Kavga etmeye karşı tutumunuz?

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.245
5.440
358
Kütahya
Merhaba herkese

Benim geçmişten kavgalı olduğum biri var; bu kişi bana iftira atarak okul hayatımı ciddi olarak etkiledi. Okuldaki çoğu kişiye yayılmasına sebep oldu.Bu olayı çok deşmek istemiyorum yalnızca yaptığı hakkında fikriniz olsun diye söyledim. Aylarca beni etkileyen şeylerdi.

Daha sonra her şey ortaya çıktı. iftiracı kişi ayşe olsun; ayşe okula bir sene ara vermişti, bu sene tekrar döndü.

En yakın arkadaşımlarım da bana yaptığı şeyleri bildiği için ona kinli ve onunla whatsaptan kavga etmeye başlamışlar bir grupta. Grup nasıl başladı ne oldu orasını anlayamadan arkadaşım seni de ekleyeyim mi dedi, kavganın asıl sebebi ben olunca da ekle dedim kavga etmek istemesem de. Grupta kavga iyice büyüdü karşılıklı herkes birbirine laf sokuyor. Ben pek bir şey yazmadım.

Bana bu tür olaylar boş geliyor whatsaptan grupta kızla kavga etsek ne olacak etmesek ne olacak? Ergence geldi açıkçası ama arkadaşlarıma bir şey diyemedim.

Arkadaşım da şu an bana kızgın sana o kadar şey yaptı güya sen de sinirliydin neden grupta doğru düzgün bir şey demedin diye.

Sanırım şu an korkak görünüyorum pek bir şey demediğim için.

Ben genel olarak bu tür olaylara karışmam sevmesem de kavga etmem ya da laf sokmam çünkü amaçsız geliyor ama çevremde de böyle olan yalnızca benim ve ben mi anormalim diye sorguluyorum. Bu yaptığım kendimi savunmamak mı yoksa olması gereken mi? Sizce tavrım yanlış mıydı?

Tavrınız yanlış değil bence ama belki tutarsız olabilir keza bana iftira atan biriyle değil aynı gurupta olmak aynı havayı bile solumak istemezdim
Çünkü iftira Allah katında da normal yaşamda da bir insanın uğrayabileceği en ağır İtam bana göre

Yaptığı kötü elbet, ama sizin arkadaşlarında yaptığı mobbinge giriyor bana göre. Insan başkaları katmadan hesaplarını kapatmalı.

Tavrınız yanlış değil bence ama belki tutarsız olabilir keza bana iftira atan biriyle değil aynı gurupta olmak aynı havayı bile solumak istemezdim
Çünkü iftira Allah katında da normal yaşamda da bir insanın uğrayabileceği en ağır İtam bana göre
Ben de o zamandan beri onunla muhattap olmuyorum ve tamamen yokmuş gibi davranıyorum. Ama arkadaşlarım ona laf sokmamı onunla uğraşmamı bekliyor benden. Yapmayınca korkakmışım gibi bakıyorlar.

Arkadaşlarımın sinirlenme nedeni aysenin halen arkadamızdan konuşuyor olması
Arkadaşlarımın sinirlenme nedeni aysenin halen arkadamızdan konuşuyor olması

Tam ne söylüyor sizin hakkınızda ve neden bu kadar takmış size?
Son cümlem şudur: bir husumete ne kadar çok insan karışırsa, o kadar kötü oluyor.

Aslında değişik bir tutarsızlığınız var. “Arkadaslara birşey diyememek” sizin bahaneniz gibi görünüyor dışarıdan. Laf sokmak, kavga etmek size amaçsızca geliyor olabilir fakat grubun içine girecek kadar amaçlı olduğunuzu göstermis oldunuz haberiniz yok.

Canınız sıkılmışta, karşı tarafın kavgalarını mısır patlağı eşiğinde izleyeyim der gibi giriş yapmıssınız. Arkadasınız haklı doğal olarak. Şahsen bende arkadasınız gibi düşünürdüm. İnsanoğlu herşeyi düşünmeye, hissetmeye mahkum.
Elbette kavga, tartışma hatta sözlü saldırganlık oldukça gereksiz. Özellikle gruba girmek hayli hayli gereksiz siz girerek hatanızı yapmış oldunuz.

Aslında değişik bir tutarsızlığınız var. “Arkadaslara birşey diyememek” sizin bahaneniz gibi görünüyor dışarıdan. Laf sokmak, kavga etmek size amaçsızca geliyor olabilir fakat grubun içine girecek kadar amaçlı olduğunuzu göstermis oldunuz haberiniz yok.

Canınız sıkılmışta, karşı tarafın kavgalarını mısır patlağı eşiğinde izleyeyim der gibi giriş yapmıssınız. Arkadasınız haklı doğal olarak. Şahsen bende arkadasınız gibi düşünürdüm. İnsanoğlu herşeyi düşünmeye, hissetmeye mahkum.
Elbette kavga, tartışma hatta sözlü saldırganlık oldukça gereksiz. Özellikle gruba girmek hayli hayli gereksiz siz girerek hatanızı yapmış oldunuz.
Evet keşke hiç girmeseydim. Bana seni de gruba alalım mı diyince almayın demek asıl umursamazlık gibi geldi sonuçta benim yüzümden oluyor o kavga. Ama kavga etmek istemediğim için de grupta pek bir şey yazmayınca korkak konumuna düştüm ve şimdi nasıl toparlayacağım bilmiyorum haklıyken haksız konumuna düştüm bu olay yüzünden :KK43:

Tam ne söylüyor sizin hakkınızda ve neden bu kadar takmış size?
Son cümlem şudur: bir husumete ne kadar çok insan karışırsa, o kadar kötü oluyor.
Kendisini haklı göstermek için bana yüklüyor her şeyi diyeyim. Çok da bana takmış durumda değil aslındada arkadaşlarımda önceki olayın kini var.

