kayin dede xD

Selam Kizlar,

sanirim bu benim gelecekteki büyük dertlerden olucak. (yoksa olaaacak mi yaziliyordu???) icim skildi ondan konuyu uzata uzata anlatmak istiyorum.

eski konudan biliyorsunuz esimin dedesini yanimiza tasidik. dede 90 yasinda.

benim 8-9 senedir tanidigim baska bir dede diyim artik 70 yasinda arkadasim/babam gibi sevdigim bir insan var. her konuda yanimda olan biri. misal msj yazsam cok aciktim ben yeaaah diye ya yemek getirir yada malzemeyi gelip alir bizde yapar. beraber yürüyüs yapariz resmen beni esimi evlatlari yerine koyar öyle davranir bu zamana kadar hep yanimizda oldu ve yalnisi olmadi. esimde cok sever kendisini.

neyse bugün bize oturmaya geldi esiyle. oturduk konustuk. oglumla oynadi oglum dede der kendisine hoppidi gubbuti hersey güzel. dedenin surati düstü anladim birsey oldugunu neyse giderken arkadasim bana sarildi eside sarildi ikisiylede sag sol öpücük kondurduk yanaklara. esimede sarildilar disari ciktik. kapida 5-10 dk durdum ben, kapanis sohbeti yapiyordum. eve girdim dede suratima bakmiyor. esim yine cilgina döndü dedeye kiziyor ben noluyooo noluyoooo girdim dedeyi savunuyorum bagirma bu adam 90 yasinda diye.

neyse bizimki kenara gecti durumu anlatti. esime sen ne bicim erkeksin yasli erkek gelmis karinin dudagina yalap sap öpüyör yaptigina bak sen iti kopugu eve sokamazsin diye. esimde ipler kopmus, yaninda olmasam seni bilmesem dedeme inansam resmen olay sana patlicak vs. diye esim baya parladi.

benim tek söyledigim sey: iyi iste gördün nasil biri oldugunu ona göre inanmazsin olayi büyütme dedeyede bagirma. burda üzülmesi gereken benim ama bosver oldu.

neyse gectim ütü yapiyorum dede odasinda esyalarini ütüleyip odasina getirdim adam duvara bakiyor dönüp bana bakmiyor vs. vs.

icimden o an kafasina saplatasim geldi birsey demeden ciktim.

simdi birsey olmamis gibi devam ediyorum ben ama icimden öyle böyle degil bögürmek istiyorum sana noluyor. rütbeni dedeligini bile hayatima karisma diye. bi yanimda aman adam 90 yasinda bos ver diyor.

ben napiyim? bi kac gün trip mi yapiim?
Kayınpederim 60 yaşında ,büyüklerinin yanında çocuk sevmemiş o yüzden torun nasılır sevilir bilmez neden dedim çünkü onların zamanında öyleymiş saygıdanmış kaldı ki amca 90 yaşında emin ol ona bu ters gelir o zamanlarda gelinler yüzü acık kayınpederinin yanında oturamaz yemeknyitemezmiş 90 yaşında ki adamın geldiği kültürle şimdi ki bir mi ? O ne derse desin bence takmayın .

haahahha hayatımda bu kadar tatlı bir mesaj görmedim :)
neyse ablacım belli bir yaştan sonra bu yaşlılara güncelleme geliyor ben inanıyorum :) bizim dede de 80 li yaşlarda sağolsun hepimize kök söktürüyor , bazen ben gıcık oluyorum inatlaşıyorum bazende tamam haklısın diyip geçiştiriyorum , aşırı derecede dediğim dedik çaldığım düdük modun da takılıyorlar , o yüzden fazla takılma :)

