- 27 Nisan 2012
- 15.712
- 18.866
- 498
Babamla annem ayri benm babam ilgilemiyor bizimle aramaz sormz zaten esimde arkam olmadigini bildigi icn rahat. Ama annm bn sanada torunumada bakarim bn emekli olunca da sen ise girersn diyor. Arkamda yani bn sadece yuvam icin bu kadar sabrediyorum cocugum icin. Gidecek yerim yok die katlananlar var bn oyle degilim.Esimi seviyormm ama bu hayati yasamk istemiyorum. Duzelir die umuyorum ama bosunami onuda bilmiyorum
canım eşinle zaten şimdi bu problemi çözmen gerekiyor.
şimdiden çözeceksin ki işten gelince de hergün gelemeyecekler.
ayrıca senin çalışıp çalışmaman onları da alakadar etmez,onlar karar veremez.
eşinle sen karar vereceksin.
hem görümcen nasıl çalışıyor,bide kızı var,onu da sana bırakıyorlar.
sen oğlunu bıraksan bir kere laf oluyor,bırakma deniyor.
iş eşinde bitiyor.eşin çok fazla dinliyor ailesini.
bir erkek için çok kötü bir özellik bu.bunu değiştirmen gerekiyor.
yani eşin diyecek eşim yoruluyor,gelemeyiz.
ya da işimiz var sonra gelin.
yani onlar düşünmüyorsa eşin düşündürecek.
bu konu da dik dur.birde yanlış anlamadıysam kayınvalidenler gelmese bile
eşin çağırıyor onları.yani madem bir adım attın, görmezden gelme.
madem eşin işe gitmeden herşeye tamam dedi,
görelim yeğeni yine sana gelecek mi gelmeyecek mi?önce işe bunu çözmekle başla.
k.bakma anne baba ayrı olayını bilmiyordum
iyi annen varmış çok şükür.. sen bu dediklerimi yap bence
içmeden gelsin konuşun yoksa böyle böyle oyalayacak seni
baktın dinlemiyo mu o zaman korkutma yoluna gitmelisin
yalnız olmadığını arkanda annen olduğunu anlasın..
Hem yakin oldugu icin saat farketmiyor bi bakiyosun aksam 12de 1 de pat diye geliyorlar. Ozel hayatimz diye bisey yok. Sabahlari oglu uyanamasa bizde oglunu uyandirmaya geliyor esimde razi bu duruma. Ama sadece bu yuzden deil evim guzeldir ama isinamadm ben bu eve. Evim gibi hissedemiyorum. Rahat deilim bazen kendimi apartmani dinlerken buluyorum kapi kapanma sesi geliyor yinemi geliyorlar die. Esim eve geldikten snra beklemeye basliyorum ne zaman gelecek annesi die hic sektirmiyor. Yani onlar gelmedigi zamanda bile surekli bekleme halindeym ailemize adapte olamiyorum
Eğer eşinin işi sorun olmayacaksa ozaman kayınvalidene epey uzak biyere taşının.
Halihazırda kocanda ''ne istersen öyle olacak'' demişken, hemen bu akşam konuyu aç.
Ymek sırasında, yada tv izlerken ''evi nezaman taşıyoruz'' de, istediğin semt neresiyse ''ben şuradan ev bakmaya başlıyorum'' de, mırın kırın ederse sanah evden çıkarken öyle demiyordun ama de.
Ve kocan vazgeçmeden ev aramaya başlaç Ama sakın sakın o eşinin dediği dükkana yakın olan eve taşınmayın.
Dukkan bagliyor beni bu evimz dukkana 15 dakka yuruyerek yakin yani uzak bir semt soylesem dukkan icin gelip gitmesi zor olacak yakin soylesemnolmuyor semte bile karar veremiyorum ki
Ozaman en azından kendi çağırmasın.
bunu yapsın.gelene gelme diyemessin ama siz çok sık gitmeyebilirsiniz.
ama dışardan bakınca tek sorun ailesinden kaynaklanmıyor.
En büyük sıkıntı eşinde.eşin dese ki;annemlere bişey diyemiyorum,az idare et,çözücem dese,
bu kadar sıkıntı yapmassın ama eşin seni haklı görmüyor gibi görünüyor.
görseydi yılda bir kere gelen akrabanı yeğeniyle eş değer tutmazdı ya da ozaman annenlerde gelmesin demezdi.
en güzeli ozaman hergün gelen yeğenine bir çözüm bulsun eşin.
ısrarla ailesini oturmaya kendi çağırmasın ve bari hergün siz gitmeyin.
Kayınvalidenlerin pat diye gelemeyeceği biyer olsun. Şuan nekadar yakınındalar?
Ust kattalar....
Vay anam vay.
Aynı semtte başka biyere taşınsanız gelirlermi sık sık
Biz gitmesek bile onlar hergun gelir babasi gelmiyor ama ablasi ve annesi hergun gelir ozellikle annesi. Birgun babasiyla annesi yemege geldiler kalkacaklar kadin tutturuyor gitmeyelim oturalim die kocasina . Kp kizdi ne yapmaya calisiyorsn geldik yemegimizi yedik gidelim daha ne israr ediyorsun diye
Gelirler gibi geliyor ama bilemiyorum ki yasamadan bilemem. Ama yinede burdan iyidir
Gelirler gibi geliyor ama bilemiyorum ki yasamadan bilemem. Ama yinede burdan iyidir
Dün olanlari kisaca anlatayim beni aldi once biraz arabada oturduk. Tabi yine iciyor ben seni cok seviyorm gibi cumleler kuruyor ama bi turlu konustugumz konuya gelmiyor. Beni konusturmuyor. Bende ben bu konuyu konusmaya geldim falan diye bastirinca dinledi. Benm ilgisizligimden falan bahsetti oda bundan rahatsizmis. Ona guvenmiyor musum boyle dusunuyormus.
