Kaygana - Elti

Eltiye sorsak o kim bilir neler anlatır...

"Bıktım artık. Zaten aynı binadayım, bu yetmiyor gibi kayınvalidem çanta gibi beni her yere taşımak istiyor. Eşimle çocuğumla yalnız bir şey yapamıyoruz. Eltim ne güzel hem uzak oturuyor hem de benim gibi her yere sürüklenmiyor."
O da böyle düşünüyor olabilir. Hiç kimsenin böyle bir durumdan memnun olacağını sanmıyorum çünkü.
Mesafenin kıymetini bilin bence.
Biraz yakınlaşmak istiyorsanız da kayınvalideyi arayıp dışarıya davet edin. Laf arasında "hiç yalnız sohbet edemiyoruz" dersiniz.
Tam ben yazacaktım, benden önce yazmışsınız.

Tam ben yazacaktım, benden önce yazmışsınız.
Cvp verdim cnm buna ben.eltim e diyor sende ayrıl o istemiyor yapamam ben alıştım diyor. Zorla kimse ona birşey yaptıramaz. Geçen gün küçük görümcemin istemesi vardı. Eltim dedi bana damat fincanı alalım gel senle tmm dedim. Biz çarşıdayız görümcem aradı.sözde bu akşam olacak çocuk elbise almak istemiş görümceme siz çarşıdan gelin anneme yardım edin biz çarşıya inelim sonra dediler tmm dedim. Eltime dedim böyle dediler çabuk çıkalım. Vay efendim bizi niye çağırmıyorlar biz eşek başımıyız. Çıktık eve onlar gitti başladı kv deyle kavgaya kapıdaki köpek bile benden daha değerli bizi niye çsğırmadılar. Kv de görümcemleri aradı aldırmadı elbise. Evde kavga kıyamet koptu. Bir elbise almaya çağırmadılar diye yani. Büyük görümcem dedi herşey de kendi ön planda olsun istiyo bilmem ne dert yandı. Yani sandığınız gibi Bi durum yok 😀

İsteme olmadanda eşim dedi kardeşine çağır bize çocuğu bir tanışalım. Görümcem Eltime anlatmış çocukla abim tanıştı yengemlere geldi sevgilim diye. Eltim hemen atlamış beni niye çağırmadınız 😀 doğru dedim onu çağırmamız lazımdı onsuz bişey olmaz 😀Heryere girmek isteyen Bi tip yani. Geçende görümcemle dışarı çıkalım dedik. Gitmiş hemen onuda çağırmış kızdım bende ben senle çıkacaktım niye sormadan çağırıyorsun diye. Dışarımı gidiyorsunuz demiş eltim oda sende gel istersen demiş hemen. Bende sinirlendim bahane uydurup gitmedim. Bulunduğu ortamdada sürekli kendi konuşmak istiyor bağıra bağıra hemde 😀 eşim diyo mikrofon mu yuttun az sessiz ol. Gülüyo devam ediyor.

O zaman sizde ona bağırıp çağırın annene giderken bizi niye çağırmadın biz eşşek başımıyız diye😂