Adam 90 yaşında. Onun için kadın gülemez, her lafa giremez, basını kaldırıp konuşamaz, vs. E bu insanlar kalabalık aileler yönetmişler, bizim şimdi ki yeni nesle baktigimizdan daha beter bakıyorlar bize ve yönetmek istiyorlar hala.
Duymamak çok zor, susturmak mümkün değil. Benim Eşimin ananesi sürekli beni çimdikler sus, kalk oturma, saçını öyle tarama, gülme, vs ama baya istediğini yapana kadar sürekli. Bende yapıyorum napayim. Yasli kadin gelmis 80 yasina neyi değiştireceğim? Hayata farklı bir pencereden mi bakmasını sağlayacağım? Dediğini yapıyorum.
Ama bağırma, kalp kırma vs işin içine girdi mi yaptığın işin değeri kalmıyor. Hiç yapma ondan iyi. Çocuk anlar laftan ama yaşlı anlamaz ya efendi efendi kalp kırmadan bakın ya da götürün iyi bir bakım evine yerleştirin her gün ziyarete gidin.
Hakikaten bunun affı, amasi fakati olmaz.

İyi düşünüyorsunuz ama huzur evine verince de kötü evlat olunuyor (huzur evlerini de bilirim biz babamı bir ara huzur evine yatırdık çıkardık, oralar da berbat yerler maalesef). Bir baba 9 evlada bakarmış 9 evlat bir babaya bakamazmış. Yaşlı bakmak çok zordur, 7/24 bakıcı olacak geriatrik hastanın bakımında, öyle yalnızca suratına bakmakla bakmak olmuyor. Bunun tuvaleti var, genital temizliği var, banyosuydu, yemesi idi içmesi idi, gıdası, diyeti, ilacı, dokturu, el tırnakları, ayak tırnakları, yatak yarası, kalkması düşmesi, kabızlığı, istekleri, kaprisleri, bunaklıkları, huysuzluğu, Bakan için de zor bakılan için de zor, mesela benim babam kimsenin elinden soyulmuş meyve yemeyen bir insandı, iğrenirdi, illa kendi soyacak. Bulaşıkları kendi yıkardı, başka biri yıkasa arkasından girer tekrar yıkardı. Sonra ise hiçbir işini kendi yapamaz hale geldi, yemeğini yemek dahil. Gündüz uyur, gece uyumazdı. Ben bir gece bilirim. Gözümden uyku akıyor, tam yatmışız. Babam bağırıyor kaldırın beni salonda tv izleyeceğim. Götürüyoruz salona izliyor sonra yatırıyorum, suyunu içiriyorum, pikesini örtüyorum. Yatıyorum, ertesi gün işe gideceğim, yastığa başımı koymuş tam uyuyacağım, yine bağırıyor, kaldırın beni salona gideceğim. Ne yapacaksın salonda? Kiraz yiyeceğim. Gece saat 4. Ben iptal. Düşünün aslında normal bir insan için gece saat 4 de kalkıp kiraz yemek en doğal hakkı… Bakana da zor bakılana da, Allah kimseyi yatırmasın.
Amin tabi de her şey aslına dönüşür ya öyle oluyor. Sizin bu anlattıklarınızı şimdi eşimle ben evlatlarımız yüzünden yaşıyoruz. Gece küçük kızım beni uyutmuyor, büyük kızım da babasını 😒😒
Eşim kaç gündür ise uykusuz gidiyor, keza ben de kaç gündür doğru dürüst uyumuyorum. Kendimizi unuttuk yani. Hiçbir anne baba evlatlarının eline düşmek istemez ama her şey bir imtihan. Anne babanız sizi büyüttüğü gibi siz de anne babanıza sabredebilecek misiniz diye imtihan ediyor Allah. 🤷‍♀️
Allah sizin imtihanınızı da kolaylaştırsın. Inşallah kazananlardan olursunuz 🤲🤲🤲

