- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Abim daha yeni doğduğunda kardesim kış demeden annemleri dışarı attı annemlerde mecbur çalışmak zorunda kaldı kundakta bebekleNasıl dedeniz sebep oldu ?
İşte insan bunu neden söylemez. Bak hatırlamıyorum dese hadi bir derece belki de yani sizin oğlunuz mu öldü demesi çok garip.Annem her gün bela okur ona
Bence bilerek söylemiyor yoksa bilmezmi insan torunu ölmüş
İnsan bilmezmi gömdüğünü
Annemi de bırakmamışlar cenazeye
Evet öyle bundan elli sene öncesini hatırlayan insan nasıl 25 sene öncesinin hatırlamıyorum torununun öldüğünü hatırlamıyorolaydan sıyrılmaya devam edebilmek için unutmuş numarası yapıyor bence.
olaydan sıyrılmaya devam edebilmek için unutmuş numarası yapıyor bence.
İnanırmısınız kime sorsak bilmiyoruz diyor amcamlar bile e peki kim biliyor? En yakınları bile bilmiyorsa el nasıl bilsinBence de öyle. Şimdi herkes daha bir temkinli sanki
mezarlıklar müdürlüğüne dilekçe vereceğim o mezarı bulacağım her şekilde araştırılmasını sağlayacağım diyerek baskı yapsanız? bir bebek ölmüş ve kafasına göre gömmüş bu suçtan öte cinayettir ya delireceğim şimdi!Evet öyle bundan elli sene öncesini hatırlayan insan nasıl 25 sene öncesinin hatırlamıyor
İşte...insan bir tahta parçası diker başına.İnanırmısınız kime sorsak bilmiyoruz diyor amcamlar bile e peki kim biliyor? En yakınları bile bilmiyorsa el nasıl bilsin
ülkemizde özellikle doğudaki kadınların neler yaşadığına küçük(!) bir örnek sadece.. bu eril zihniyet, gaddarlık, acımasızlık asla bitmeyecek.Bu olay kafamda hiç oturmadı.
Evet zaten resmi birşey yapmıyoruz soruyoruz birilerine hatırlıyorlarmı diyeişte bunu yapmayın diyorum, önce bir avukata danışın, sorduğunuz kişiler arasında bilen varsa da böyle bir durumda konuya dahil olmak istemeyebilirler değil mi? dedenizi götürün baskı yapın, hem sebep olup hem unutmak da ne bileyim...
Ben de böyle düşünüyorum. Bence bu işin içinde başka iş var. Yoksa dede niye böyle davransın. Sanki çocuk unutulsun diye herkes bir olmuş gibi.mezarlıklar müdürlüğüne dilekçe vereceğim o mezarı bulacağım her şekilde araştırılmasını sağlayacağım diyerek baskı yapsanız? bir bebek ölmüş ve kafasına göre gömmüş bu suçtan öte cinayettir ya delireceğim şimdi!
Evet ama burada mağdur olan sadece kadın değil ki dede kendi oğlunu da umursamamış.ülkemizde özellikle doğudaki kadınların neler yaşadığına küçük(!) bir örnek sadece.. bu eril zihniyet, gaddarlık, acımasızlık asla bitmeyecek.
Polise gideceğim desene... çok ciddiyim.Evet zaten resmi birşey yapmıyoruz soruyoruz birilerine hatırlıyorlarmı diye
Dedemi zaten tehtitt edicem ya söyler yasa yakarım onu başka şansı yok
e dinlemeseymiş, kadın zaten ağırlığını koyamıyor çaresiz bırakılıyor her şekilde ama adam babasının peşinden gitseymiş durum sıcakken yerini falan öğrenseymiş, bir sürü ihtimal var erkek için.Evet ama burada mağdur olan sadece kadın değil ki dede kendi oğlunu da umursamamış.
İnanırmısınız doğuluyum hala böyle değişmedi hala ailemde bazı kızlar berdel edildi sonra ortada kaldılar en basiti yengemin abisine kız alıp yengemi verdiler e abisi kızı bırakınca onlar da yengemi bıraktı çocuk yaştaülkemizde özellikle doğudaki kadınların neler yaşadığına küçük(!) bir örnek sadece.. bu eril zihniyet, gaddarlık, acımasızlık asla bitmeyecek.
Haklısınız ama konu sahibi babam küçüktü demiş. O yüzden öyle yazdım. Normal şartlarda dediğiniz gibi olmalı tabii ki.e dinlemeseymiş, kadın zaten ağırlığını koyamıyor çaresiz bırakılıyor her şekilde ama adam babasının peşinden gitseymiş durum sıcakken yerini falan öğrenseymiş, bir sürü ihtimal var erkek için.
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum doğuda doğru düzgüngün kayıt mı yapılıyor benim kimliğim bile kaç sene sonra çıkarıldıBizim oralarda bazi mezarlar var tek tasi var isim cisim yok bazi mezarlar kaybolup gitmis. Cok zor .ama cok eski mezarlar bunlar. Kayit yapilmadi ise zor doğuda eskiden kimlikler bile çocukların 1 2 sene sonra toplu halde cikariliyormus
Offfff... Ne desem bilemiyorum.İnanırmısınız doğuluyum hala böyle değişmedi hala ailemde bazı kızlar berdel edildi sonra ortada kaldılar en basiti yengemin abisine kız alıp yengemi verdiler e abisi kızı bırakınca onlar da yengemi bıraktı çocuk yaşta
Kız 2 kapıdan da kovuldu bu bu 3.evliliği yaşı daha 26
İşte yalan söylüyor fırıldak gibi adam nasıl unuturİşte insan bunu neden söylemez. Bak hatırlamıyorum dese hadi bir derece belki de yani sizin oğlunuz mu öldü demesi çok garip.
inanırım.. kadın dernekleri sayesinde haberdar oluyoruz hala bu tür şeylere ve kahroluyorum nasıl değişmez nasıl değiştiremeyiz.. korkunç şeyler bunlar..İnanırmısınız doğuluyum hala böyle değişmedi hala ailemde bazı kızlar berdel edildi sonra ortada kaldılar en basiti yengemin abisine kız alıp yengemi verdiler e abisi kızı bırakınca onlar da yengemi bıraktı çocuk yaşta
Kız 2 kapıdan da kovuldu bu bu 3.evliliği yaşı daha 26
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?