Benzer bir iliskiyi ben de yasıyor ve sizi çok iyi anlıyorum. Çoğu arkadaş bunu kıskançlık olarak görmüş anladığım kadarıyla. Ben de anlatayım belki derdiniz daha iyi anlaşılır. Eltim ve kaynim 15 senelik evli. İlk evlendiklerinde 2 sene beraber oturmuşlar sonrasında 2 kat altında kiraya taşınmış. 2.5 yıl önce 5 apartman ileride kendilerine ev alana kadar bu şekilde yürümüş. 8 yasında kızları var kv bakıyor elti çalışıyor. Akşam yemekleri beraber, Pazar’a beraber gidiyorlar. Çocuğun masraflarının yüzde 70 sini kv karşılıyor. Yemeğe gitsek hemen omu da çağırıyorlar mesela. Ama biz yokken onlar beraber yiyor bizim haberimiz bile yok. En basiti gezmeğe gidilecek iki ayrı araba olduğu halde onları beklemeden evden cikamiyoruz. Kısacası birlikte yaşayanlar daha yakın olup uzaktakiler dışlanıyor. Ben alıştım başta çok ağladım ama şimdi takmıyorum. 3 yıllık evliyiz. Şimdi laf bile sokuyorum siz beraber gidin Pazar’a bakkala ben kendi işimi kendim görüyorum diye. Uzuatmadan kısaca en son basımıza geleni anlatayım. Zaten bundan sonra takmamaya başladım. Bir Pazar guuu davete icabet ettik. Komşu geldi eltimin kızına çorapların yeni mi diye soruyor. Kız dedem aldı. Babaneme de aldı anneme de aldı bana da aldı. Tam 400 tl harcadı dedi. Çok gücüme gitti. Akşam oldu bu konu açıldı onlarda. Ben eşim laf soktu bizi niye aramadınız giderken diye. Kv misafiriniz vardı oğlum ondan aramadık ne istiyorsunuz neye ihtiyacınız var söyleyin size de alalım dedi. Ben patladım. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Bizim hiç ihtiyacımız yok çok şükür dedim. Kendi kendimize yetiyoruz biz dedim. Ayrıca bizim hep mi misafirimiz var hiç çağırılmıyoruz dedim. O oldu bu noktadan sonra umursamadık. Ayrımcılık yapan onlar, yarin kendileri anlar ama beni kaybettikleriyle kalırlar dedim.

Benzer bir iliskiyi ben de yasıyor ve sizi çok iyi anlıyorum. Çoğu arkadaş bunu kıskançlık olarak görmüş anladığım kadarıyla. Ben de anlatayım belki derdiniz daha iyi anlaşılır. Eltim ve kaynim 15 senelik evli. İlk evlendiklerinde 2 sene beraber oturmuşlar sonrasında 2 kat altında kiraya taşınmış. 2.5 yıl önce 5 apartman ileride kendilerine ev alana kadar bu şekilde yürümüş. 8 yasında kızları var kv bakıyor elti çalışıyor. Akşam yemekleri beraber, Pazar’a beraber gidiyorlar. Çocuğun masraflarının yüzde 70 sini kv karşılıyor. Yemeğe gitsek hemen omu da çağırıyorlar mesela. Ama biz yokken onlar beraber yiyor bizim haberimiz bile yok. En basiti gezmeğe gidilecek iki ayrı araba olduğu halde onları beklemeden evden cikamiyoruz. Kısacası birlikte yaşayanlar daha yakın olup uzaktakiler dışlanıyor. Ben alıştım başta çok ağladım ama şimdi takmıyorum. 3 yıllık evliyiz. Şimdi laf bile sokuyorum siz beraber gidin Pazar’a bakkala ben kendi işimi kendim görüyorum diye. Uzuatmadan kısaca en son basımıza geleni anlatayım. Zaten bundan sonra takmamaya başladım. Bir Pazar guuu davete icabet ettik. Komşu geldi eltimin kızına çorapların yeni mi diye soruyor. Kız dedem aldı. Babaneme de aldı anneme de aldı bana da aldı. Tam 400 tl harcadı dedi. Çok gücüme gitti. Akşam oldu bu konu açıldı onlarda. Ben eşim laf soktu bizi niye aramadınız giderken diye. Kv misafiriniz vardı oğlum ondan aramadık ne istiyorsunuz neye ihtiyacınız var söyleyin size de alalım dedi. Ben patladım. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Bizim hiç ihtiyacımız yok çok şükür dedim. Kendi kendimize yetiyoruz biz dedim. Ayrıca bizim hep mi misafirimiz var hiç çağırılmıyoruz dedim. O oldu bu noktadan sonra umursamadık. Ayrımcılık yapan onlar, yarin kendileri anlar ama beni kaybettikleriyle kalırlar dedim.
Söylesende anlamıyorlarki.görümcem işe girdi maaşıyla eltimi gezdirdi tozdurdu diğer yeğenlerine hediyeler aldı bizimkilere hiç birşey yok. Diğer evli görümcemde öyle sürekli birbirinin çocuklarına hediyeler alırlar. Sonra görümcem benim kızımın küçüklerini ister gelir. Bende ihtiyaç sahiplerine veriyorum ona vereceğime.artık bunlarıda geçtim ona almış bana almamış heryere çanta gibi taşımasın bari. Akşam yemek var laf sokmak istiyorum eltimi davet etti diye ne desem onu düşünüyorum. Açık açık söylesem kavga çıkar kesin ve kesin.. Hayır yani ne işi var annemlerde. Ben sanki durmadan annemlere gidiyorum. Kv zaten kendi kendine gelin güvey oldu bende gelecem diye. Bide onlarıda kattı işin içine.dağ başında tek başıma kendi çekirdek ailemle yaşamak istiyorum kim naparsa yapsın ne görmek ne duymak istiyorum artık..

