Kayın aile vs kendi ailem

psikolojikdelipdr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
642
709
33
Arkadaşlar benim kv gerçekten insan ilişkilerinde problemli birisi. Benimle zaten geçinmesini beklemiyorum ama aileme karşı Bi çok saygısızlığı oldu. Ona rağmen benim ailemden sürekli ilgi alaka bekliyor. En son kv kardeşi aynı evde kalıyorlar. Kardeşi ameliyat oldu. Ailem geçmiş olsuna gelmek için aradı kv evde değilim ben size haber edeyim dedi aylar geçti çağırmadı Bi kusura bakmayın bile demedi. Üstüne hala kendisinin aranıp sorulmasını bekliyor deli olacağım. Neyse. Sizlerin aileleriniz anlaşıyor mu? Anlaşmaları için sizin yaptığınız şeyler var mı? Benzer durumları yaşayan arkadaşlar siz nasıl bu gerginliklerin içinden çıktınız?

Ailelerin anlaşmak ve görüşmek zorunda olduğunu düşünmüyoruz eşimle. Öyle düşünsek huzur bulamazdık zaten.
Biz evlendik diye aileler akraba olmuyor, iyi anlaşmaları da gerekmiyor. Saygisizlik olacağına görüşmesinler daha iyi, bizde hiç bir sorun ve gerginlik oluşturmuyor ailelerin görüşmemesi. Eşim ailemle çok iyi anlaşıyor araları iyi.

Bizim ailelerimiz birbirinden farklılar öyle görüşme, vakit geçirme olmuyor haliyle. 7 yıllık evliyim 7 yılda 7 kere bir araya gelmemişlerdir sanırım. Bayramlarda arıyorlar diye biliyorum. Onun dışında koskoca insanlara onu ara bunu ara onun gönlünü yap bilmem ne diye darlayıp uğraşacak değiliz.

Ailelerimiz görüşmüyorlar.
Kayın ailemin anlaşıp görüştüğü tek bir aile bile yok zaten (kardeşleri dahil)
Binde bir babası babamla telefonda görüşür bayram kandil ameliyat meselelerinde.

Şöyle ara sıra bir araya gelip neşeli sofralar kuralım isterdim sanırım. Ama olmayınca olmuyor
Sorun etmiyorum.
Aralarında hiçbir tartışma geçmedi çünkü. Dolayısıyla düzeltmemiz gereken birşey yok.
Görgü meselesi.

Yanı hiç karışmayın diyologlarına arada kötü siz olursunuz.Varsın k.v. çağırmasın ailenizi,annenizde aramasın onu... Sorun değil.K.v.size şikayet ederse aranızda çözün beni bulaştırmayın lütfen yetişkin insanlarsınız sonuçta deyip sıyrılın..başka türlü susturamazsın.

Böyle bir kv sahibi değilim ama olsam ailemi hiç görüştürmem. Kendim de çok asgari şekilde muhatap olurum.
Hatta böyle tipler yüzlerine vurulmasına dayanamazlar. Ailenizi bence daha fazla ezmesine müsade etmeyin.
Eşinizin tavrı nasıl ? Sizi baskı altına alıyor gibi geldi nedense.

Belli bir yaşın üzerindeki insanları zoraki bir ilişkiye zorlamak çok yanlış. Belli ki aynı frakansta değiller. En iyisi görüşmemek bu durumda.

Nadiren telefonlaşırlar. Bayram vs. O yüzden iyi geçinirler şimdiye kadar sıkıntı olmadı. Kb iyi de kv sıkıntılı. Zaten genel olarak herkesle küs. Diğer kalanlarla da tripli.

Kendimizi yırttık eşimle anlaşsınlar konuşsunlar yanlış anlaşılma olmasın aman iyi olsunlar gelsinler okey oynatalım vs aaa baktık olmuyor görüştürmüyoruz biz engel oluyoruz kendileri isterse görüşsün ama bizim evimizde biri varken diğeri gelemez artık

bizimkiler de nikahta 1 seneyi geçti görüşmedilet kp sürekli bize bi gelseler diyor ama şu gün gelsinler demiyor neymiş ben ayarlayacakmışım hiçç uğraşamam herkeste birbirimin telefonu var arasın haberleşsinler

Nasıl oluyor da hep kız ailesi harika, yardımsever filan oluyor da erkek tarafı hep sorunlu oluyor merak ediyorum
Sorunlu insanlara erkek çocuğu mu geliyor kural olarak

Konunuza gelince
Ailelerimiz hastalık, cenaze, bayram filan dışında görüşmüyorlar
Zaten görüşüp ne yapacaklar?
Altı üstü eşim ve benim yüzünden akraba olmuş insanlar
Ortak noktaları biziz

Aralarında 1000 km var. Ben kv ye 1 saat uzaktayım. Kendi ailem bana geldiğinde 1 gün de hep beraber görüşürüz.

Ama onun dışında telefonla görüşüyorlar. Hatta kp amcamla kv halalarımla yengem eşimin halasıyla babam eşimin dayısıyla annem eşimin teyze geliniyile fln da görüşüyor

Ailelerin anlaşak-görüşmek zorunda olduğunu düşünmüyorum en azından eşimle bu tanıya verdik nişanlıyken bu durumlar çok oluyordu fakat artık saldım annem bayramlarda arar oda kv den küçük diye mi bilmiyorum ona sorduğumda oğlumun (eşimin) hatrı için aradım der ama aradığı kişi benim kendi babamın cenazesinde 2-3 saat otururp giden birisi takma bile kafaya hiç sıkma canını he de geç .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…