haahahha hayatımda bu kadar tatlı bir mesaj görmedim :)
neyse ablacım belli bir yaştan sonra bu yaşlılara güncelleme geliyor ben inanıyorum :) bizim dede de 80 li yaşlarda sağolsun hepimize kök söktürüyor , bazen ben gıcık oluyorum inatlaşıyorum bazende tamam haklısın diyip geçiştiriyorum , aşırı derecede dediğim dedik çaldığım düdük modun da takılıyorlar , o yüzden fazla takılma :)
Adam 90 yaşında. Onun için kadın gülemez, her lafa giremez, basını kaldırıp konuşamaz, vs. E bu insanlar kalabalık aileler yönetmişler, bizim şimdi ki yeni nesle baktigimizdan daha beter bakıyorlar bize ve yönetmek istiyorlar hala.
Duymamak çok zor, susturmak mümkün değil. Benim Eşimin ananesi sürekli beni çimdikler sus, kalk oturma, saçını öyle tarama, gülme, vs ama baya istediğini yapana kadar sürekli. Bende yapıyorum napayim. Yasli kadin gelmis 80 yasina neyi değiştireceğim? Hayata farklı bir pencereden mi bakmasını sağlayacağım? Dediğini yapıyorum.
Ama bağırma, kalp kırma vs işin içine girdi mi yaptığın işin değeri kalmıyor. Hiç yapma ondan iyi. Çocuk anlar laftan ama yaşlı anlamaz ya efendi efendi kalp kırmadan bakın ya da götürün iyi bir bakım evine yerleştirin her gün ziyarete gidin.
Hakikaten bunun affı, amasi fakati olmaz.
Amin tabi de her şey aslına dönüşür ya öyle oluyor. Sizin bu anlattıklarınızı şimdi eşimle ben evlatlarımız yüzünden yaşıyoruz. Gece küçük kızım beni uyutmuyor, büyük kızım da babasını 😒😒
Eşim kaç gündür ise uykusuz gidiyor, keza ben de kaç gündür doğru dürüst uyumuyorum. Kendimizi unuttuk yani. Hiçbir anne baba evlatlarının eline düşmek istemez ama her şey bir imtihan. Anne babanız sizi büyüttüğü gibi siz de anne babanıza sabredebilecek misiniz diye imtihan ediyor Allah. 🤷‍♀️
Allah sizin imtihanınızı da kolaylaştırsın. Inşallah kazananlardan olursunuz 🤲🤲🤲

Selam Kizlar,

herkezin yorumu icin gercekten cok tesekür ediyorum. yorum yapan herkezi nasil alintilarin bilmiyorum.

bir cok seyim elestirildi amena.

evet cocuk ruhluyum böyle de kalmak istiyorum. büyüdükde noldu?

bir kac gündür evde cok cok seyler ögrendim napicami bilmiyorum.

1. esimgiller türk degil. kültürlerin uzaktan yakindan türk kültürüyle alakasi yok bende evlatlari bu yüzden kabul etmiyor sanmistin. soguk insanlar diye.

2. esimi kenara cektim uzun uzun konustum. adam sinir krizi geciriodu anlam veremedim. gözleri kan canagina döndü. bende isik yandi. bi arkadas tacizle alakali birsey yazmisti. ve esim öyle haberler görünce kendini kayip eden cinslerden. acaba ona mi birsey oldu zamaninda diye düsünürken

3. kaynanayi aradim baya ugrasin sonucunda dedenin zamaninda ona taciz ettigini ögrendim.

4. bu bilgiyi esimin suratina carptim. bana niye kimse birsey demedi diye ortalik ayaga kalkti sonuct bu evde kücük bir cocuk var. esimede birsey oldumu muhabbeti oldu. esim israrla hayir diyor. anlattigi kadariyla: dede zamaninda babaanneyi sürekli onun gözünün önünde aldatiyormus. sürekli asna fisne olaylari olmus. annesinin olayinda o kücükmüs bi tek annesinin anlattigi kadar biliyormus bi yandan inanmak istemiomus sonucta anne cocugu yurta vermis dede alip bakmis ama babannenin esimin dünya burnundan gelmis.