Cvp verdim cnm buna ben.eltim e diyor sende ayrıl o istemiyor yapamam ben alıştım diyor. Zorla kimse ona birşey yaptıramaz. Geçen gün küçük görümcemin istemesi vardı. Eltim dedi bana damat fincanı alalım gel senle tmm dedim. Biz çarşıdayız görümcem aradı.sözde bu akşam olacak çocuk elbise almak istemiş görümceme siz çarşıdan gelin anneme yardım edin biz çarşıya inelim sonra dediler tmm dedim. Eltime dedim böyle dediler çabuk çıkalım. Vay efendim bizi niye çağırmıyorlar biz eşek başımıyız. Çıktık eve onlar gitti başladı kv deyle kavgaya kapıdaki köpek bile benden daha değerli bizi niye çsğırmadılar. Kv de görümcemleri aradı aldırmadı elbise. Evde kavga kıyamet koptu. Bir elbise almaya çağırmadılar diye yani. Büyük görümcem dedi herşey de kendi ön planda olsun istiyo bilmem ne dert yandı. Yani sandığınız gibi Bi durum yok 😀
Bu arada ben kıskandığınıza dair bir izlenim edinmedim. Durum gerçekten rahatsız edici. Sadece mecbur mu hissediyor diye düşünmüştüm. Öyle de değilmiş. Demek maydanoz olmadan yaşayamıyor 😊

Hanımlar hemen konuya giriyorum. Kaynana ve eltim altlı üstlü. Yeme içme bir yatmadan yatmaya ayrılırlar. Normaldede ayrılmaz ikililer. Ben 6 yıldır evliyim ve kaynanamla kayınprderimle özel tek bir gün bişey yaptığımız yoktur. Ben onlara giderim bir oldukları için zaten beraber otururuz. Bana gelirler hep birlikte. Kayınvalide demez ki bugünde yalnız geleyim. Haftasonu ben kendi annemlere gidicektim. Annemler şehir dışında. Kayınvalide duydu bunu bizde gelelim. Eşime dedim eltimide getirirse bu sefer bende gitmiycem yeter artık dedim. Kv aradı bugün abinlere de söyledim olurmu dedi. Söylemiş söyleyeceğini bide bana olur mu diyo. Bişey diyemedim çok sinirlendim. İnsan dünürüne de sürekli diğer gelinini getirirmi ya. Annemlere gideriz eltide var babannemlere gideriz eltide var. Sorun bakalım onlar beni heryere getirirmi yokk. Zaten gitmem. Daha eltimin ailesine Bi kere gitmedim. Haftasonu sinirden bende gitmeyi düşünmüyorum annemlere. Bide çocuklar var 2 bende 2 eltimde hiç rahat vermiyorlar birlikte olunca. Annem hasta diye ziyarete gidecektik sözde. Valla akıl verin bana napayım.daha önce söyledim kavga ettik hiç anlamıyor beni. Yoruldum...
Direkt söyleyin biz hasta ziyaretine gidicez bu kadar kalabalık doğru olmaz diyin . Ayrıca madem huyunu biliyorsunuz hiç söylemeyin bi yere gideceğinizi. Ben olsam arayıp biz gitmekten vazgeçtik derdim. Annenize de yazık madem hasta kalkıp bişey yapmasa bile kalabalığın varlığı yoruyo insanı

