Canini sIkma.
Sorsunlar, sonucta cocugu yapacak olan sizsiniz.
Hak helal edip etmemek konusunada gelince; evladina ve gelinine cocuk yapin yoksa hakkimi helal etmem demesinden korkmayin hic, cünkü böyle bir hakka zaten sahip degil Allah katinda. Hangi kitapta yaziyormus bu? Hakkini ancak evladi (siz bile degil) kendilerine yardimci olmaz, onlari azarlar, onlara asi davranirsa helal etmeyebilir, ozamanda haklidir.
Esinle iyi gecinmeye bak sen. Adami bunaltma, bana baski yapiyorlar diye, cünkü esin zaten seninle hemfikir. Gerisi o kadaaaar bos ki. Kim ne derse desin. Hem cocuk konusunda, hem okul konusunda senle ayni cephede esin. Sen ailesini ona kötüler veya gün icindeki cocuk yap baskilarini anlatirsan esin senden sogur, kimse ailesi ile ilgili kötü birsey duymak istemez, nihayetinde annesi ve babasi. Esinle arani bozma.
Söylenenler bir kulagindan girsin, digerinden ciksin, saygisizda davranma. Herseyin hayirlisi, okul'u bitirmeden de düsünmüyorum de kestir at. Onlar sordukca sen böyle söyle devamli ve lütfen okulunu bitir, cocuk yapma okul bitmeden, sonra geri dönemezsin. Dönsen bile dogru düzgün ders calisamazsin cocuk varken, kayinvalidenler biz bakariz sen okursun dese bile sakin kanma. Bakmaz demiyorum, bakarlar belki ama onlarda yasini basini almis insanlar, tüm gün boyunca bir cocugun pesinde kosacak kadar gücleri olmaz. Lütfen kendini düsün.
Ailenlede arani düzelt mümkünse. Arkanda ailenin oldugunu bilsinler.