- Konu Sahibi psikolojikdelipdr
-
Ben yaşamıyorum ama birbirleriyle muhatap etmeyin yapacak bir şey yok. Yeri gelirse söylersiniz ailem sizden haber bekledi diye.Arkadaşlar benim kv gerçekten insan ilişkilerinde problemli birisi. Benimle zaten geçinmesini beklemiyorum ama aileme karşı Bi çok saygısızlığı oldu. Ona rağmen benim ailemden sürekli ilgi alaka bekliyor. En son kv kardeşi aynı evde kalıyorlar. Kardeşi ameliyat oldu. Ailem geçmiş olsuna gelmek için aradı kv evde değilim ben size haber edeyim dedi aylar geçti çağırmadı Bi kusura bakmayın bile demedi. Üstüne hala kendisinin aranıp sorulmasını bekliyor deli olacağım. Neyse. Sizlerin aileleriniz anlaşıyor mu? Anlaşmaları için sizin yaptığınız şeyler var mı? Benzer durumları yaşayan arkadaşlar siz nasıl bu gerginliklerin içinden çıktınız?
Yok baskı altına almıyor. Sadece kayınvalidem hem panik atak hastası hemde kalp hastası. En ufak bi terslikte kalbim çarpıyor sıkışıyor diyo eşim uzatmıyor mevzuyu kapatıyor. 2 kalp ameliyatı geçirmiş. Korkuyorlar bişey olacak diye ama kullanıyor resmen bu durumu. WhatsApp durumunu izlemedim diye kalbi sıkışmış mesela geçen gün. Aklım almıyorBöyle bir kv sahibi değilim ama olsam ailemi hiç görüştürmem. Kendim de çok asgari şekilde muhatap olurum.
Hatta böyle tipler yüzlerine vurulmasına dayanamazlar. Ailenizi bence daha fazla ezmesine müsade etmeyin.
Eşinizin tavrı nasıl ? Sizi baskı altına alıyor gibi geldi nedense.
Uzak dursa sorun yok. Kendisi hiç bir şey yapmasın ama herkes onunla ilgilensin istiyor. Evine kabul etmedi ya mesela. Sonra yine aramalarını beklemiş kardeşin nası oldu diye. Uzak dursa keşke ben ona varım.Kişisel tercih meselesi ama keşke benim kayinailesi de benim ailemden uzak dursa mesafe candır gerek var mı ya hiç takilmayin siz karismayin ilişkilerine bence dunurculuk oynamayı besinler sonra yüz göz olurlar sizi de başınızı agirtirlar benden tavsiye bir dost:)
O olaydan 2 hafta sonra aynı dediğin gibi dedim. Aklımda aklımda çağırcam dedi. 3 ay oldu. Ben kv mi tanımadan önce tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, konuşarak her insanla anlaşılır diye düşünürdüm ona kadar öyle de yaptım ama ama işte...Bizim ailelerimiz aynı ilçede kültürler de aynı çok şükür iyi de anlaşıyorlar güzel sofralarımız, günlerimiz olur ama kuzenimin de aynı şekilde olmasına rağmen anlaşamıyorlar ve görüşmüyorlar. Zorlansa bir araya gelinse eminim gerginlik olur ne gerek var ki ? Konunuzla ilgili de şunu söyleyeyim bence bizim içimizde tuttuklarımız çözümleri uzatıyor ve dert oluyor. Uygun bir şekilde sizden haber bekliyorlardı gelmek için diyebilirsiniz mesela. Aman kırılmasın yanlış anlamasın diyoruz ama bazı insanlar söylemedikçe kendini hakl görmeye ve bizi dert sahibi etmeye devam ediyor
Benim durumumda öyle. Kv kendi kv ile görüşmüyor. Bak bizde öyle olacağız yapma etme diyoruz. Benim yaptığım gelinliğin yarısını yapsın yeter, benim çektiğimin 10da 1i çeksin göreyim falan diyo. Bana çektirmeye yeminli.Ben ailem ile görüşmelerini istemiyorum kayınvalidem çok burnu havada kimseyi beğenmez eşimde öyle hakir görürler insanı sanki Köşk’te yetişmiş paşa torunları. Ailemse kişi ayırt etmez iyi yada kötü herkese yardımcı olur kişileri sınıflandırmaz aksine zor durumda olan hem maddi hem manevi daha çok onların yanındadır. O yüzden bende görüşmüyorum ne eltilerimle nede eşimin ailesi ile. Eşimde birşey diyemiyor çünkü onlarda sadece anne tarafı ile görüşüyorlar baba tarafına gidilmiyor hiç . boşverin sizde zaten görüşecek olsalar zaten araşırlar görüşürler akrabalar ne kadar uzak o kadar iyi
Seni benim kv min problemli olduğuna ikna ederdim ama yaptıklarını anlatırsam kimliğim ortaya çıkar. Çünkü onun yaptıklarının aynısını yapacak başka bir insan olmadığına eminim. Öyle şahsına münhasır, numunelik, nadide bir insan...Nasıl oluyor da hep kız ailesi harika, yardımsever filan oluyor da erkek tarafı hep sorunlu oluyor merak ediyorum
Sorunlu insanlara erkek çocuğu mu geliyor kural olarak
Konunuza gelince
Ailelerimiz hastalık, cenaze, bayram filan dışında görüşmüyorlar
Zaten görüşüp ne yapacaklar?
Altı üstü eşim ve benim yüzünden akraba olmuş insanlar
Ortak noktaları biziz
Bence bunun sebebi insanlar kızlarına davrandıkları gibi gelinlerine davranmıyor. Kızına en iyisi olsun ama gelin el kızı. Yani muhtemellen burda yazılan iyi anneler kötü kaynana olabilirler.Nasıl oluyor da hep kız ailesi harika, yardımsever filan oluyor da erkek tarafı hep sorunlu oluyor merak ediyorum
Sorunlu insanlara erkek çocuğu mu geliyor kural olarak
Konunuza gelince
Ailelerimiz hastalık, cenaze, bayram filan dışında görüşmüyorlar
Zaten görüşüp ne yapacaklar?
Altı üstü eşim ve benim yüzünden akraba olmuş insanlar
Ortak noktaları biziz
Görüştürmeyin siz de işte gerçekten önemli bir durum olmadıkçaSeni benim kv min problemli olduğuna ikna ederdim ama yaptıklarını anlatırsam kimliğim ortaya çıkar. Çünkü onun yaptıklarının aynısını yapacak başka bir insan olmadığına eminim. Öyle şahsına münhasır, numunelik, nadide bir insan...
İstisnasız hepsi öyle değildir ama bence yine deBence bunun sebebi insanlar kızlarına davrandıkları gibi gelinlerine davranmıyor. Kızına en iyisi olsun ama gelin el kızı. Yani muhtemellen burda yazılan iyi anneler kötü kaynana olabilirler.
Ya muhakkak iyi kvler de vardır. Ben görmesem de vardırİstisnasız hepsi öyle değildir ama bence yine de
Bekleye dursun etki tepki meselesi olarak bakın dünya onun etrafında dönmüyor sonuçtaUzak dursa sorun yok. Kendisi hiç bir şey yapmasın ama herkes onunla ilgilensin istiyor. Evine kabul etmedi ya mesela. Sonra yine aramalarını beklemiş kardeşin nası oldu diye. Uzak dursa keşke ben ona varım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?