Hanımlar hemen konuya giriyorum. Kaynana ve eltim altlı üstlü. Yeme içme bir yatmadan yatmaya ayrılırlar. Normaldede ayrılmaz ikililer. Ben 6 yıldır evliyim ve kaynanamla kayınprderimle özel tek bir gün bişey yaptığımız yoktur. Ben onlara giderim bir oldukları için zaten beraber otururuz. Bana gelirler hep birlikte. Kayınvalide demez ki bugünde yalnız geleyim. Haftasonu ben kendi annemlere gidicektim. Annemler şehir dışında. Kayınvalide duydu bunu bizde gelelim. Eşime dedim eltimide getirirse bu sefer bende gitmiycem yeter artık dedim. Kv aradı bugün abinlere de söyledim olurmu dedi. Söylemiş söyleyeceğini bide bana olur mu diyo. Bişey diyemedim çok sinirlendim. İnsan dünürüne de sürekli diğer gelinini getirirmi ya. Annemlere gideriz eltide var babannemlere gideriz eltide var. Sorun bakalım onlar beni heryere getirirmi yokk. Zaten gitmem. Daha eltimin ailesine Bi kere gitmedim. Haftasonu sinirden bende gitmeyi düşünmüyorum annemlere. Bide çocuklar var 2 bende 2 eltimde hiç rahat vermiyorlar birlikte olunca. Annem hasta diye ziyarete gidecektik sözde. Valla akıl verin bana napayım.daha önce söyledim kavga ettik hiç anlamıyor beni. Yoruldum...
Ben sana hak verdim ya...
Gelsin nolacak iliskilerini kiskaniyor musun diyenlere de katilmiyorum. Cunku benim kayinvalidem de oyle. Ama ben allahtan ayri sehirdeyim 2 aydir gormuyorum kendisini. Buraya gelmeden once annemlere el opmeye gidelim dedim colugu cocugu kimi varsa topladi o da geldi. O kadar sinir oldum ki ne annemle ne babamla muhabbet edip vedalasabildim. Simdi yakin zamanda gidecegiz eminim annemlere giderken ben de geleyim diyecek, ama reddedecegim acik acik. Ben bi hasret gidereyim ailemle bi sonrakine beraber gideriz diyecegim.

Hele bi de annen hastaymis cok gecmis olsun. Birak eltiyi kv yi bile goturme. Annem cok rahatsizmis biz bi tek gidelim bi ara beraber de gideriz de gecistir. Ciddi bi mesafe koy bence, bende sadece eltimle iyiyim gerisi tırt, beş para etmez

Ben sana hak verdim ya...
Gelsin nolacak iliskilerini kiskaniyor musun diyenlere de katilmiyorum. Cunku benim kayinvalidem de oyle. Ama ben allahtan ayri sehirdeyim 2 aydir gormuyorum kendisini. Buraya gelmeden once annemlere el opmeye gidelim dedim colugu cocugu kimi varsa topladi o da geldi. O kadar sinir oldum ki ne annemle ne babamla muhabbet edip vedalasabildim. Simdi yakin zamanda gidecegiz eminim annemlere giderken ben de geleyim diyecek, ama reddedecegim acik acik. Ben bi hasret gidereyim ailemle bi sonrakine beraber gideriz diyecegim.

