Kaybettiğiniz yakınlarınızın hatıraları canınızı yakıyor mu?

Ah be canım beni de kalpten vurdun. 1999 da annemi babamı erkek kardeşimi ve geçen yıl 4 Kasımda canım prensesim kızkardeşimi kaybettim. 5 kişilik ailemiz varken bir ben kaldım. Annemin kokusu sesi artık yok sanki. Bir de annem babam erkek kardeşime ait iz yok depremde yok oldu. Tek bir fotoğraf yok ki. Bazen rüyamda annemi görüyorum anne söz ver bak ölmeyeceksin değil mi diyorum 20 yıldır... Geçen sene de kızkardeşim öldü kanserden hicbir eşyasını atamadım. Bir oda onunla dolu. Kahve içtiği fincanı bile odasında. Ah ahh aglattin beni akşam akşam. Çok zor çok her geçen gün daha da zormus ki...

Her gece rüyamda görürüm kaybettigim sevdiklerimi yeni eski fark etmez. Hicbi zaman gececek bisey degil bu. Gun icinde bi sey olur soyleyebilecegi laflari onların agzindan söyler gülümserim yeri gelir. Bazen burulurum bazen ağlarım.

Dedemi kaybettim her fotoğrafı her videosu canımı yakıyor. Bir de cenazesine gidememek. İnsan cenazesine katılmadığı zaman öldüğüne de inanamıyor, sanki hep oradaymış gibi hissediyor. Asıl vurgunu memlekete gidip bulamadığımda yiyeceğim.

2 ay oldu babamı kaybedeli. Asla hatırlamak istemiyorum onu, onunla ilgili her şeyi yok etmeye çalıştım çok canım yanıyor. Ama eşyaları kaldırmayla olmuyormuş. Her an aklımda. Onu hafızamdan tamamen silmek istiyorum
İnsan hatırladıkça içi açıyor tabii. Sanırım o acı canını çok yaktığı için unutmak istiyorsun :(

Ah be canım beni de kalpten vurdun. 1999 da annemi babamı erkek kardeşimi ve geçen yıl 4 Kasımda canım prensesim kızkardeşimi kaybettim. 5 kişilik ailemiz varken bir ben kaldım. Annemin kokusu sesi artık yok sanki. Bir de annem babam erkek kardeşime ait iz yok depremde yok oldu. Tek bir fotoğraf yok ki. Bazen rüyamda annemi görüyorum anne söz ver bak ölmeyeceksin değil mi diyorum 20 yıldır... Geçen sene de kızkardeşim öldü kanserden hicbir eşyasını atamadım. Bir oda onunla dolu. Kahve içtiği fincanı bile odasında. Ah ahh aglattin beni akşam akşam. Çok zor çok her geçen gün daha da zormus ki...
Ne kadar çok acı yaşamışsın. Allah ailene gani gani rahmet eylesin. Sana da bol sabır ihsan eylesin 😔

Geçen yıl 1 kasımda dedemi kaybettim.Kendisinin babam kadar emeği var üzerimde babam kadar çok severdim.Yoğunbakımda yattı günlerce o zamanlar ilk bebeğime hamileydim düşük riskim vardı şehirdışında yattığı için yanına gidemedim çok istesem de olmadı şartlar mümkün olmadı.Dedemin vefat ettiği gün bebeğimi de kaybettim cenazeden çıkıp hastaneye gittim kürtaj oldum.Ne zaman aklıma gelse ikisine birden canım yanar ağlarım çok zor bir sınavdı.Bu yıl 30 ekimde anne oldum doktorum 1 kasıma sezaryen günü verecekti ama sırf o günde denk gelmesin o kötü gün mutluluğumuzu gölgelemesin diye 2 gün öne aldık doğumu
Benim abim doğum günümde vafat etti :(

17 yıl önce talihsiz bir kazada kaybettiğim abim, dünden beri yüreğimi yakıyor. Dün akşam o kıvırcık saçları, mimikleri bir anda gözümde, zihnimde beliriverdi. Sanki hiç ölmemiş gibi, sanki yaşıyormuş gibi...O anda kalbimdeki beliren sızıyı tarif edemem. Hissettiğim özlem içimi dağladı. Ama çaresi yok, mümkünü yok, geri dönüşü yok.
Ben bunu ara ara hep yaşıyorum. Annemde, abimde, bazende annanemde... Biliyorum bu benim ve belki de yakınını kaybeden herkesin dünyaki sınavı. Sizde de oluyor mu böyle?
1 yil oldu ablamin acisini unutamadim yaziyordu okudugum.bir mesajda .bende ablami yeni kaybetmis ve nasil atlatabilirim diye bir yol ararken bu mesaj beni mahvetmisti.bir yanim o kadar suremez bir aci derken diger yanim ya surerse nasil yasarim derdine dusmustu.9 ay oldu fotografina dahi bakamiyorum.kapinin kenarinda bekleyen terliklerine dokunamiyorum.birini dusunmeden gecmeyen koca dokuz ay.haklilarmis.cok aciyor