5. esim sana yaptiklarini görünce yada gicik gicik konusunca eskiler aklima geliyor sinir krizi geciriyorum dedi.

6. bende bunlari bilmeye hakkim yokmuydu diye kriz gecirdim. madem bu kadar kötü insandi niye eve soktun: cevap: artik yaslandi düzeldi sandim + en azindan yurtda yasamama izin vermedi ondan yardim etmek istedim.

daha bir cok olaylar konusuldu kafam bom bos toparliyamiyorum.

böyle böyle aklim asiri karisik. migdem bulaniyor. ben nerdeyim ben naptim!

he esime son cümlem! bu eve sokmadan düsüncektin. bu saatden sonra gecmisi düzeltemezsin dedeyi degistiremezsin! ya bu kadar igrenc karakteri ise huzur evine ver yada yok burda kalsin diiceksen ceneni tut sabirli olmasini ögren oldu!

Belli bir yaştan sonra sanırım insanlar çocukluklarına geri dönüyorlar. Gerçekten ciddiye almayın. Benim babannem de arada bir tuhaf tuhaf konuşur. Ki onun yaşı 75 falan. Amcamgilden bize, bizden onlara laf götürür. Hem de abartıp yalana kadar varan boyutlarda. Ama tüm aile kanıksadık artık. Kimse söylediklerine kulak asmıyor. Assalar kan çıkar yani. Siz de böyle idare edeceksiniz artık.

Belli bir yaştan sonra sanırım insanlar çocukluklarına geri dönüyorlar. Gerçekten ciddiye almayın. Benim babannem de arada bir tuhaf tuhaf konuşur. Ki onun yaşı 75 falan. Amcamgilden bize, bizden onlara laf götürür. Hem de abartıp yalana kadar varan boyutlarda. Ama tüm aile kanıksadık artık. Kimse söylediklerine kulak asmıyor. Assalar kan çıkar yani. Siz de böyle idare edeceksiniz artık.

yukari son durumu yazdim

Selam Kizlar,

herkezin yorumu icin gercekten cok tesekür ediyorum. yorum yapan herkezi nasil alintilarin bilmiyorum.

1. esimgiller türk degil. kültürlerin uzaktan yakindan türk kültürüyle alakasi yok bende evlatlari bu yüzden kabul etmiyor sanmistin. soguk insanlar diye.

2. esimi kenara cektim uzun uzun konustum. adam sinir krizi geciriodu anlam veremedim. gözleri kan canagina döndü. bende isik yandi. bi arkadas tacizle alakali birsey yazmisti. ve esim öyle haberler görünce kendini kayip eden cinslerden. acaba ona mi birsey oldu zamaninda diye düsünürken

3. kaynanayi aradim baya ugrasin sonucunda dedenin zamaninda ona taciz ettigini ögrendim.

4. bu bilgiyi esimin suratina carptim. bana niye kimse birsey demedi diye ortalik ayaga kalkti sonuct bu evde kücük bir cocuk var. esimede birsey oldumu muhabbeti oldu. esim israrla hayir diyor. anlattigi kadariyla: dede zamaninda babaanneyi sürekli onun gözünün önünde aldatiyormus. sürekli asna fisne olaylari olmus. annesinin olayinda o kücükmüs bi tek annesinin anlattigi kadar biliyormus bi yandan inanmak istemiomus sonucta anne cocugu yurta vermis dede alip bakmis ama babannenin esimin dünya burnundan gelmis.

5. esim sana yaptiklarini görünce yada gicik gicik konusunca eskiler aklima geliyor sinir krizi geciriyorum dedi.

6. bende bunlari bilmeye hakkim yokmuydu diye kriz gecirdim. madem bu kadar kötü insandi niye eve soktun: cevap: artik yaslandi düzeldi sandim + en azindan yurtda yasamama izin vermedi ondan yardim etmek istedim.

