- 20 Ocak 2013
- 4.045
- 9.175
- 408
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bende esenyurtta oturuyorum ,inşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuzama endişelenmeyin kaygılanmayın ..siz baya baya etkilenmişsiniz anladığım kadarıyla yinede ifadeler'e dikkat etmek lazım'' arapça konuşuyorlar '' diyince farklı yere kayıyor,he ayrıca Allah esirgesin İŞİD öyle birşey yaparsa gittiğiniz gideceğiniz yerde güvenli olmayacaktır,ülke geneli için tehtit içeriyorlar..bölge değil,,ayrıca suriyeliler var demenizi anlayamadım belki ben fazla hassasım.. Çalıştığım yerde bir baba 2 kızı var suriyeli tek kelime türkçe bilmiyorlar hepimiz akşam 6 da evlerimize giderken onlar zorunlu mesaiye bırakılıyor sigortaları yok ek para almıyorlar bizden de az alıyorlar,iş yerinde bazı densizlerin hakaretlerine maruz kalıyorlar( bizler susturuyoruz) kaldıkları yeri görmenizi isterdim ..kömürlükten bozma bir yer..herkes aynı değildir tabi.. ama yinede bukadar ötekileştirmeyi hoş göremiyorum..Aynı şeyi bizde yaşayabilirdik bir ülkeye sığınmacı olabilirdik dilini bile bilmediğimiz...
Konu sahibi kendini ifade ettiği için konu benim için kapanmıştı bu mesajı görene kadar..67 yıllarında ALMANYA'YA türkiyeden büyük bir göç olmuştu,işci alımı vardı,,birçok türk gitti ,,orada el üstünde tutulmadılar tabi.. sonra orada türklerin yaşadığı sıkıntılar filmlere konu oldu..'' pis türk,barbar türk, yobaz türk,sapık türk,cahil türk,hatta '' çöpçü mis kokacak değil ya diye bir parça vardı..ülkesinde alamancı,gurbette pis türk..Şu yazıyı okuyunca acaba dedim o zamanlarda bir alman çıkıp'' insanlar ekmek kazanmaya geldi yahu yapmayın demişse,'' çok seviyorsan evine al yaşa '' cevabıyla mı karşılaşmıştır?! amacım karşılıklı laf dalaşına girmek değil bana bunları hatırlattığı için paylaştım.
Bende haramidere de oturuyorum yakuplu tarafında..Hanımlar canım sıkıldı keyfim kaçtı bir akıl verin nolur. İki aylık evliyim evimiz kendimizin Allaha şükür. Ama ben ne muhitten ne de siteden memnun değilim. Bu evi alırken çok gezdik bütün muhitlere sitelere baktık ama iki sene önce emlak fiyatları tavan yapmıştı ve paramız pul olmasın diye bu evi aldık. (Evim Ntowers Haramidere/Esenyurt'da) Ama ben çok mutsuzum ben denize bir sokak mesafede sahil kenarında büyüdüm çok nezih bir muhitteydi evimiz bu semte alışamıyorum
Sitede kültür seviyesi çok düşük. Böyle yazınca sitedekilerle bulmaca mı çözüyorsun demeyin bence kültür seviyesi hareketlerden, çöp atmamaktan da belli olur. Ama malesef hak getire bu sitede. Suriyeliler var her yerde, apaçilerden söz bile etmiyorum. Bugün asansörde yazı vardı havuzu kapatmışlar sebebi de çocuklar işemiş büyükler de pis girmişler amonyum artmış havuzda.
Bu arada evlere klima takılması da yasak sıcaktan ölüyorum yemek yapmak ölüm.
Eşime bahsettim "seneye iş kuralım diyoruz borca batıcaz ev diyorsun" dedi ve kavga ettik. Benim gözüm yüksekte değil Moda'ya, Yeşilköy'e gidelim demiyorum ama sevemedim bu siteyi. Dünya aidat veriyoruz ama haftasonu kişi başı onca para verip havuza gidicez!
Eşimle küstük içeri gitti ilgilenmiyor benle.
Hata mı ediyorum çok mu sabırsızım ?