Hele bi de annen hastaymis cok gecmis olsun. Birak eltiyi kv yi bile goturme. Annem cok rahatsizmis biz bi tek gidelim bi ara beraber de gideriz de gecistir. Ciddi bi mesafe koy bence, bende sadece eltimle iyiyim gerisi tırt, beş para etmez
Eltim iyidir bişey olsun koşar hemen. Ama bazı konularda çok anlayışsız. Her şeyde ön planda olmak, her ortamda bulunmak istiyor. Kv demle aynı kafadalar. Ben söylemeden gidiyorum zaten gideceğim zaman biyere hayatta söylemem kv hemen gelmek istiyo çünkü. Duydu Bi yerden gitceğimizi atladı hemen bizde gelelim babanla diye yarım ağız tmm dedim. Sonra beni aradı dün. abinlerede gelin dedim tmm mı diyo. Eşime demiştim onları takarsa bozuşacaz diye. Gene diyemedim bişey. Anneme anlattım böyle böyle gelsinler boşver diyo kırma şimdi kimseyi dedi.

Her gittiginiz yeri kayinvalideye soyluyor musunuz? Annenize gittiginixi soylemeyin madem anneniz hasta, misafir kabul edemiyor.
Kayinvalideyi arayin annem hasta iki cocukla rahatsizken gitmek istemedim deyin. Olsun bitsin.

Eltim iyidir bişey olsun koşar hemen. Ama bazı konularda çok anlayışsız. Her şeyde ön planda olmak, her ortamda bulunmak istiyor. Kv demle aynı kafadalar. Ben söylemeden gidiyorum zaten gideceğim zaman biyere hayatta söylemem kv hemen gelmek istiyo çünkü. Duydu Bi yerden gitceğimizi atladı hemen bizde gelelim babanla diye yarım ağız tmm dedim. Sonra beni aradı dün. abinlerede gelin dedim tmm mı diyo. Eşime demiştim onları takarsa bozuşacaz diye. Gene diyemedim bişey. Anneme anlattım böyle böyle gelsinler boşver diyo kırma şimdi kimseyi dedi.
Ah bu annelerimiz.. kayinvalideler annelerimizin tirnaginin kiri olabilse keşke. Zekati etmiyorlar malesef.

Keşke benimde eltim olsa kvm onunla kanka olsa😁😁 hep ona gitse, hiç bana gelmeseler... Gönül neler istiyor da olmuyor işte.

al benden de o kadar 😬 Konu sahibi bana bir beddua etse keşke de aynısından bana da gelse bi tane ben razıyım😄
şaka bir yana hasta ziyaretine takılması saçma, ama kaç senelik hukunuz var kayınvalidenizd kibarlıkla söylebilirsiniz. “Anneciğim eltimi severim, her zaman gelsin elbette ama annem hasta tek erkek kardeşim ne kadar hazırlık yapar. Dört çocuk eltim abim falan zor olacak. Kırmadan planı değiştirsek bu seferlik” gibi eminim düzelecektir.

Ben konu sahibini haklı buldum sonuna kadar. Eltide iki çocuk bunda iki curcuna olur annesi hastaymış ki hasta olmasada ne bu canım niye sürekli eltisini falan getrsin. Üstelik abinlerede söyledim deyip emrivaki gibi olmuş yani. Guzelce konuş kayinvalidenle olmassa ya hadi bu seferlik de gelsinler sonra getirmesin artık eltini vs.

