kaygılar üzerine bir hayat..

Bende fikrimi yazmak istedim.. Öncelikle eger aranizda sevgi varsa mesafe o kadar önemli degil.. Biraz sabretmelisin. Sonucta evlendiniz. Eslerini birakip yillarca gurbete yurd disina gelip bi hayat kurmaya calisan cok insan gordum. Sizde hayatinizi toparlamaya calisiyosunuz. Cocuk finrini ertele cunku yanliz zor olur. Isine odaklan borclari bi an once halledip ilerde bi araya geleceginiz gunleri hayal et.. Bon sans canim ...

çok teşekkür ederim iyi niyetin için..

Konu sahibi arkadaşım, tayin hakkın nasıl yok? Eş durumdan tayin isteyemiyor musun:44:
Pek bilgim yok böyle konularda da:26:

Eğer net olarak tayin olman mümkün değilse, senin işi bırakman daha büyük risk olur.Devlet memurusun neticede.
Eşinin iş ve şehir değiştirmesi çok daha yerinde bir karar olur gibi geldi bana..

ayrı gayrı bu nasıl bir evlilik anlayamadm

Bu nasıl yorum anlayamadım
Hiç mi duymadınız zorunlu hizmet nedeniyle birbirinden ayrı kalmak zorunda kalan çiftleri?

ahh ahh bir ben daha varmış buralarda. 2 ayda bir görüşüyormuşsunuz ne güzel :)) Ben de en son yılbaşında görüştüm bir daha mayısta gelicek. iple çekiyoruz..

Benim eşim yurtdışında çalışıyor. Ben gitmek istemedim. Üniversitedeyim doktoramı yapıyorum mühendisim. Döndüğümüzde sıfırdan iş aramaya başlamak çok zoruma gidiyor. o yaşta da kimse 2 3 sene sektörden uzak kalmış birine iş vermez heralde.

Bizimki inşaat mühendisi borçlarımızın altından kalkamadık orda biraz daha fazla kazanıcak diye çok ağır şartlarda çalışıyor. Çok zor her şey ama o kadar yoğun ki. Günde 15 saati buluyor çalışma süresi. yılbaşında bir geldi resmen çökmüş adam. 25 yaşındayız daha alnı açılmış beyazlar çıkmış saçlarında. Yazarken bile gözlerim doldu şimdi.

Hayat bazen ne kadar zor oluyor. Maddi sıkıntıları aştık çok şükür. Borçlarımız bitmek üzere. Şimdi de sen işi bırak yanıma gel burda yaşayalım diye tutturdu. Gelmek istemiyor. Napıcam bilmiyorum. Gidemem ki nasıl giderim o kadar yıl emek ver oku. Her şeyi bırakıp onun yanında ev hanımı olucam. İş bulamam ki

Çocuk meselelerine sakın girmeyin canım haytınızı düzene sokmadan.. Tek başına çocuk bakmak çok zor. Hamilelik apayrı.. Sıkılıcan gerilicen bütün sıkıntılarını uzaktaki eşinden çıkarıcan. Telefonda kavga etmek çok zor. Kavga edip gece aynı yataga girememek berbat br şey.

Önce bir kavuşalım da bir yıl evimizde başbaşa hasret giderelim diyorum ben hep..

şöyle ki benim tayin hakkım yok üniler ve belediyeler karşılıklı istgeme yoluyla oluyor bir sağlık bakanlığı, meb gibi değil malesef gideceiğin kurumunda onay vermesi gerekir bu sistemde de malesef torpilin yoksa rotasyon bile yapamıyorsun.. bırak tayini , eşimin maaş durumu ve geleceği benden parlak görünüyor bakalım borç bitsin bizde bir masabaşı toplantı yaparız ..

bide koçişler bizden daha hassaslar ne kadar belli etmeye çalışmasalarda saçlarına aklar düştü eşimin biz böyle dertleşiyoruz ya onlar onuda yapamıyor .. sevgimize sahip çıkalım arkadaşım..

eneem kızlar üstteki yorumda ben de eşimin saçlarının beyazladığını yazmıştım bunları okumadan.. :26: Ya cidden sanırım erkeklere yalnızlık daha çok koyuyor ben eşimin çok yıprandığını düşünüyorum. Sizinkiler kaç yaşında ya? Biz daha ikimiz de 25iz. 2-3 seneye kalmaz 3 tel saçı kalır onlar da beyaz olur

benimki 38 yaşında canım doğal yani siz de mi uzaktasınız

peki siz neden evlendnz cnm herkesede soruyorumda benmde kpss durumum var ne yapıcm bilemiorm
yani hem sizin yaşlarınzda gençmiş 23 te evlendnz sanırım e sende mühendissin durumunuz iyi olablrdi yani neden gitmesini istedn ve erken evlenmeye karar verdinz?

canım benim eşimde maden mühendisi özel şirkette yönetici dediğin gibi çok ağır şartlarda çalışıyor ,ona kalsa çok memnun halinden ben üzülüyorum onun adına, onun kariyerinede mani olmak istemiyorum iki yıldır o şirkette ve gerçekten iyi bir çevre ve tecrübe edindi bırakıp gelse aynı şartlarda burda bulabilecek mi sıfırdan başlayacak ve o bunu yıpratıcak ,bende emek verdim okudum dizimi kırıp ev hanımlığı yapabilirmiyim diye düşünüyorum valla çıkmazdayım anlayacağın..