Mesaj tekrarıHanımlar canım sıkıldı keyfim kaçtı bir akıl verin nolur. İki aylık evliyim evimiz kendimizin Allaha şükür. Ama ben ne muhitten ne de siteden memnun değilim. Bu evi alırken çok gezdik bütün muhitlere sitelere baktık ama iki sene önce emlak fiyatları tavan yapmıştı ve paramız pul olmasın diye bu evi aldık. (Evim Ntowers Haramidere/Esenyurt'da) Ama ben çok mutsuzum ben denize bir sokak mesafede sahil kenarında büyüdüm çok nezih bir muhitteydi evimiz bu semte alışamıyorum
Sitede kültür seviyesi çok düşük. Böyle yazınca sitedekilerle bulmaca mı çözüyorsun demeyin bence kültür seviyesi hareketlerden, çöp atmamaktan da belli olur. Ama malesef hak getire bu sitede. Suriyeliler var her yerde, apaçilerden söz bile etmiyorum. Bugün asansörde yazı vardı havuzu kapatmışlar sebebi de çocuklar işemiş büyükler de pis girmişler amonyum artmış havuzda.
Eşime bahsettim "seneye iş kuralım diyoruz borca batıcaz ev diyorsun" dedi ve kavga ettik. Benim gözüm yüksekte değil Moda'ya, Yeşilköy'e gidelim demiyorum ama sevemedim bu siteyi. Dünya aidat veriyoruz ama haftasonu kişi başı onca para verip havuza gidicez!
Bende haramidere de oturuyorum yakuplu tarafında..
Esenyurtta oturmanız hiç iyi olmamış..
Bende pek çevre bakımından iyi şeyler duymadım orası için...
Allah sabır wersin..
Aneemmm kız acayip yakınız ha.. Biliyorum Regnumu bilmem mi.. Ve ayrıca tam esenyurdun içinde değilmişsin.. Şşaırdım açıkcası orasının öyle olmasınaHaramidere Carefour'un arkasında bizim site. Regnum'ları bilirsiniz orada. Tam Esenyurt değil arkamız Esenyurt ama gelen geliyor, siteye de giren giriyor maalesef güvenlik de iyi değil. Yakuplu tarafları güzel sakindir. Beylikdüzü- Büyükşehir tarafı da güzel. Ben Büyükçemkeceli'yim denizle aramız bir sokaktı istediğin an in sahile yürü, denize gir dolaş. Ve en önemlisi nezihti Büyükçekmece. Annemin evini çok özlüyorum bezen ağaçlar içinde bahçeli
bence devamlı bunu zorlama halinde söylemek yerine başka çözümler arayarak tatlı dille konuşun bu evi satıp yeni ev için ne kdr para gerekli bilmiyorum ama bu evin parası karşılacak bi ev alırsanz sıkıntıyada düşmemiş olursunuz. Bnce oturun tartışmadan çzöümler arayınHanımlar canım sıkıldı keyfim kaçtı bir akıl verin nolur. İki aylık evliyim evimiz kendimizin Allaha şükür. Ama ben ne muhitten ne de siteden memnun değilim. Bu evi alırken çok gezdik bütün muhitlere sitelere baktık ama iki sene önce emlak fiyatları tavan yapmıştı ve paramız pul olmasın diye bu evi aldık. (Evim Ntowers Haramidere/Esenyurt'da) Ama ben çok mutsuzum ben denize bir sokak mesafede sahil kenarında büyüdüm çok nezih bir muhitteydi evimiz bu semte alışamıyorum
maddi durum ne olursa olsun ister çok elit bir muhitte ister sosyetenin göbeğinde istersen en fukara mahallede otur insanlar insan taklidi yapamıyosa kafa yapına uymuyosa üzülmekte haklısındır..Sadece kendinizi ifade de sorun var ..hepimiz insanız hani insanların sakalına şalvarına eşarbına bilinçli söz etmediğinizi düşünüyorum.
