- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
- Konu Sahibi grateful2425
Belki de okuduğumuzu anlamıyoruzdur. Konu sahibi açıklıyor. Sizlik bi sorun mu var ??Yok dudaktan öptünüz yaa ne saçma düşünceAdam uyduruyor demişsiniz neyini anlamıyorlar acaba...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Belki de okuduğumuzu anlamıyoruzdur. Konu sahibi açıklıyor. Sizlik bi sorun mu var ??Yok dudaktan öptünüz yaa ne saçma düşünceAdam uyduruyor demişsiniz neyini anlamıyorlar acaba...
Bu arada ben vefasizlik yapmıyor ve yaptığınız işin cok cok zor olduğunu, altından kalkmanin, psikolojiyi saglam tutmanin cok zor olduğunu, insan etinin ne kadar sevsende ağır olduğunu biliyorum. Daha doğrusu tahmin ediyorum.
O dedeyi ordan ben büyük konusmayayim ama 40 kere düşünürdüm alırken büyük ihtimal alamaz maddiyatim yeterse huzur evine yatirirdim.
Ama keşke sizde bunu 40 kere dusunseymissiniz.
Belki de okuduğumuzu anlamıyoruzdur. Konu sahibi açıklıyor. Sizlik bi sorun mu var ??
Kaç yaşındasınız gerçekten çok merak ettim.
Ben yadırgamadım. İlla şu yaş grubu insanlar şu yaş grubu ile görüşecek, şu yaş grupları görüşemez birbirine gelip gidemez diye bir şey mi var? Benim de en sevdiğim "arkadaşım" 82 yaşında bir teyze.cok cin fikirlisiniz :)... kac yasinda oldugumu kesin cözersin.
bi kac kisi sormus toplu alinti yapamadim yine.
aile dostumuz yani ailemde gidip geliyor.
kari koca cok sirin insanlar seviyorum.
cocuklari olmuyor sen cok iyi kizsin seni kizimiz gibi seviyoruz diyorlar. bende arada bunalinca yada yetisemeyince yetisin diyorum.
he sohbet ederken nedense canimiz skilmiyor. cocuk gelisimis vs bilgileri cok oldugu icin sohbet ettcek illa bisi oluyor. ikiside emekli cocuk doktoru. oglum cok hastayken sagolsun cok yardim ettiler...
Neden anlamıyorsunuz? Evet var ülkeye umudum bitiyor.
Çünkü konu sahibinin yazdığı şeyler bana tuhaf geldi. Belki de o yüzden anlamıyorumdur. Yada algılarım kapalıdır. Bu sizi bağlamaz.Neden anlamıyorsunuz? Evet var ülkeye umudum bitiyor.
O laf size değilditürkcem kit sonradan ögrendim belki ondandir :)
Canim seninde yaslilarla masallah muhabbetine doyum olmuyor ya esinin dedesini gittin getirdin dedin 90 yasibda dedik cennetliksin iyisin hossun falan yazdik.e bu 70 yasindaki nerden cikti. Huzurevlerindemi dolaniyosun napiyosun yahu git akranlarini eve cagir.70 yasibdaki adamin muhabbeti 90 yasindaki adamin muhabbeti azarlari seni sikmiyormu anlamadim yani
Çünkü aynı eve esimizle ilk girdigimizde bile bir bu adam boylemiydi yeea oluyoruz.ayni eve gelmeden önce hergün yanina gidiyordum he he yaparim sandim. ayni evde olunca görüyorum anjayi konyayi. ben anlamiyorum. moralini yüksek tutmak icin daha ne yapsam diyorum. seni evlatlarin istememis torunun esi almis bakarim demis herseyine doktoruna kosuyor sen neden sürekli b.k atmaya calisiyorsun.
hani ben bagirsam esim gibi bu duruma gelsem amena adama bagirdim böyle olduk derim.
esim bagrir bagrir hala böyle koca bulamazsin bak tabagini temizledi der. saka gibi. rüyadaysam uyansam diyorum.
Çünkü konu sahibinin yazdığı şeyler bana tuhaf geldi. Belki de o yüzden anlamıyorumdur. Yada algılarım kapalıdır. Bu sizi bağlamaz.
biri bişeyi anlamadı diye, ülkeye karşı umudunuzun bitiyor olması da ayrı komik. Konuşmak için konuşmayın. Herşeyi eleştirmek zorunda değilsiniz. !
Az önce bana ..k atıyor dediniz şimdi konu dedecigim oldu. O kişide böyle yapıyordu aynısı. Sayiyor sayiyor sonra dedecim dedecim. Sizede sahte gelmiyor mu durum?Mune konu dedecigimdi. lütfen ortalik ban gölüne dönmeden kapansin :)
Az önce bana ..k atıyor dediniz şimdi konu dedecigim oldu. O kişide böyle yapıyordu aynısı. Sayiyor sayiyor sonra dedecim dedecim. Sizede sahte gelmiyor mu durum?
Bunun ironi algısıyla ilgisi yok. İroni severim de anlarımda ama ilk konunuzda da dedeyi en poncik sekilde dedecim olarak anlattığınız için ne ara kartlar bu kadar değişti o kısmı anlamadım. Yani dedecim ... Atmak dedecim(ironi)uhhh ironi algilarida kapanmisss. gercekten cok cözüm icerikli yorumdu tebrik ediyorum. ben burda konu millet arasinda kavgaya dönüsmesin bos yere benim yüzümden ban yemesin derken olaya bak.
buyrun sizide sahneye dedenin yanina aliyorum.
