Kayın aile konusu

Misafir olmak için geldiği yerde oğlu varsa başka yerde kalması çok saçma değil mi? Yani bizim kültürümüzde bu böyledir. Mesela benim annem geldi yaşadığım şehre ablası hasta diye. Dedi ablamda kalacağım dedim ne münasebet ben buradayım bende kalacaksın. Eşimle de hiç konuşmadik çünkü bu böyle olmalı. Eşyalar onlar için sorun değilse bence siz de birkaç gün tolerans gösterebilirsiniz sonuçta eşinizin ailesi.
Yani yerde de yatarız demişler ama yerde yatamayacaklar tabiki evim çok küçük olduğu için havludan tutun her şeyi minimal aldım bilemiyorum doğrusunu inanın. Hazırlık yapabileceğim bir alan yok ev bulma sürecinde çok zorlandık bu evi bulduğumuza şükrediyorum eşimin ailesi de ev süreçlerinden ve evden haberdar

Kv - kp olduğu için göze batıyor bence. Kendi annen baban olsa böyle der miydin? Samimi olarak düşün bakalım 😇 Bende kalmayın, başkasında kalın demezdin.

5 aylık evli olacaksın. Kilometrelerce öteden, yurt dışından gelecekler. Bir hafta idare edilebilir bence.

Millet aynı şehirdeki kv kp idare ediyor. Sen zaten yurt dışında ne sıklıkla göreceksin de dert ediyorsun.
Boş yere eşinle de aran bozulur diye düşünüyorum.
1+1 evin bir odasında yine esinle sen yatarsın, diğer odasında kv kp yatar. 😃

Acaba 1 odalı bir ev evde kimi nerede yatırırdınız yerimde olsanız gerçekten merak ettim
Ben yeni evliyken bu kadar olmasa da yine de küçücük bir evde yaşıyordum. 10 kişiyi birkaç gün ağırlamıştım. Tabii evim küçük diye mobilyalarımı açılır ve fonksiyonel seçmiştim. Yerde yatan oldu iki koltuk bir kanepe vardi koltukları birleştirip yatan oldu, deniz yatağı vardı onu sisirdik falan sığdık yani kimsenin de incisi dökülmedi. Gelen misafirler de aciliyetten gelen eşimin teyzesi ve çocuklarıydi, KV ve görümcem vardi üstelik sınava hazırlanıyordum o aralar. Fedakarlik ettim vs diye anlatmıyorum yanlış anlamayın. İnsanlık hali isteğimiz dışında pek çok durum gelişebilir ve illaki bir çözüm bulunur. Bir hafta ne ki geçer gider. Anne babanız olsa yok canım filan akrabaya gidin mi diyeceksiniz? Ben çok üzülür asla istemem eşimin ailesini de bu duruma sokmam. Belli ki hevesliler ve kötü insan degiller.

Oğulları arasın ya. Sen neden o kadar sık arayasin. Konu açma konuşurken telefonda. Gerektikçe ve ozledikce ara. Ben iki haftadan fazla oldu yarın bı ararım ozledjm :)) ama eşim gün aşırı görüntülü konuşur. Bende hiç yaklaşmam torunlarını ogullarinj görür bana selam yollarlar. Bende uzaktan selam yollarım bitti.
Haklısınız ben konu falan açıyorum ne gerek varsa sürekli onları memnun etmek zorundaymışım gibi hissediyorum ya da kısa kessem çok kötü bir şey yapıyormuşum gibi😄 çok teşekkür ederim yorumunuz için

Yani yerde de yatarız demişler ama yerde yatamayacaklar tabiki evim çok küçük olduğu için havludan tutun her şeyi minimal aldım bilemiyorum doğrusunu inanın. Hazırlık yapabileceğim bir alan yok ev bulma sürecinde çok zorlandık bu evi bulduğumuza şükrediyorum eşimin ailesi de ev süreçlerinden ve evden haberdar
Evinizi bilmiyorum yorum yapamam ama kalmasınlar diye set çekmek yerine yapıcı çözümler bulun bence. Olması gereken yapılsa da mesafe koyulabilir. Yine bir örnek vereyim geçen sene tam bu zamanlar doğum yaptım yakın akraba düğüne denk geldiği için üç ablam eniştelerim annem hepsi geldiler. Evde yatacak yer kalmadı ablam aldı bir yorgan mutfakta yattı mesela. Ne o gocundu ne eşim ne ben. Çünkü imkan bu ve herkes bunu biliyordu. Umarım siz de yapıcı bir çözüm yolu bulursunuz.

