Kaygı bozukluğu olanlar gelin dertleşelim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mavikelebenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
1.236
860
73
Selamlar arkadaşlar. 2 ay önce 5 senelik sevgilim ile severek ve isteyerek evlendim. Ama düğünden 2 hafta önce korkunç bir anksiyeteye yakalandım. Evden ayrılmak düğün stresi falan derken tam 4 gün uyuyamadım yemek yiyemedim. Psikiyatriste gittim uyuyabilme için birkaç ilaç verdi işe yaramadi. Uyuyamicam ve düğünde çok halsiz olup kafayi yicem diye düşünüp kendimi heder ediyodum. Üstelik 2 düğünüm vardı Ankara ve Çorumda olmak üzere. Psikiyatristime tekrar gittim ve ilacı değiştirdi o ilaçla biraz daha iştahım ve uykum düzene girdi. Ama psikolojik olarak hâlâ iyi değildim. Anneme çok bağlı büyümüşüm bu zamana kadar onu anladım. Evde en ufak kavga olsa hep annemin yanında olurdum zamanında o da ağır bi depresyon geçirdi ben daha çocuktum. Ama çok etkilenmiştim sürekli ona dua okurdum iyileşsin diye. Annem güzel toparladi kendini a ben hep kendimi onun yanında olmak zorundaymış gibi hissettim. Annemle babam çok ağır kavgalar ederdi ama ben hep annemin yanında olurdum destek olurdum birlikte güçlüydük biz. Sonrasında kavgalar azalmaya başladı babam da epey düzeldi. Ama benim psikolojim bunlardan çok etkilenmiş evlendim ama hâlâ evime tam alisabilmis değilim. Anneme bir şey olacak gibi korkuyorum hep sürekli yanyana olalım istiyorum. Evlerimiz uzak da değil ama haftada 1 anca görüşebiliyoruz çalıştığı için. Kaygı ve korku atakları yaşıyorum hâlâ. Redepra diye bi ilaç kullanıyorum şuan. Psikiyatristim 2 ay bunla dev edelim eğer devam ederse kaygılar ssri tipi bir ilaca geceriz dedi.(cipralex gibi). Bilemiyorum acaba şuan bu ilaçla vakit mi kaybediyorum direk ssri ye mi baslamaliydim... Gerçekten kafam karışık yorumlarınızı bekliyorum

Psikiyatristinize guvenin bekleyin . Ilacla birlikte terapide aliyor musunuz? Bende de anksiyete baslangici varmis.

Hayır terapi almıyorum ama en kısa zamanda düzgün bir psikolog bulursam düşünüyorum.. konuşmak bana iyi geliyor hep
Evet konusunca insan rahatliyor gercekten. Terapi almakta fayda var. Bende sadece bir seans gittim sonra yogunluktan tekrar o kisiden randevu alamadim baska birini ariyorum simdi.

Insan bazi sorunlarin nedenlerini konusunca anliyor ama nasil cozecegini sorunun ustesinden nasil gelecegini bilemiyor.

Merhaba bende de kaygı bozukluugu var. Çocuklarım konusunda sürekli kaygı halindeyim. En ufak birşey olduğunda acaba bu olduğu için şu olur mu bu şekilde zarar görürler mi diye düşünüyorum. İlaç kullanmıyorum. Kendimi telkin ederek ,çevremdeki lerden birşey olmaz denmesini bekliyorum hep. Kaygı bozukluğu başlayınca ne bir iş yapasim ,ne yemek yiyesim gelmiyor

Gecmis olsun bu illet geldim mi tam geliyor. Yemek yiyememek nedir çok iyi bilirim günlerce ben de öyle oldum. Ben şuan çok düşük doz bir ilaç kullanıyorum ama en azından kaygıyla bağlı iştahsızlık problemini ortadan kaldırıyor. Henüz ssri tipi bir ilaca geçmedim bakalım ne kadar devam edecek böyle hayırlısı

Triflow alın. Her gün saat başı nefes çalışın rüya Acaroğlu var küçük altın videosunu izleyin ve lütfen düzenli yapın. SSRI tarzı ilaçlar kısmen rahatlatır ama anksiyete bozukluğuna neden olan böbrek üstü bezlerinden salgınan bir hormon var. En kolay rahatlama ve uzun sürede rahatlatmayınsağlahan bu aksın normalleşmesi. Bunu da beslenme ve egzersiz ayrıca nefes egzersizleri ile yapabilirsiniz

Çok teşekkürler öneriler için. Triflow nedir araştırdım ama çıkmadı?

Çok teşekkürler öneriler için. Triflow nedir araştırdım ama çıkmadı?
Medikalde satılan nefes çalışmak için bir alet kullanım esnasında burundan derin alma nefesi yaparken aynı zamanda vagus sinirinizi de aktive ediyorsunuz. Fiyatı da çok ucuz. İnternetten almıştım ben ama tüm medikallerde vardır

Bende çocuklarımla ilgili kaygı duyuyordum sürekli otizme çok takmıştım oğluma doktor dehb dedi asla otizm degil dedi ama şu yaşa getirene kadr neler çektim.ogretmeni dehb olduğunu bile dusunmuyorum keşke bütün öğrencilerim çocuğunuz gibi olsun dedi çok sukur

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Doktorunuza güvenmeyi tercih edin.
Psikoterapi alabilirseniz ne ala.
Kaygı bozukluğu yaşayan ancak uzun süre ilaç, terapi, doğru meşguliyetler, odak noktamız değiştirmeme sebep oldu. Hala kaygılarım yokluyor. Özellikle belirgin hadiseler yaşandığında yada mevsim değişimlerin. O süreçlerde terapi desteği ile kontrolü kaybetmeme gayret ediyorum.
Bırakın o sizin anne babanız siz Ebeveyn değilsiniz.

Psikiyatristimde aynısı dedi biliyo musun. Daha çok sen evebeyn olmuşsun dedi. Şimdi de bunun ceremesi anksiyete olarak yansıyor işte. Tavsiyeler için teşekkür ederim

Hayatı yeniden keşfedin isimli kitabı okuyun. Bana psikiyatristim önermişti. çok çok iyi geldi. Sorununuzu nasıl çözeceğinizi bulacaksınız. Kitapta sizinkine benzer bir vaka da vardı

Canım bende anksiyete hastasiyim 2014 de teşhis konuldu . Ama ilaç falan pek kullanmadım yalan yok. Bazen delirecek gibi oluyorum, sanki kafamın içinde 50 tane sekme birden açık hangisini dusunecegimi bilmiyorum . İnan kimseye anlatamıyorum . Senin dediğin gibi herkes simariklik yaptığımı dusunuyor .

İlaç da bir yere kadar çok ağır vakalarda ilaç gerçekten güzel işe yarıyor ama sadece ilaçla da olmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…