Krepe kaygana derler bizim yörede:KK53:
Sende niye duyuruyorsun arkadaşım direkt git sonra da aa geldim ya sizin gelmek istceğnzi düsünemedim de geç
Ayrıca hasta ziyaretiyse birşey olmaz bi çay bi bisküvi koyarsın ortaya annenlerde olur biter
Gitmeden de kvye dersin yemek yiyip çıkalım orda çocuklar acıktık diye tutturmasın diye
Oldu bitti

Kızlar büyük görümceme söyledim. Valla dedim içimde tuta tuta patlayacam artık dedim. Kv dem niye heryere de onu götürmek istiyo ben her gittikleri yere gitme gereksinimi duyuyormuyum dedim.ne bana gelir sessiz sakin Bi çay yemek yeriz ne biyere giderken dedim. Çünkü gerçekten bir curcuna oluyor ve kalabalığı hiç sevmem kalabalıkta büyümediğimden belki. Oda bana haklısın dedi. Oda evli kaç yıldır annem bile bana tek gelmedi dedi.bende kızıyorum ama annem arada kalıyor falan dedi.ama eltim için genede kıymet bilmiyor falan dedi. Sen bigün ara başbaşa çay içelim dertleşelşmdr konuş güzelce dedi. Ben de dedim sadece omu senle bişey yapalım desek sonra duysa hemen tripler beni niye çağırmadınız falan havalarına giriyor dedim. Oda bu konuda sana hak veriyorum ama o da öyle falan dedi.ysrın gelsinler bişey demiycem ama bundan sonra ya konuşcam kv yle yada Bi yere gitmiycem onlarla. İnşallah kızıds söyler böyle böyle alınmış diye. Ama rahatladım en azından eşim dışında onlardan birinin bana hak vermiş olması içimi rahatlattı.bazıları yazmış keşke eltim olsa onla takılsalar falan. İnanın onların takıldığı umurumda bile değil.sadece ben sürekli eşimin ailesiyle sürekli kalabalık birşekilde takılmak istemiyorum. Arada yalnız başımıza Bi onla bir bunla takılalım kafasındayım. Eşim 5 kardeş toplamda 5 torun eşler falan düşünün artık ortamı. 😣

İki tane çocuğunuz olduğuna göre uzun zamandır durum bu şekilde bu zamana kadar tavrınızı ortaya koymadıysanız bundan sonra koymanız abes olur bence.Birde eltiniz ve Kayınvalideniz hep bir aradaymış sabahtan akşama kadar bu durumda ayrı ayrı gelmeli zor olur Yani Kayınvalideniz için empati yapın
Cmm daha öncede koydum tavtımı. Hatta benim babannemlere gidecektik kvle. Eltiminde geldiğini duyduk eşim tartıştı niye heryere getiriyon falan dedi. Gitmiyoruz Bi yere dedi eşim. Ağlamalar sızlamalar siz gidin dedi bizde gitmedik. Eltimin haberi yoktu bu kavgadan tabi. Sonra abisi sordu eşim geliyor diye mi gitmediniz. Adamada bişey diyemedik yok biz kendi aramızda kavga ettik o yüzden gitmedik diye kapattık konuyu.

Krepe kaygana derler bizim yörede:KK53:
Sende niye duyuruyorsun arkadaşım direkt git sonra da aa geldim ya sizin gelmek istceğnzi düsünemedim de geç
Ayrıca hasta ziyaretiyse birşey olmaz bi çay bi bisküvi koyarsın ortaya annenlerde olur biter
Gitmeden de kvye dersin yemek yiyip çıkalım orda çocuklar acıktık diye tutturmasın diye
Oldu bitti
Cnm o konuda şöyle oldu 😀😀 biz geçen hafta gidecektik annemlere. Bize son dk dediler görümcemi istemeye geleceklermiş. Eltide isteme için bişiler almaya çarşıya çağırdı beni. Bende dedim insan son dk mı der biz plan yapıyoruz benim annem hasta ona gidecektim. Düşüncesizce davrandıklarını ifade etmek istedim. Sonra isteme oldu millet gitti kendi aramızda oturuyoruz. Ben mutfaktayım. Kv de demiş haftaya plan yapmak istemiş. Eşimde işimiz var bizim demiş. Biliyor hemen atlayacağını annesinin. Eltim de hemen zonguldağa gidecekler demiş. Gene başımı yakan elti.

Back
X