkat edin çoğu filmlerde böyledir ve psikologlar da böyle yaptirir

Neden tartışıyosun ki insanlarla
Tartışma derecesine gelecek kadar neyi paylaşamıyosunuz
Kuzenin patavatsız mı ona en güzel cevap duymamış gibi davranmak
Afedersim sen onu ciddiye aldığın için kıçı kalkar ve devam eder

kizlar ya daha once cok denedim ama olmuyo suratimi oyle bir asiyorumki o tartismalardan sonra icim aciyor resme ncok uzuluyorum asiri sinir patlamasi yasiyorum bitek kuzen icin degil arkads akraba ortamlarinda da boyleyim..eger sonuna kadar kendimi savunursam karsimdakide gucluyse sinir krizi noktasina geliyorum herkeze rezil oluyorum

genel olarak canim bitek kuzen degil
kici kalkiyor evet cunku beni oyle yikilmis gorunce tartistigim kisiler genelde gule oynaya egleniyor

nasil olucak canim o bilmem ki zor geldi o anda sakin olupta dusunmek

guzel bilgi canim insalah basarabilirim

Kavga etme bu seni mutlu etmez.tepkini kavgasizda gosterebilirsin surat asmak karsindakaini mutlu ediyir beklki sende aynen karsilij ver
sessiz kalmakda mutlu etmiyor ama bende bangir bangir kendimi savunmak istiyorum sonra bisey olmamis gibi etrafimdakilere gulucuk sacmak

Söyleyeceksin sakin bir şekilde. Kusura bakmayın birden enerjim düştü çünkü x şunu şunu söyledi. Nedenini anlamadım. Ben mi yanlış anladım falan de... Gerisini onlar düşünsün.
bu da guzel ama ufak sadece benim hissettigim canini sikan seyler de soylenmiyor herkeze ama

cevap vermeyin gülün geçin o zaman yani sözle münakaşaya girmeyin madem iyice sinirleniyorsunuz yaa evet canım haklısın ahahahah deyin geçin karşınızdaki istediği kadar konuşsun boşverin.

ben bazen konuşarak anlaşması zor olan insanlara böyle yapıyorum iyice deliriyorlar cevap versene falan derlerse cahile laf anlatmata uğraşmam ben derim çok kullandıgım bi laftır bu çok bişey bildiğimden değil ama karşı taraf bi morarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…