• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaybolan motivasyon

hedehodo85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
13
27
3
39
İşsizlikle cebelleştiğim ölü gibi yaşadığım bugünlerde bir kurumun sınavına tekrardan hazırlanıyorum. Bu yılki mülakatta yaşadıklarım bana figüran olduğumu hatırlattı. Yani alınacak kişi belliydi, biz de oyuncu olarak davet edildik. Bunlar ülke gerçeği ancak işi olmayan gençler ne yapsın? Şu an aynı sınava tekrar hazırlanıyorum. Bu son girişim olacak. Çalışıyorum ancak kafamın bir tarafında 'alınacak kişi çoktan bellidir' düşüncesi gezip duruyor. Sınava kısa bir süre var. Hiçbir şeyi düşünmeyip elimden geleni yapıp gerisini kadere mi bırakmalıyım? Olmayınca olmuyordur belki. Kendi cevabımı kendim vermiş oldum ama belki de biraz motivasyona ihtiyacım var. İstediği şey için yılmadan uğraşıp elde eden insanların mesela.

Not: İş arayın demeyin lütfen, çünkü bunu aktif olarak yıllardır yapıyorum. Bir şey elde edemedim. Yazılım kursuna da yazıldım. Yanlış yere açtıysam özür dilerim.

sınav ne sınavı, bölüm ne bunları yazmamışsın

evet mülakat insanı yıpratıyor ama yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin

bu son da diyorsun

asıl derslerine, sonuna kadar çalış

tüh çalışmadım, bilemedim demekten ben bildim ama onlar almadı demek her zaman daha iyidir

İşsizlikle cebelleştiğim ölü gibi yaşadığım bugünlerde bir kurumun sınavına tekrardan hazırlanıyorum. Bu yılki mülakatta yaşadıklarım bana figüran olduğumu hatırlattı. Yani alınacak kişi belliydi, biz de oyuncu olarak davet edildik. Bunlar ülke gerçeği ancak işi olmayan gençler ne yapsın? Şu an aynı sınava tekrar hazırlanıyorum. Bu son girişim olacak. Çalışıyorum ancak kafamın bir tarafında 'alınacak kişi çoktan bellidir' düşüncesi gezip duruyor. Sınava kısa bir süre var. Hiçbir şeyi düşünmeyip elimden geleni yapıp gerisini kadere mi bırakmalıyım? Olmayınca olmuyordur belki. Kendi cevabımı kendim vermiş oldum ama belki de biraz motivasyona ihtiyacım var. İstediği şey için yılmadan uğraşıp elde eden insanların mesela.

Not: İş arayın demeyin lütfen, çünkü bunu aktif olarak yıllardır yapıyorum. Bir şey elde edemedim. Yazılım kursuna da yazıldım. Yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Ben de bir şey elde edemedim henüz, hâlâ sınavlarla uğraşıyorum. İşsiz mezunum sizin gibi. ☺️ Ama iş aramayı denemek de vicdanımızı rahatlatıyor sanırım, "denedim ama olmuyor" diyebiliyoruz. Kurs da almışsınız ayrıca, bu sizin ölü gibi yaşamadığınızı gösterir aslında. Hâlâ kendinizi geliştirmeye çalışıyorsunuz, bu güzel bir şey. Umarım eğitimlerinizin karşılığını alırsınız.
Belki de alınacağı belli olan kişiden iyi hazırlanmış olursunuz mülâkata? Belli olmaz ki. Biliyorum, bu şartlar altında sinirlerimizi sağlam tutmak gerçekten zor. Ama son vakte kadar salmayın kendinizi lütfen. Olumsuz düşünceler sizi birer adım geriye götürmesin. Olmasa da üzülmeyin, alternatifleriniz vardır illa ki.

Bölümünüz ne? Önlisans kpss mi başka bi şey mi?

Lisans mezunuyum, açık alımlara başvuruyorum. Bu yılki mülaket akademiklinkteki hocanın anlattığı babişko asuman olayını anımsattı bana. O nedenle motivasyonum düşük.

Bilmeyenler için söyliyeyim: Kendisi akademisyen olmak için bir okula mülakata gidiyor, babası öğretim görevlisi olan asuman pijamalı, diğerleri takım elbiseli alınan, asuman oluyor:)

Moralinizi bozmayin bazi kurumlar içerdeki sözleşmeli elemana kadro vermek için ilan aciyorlar tabiki ama mesela 10 kişi alınacaksa 6 si bellidir 4 u yine dışardan alınır. Yani benim bildiğim torpilsiz bu tarz yerlere girenler var. Çalışmaya karar verdiyseniz tam motivasyon tüm enerjinizi vererek çalışmanız lazım

Back