Kv - kp olduğu için göze batıyor bence. Kendi annen baban olsa böyle der miydin? Samimi olarak düşün bakalım 😇 Bende kalmayın, başkasında kalın demezdin.

5 aylık evli olacaksın. Kilometrelerce öteden, yurt dışından gelecekler. Bir hafta idare edilebilir bence.

Millet aynı şehirdeki kv kp idare ediyor. Sen zaten yurt dışında ne sıklıkla göreceksin de dert ediyorsun.
Boş yere eşinle de aran bozulur diye düşünüyorum.
1+1 evin bir odasında yine esinle sen yatarsın, diğer odasında kv kp yatar. 😃
Annem ev yerleştirme için yardıma gelmesini isteyip istemediğimi sordu ben de evin müsait olmadığını ve yeni evli olduğumu söyledim. Keşke benim ailem olsa çok daha rahat söylerdim. Ki annem bana yardımcı olmak için talepte bulunurken kayın aile gezmek için istiyor

Aslında bazen ben de sınırlarımı ortaya koymak istiyorum çünkü kayınvalidem özellikle benle konuşurken çok rahat ama eşimle konuşurken daha dikkatli bu beni rahatsız ediyor
Sınır konusunda haklısınız ama şöyle bir durum var oğlu "gelmeyin istemiyorum" dese, siz sadece "müsait değiliz" deseniz bile gelemeyişlerinin tüm faturası size kesilecek. Oğullarıyla ilişkileri aynen devam... Umarım kazasız belasız en uygun, sorunsuz ve anlayacaklari bir şekilde halledebilirsiniz.

Evinizi bilmiyorum yorum yapamam ama kalmasınlar diye set çekmek yerine yapıcı çözümler bulun bence. Olması gereken yapılsa da mesafe koyulabilir. Yine bir örnek vereyim geçen sene tam bu zamanlar doğum yaptım yakın akraba düğüne denk geldiği için üç ablam eniştelerim annem hepsi geldiler. Evde yatacak yer kalmadı ablam aldı bir yorgan mutfakta yattı mesela. Ne o gocundu ne eşim ne ben. Çünkü imkan bu ve herkes bunu biliyordu. Umarım siz de yapıcı bir çözüm yolu bulursunuz.
Teşekkür ederim o sizin ablanız kardeşim olsa dediğiniz gibi yorganın üstünde bile uyumasını rica edebilirim ama kayınvalidemler için bunları yapamam diye düşünüyorum

Şişme yataklar oluyor onlardan alabilirsiniz, katlaninca da yer kaplamiyor. İllaki başka misafirlerinizde gelir daha sonra kullanırsınız. Hatta kamp yaparken kullanıyorlar.

Sınır konusunda haklısınız ama şöyle bir durum var oğlu "gelmeyin istemiyorum" dese, siz sadece "müsait değiliz" deseniz bile gelemeyişlerinin tüm faturası size kesilecek. Oğullarıyla ilişkileri aynen devam... Umarım kazasız belasız en uygun, sorunsuz ve anlayacaklari bir şekilde halledebilirsiniz.
Eşime ilk söyledikleri anda eşim uygun olmadığımızı söylediği için pek benden bilecekleri bir durum yok aslında ama benden bilmeleri de çok sorun değil benim için

Annem ev yerleştirme için yardıma gelmesini isteyip istemediğimi sordu ben de evin müsait olmadığını ve yeni evli olduğumu söyledim. Keşke benim ailem olsa çok daha rahat söylerdim. Ki annem bana yardımcı olmak için talepte bulunurken kayın aile gezmek için istiyor
Aynı şey değil ama.
Sana yardıma gelmeyi talep eden birine kolaylıkla kırmadan bir şeyler diyebilirsin. Ben hamileyim mesela, son aydayım. Annem geleyim yardım edeyim modunda hep. Ama diyorum ki eşimden ötürü, temizliği yapıyor, yemeği yapıyor vs sağol anne diyorum. İhtiyacım olduğunda çağırırım diyorum. Bunda bir şey yok ki.