Aneemmm kız acayip yakınız ha.. Biliyorum Regnumu bilmem mi.. Ve ayrıca tam esenyurdun içinde değilmişsin.. Şşaırdım açıkcası orasının öyle olmasına
Hizli yazarken an yazamamisim an yazacaktim duzeltilmiyor da burdan. Rica etsem modlardan biri değiştirebilir mi
Hmm anladım canım... Şimdi yeni ewli olduğunuz için cidden eşin bir yere kıpırdamaz ya çekicen mecbur.. Bu kışı bir atlat bakalım, eşinde bence zamanla rahatsız olucaktır..Beni rahatsız eden insanların tavırları, tutumları zaten. İllaki bu siteyi
Regnum, Solarkent, Babacan Yapı ve NTowers. Maalesef benim oturduğum yer yani Ntowers sitesi en gelişmemiş ve yönetimi en kötü site. Diğerlerine göre daha ucuz olduğundan her kesimden insan var. Diğer siteler oturmuş bizimkisinin hem yönetimi kötü hem de oturanlar. Üç günde bir havuz kapalı amonyum çıkmış niye ? Çocuklar işemiş, ter ve vücut sıvısı tespit edilmiş. Aidat neden veriyorum o zaman 150 tl her ay ? Solarkent de de arkadaşım var oranın havuzunda yaşanmıyor böyle şeyler. Ama bunu dile getirince ben ırkçı oluyorum. Bu arada Solarkent de de Arap nufüs çok çok fazla ama temizler. Demek ki benim siteye pisleri denk geldi. Yani genellemiyorum yanlış anlaşıldım dün.
Destek olan herkese teşekkür ederimŞimdilik tek çözüm beklemek gibi gözüküyor önce işimizi kurucaz sonra ev değiştireceğiz. Dediğiniz gibi iki ay çok çok kısa ev değiştirmek için. Evi de otel gibi kullandığımız için görmemeye çalışacağım ne yapayım. Evin havuzunda konforunda da değilim ama muhit çok önemliymiş bunu anladım.
Irkçılkk mevzusuna gelince , oldukça hümanist ve insan sever biriyim. Kelimelerim birilerine dokunduysa özür dilerim. Gece midem tuttu eşime kk'ya şikayet ettim bizim siteyi kızdılar bana dedim gülmeye başladı
Vicdan yaptım anlayacağınız.
Tek çözüm beklemek diyorsunuz ama iş kurarsanız ,tabii ne tarz bir iş bilemiyorum, en az 3-4 sene beklemeniz gerekecek yeni bir eve geçmek için. Önce ev değiştirin kafanız rahat olsun, sonra da işinizi kurarsınız. Sonuçta şu an elinizdeki evi satınca da elinize para geçmiş olacak. Semtimden rahatsız olsaydım benim her şeyimi etkilerdi
Aynen. Benim de düşüncem o. Bu evi satıp faiziyle en azından daha nezih bir yere kiraya çıkmak. Eşim şu an stresli bir işte çalışıyor ayrıca kendisi mühendis olduğundan nettir detay düşünmez . Ama sonra bana hak verir. Dün konuyu uzatmadım iş kurmak da zor bir süreç aile desteği olsa bile... Ama çok mutsuzum inanın şımarıklık değil, sitenin tesisatı filan öyle kötü ki evimize gelen eniştesi bile beğenmedi bu ne dedi... Giderden kötü kokular yatak odama kadar geliyor çözüm bulamadık her sabah midem bulanıyornankörlük etmekten çok korkuyorum Allah'ıma şükürler olsun ama yalan yok mutsuzum bu evde
eşinize yüklenmeyin bence. hata ediyorsunuz. ve ayrıca inanın çoğu yer öyle. benim oturduğum yer de.Hanımlar canım sıkıldı keyfim kaçtı bir akıl verin nolur. İki aylık evliyim evimiz kendimizin Allaha şükür. Ama ben ne muhitten ne de siteden memnun değilim. Bu evi alırken çok gezdik bütün muhitlere sitelere baktık ama iki sene önce emlak fiyatları tavan yapmıştı ve paramız pul olmasın diye bu evi aldık. (Evim Ntowers Haramidere/Esenyurt'da) Ama ben çok mutsuzum ben denize bir sokak mesafede sahil kenarında büyüdüm çok nezih bir muhitteydi evimiz bu semte alışamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?