Okurken acınızı hissettim allah sabır versin

Bir gökkuşağı hayal edin bu dünyada olmayan tüm sevdiklerimiz o gökkuşağı nın altında yaşıyorlar mutlu ve huzurlular hep beraber ben böyle düşünüyorum çogu zaman yoksa yaşayamam

Babamı 40 gün önce kaybettim. Hem de daha 55 yaşındaydı ve harika bir insandi...
Hala tam olarak kendime gelebilmiş değilim çünkü herşey her an onu hatirlatiyor. Aklım almıyor onu kaybetmiş olduğumu. Ama birinin söylediği bir ifade çok hoşuma gitti. Duygularıma tercüman oldu... İnsan bir uzvunu, kolunu bacağını vs kaybetse onun bile hala var olduğunu sanıp oynatmaya çalışıyor hatta agridigini düşünebiliyor. Bunu mu idrak edebileceğiz sanki.

çok garip bir his. Büyük bir boşluk gibi. Allah sabır versin kayıp yaşayanlara.. kayıplarımız da mekanı cennet olsun inşallah orada buluşalım...

Bir dk bile çıkmıyor aklımdan henüz daha yeni 40 gün bile olmad babam gideli. bazen oğlum dede diyerek biryerlere bakıp gülüyor biliyorum geldiğini bizi gördüğünü ama göğsümün tam ortası yanıyor. Onun sevdiği yemeği yerken, izlediği diziyi izlerken... hayat akıp gidiyor ama nasıl desem içerde büyük bir hiçlik var. An geliyor herşey boş geliyor ve en kötüsü yapabilecek hiçbirşey yok

Dünyada en büyük acı 1 evlad acısı 2 kardeş acısıymış. Gayet normal yaşadığın acılar rabbim kardeşinizin mekanını cennet eylesin bir daha büyük acılar yaşatmasın başınız sağ olsun 😔

İyi geceler.

Amcamı intihar, üç yıl sonra da onun eşini trafik kazası sonucu kaybettik. Amcam Bakırköy'de kalırken yengem ve çocuklarıyla dolu dolu 20 gün geçirmiştik. Normalde bizden uzakta yaşıyorlardı çünkü. İkisini de ne zaman hatırlarsam gözlerim dolar, içime bir şeyler çöker. Yalnız değilsiniz. Ama sizin kaybettiğiniz insanlar size çok daha yakın. Toprakları bol olsun.

Bir dk bile çıkmıyor aklımdan henüz daha yeni 40 gün bile olmad babam gideli. bazen oğlum dede diyerek biryerlere bakıp gülüyor biliyorum geldiğini bizi gördüğünü ama göğsümün tam ortası yanıyor. Onun sevdiği yemeği yerken, izlediği diziyi izlerken... hayat akıp gidiyor ama nasıl desem içerde büyük bir hiçlik var. An geliyor herşey boş geliyor ve en kötüsü yapabilecek hiçbirşey yok
Başınız sağolsun.. aynı durumdaymisiz. :( Çok zor, çok ağır geliyor ama sabır gerekiyor işte. Annenizin durumu nasıl? Yanında yaşayan başka kimse var.mi?

Hemde o kadar canimi yakiyorki.. babaannem rahmetli o kadar cok dua ederdiki bana hepsi kabul oldu sukurler olsun ama o yok artik :( mekani cennet olsun Insallah.. ve kaybettigimiz yakinlarimizda var :( unutulmuyor.. sadece alisiyor insan iste.. ne bilim sozun bittigi yer.. Allah sizede sabir versin

Çok zor canını kaybedene. Hiçbirşey eskisi gibi olmuyor. Bazen mutlu oluyorum sonra ailen öldü kızkardeşin 13 ay önce öldü ne kadar igrencsin diyorum kendime. Kardeşimin mezarına gidiyorum onlarca çiçek götürüyorum her hafta. Ablam benu unuttu demesin üzülmesin yalnız hissetmesin diye. Mezar taşını yıkıyorum sanki o ferahlayacak diye. Saçma sapan hallerdeyim. Annem babam kardeşlerimin olduğu o ilkokul günlerine dönmek için neler vermezdim. Yılbaşında tombala oynamak için eskisi gibi. Bir küçük tavuğu pilavla parti gibi yılbaşı akşamı diye kutladığımız gibi. Şimdi çok ıyi bor mesleğim param herşeyim var da ben hala geçmişteyim. Tek tesellim sanki bir gün bir yerde yine onları kucaklarım umudum. Yoksa yaşanmaz. Tüm yakınlarını kaybeden arkadaşlara sabırlar diliyorum çok zor.

Başınız sağolsun.. aynı durumdaymisiz. :KK43: Çok zor, çok ağır geliyor ama sabır gerekiyor işte. Annenizin durumu nasıl? Yanında yaşayan başka kimse var.mi?
Zamanla daha çok belli oluyor sanki yokluğu. Umarım zaman çaredir. Annem abim ve kızkardeşlerimle yaşıyor bizim için dik durmaya çalışıyor ama ne kader olursa. Sizin anneniz hayatta mı nasıl ☹️

Back
X