Ama bir sebepten ötürü kendi evinde kalamayacak olsa, bende kalmayın diyemem.

Senin de eşinin ailesi zaten düğüne gelecekmiş. Hani senden ötürü bir durumdan dolayı değil gelmeleri. Her halükarda gelecekler. Taa yurt dışından gelen anne babaya da başka yerde kal denir mi bilmiyorum.

Aynı şey değil ama.
Sana yardıma gelmeyi talep eden birine kolaylıkla kırmadan bir şeyler diyebilirsin. Ben hamileyim mesela, son aydayım. Annem geleyim yardım edeyim modunda hep. Ama diyorum ki eşimden ötürü, temizliği yapıyor, yemeği yapıyor vs sağol anne diyorum. İhtiyacım olduğunda çağırırım diyorum. Bunda bir şey yok ki.

Ama bir sebepten ötürü kendi evinde kalamayacak olsa, bende kalmayın diyemem.

Senin de eşinin ailesi zaten düğüne gelecekmiş. Hani senden ötürü bir durumdan dolayı değil gelmeleri. Her halükarda gelecekler. Taa yurt dışından gelen anne babaya da başka yerde kal denir mi bilmiyorum.
İnanın ailem olsa bende kalmayacak şekilde planlarını yaparlardı çok aşırı düşünceli insanlar da değillerdir ama son bir aya kadar doğrudüzgün aramadılar bile yeni evlisin rahatsız etmek istemedik vs dediler. Bu bana sanki zaten düşünülmesi gereken bir şeymiş gibi geliyor evin küçüklüğünden durumumuzdan haberdarlar zaten teklif etmemeleri gerekirdi diye düşünüyorum biz hayır demek zorunda kaldıysak bu yüzden

Teşekkür ederim o sizin ablanız kardeşim olsa dediğiniz gibi yorganın üstünde bile uyumasını rica edebilirim ama kayınvalidemler için bunları yapamam diye düşünüyorum
Yoo yapabilirsiniz. Kendi ablanız için yapabiliyorsunuz çünkü sizin ablanız. Kayınvalideler için de eşiniz yapar o da onların oğlu ya onlar alınmaz ona.
Gelmeseler iyiymiş ama düğüne geliyorlar 5/6 gün kalıp dönerler.
Ev ne kadar küçük bilmiyorum ama benim 70 metrekare olmayan evime zorunluluktan bir yıllık evli iken gelip iki aydan fazla kaldı ailem, eşimin fe de hoşuna gitmemiştir bana söylemese de ama saygıda kusur etmediği gibi siz şunu seversiniz diye bir şeyler alıp geldi.
Keyfi bir haftalığına gelseler hepten yapardı diye düşünüyorum.
Biz kadınlar olarak biraz büyütüyoruz gibi geliyor bana.
Yerde yatsın.
İsterse de aa gelin yatırdı desin ne olacak?
Şimdi kabul etmeyince oğlum kabul etmedi mi diyecek yani?
Siz kötü mü görünmeyeyim kendi ailemi her yerde yatırırım demişsiniz ya,
Yoksa hiç gelmesinler mi diyorsunuz?
Bırakın gelsinler kendileri görür zaten misafir olavak veya misafir olarak uzatılacak bir ev olmadığını.
İşleri de eşinizle yapın yatak,yemek,temizlik vs
Dert etmeyin böyle ya yeter ki işleri üstünüze almayın.
Şimdi şurda yatak verirsem benden bilirler demeye getirdiğinize göre işleri yönetecek sizmiş gibi duruyorsunuz.
Rahat olun o ev ikinizin iş de sorumluluk da ikinizin.
Sizin değil ikinizin.
Yormayın kasmayın