Çocukça bulduğum bir olay hakkında hiç konuşmam.
Siz demek ki arkasından çok konuşuyorsunuz ki , yüzüne konuşmayınca tepki yemişsiniz.
Kimse yüze söyleyemediğini gerisinden söylemesin bir zahmet.

Çocukça bulduğum bir olay hakkında hiç konuşmam.
Siz demek ki arkasından çok konuşuyorsunuz ki , yüzüne konuşmayınca tepki yemişsiniz.
Evet aynen bu şekilde. Ama yüzüne söyleyince ne değişecek ki? Zaten hiç yüzyüze gelmediğim biri. Yüzüne ve arkasından farklı değilim.

Evet aynen bu şekilde. Ama yüzüne söyleyince ne değişecek ki? Zaten hiç yüzyüze gelmediğim biri. Yüzüne ve arkasından farklı değilim.
Hanımefendi o halde arkasından da atıp tutmak manasız değil mi ?
Nasılsa söylediklerinizi o zaman da duymayacak ?
Ya hiç konuşmayacaksınız ya da tam konuşacaksınız.

Bi insanın yüzüne bi kere tükürürsün sonra yokmuş gibi siler muhatap olmazsın. Kavgayı sündürmek bana doğru gelmiyor yüz göz oluyorsun karşındakinin seviyesine düşüyorsun sonra

Hanımefendi o halde arkasından da atıp tutmak manasız değil mi ?
Nasılsa söylediklerinizi o zaman da duymayacak ?
Ya hiç konuşmayacaksınız ya da tam konuşacaksınız.
Durup dururken konuşuyor ya da sürekli onu konuşuyor değilim lafı geçince sinirleniyorum sadece. Başkası konusunu açmadığı sürece de açmıyorum. Arkasından dedim diye niye yüzüne de sıralayayım ki zaten aramızdaki husumet belli.
Ama tabi sizin görüşünüz ve arkadaşlarım da sizin gibi düşünüyor sanırım.
Bu olay yüzünden onlar da tavır almaz umarım.

Durup dururken konuşuyor ya da sürekli onu konuşuyor değilim lafı geçince sinirleniyorum sadece. Başkası konusunu açmadığı sürece de açmıyorum. Arkasından dedim diye niye yüzüne de sıralayayım ki zaten aramızdaki husumet belli.
Ama tabi sizin görüşünüz ve arkadaşlarım da sizin gibi düşünüyor sanırım.
Bu olay yüzünden onlar da tavır almaz umarım.
Ben bu tavırda olan bir arkadaşımla bağımı tamamen koparttım. Çünkü bana verdiği izlenim; arkadan konuşan ama yüze bir şey diyemeyendi.
Demek ki benim de arkamdan konuşuyor diye düşünmüştüm.
Bence siz konu açılınca bile (madem yüzüne söyleyemeyecek ve tepki vermeyi gereksiz buluyorsunuz) direkt kapatın.

Arkadasiniz sizin yuzunuzden baskalariyla niye kavga etsin kendi kendinizi koruyun kizlarla bosuna milletin arasini bozmayin. Aynen arkasindan konusup gruba girince bir sey dememissiniz cok ayip boyle olmaz arkadaslik

Ben bu tavırda olan bir arkadaşımla bağımı tamamen koparttım. Çünkü bana verdiği izlenim; arkadan konuşan ama yüze bir şey diyemeyendi.
Demek ki benim de arkamdan konuşuyor diye düşünmüştüm.
Bence siz konu açılınca bile (madem yüzüne söyleyemeyecek ve tepki vermeyi gereksiz buluyorsunuz) direkt kapatın.
Şu an bu cümleniz beni üzdü :(
Onun da arkasından konuşuyorum diye bir şey yok çünkü arkasından konuştuğum kişiye zaten selam bile vermiyorumki fark çok bariz.
Arkadaşım da benimle ilişkisini kesmez umarım bu izlenimi vermemek için gidip kızla özelden mi kavga etmeliyim bilmiyorum

Şu an bu cümleniz beni üzdü :(
Onun da arkasından konuşuyorum diye bir şey yok çünkü arkasından konuştuğum kişiye zaten selam bile vermiyorumki fark çok bariz.
Arkadaşım da benimle ilişkisini kesmez umarım bu izlenimi vermemek için gidip kızla özelden mi kavga etmeliyim bilmiyorum
Ben sizi üzmek için söylemedim. Hatta kırdıysam affola.
Hayır kavga etmeyin ama arkadaşlarınıza da ben bu psikolojiyi yaşamak istemiyorum. Zaten arlanmaz bir insan , ben bu kadar düşmek istemiyorum gibisinden şeyler söylemelisiniz bence.
Zaten sizi tanıyorlarsa ,huyunuzu da bilirler.
Benim sildiğim kişilerin karakterine uygundu düşüncem.

Arkadasiniz sizin yuzunuzden baskalariyla niye kavga etsin kendi kendinizi koruyun kizlarla bosuna milletin arasini bozmayin. Aynen arkasindan konusup gruba girince bir sey dememissiniz cok ayip boyle olmaz arkadaslik
Ders için aynı gruptalarmış sonra laf vura vura büyümüş olay. Benim aralarını bozmamla alakası yok zaten grupta kavga olurken sonradan bana seni de ekleyelim mi demeleriyle oldu. Bana sorsalar baştan kavga etmeyin derdim zaten. Sonradan haberim oldu ve kavga başladıktan sonra girdim. Tabiki ben de bir şeyler yazdım ama onlar ayseye saydırmamı bekliyorlardı. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum

Back
X