Evde yaşlı insan bakmak çok zordur. Kendi öz baban bile olsa çok zordur. Ben de babama baktım. babam demans olmuştu. Bu demansın başlangıç aşaması hele çok zordur çünkü aklı tam gitmemiştir ve hangi söylediğini ciddiye almalı hangisini almamalı bilemiyor insan, sözleri çok kırıcı olabiliypr, inatları insanı çileden çıkartıyor. İnsanlar "çocuk gibi" diyorlar ama çocuk gibi değil çocuğa sus dersin otur dersin, doğruyu anlatırsın laf dinelemzse gereğinde azarlarsın. Yaşlıya bunu yapamıyorsun. Çileden çıkıyordun. Ama sonradan keşfettim ki aslında çocuk gibi görmek lazım ama büyümeyen bir çocuk her geçen gün küçülen bir çocuk. Ne derse desin "tamam babacığım, sen üzülme babacığım" deyip başını okşadım mı susuyordu. Unutuyordu sonra aynı şeyi tekrar söylüyordu. ben yine "tamam babacığım üzülme" ama dediğim gibi bu aşama çok zordur. 90 yaşından sonra artık onun olacağı tek şey toprak. Siz üzülmemeyi öğreneceksiniz; normal bir insan gibi düşünmeyeceksiniz. Allah size kolaylıklar ve sabır versin.ayni eve gelmeden önce hergün yanina gidiyordum he he yaparim sandim. ayni evde olunca görüyorum anjayi konyayi. ben anlamiyorum. moralini yüksek tutmak icin daha ne yapsam diyorum. seni evlatlarin istememis torunun esi almis bakarim demis herseyine doktoruna kosuyor sen neden sürekli b.k atmaya calisiyorsun.
hani ben bagirsam esim gibi bu duruma gelsem amena adama bagirdim böyle olduk derim.
esim bagrir bagrir hala böyle koca bulamazsin bak tabagini temizledi der. saka gibi. rüyadaysam uyansam diyorum.
Bunun ironi algısıyla ilgisi yok. İroni severim de anlarımda ama ilk konunuzda da dedeyi en poncik sekilde dedecim olarak anlattığınız için ne ara kartlar bu kadar değişti o kısmı anlamadım. Yani dedecim ... Atmak dedecim(ironi)
Burada en çok ve en makul yorumları ben yazdım bu konuda sizde dedeye dediginiz gibi bunu görün. Ama işte görülmüyor her iyilik
Evde yaşlı insan bakmak çok zordur. Kendi öz baban bile olsa çok zordur. Ben de babama baktım. babam demans olmuştu. Bu demansın başlangıç aşaması hele çok zordur çünkü aklı tam gitmemiştir ve hangi söylediğini ciddiye almalı hangisini almamalı bilemiyor insan, sözleri çok kırıcı olabiliypr, inatları insanı çileden çıkartıyor. İnsanlar "çocuk gibi" diyorlar ama çocuk gibi değil çocuğa sus dersin otur dersin, doğruyu anlatırsın laf dinelemzse gereğinde azarlarsın. Yaşlıya bunu yapamıyorsun. Çileden çıkıyordun. Ama sonradan keşfettim ki aslında çocuk gibi görmek lazım ama büyümeyen bir çocuk her geçen gün küçülen bir çocuk. Ne derse desin "tamam babacığım, sen üzülme babacığım" deyip başını okşadım mı susuyordu. Unutuyordu sonra aynı şeyi tekrar söylüyordu. ben yine "tamam babacığım üzülme" ama dediğim gibi bu aşama çok zordur. 90 yaşından sonra artık onun olacağı tek şey toprak. Siz üzülmemeyi öğreneceksiniz; normal bir insan gibi düşünmeyeceksiniz. Allah size kolaylıklar ve sabır versin.
Eşinizin beyni kıt falan değil. Vefasız tekrar tekrar söylüyorum çünkü ilk konunuzda dediğiniz gibi o cocuk gibi biri olmuş artık.evet benim gözümde poncik cünki olaylari büyütüp takmamaya calisiyorum. üst üste gelince hersey bunaldim diyorum!! eger poncik görmesem bir yerlerimide bu kadar yirtmazdim. ve herzaman karsi tarafi iyi anlatmays calisirim ki ön yargi olmasin.
misal sadece misal. 70 lik adam ona el verdi duvara bakis yapti elini vermedi. ama teyzeyi oda sap sup öptü. bu kisimlara inmedim bile gereksizdir diye.
sadece ne kadar kirildigimi anlarsiniz aman bos ver nolcak. ama kocana sunu bunu söyle de ise yaricak seyler verseydiniz belki aksam yarin icin umutlu bir sekilde yatardim.
bende insanim bende önümü göremez oldum iki ay icinde.
ve asla bi yere veremem dedeyi. söz verdim ona hep yanina olcam sen esime bakmisin diye ama benim kit beyinliyi törpülemem lazim. gerilmekten cok skildim...