İnanın ailem olsa bende kalmayacak şekilde planlarını yaparlardı çok aşırı düşünceli insanlar da değillerdir ama son bir aya kadar doğrudüzgün aramadılar bile yeni evlisin rahatsız etmek istemedik vs dediler. Bu bana sanki zaten düşünülmesi gereken bir şeymiş gibi geliyor evin küçüklüğünden durumumuzdan haberdarlar zaten teklif etmemeleri gerekirdi diye düşünüyorum biz hayır demek zorunda kaldıysak bu yüzden
Ne alaka mesela neden bir ay doğru düzgün aramadılar bile yeni evlisiniz diye?
Beş dakika arayıp sesini duymak nasıl olduğunu bilmek yeni evli birinin çok vaktini mi alıyor😅😅
Rahatsız etmek istemedik yeni evlisin ne mana ya aramak için.

Yoo yapabilirsiniz. Kendi ablanız için yapabiliyorsunuz çünkü sizin ablanız. Kayınvalideler için de eşiniz yapar o da onların oğlu ya onlar alınmaz ona.
Gelmeseler iyiymiş ama düğüne geliyorlar 5/6 gün kalıp dönerler.
Ev ne kadar küçük bilmiyorum ama benim 70 metrekare olmayan evime zorunluluktan bir yıllık evli iken gelip iki aydan fazla kaldı ailem, eşimin fe de hoşuna gitmemiştir bana söylemese de ama saygıda kusur etmediği gibi siz şunu seversiniz diye bir şeyler alıp geldi.
Keyfi bir haftalığına gelseler hepten yapardı diye düşünüyorum.
Biz kadınlar olarak biraz büyütüyoruz gibi geliyor bana.
Yerde yatsın.
İsterse de aa gelin yatırdı desin ne olacak?
Şimdi kabul etmeyince oğlum kabul etmedi mi diyecek yani?
Siz kötü mü görünmeyeyim kendi ailemi her yerde yatırırım demişsiniz ya,
Yoksa hiç gelmesinler mi diyorsunuz?
Bırakın gelsinler kendileri görür zaten misafir olavak veya misafir olarak uzatılacak bir ev olmadığını.
İşleri de eşinizle yapın yatak,yemek,temizlik vs
Dert etmeyin böyle ya yeter ki işleri üstünüze almayın.
Şimdi şurda yatak verirsem benden bilirler demeye getirdiğinize göre işleri yönetecek sizmiş gibi duruyorsunuz.
Rahat olun o ev ikinizin iş de sorumluluk da ikinizin.
Sizin değil ikinizin.
Yormayın kasmayın
Eşim yemek yapabilecek bulaşık yıkayabilecek ya da yatak serebilecek biri değil eline verip yap desem kayın ailemin buna gönlü olmaz inanın o yüzden geldiklerinde ne yediler nerde uyudular benden bilecekler gidip başkasıyla konuşmayacaklar belki ama kendi aralarında evde ne yaşadıysak analiz edip yorumlayacaklardır. İkisi de çalışmayan insanlar sosyal hayatları yok dediğim gibi aramızda geçen iki cümlelik mesajı bile evde aralarında konuşuyorlarmış. Yani ben de hem o kadar sıkıntıya girip hem de dedikodu malzemesi olmak istemem

Ne alaka mesela neden bir ay doğru düzgün aramadılar bile yeni evlisiniz diye?
Beş dakika arayıp sesini duymak nasıl olduğunu bilmek yeni evli birinin çok vaktini mi alıyor😅😅
Rahatsız etmek istemedik yeni evlisin ne mana ya aramak için.
Yakın zamanda bir arkadaşım evlendi onun ailesi de ilk haftalarda hiç aramamış sanırım farklı çevrelerde yetişmişiz sizinle

Back
X