Tabi icmeye devam ediyor. Bu yuzden artik bir soyledigimi 4-5 kere tekrar ediyorum. Uste cikti yok ben onu anlamiyor musum ailesini istemiyor musum benm ailemde gelmeyecekmis o zaman. Ben diyorum ailen gelmesin demiyorum hergun gelmesin diyorum dedm oda senin kuzenin geldi gecen ben birsey dedim mi dedi. Kizlar inanin Eskişehir de okuyor yilda 1 kere geliyor. Ben onla bu ayni mi diyorum farketmez diyor. Hergun gelmeyle ayda yildabir gelmeyi ayni sayiyor. Anlamiyor yada anlamamazliktan geliyor. Senin annende yarin hastalanir benm elime duserse bnde istemeyecegm diyor. Senin ailen hasta degilki diyorum anlamiyor. Iyice cirkinlesti yani olay. Cok yoruldum diye aglamaya basladm dayanamadm. Biliyorum oglumz seni cok yoruyor diyor. Bende o degil sen yoruyorsun dedm.
Annesi aradi ben kole miyim cocugu birakip gittinz diye. Bnde bak iste boyle diyorum laf soyletmiyor. Sen bnm yanimdaysan ben herseyin ustesinden gelirim gibi biseyler mirildandi baska evede seneye cikacak misiz sneye nisanda .
Yemek yedik donduk kayda deger hic bise konusamadk esyalarimi alip gidiyorm dedm oglumu bana birakmadan gidemezsn diyor. Bugun sizde kalsin yarin getirirsin dedm getirmezms hep onda kalacakms.
Cocugu almaya geldik kv surat yapiyor. Esimde kizdi ben karimla giderm yemek yerim gezerim kimse karisamaz. Herkes kocasiyla olsun insana karisindan kocasindan fayda var dedi (sanirim kv nin kardesinle basbasa cikin baskilarina gondermeydi bu). Ailesine kisa bir sevgi gostersnden snra indik (ickinin etkisyle sarildi falan)..
Sabah kalkinca ben bi kac parca giyisi faln bir cantaya koymustum nereye dedi gidiyorum dedm. Gitme sen ne istersen oyle olacak dedi. Dun soylediklerini hatirlamiyor musun dedm. Hic bise hatırlamıyorum dedi. Sen nasil istersen oyle olacak diyorum dedi kosturarak cikarken bir unvteye malzeme gotureckmis dukkandan unutmus. Bi daha icki yok dedm kapidan cikarken cok degisiyorsun dedim tamam askim diye bagirdi gitti. Sizce simdi ben ne yapmaliyim
en önemli kararı verecek olan sizsiniz bazen siz de seyirci kalsanız bile hayat siziniz hayatınız eşinle birbirinizi seviyorsanız o sana değer veriyorsa çocuğunu da göz önünde bulundurarak ilerisini düşünerek acele karar verme derim ben ALLAH SABIRLAR VERSİN İNŞALLAH DÜZELİRYapacak birşey yok, hayat sizin hanenizde normale dönmüş. eşiniz bir hafta sonra icecek, ailesini eve cağırmaya da devam edecek.
sizinde anne babanız ayrıymış tıpkı benim gibi.yaşadıklarımızda benzer şeyler sayılır bu yüzden sizi kendime çok yakın hissettim ve dün gece bir önceki konunuzu merak edip eşinizle konuşup konuşmadığınızı sizin için nete girmiştim.
şunu bilinki gelinin anne ve bababı ayrıysa eş de kayın validede çok eziyo gelini.nasıl olsa mecbur çekecek hesabı.anne baba ayrılığının nasıl birsey olduğunu bildiğimiz için çocuklarımıza bunu yaşatmamak için gidilebilecek son noktaya kadar gideceğimizi biliyolar çünki. Benim kayınvalidem eşimle ciddi tartışmalarımızın olduğu hatta boşanmayı düşündüğüm bi zaman da bana acıkça "boşansan nereye gideceksinki" bile dedi bunu bana söylediğinde 10 yaşında biroğlum vardı.ama allah çok büyük bende kınadıkları kendi kızlarının başına geldi kızları boşandı.allah seninde yardımccın olsun eşler herşeyin farkına varıyo kendine geliyor ama biz biz den geçmiş oluyoruz sinir sahibi oluyıoruz ondan sonra. Kadınların çoğunluğu sinir hatası hep bu anlayışsız eş ve kv ler yüzünden.
Eşine kararlı olduğunu göster gidecek bi yerin olduğunu arkanda kapı gibi annen olduğunun farkına varsın.isteklerini yerine getirmesi için örneğin 15 gün zaman tanı gideceğine inanırsa isteklerini kabul eder diye düşünüyorum. Umarım herşey gönlünce olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?