Bunu şimdi okudum. Mesele laftan sözden daha fazlası sanırım. Size tavsiyem acilen bir yerlere göndermeye çalışın bu insanı. Evde çocuk da var diyorsunuz. Allah korusun her gün neler duyuyoruz.

Bunu şimdi okudum. Mesele laftan sözden daha fazlası sanırım. Size tavsiyem acilen bir yerlere göndermeye çalışın bu insanı. Evde çocuk da var diyorsunuz. Allah korusun her gün neler duyuyoruz.

evet haberlerde görünce ohaaaa yaaa olurdum. simdi gözümün önünde neler varmis ne körmüsüm. dede yasli diye hic bi zaman yalniz birakmadim. Allahtan diyorum.

ben ne beyinsizmisim ya nasil fark etmemisim bu olanlari.

dün esimle dedenin konusmasina sahit oldum okadar migde bulandiriciydi ki gecmisle alakali. grate benim karim ama sen kocasi rolune girmeye calisiosun etrafinda her kadina yaptigin gibi birsey dedi beynim durdu cümleyi toparliyamiyorum bile...

evet haberlerde görünce ohaaaa yaaa olurdum. simdi gözümün önünde neler varmis ne körmüsüm. dede yasli diye hic bi zaman yalniz birakmadim. Allahtan diyorum.

ben ne beyinsizmisim ya nasil fark etmemisim bu olanlari.

dün esimle dedenin konusmasina sahit oldum okadar migde bulandiriciydi ki gecmisle alakali. grate benim karim ama sen kocasi rolune girmeye calisiosun etrafinda her kadina yaptigin gibi birsey dedi beynim durdu cümleyi toparliyamiyorum bile...
O kadar sinir bozucu bir durum ki gerçekten ne desem bilemedim. Benim de midem bulandı bu işten. Eşinizle konuşun bir yoluna baksın göndermenin. Gidene kadar da kendinize ve evladınıza çok dikkat edin.

Hasta ruhlu ve kotu ahlakli kisi kac yaşında olursa olsun ayni.

Yaslandi diye bir anda nur inmiyor. Yaslilik zirhina burunup ne yapsa aaa o buyuktur aaaa o atadir saygi gerek demek dogru degil.

Kendinize zarar vermeyecek bir sekilde hayatinin kalan kismini yasamasina yardimci olmalısınız. Ben ayni evde yasamak istemezdim. Benim de tek bir hayatim var onun da.

O kadar sinir bozucu bir durum ki gerçekten ne desem bilemedim. Benim de midem bulandı bu işten. Eşinizle konuşun bir yoluna baksın göndermenin. Gidene kadar da kendinize ve evladınıza çok dikkat edin.

esim gerizekalisi hangi mantikla anlatmadi. kaynana neden uyarmadi. neden beni herkez enayi yerine koydu.

Hasta ruhlu ve kotu ahlakli kisi kac yaşında olursa olsun ayni.

Yaslandi diye bir anda nur inmiyor. Yaslilik zirhina burunup ne yapsa aaa o buyuktur aaaa o atadir saygi gerek demek dogru degil.

Kendinize zarar vermeyecek bir sekilde hayatinin kalan kismini yasamasina yardimci olmalısınız. Ben ayni evde yasamak istemezdim. Benim de tek bir hayatim var onun da.

bi önceku konumda yazmistim sürekli heryere ellerine mikrop kirici sürer demekki yaptigi pislikliklerden dolayi

aile dostum/ arkadasim?
Siz kaç yaşındasınız? 60-65 se anlarım dostluğu arkadaşlığı da, diğer türlü ne alaka arkadaşlık Allah aşkına. Yaşlı başlı insanlarla oturup neyin sohbetini yapacaksın da arkadaşın oluyor. Çok çok çok saçma.

Evdeki dede niye size kaldı? Yok mu kendi çocuğu? yoksa dönemsel olarak kuzenler arasında mi dolasacak?

