Kaygi ile mücadele

Kan sulandırıcı kullanırken diğer bacağı ve böbreklerinize pıhtı attıysa ben de kaygılanmaya başlasam iyi olacak. Ama şöyle söyleyeyim ben bacağımı pıhtı attığında on sene önceydi on senedir kan sulandırıcı kullanıyorum bu süreçte hamile de kaldım çocuk da dogurdum başka ameliyatlar da oldum şükürler olsun bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Acaba kan sulandırıcı haplarınızı düzenli kullanmıyor muydunuz? Genetik testiniz varsa paylaşabilir misiniz ben kendiminki ile karşılaştırayım acaba sizdeki neden bu kadar ileri boyutta bilemedim. Ben de şimdi kaygılanmaya başladım gerçekten.

Ayrıca ben bu hastalığı ilk öğrendiğimde doktor bu pıhtı akciğere atarsa akciğer embolisi tedavisi aylarca sürüyor dedi beyin atarsa felç kalırsın dedi ben de bir süre kaygı yaşamıştım. Ama sürekli bu kaygıyla da yaşanmıyor. Olacak olan varsa olacak sen ilaclarini düzenli kullan hayata devam et yapacak bir şey yok

Kan sulandırıci kullanıyordum anjiyo da oldum ama birden vücudum çığrından çıktı sanki 2 ay geçmeden öbür bacağa da sıçradı daha agresif attı bu sefer böbrek damarlarına kadar geldi ama o kısma kalıcı hasar bırakmadı Allah'ın hikmeti kendine yeni damar oluşturuyor vücut şuan iyiyim yani, sizde bilirsiniz normal hayatina devam edeceksin diyor doktorlar. Etmeye çalışıyorum ama yeni doğum yaptığım dönem yaşandı bu pihti süreci devlet hastanesinde gelen giden ölüm tehlikesi hayati tehlike altında dedi evet doğruydu ama inanılmaz bir ölüm korkusu kaldı. Evet 1 gün öleceğiz ama ben her gün 20 kez ölüyorum gömülüyorum çocuğum kalıyo arkamda Doktoruma mesaj attım biraz güncelledim ilaçlarımı inşallah psikolojiyi toparlicaz inanıyorum

Saglık ankısıyetsı yasıyorsunuz. Cok zor bı sey sadece psıkılogla cozulebılecek bır sey degıl. Psıkıyatrı destegı de almalısınız ılacın etkısı 3hafta ıcınde gosterır ama sızın de dusunce yapılarınızı degısmenız lazım

Ya herkeste aynı düzeyde atmıyo benimki o dönem için cok yoğundu ve agrasif ilerledi hormon değişimi ve enfeksiyon tetikledi şuan çocuk doğurmak bana yasak mesela. Yumurtalık ve rahim damarlarım deforme oldu. Sizinki biraz daha hafif düzey diye düşünüyorum belki tamamen acilma bile olmuştur ana damarlarda. Genetik testlerimi yaptırdım tabi pozitif çıkanlar da çoğunlukta. Bide sizin 10 sene olmuş benim de 2 sene dolacak artık rutine biniyor Xarelto mu kullanıyosunuz ilaç koruyo çorap ve yürüyüş de olunca aslında yeni pihti riski düşük oluyo. Korkusu baki malesef

Ay inanamıyorum ya aniden nedir böyle çok geçmiş olsun tekrardan
Ne denir bilmiyorum abarttığınızı düşündüğüm için özür dilerim

Ben kan sulandirici sadece coraspin kullanıyorum ilk yıllar modet diye bir damar koruyucu ile birlikte kullandım ama sonra sadece coraspin dediğiniz gibi demek ki bunun da derecesi var
Doktorlar da doğru düzgün bilgi vermiyor ki insana
Şeyi de merak ettim sizce bunu ne tetikledi ? Ben evlendikten sonra doğum kontrol hapı kullandım ve bir kaç ay içinde damarim tıkandı
Genetik dediler
Ama tetikleyen şey doğum kontrol hapı oldu

Ay inanamıyorum ya aniden nedir böyle çok geçmiş olsun tekrardan
Ne denir bilmiyorum abarttığınızı düşündüğüm için özür dilerim
Teşekkürler allah kimseye yaşatmasın benim de yüksek enfeksiyon ve östrojen hormonu işte o da sizinki gibi ama benimki hapla değil doğumda tetiklendi. Daha çok enfeksiyon bence 0-5 arasi olması gereken değer 480 e çıktı crp. Aslında yasamam mucize o çok yüksek bir değerdi. 2 ay yürüyemedim bacaklarım fil gibiydi ve inanılmaz bi ağrı. Geçti kimseye vermesin allah..Normalde de doğum kontrol hapı hormonlu spiral filan kullanmiyosunuzdur artık hepsi yasak çünkü. Ben şuan Xarelto coraspin daflon kullanıyorum 3 tane. Aslında en ilk mesajında yazdigim gibi bugünume şükür şuan stabilim 2 senedir inşallah böyle devam eder

Çok iyi inşallah daha iyi olursunuz bende tekrardan başladım Dr önerisi ile inşallah iyi olacağız
Cok geçmiş olsun peki o pıhtıyı acamıyorlarmı. Haı kalp damarlarını acıyorlar ya
Anjiyo yapılıyor bunda da neden açılmıyo bilmiyorum tam temizleyemiyolar bazen allah iyi doktara denk getirsin. Pıhtı lar taze iken alinmaSa zaten anjiyo için de cok geç pıhtılar damara kalıcı olarak yerleşiyor. Galiba bu alanda tedavi yöntemleri sınırlı ben öyle olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum

Cok gecmıs olsun . Allah acil şifalar versin inşallah. Evet doktor cok onemli inşallah sizin tedavinizi tamamiyle yapacak bir doktora denk gelırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…