Benim hayatımı anlatmışsınız resmen...
Bende üniversitedeyim, eşimin olduğu yerde doktora yapıyorum. Eşimin benim olduğum şehire gelmesi çok zor ve şuan çalıştığı yer yükselmesi açısından çok önemli...
Üniversitedeyiz ama tayin hakkımız yok ne yazıkki, doktoramı bitirdiğimde şansımı eşimin olduğu yerde yada ikimizin beraber olabileceği bir şehirde öğretim üyesi olarak geçiş yapmayı deneyeceğim...Biz nişanlandığımızdan beri hep ayırıyız, evlendiğimizin ilk yılında iki şehirde de evimiz vardı ve ben eşimin yanına doktora dolayısıyla haftada bir mutlaka gidiyordum, çok rahat görüşebiliyorduk, ayrılığımı çok hissetmiyorduk... ancak hem maddi nedenlerden hemde tez yazmam dolayısıyla evimizi benim olduğum şehire taşıdık...ben gelip gitmelerden çok yoruldum, artık eşim 2 3 haftada bir gelmeye çalışıyor ve çok özlüyoruz birbirimizi...doktoramın bitmesini bekliyoruz girişimlerde bulunmak için ama oda belirsiz...
Kimse bu durumu yaşamadığı için anlayamıyor, herkes birşeyler için sabrettiğimiz anlayamıyor...tek olumlu yönü aşkımızı perçinledi bu özlem, adeta ilk günlerimizdeki heyecanları yaşıyoruz... bende kendimi işime vererek ve kafaya takmayarak bu günlerin geçmesini bekliyorum...çocuk içinse onun yanımda olduğu zamanı beklemek istiyorum...
Bu yalnızlık bende çok şey değiştirdi, hayatta nelerin önemli olduğunu anladım.
Bence sende umutsuzluğa kapılma, kafanızda bir a,b,c planları oluşturun, hayaller kurun...Etrafımda o kadar çok var ki hele üniversitede evli olup iki ayrı şehirde yaşayan...Bazen sabretmek gerekiyor güzel günleri görebilmek için...

Sen Daha Kocanı Göremiyorsun Bide Borç Üstüne Çocuk Nasıl Ve Neden Yapacaksın?

Tek Başına Çocuk Büyütmek Zor Bide Çalışansın

Canım çok karışık durumlar bizde. Mezun olduk. ailelere açtık mevzuyu. Benim ailem istemedi işi yokuşa sürmek için her şeyi yaptı. ailemin maddi durumu çok iyi eşiminkiler kötü falan filan. Aileler tanıştıktan sonra babam bana baskı yapmaya başladı ya evlenilecek ya hemen bitecek bu iş diye. Biz de hemen evleniyoruz o zaman dedik. Aslında niyetimiz 1 yıl falan nişanlı kalmaktı. Evlenirken de benim ailem karşı taraftan çok beklentiye girdi. Her şeyin iyisini istediler. Borçlar aldı başını gitti. eşim altından kalkamadı. Evlendikten bir süre sonra gitmeye karar verdi zaten. Yoksa biz ikimiz de istanbul'da çalışıyorduk. Bizim uzun hikayeler var yani

Bence ne olursa olsun ev hanımlığını düşünmeyin, üniversitede iseniz devlete kurumlar arası geçiş yapabilirsiniz...O kadar emek vermişsiniz, benimde çok sabrımın taştığı ooluyor...ama hep şunu düşünüp kendimi teselli ediyorum...Hayatta hiçbirşeyi kolay elde etmedim, hep engelleerle karşılaştım, ama sonunda hep en güzeli, en hayırlısı oldu benim için...Şimdide öyle düşünüp sabrediyorum...Sizede tavsiye ederim...

ayy biraz benziyormş durumumuz
bende bu yaz tanştrdm aileleri 2014 yazında evlenmeyi düşünüyordk benm okl yeni bitti
askerlk sorunu var onuda bedelli düşünüyordk ama ortada ses yok işine gücüne hep engel olur diye yazın askere yollamayı düşünüyoruz
benm babamda ya bitsn derse ortada nişan yok söz yok düşün yanii
bnm ailemde başta onlar uzak diye kem küm etti
babam ısındı ama annem hala istemiyor karışık durumlar

Evet işte dizini kırıp evde oturmak ağır geliyor insana. işleri iyi gidiyorsa bir arayışa girebilir ama senin yaşadığın şehir de biraz daha zaman geçince. Ne biliyim yöneticilk tecrübesi önemli bir şey. İnsana bir özgüven gelir. Başka sektörlerde de çalışabilir. Mğhendis ve yönetici sonuçta. Sabret biraz daha çıkış yolu bulunur bence. Eşin biraz daha çalışsın orada. ÖZelde 10 sene çalışılmaz ki. İş değiştirmek isteyecektir o da zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…