Kaybolan Mezar

Nasıl dedeniz sebep oldu ?
Abim daha yeni doğduğunda kardesim kış demeden annemleri dışarı attı annemlerde mecbur çalışmak zorunda kaldı kundakta bebekle
Bebek te rahatsızlandü 6 ay hastanede yattı öldü

Annem her gün bela okur ona
Bence bilerek söylemiyor yoksa bilmezmi insan torunu ölmüş
İnsan bilmezmi gömdüğünü
Annemi de bırakmamışlar cenazeye
İşte insan bunu neden söylemez. Bak hatırlamıyorum dese hadi bir derece belki de yani sizin oğlunuz mu öldü demesi çok garip.

Evet öyle bundan elli sene öncesini hatırlayan insan nasıl 25 sene öncesinin hatırlamıyor
mezarlıklar müdürlüğüne dilekçe vereceğim o mezarı bulacağım her şekilde araştırılmasını sağlayacağım diyerek baskı yapsanız? bir bebek ölmüş ve kafasına göre gömmüş bu suçtan öte cinayettir ya delireceğim şimdi!

Evet zaten resmi birşey yapmıyoruz soruyoruz birilerine hatırlıyorlarmı diye
Dedemi zaten tehtitt edicem ya söyler yasa yakarım onu başka şansı yok

Ben de böyle düşünüyorum. Bence bu işin içinde başka iş var. Yoksa dede niye böyle davransın. Sanki çocuk unutulsun diye herkes bir olmuş gibi.

Evet ama burada mağdur olan sadece kadın değil ki dede kendi oğlunu da umursamamış.
e dinlemeseymiş, kadın zaten ağırlığını koyamıyor çaresiz bırakılıyor her şekilde ama adam babasının peşinden gitseymiş durum sıcakken yerini falan öğrenseymiş, bir sürü ihtimal var erkek için.

Bizim oralarda bazi mezarlar var tek tasi var isim cisim yok bazi mezarlar kaybolup gitmis. Cocuk mezarlari minicik oldigi o daha zor .Cok zor durim .ama cok eski mezarlar bunlar. Kayit yapilmadi ise zor doğuda eskiden kimlikler bile çocukların 1 2 sene sonra toplu halde cikariliyormus

ülkemizde özellikle doğudaki kadınların neler yaşadığına küçük(!) bir örnek sadece.. bu eril zihniyet, gaddarlık, acımasızlık asla bitmeyecek.
İnanırmısınız doğuluyum hala böyle değişmedi hala ailemde bazı kızlar berdel edildi sonra ortada kaldılar en basiti yengemin abisine kız alıp yengemi verdiler e abisi kızı bırakınca onlar da yengemi bıraktı çocuk yaşta
Kız 2 kapıdan da kovuldu bu bu 3.evliliği yaşı daha 26

Haklısınız ama konu sahibi babam küçüktü demiş. O yüzden öyle yazdım. Normal şartlarda dediğiniz gibi olmalı tabii ki.

Bizim oralarda bazi mezarlar var tek tasi var isim cisim yok bazi mezarlar kaybolup gitmis. Cok zor .ama cok eski mezarlar bunlar. Kayit yapilmadi ise zor doğuda eskiden kimlikler bile çocukların 1 2 sene sonra toplu halde cikariliyormus
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum doğuda doğru düzgüngün kayıt mı yapılıyor benim kimliğim bile kaç sene sonra çıkarıldı

Offfff... Ne desem bilemiyorum.

inanırım.. kadın dernekleri sayesinde haberdar oluyoruz hala bu tür şeylere ve kahroluyorum nasıl değişmez nasıl değiştiremeyiz.. korkunç şeyler bunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…