bence insanları bu hale getiren en büyük etken instagram daki ışıltı. eskiden göremeyeceği insanları herkes görüp kendiyle karşılaştırır hale geldi, sonuc bu. mesela gidip kendini dila tarkanla mı karşılaştırıyorsun, hayallerin neler? kaldıki 26 zaten cok genç bi yaş, ben lise üni ikisini de yabancı dilli olduğu içiin hazırlıkla içn 5er yıl okudum 24 de mezun oldum. 26 da daha önceki işimden istifa edip uzun bi işsizlik yaşadım sırf yurtdışı hayalim için. şimdi 28 oldum hayalimi yaşıyorum ama hayalim monacoda ev almak değil sadece işe girebilmekti avrupada. :)) kimisinin 2 ayda yapabildiği bişe benim 2 senemi aldı.
cok yakın arkadaşım babası cok zengin, senelerdir pariste şahene bir hayat yaşıyor, babası kağıt üzerinde şirket açtı, ordan 3 er yıllık oturma izinleri alıyor kolunu kıpırdatmadan ve o benim uğrunda yıllar verdiğim diller öğrendiğim hayalimdi. yada kimileri o uğurda denizlerde can veriyor.kimisi kürtaja giderken kimisi senelerce bebek hasreti çekiyor.
hayatlarımız cok farkli, hayallerimiz de. ulaşılabilir hayaller kurar adımlar atarsan zamanı gelir olur, ki 26 zaten hayallerini gerçekleştirip eve cekilip ölümü bekleme yaşı değil. cok normal hayatınızın seyri, sadece siz cok karamsarsınız.