İyi düşünüyorsunuz ama huzur evine verince de kötü evlat olunuyor (huzur evlerini de bilirim biz babamı bir ara huzur evine yatırdık çıkardık, oralar da berbat yerler maalesef). Bir baba 9 evlada bakarmış 9 evlat bir babaya bakamazmış. Yaşlı bakmak çok zordur, 7/24 bakıcı olacak geriatrik hastanın bakımında, öyle yalnızca suratına bakmakla bakmak olmuyor. Bunun tuvaleti var, genital temizliği var, banyosuydu, yemesi idi içmesi idi, gıdası, diyeti, ilacı, dokturu, el tırnakları, ayak tırnakları, yatak yarası, kalkması düşmesi, kabızlığı, istekleri, kaprisleri, bunaklıkları, huysuzluğu, Bakan için de zor bakılan için de zor, mesela benim babam kimsenin elinden soyulmuş meyve yemeyen bir insandı, iğrenirdi, illa kendi soyacak. Bulaşıkları kendi yıkardı, başka biri yıkasa arkasından girer tekrar yıkardı. Sonra ise hiçbir işini kendi yapamaz hale geldi, yemeğini yemek dahil. Gündüz uyur, gece uyumazdı. Ben bir gece bilirim. Gözümden uyku akıyor, tam yatmışız. Babam bağırıyor kaldırın beni salonda tv izleyeceğim. Götürüyoruz salona izliyor sonra yatırıyorum, suyunu içiriyorum, pikesini örtüyorum. Yatıyorum, ertesi gün işe gideceğim, yastığa başımı koymuş tam uyuyacağım, yine bağırıyor, kaldırın beni salona gideceğim. Ne yapacaksın salonda? Kiraz yiyeceğim. Gece saat 4. Ben iptal. Düşünün aslında normal bir insan için gece saat 4 de kalkıp kiraz yemek en doğal hakkı… Bakana da zor bakılana da, Allah kimseyi yatırmasın.