Çocuk da çok zor tabi. hatta bence çocuk en büyük imtıhan. Ama çocuğu büyütüyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz, her gün gelişiyor, büyüyor, laf anlayacak yaşa geliyor vs.. insana mutluluk veriyor aynı zamanda. Yaşlı ise sizi büyüten, sizin bir zamanlar sözünü dinlediğiniz saygı duyduğunuz yeri gelip çekindiğiniz anneniz babanız laf anlamaz bir huysuz çocuktan beter oluyor, büyümüyor, gitgide küçülüyor, sonunda da ölüyor. İnsanı çökertiyor bu. Allah size de kolaylıklar versin :KK200:

Selam Kizlar,

O zaman kafayı topladığınızda sakin bir anınızda dedeyi bir huzur evine yatırmayı konuşun eşinizle. Eğer paralı bir huzur evi ise maddi masrafını karşılarsınız arada bir de ziyaret edersiniz, böylelikle eşiniz de vefa borcunu ödemiş olur. Bu bu şekilde evin içinde olmaz. Dedenin durumu gitgide kötüleşecek, evde küçük çocuğunuz var. Eşinizin onunla ilişkisi sorunlu ve bu sinirlerini yıpratıyor adamın. Sizin haliniz de içler acısı bir durum. Bence en iyisi bu şekilde ödeyin borcunuzu, huzur evinde bakılsın siz de enerjinizi çocuğunuza verin.

Siz kaç yaşındasınız? 60-65 se anlarım dostluğu arkadaşlığı da, diğer türlü ne alaka arkadaşlık Allah aşkına. Yaşlı başlı insanlarla oturup neyin sohbetini yapacaksın da arkadaşın oluyor. Çok çok çok saçma.

Evdeki dede niye size kaldı? Yok mu kendi çocuğu? yoksa dönemsel olarak kuzenler arasında mi dolasacak?

birakinda sacmaysa bile kiminle arkadaslik yapicagima ben karar veriyim! bu olayda o kisi var diye bunu yazdim. ilerki yorumlarda her eve gelen erkeklerde fitnelige vardigini söyledim....

aileden adami kimse kabul etmiyor demistim... yemegi bakimi herseyini ben yapiyordum cocukla zorlandim hergün git gel esime dedimki bize gelsin daha kolay olur sürekli 20 dk arabayla cocugu giydir indir bindir derdim olmaz dedim... kendi basima kendim actim.

aile hikayeleri bu olaydan sonra ortaya döküldü iste. o gelcek diye evin alt katini yaslilara uygun yaptirdik okadar para döktük.

evet cok salagim! iice arastirsana bu adami kendi ailesi neden kabul etmiyor diye

O zaman kafayı topladığınızda sakin bir anınızda dedeyi bir huzur evine yatırmayı konuşun eşinizle. Eğer paralı bir huzur evi ise maddi masrafını karşılarsınız arada bir de ziyaret edersiniz, böylelikle eşiniz de vefa borcunu ödemiş olur. Bu bu şekilde evin içinde olmaz. Dedenin durumu gitgide kötüleşecek, evde küçük çocuğunuz var. Eşinizin onunla ilişkisi sorunlu ve bu sinirlerini yıpratıyor adamın. Sizin haliniz de içler acısı bir durum. Bence en iyisi bu şekilde ödeyin borcunuzu, huzur evinde bakılsın siz de enerjinizi çocuğunuza verin.

haklisin. su an öyle darma dumanimki. esimleden konusmuyorum. bana bunu nasil yaparki neden söylemez. adam bütün gün calisiyor. nasil bu kadar rahat olur.

Selam Kizlar,

daha bir cok konusuldu kafam bom bos toparliyamiyorum.

E yuh. Evde çocuk varken bu karakterde birisi evde tutulmaz. Sürekli kontrolde tutmak imkansız, tek bir hareketi çocukta ömürlük travma yaratır.

Back
X