Kavga...

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Aslında konu açıp açmamakta kararsız kaldım. En sonunda açmaya karar verdim. Bir erkek arkadaşım var. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz normalde. Benim oturduğum şehirde onun halası oturuyor. O da tatilde bir hafta on günlüğüne geldi halasına ( Çarşamba günü geldi). Bugün onunla bir cafede buluştuk. Oturduk bir şeyler içiyoruz filan. Ben sosyal medyaya fotoğraf koymuştum konum ile birlikte. Telefonun çaldı. Bir kız arkam arıyordu. Açtım. Nicedays2 sizin çok yakınınızdayız X ile
( Erkek arkadaşı) gelelim mi bir sorun olur mu dedi. Yok canım bir sorun olmaz gelin tabii dedim. Erkek arkadaşım da dedi problem olmaz gelsinler tabii dedi. Geldiler. Bu arada not düşeyim benim kız arkadaşımla siyasi görüşüm zıt. Ama bu zamana kadar bir problem yaratmadı arkadaşlığımızı saygı çerçevesi içerisinde sürdürdük. Benim erkek arkadaşımla siyasi görüşüm aynı, kız arkadaşımın da sevgilisiyle siyasi görüşü aynı. Bu arada arkadaşımla sevgilim tanışmıyorlardı bizzat, anca benim anlattığım kadarıyla. Arkadaşımın sevgilisiyle zaten hiç tanışmıyorlardı. Geldiler işte dediğim gibi el sıkıştılar tanıştılar. Sonra sohbet açıldı. Erkek arkadaşım bir kelime kullandı laf arasında. O lafı buraya yazamam çünkü siyasete girer. Arkadaşımın sevgilisi dedi ki;
"Bu tabiri x görüştekiler kullanır. Sen de öyle misin yoksa?" dedi.
Tabii bunu derken sesi sertti.
Masada bir sessizlik oldu.
Sevgilim dedi ki: " Evet o görüştenim. Fakat bu bana böyle sert çıkmanı gerektirmiyor. Herkes görüşünde özgürdür." dedi.
" Özgürlük özgürlük diye diye ne hale geldik. Bak sen iyi birine benziyorsun, gel bu düşüncelerinden vazgeç." dedi arkadaşımın sevgilisi.
Sevgilim de: " Bana bunu böyle dikte edemezsin. Ben senin görüşüne müdahale ediyor muyum?" dedi.
Ondan sonra mevzu aldı yürüdü. Arkadaşımın sevgilisi yüksek sesle azarlar tarzda konuşmaya başladı. Sevgilim de önce sustu en sonunda o da patladı. Karşılıklı tartışmaya başladılar. Tabii herkes bize bakıyor. Benim elim ayağıma dolandı. Sevgilimin adı Ali olsun. Ali lütfen lütfen diye durdurmaya çalışıyorum nafile. Bir an arkadaşıma baktım. Hiçbir şey yapmıyordu! İnsan bir müdahale etmeye çalışır değil mi? Orada oturmuş yabancı biri gibi izliyordu. En sonunda ikisi patladı bağırışmaya başladılar. Arkadaşımın sevgilisi ayağa filan fırladı. Sonra arkadaşımın kolundan tuttu "Yürü, böyle bir insanla daha fazla aynı ortamda kalamayız." dedi. Gittiler. Ben o sırada şok olmuş vaziyetteydim. Gerçekten çok zor durumda kaldım. Görüşlerinizi yazar mısınız lütfen

Olay vuku bulmus,olmus bitmis zaten.
Tanistiklari ilk dakikada siyaset konusup bir de üzerine tartisan insanlarin tabiki bir araya gelmemesi daha mantikli.
Zaten bir daha denk gelip gelmeyeceginiz de meçhul.
Dert edilecek bir durum göremedim pek.

Televizyonlarda, programlarda birbirlerinı yerin dibine sokan vekillerin bile meclisin kulislerinde can ciğer olduğu bir gerçek. Boşuna birbirine girmişler bana saçma geldi. Eğer bu kadar saçma bir sebepten kavga çıktıysa varsın bir daha görüşmeyin bitsin. Bu arada arkadaşınızın ayırmaya teşebbüs etmemesi belki dondu kaldı belki de onun görüşüne göre sevgilisinin savunması iyi oldu diye düşündü bilemeyiz.

Olan olmuş bir daha başbaşa takılırsınız. Sizin yaptığınız birşey yok. Arkadaşınızın sevgilisine hata var lafını sözünü tartamamış.

Arkadaşıma kırıldım ben aslında

Konunun oraya gittigini farkettiginiz an duruma müdahele edip konu degisecekken kiz arkadasininda seninde durumu izlemeniz enteresan olmuş...

Sevgilinde sert cevaplar vermis.siyaset konuşmayalım lutfen deseymis.neyse birdaha gorusmessiniz zaten olur biter.
Kiz arkadas ne dedi sonradan konusabildiniz mi?

eğer siyaset gibi olay çıkabilecek bir konuda zıtlık varsa hele hele ilk defa tanıştığın biriyle aynı ortamda o konu konuşulmaz.kavga çıkacağı çok nettir çünkü insanlar din ve siyaset konusunda kendi görüşlerinden olmayana genelde çok saldırgan.keşke en başında tamam konuşmayalım diye konuyu değiştirseydiniz ya da kalksaydınız işimiz var deyip.neyse olan olmuş yani bir daha muhattap olmazsınız olur biter.takmayın.

Ben de bu ergenlerin siyaset kavgasini anlayamiyorum. 55 yasinda babamin en yakin arkadasi siyasi gorus yonunden tam olarak zıt bir kutupta. Haftada 1 ailece bir araya gelirler futbol sanat vs. akla gelecek hersey konusulur ama siyaset konusmazlar. 30 kusur yillik arkadaslar daha 1 gun tartismis degiller yani. Insanlar birbirine saygi duymazsa boyle oluyor iste. En basiti ben tesetturluyum ancak en yakin arkadasim can dostum ateist. Dini konularda konusmayiz bile senelerdir. Erkek arkadasiniz da o cocuk da saygisiz insanlar. Hayatinizdaki insanlari iyi secin bence. Buna sevgiliniz de dahil.

Sevgilinde sert cevaplar vermis.siyaset konuşmayalım lutfen deseymis.neyse birdaha gorusmessiniz zaten olur biter.
Kiz arkadas ne dedi sonradan konusabildiniz mi?
Hayır dünden beri hiç konuşmadık. Onun mesaj atması gerekmez mi ama? Sonuçta çekip giden onlar. Bir de çok yanlış geldi bana. Sevgilisi kolundan tutup hadi gidiyoruz dedi o da gitti yani

Sevgilimin çok bir saygısızlık yaptığını düşünmüyorum. Sonuçta başlatan kişi arkadaşımın sevgilisi. Yanlış mı düşünüyorum

Genç yaşlarda siyasetle ilgilenildiginde , sakin bir tartışma ortamı yerine direk heyecan giriyor işin içine.

O kadar uzaması gerekmezdi tartışmanın. Erkek arkadaşın en başta çok güzel tepki vermiş aslında. Karşı taraf fanatik gibi duruyor anlattığına göre. Zaten öyle kişilerle de tartışılmaz , sonu genelde siz de bittiği gibi biter.

Üçü de saçmalamış, siz tek başınıza toparlayamamışsınız.

Ama 19 yaş için çok garip değil aslında, insan o yaşlarda tek doğruyu kendininki kabul edip ölümüne savunmak isteyebiliyor, yine de kavgada payı olanların saygısızlık ettiği apaçık.

Evet. Arkadaşımın sevgilisi çok fanatik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…