• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayin pederden ve kayinvalideden cocuk yap baskisi ve tehti

sonuna kadar uzulerek okudum.cok yanlis bir karar almissiniz. kucuk bir yerde buyumenin eksikliginden yoklugundan olsa gerek. aslinda uni. okuyormussunuz ne guzel ama demekki kaderin boyleymis. ne yap ne et once okulunu bitir.sakin diplomani almadan cocuk falan yapma. senin su an icin tek kurtulusun bu. esinede guvenme. bana hic guven vermedi. o yastaki bir insan ama sorumluluktan uzak,anlayistan uzak... ve ne yap ne et ailenle arani duzelt.isterlerse olmekten beter etselerde seni. yoksa cok ezilirsin orada. gun yuzu gormezsin. kv kp olse bile gorumcen rahat vermez..oku oku oku......

canım bende 21 yaşında, evli ve okul okuyorum üstelik bizde altlı üstlü oturuyoruz. benim anlamadığım madem eşin okulunu destekliyo neden dondurdun ki okulunu onlar için. bakarsan bizimkilerde çocuk istiyor ama öyle senin gibi devamlı değil birde benim okuluma karışmıyorlar buda eşimden ötürü. önce eşinle birlik olman lazm yoksa bir şey yapamazsın. bu arada evliliğin tek amacı çocuk değildir. bazı insanlar nasıl bu kafada olabiliyor anlamıyorum gerçekten...

Ne bencil düşünce ölmeden torun görmek için gelinlerinin geleceğiyle oynuyolar allah yardım etsin

canım bende 21 yaşında, evli ve okul okuyorum üstelik bizde altlı üstlü oturuyoruz. benim anlamadığım madem eşin okulunu destekliyo neden dondurdun ki okulunu onlar için. bakarsan bizimkilerde çocuk istiyor ama öyle senin gibi devamlı değil birde benim okuluma karışmıyorlar buda eşimden ötürü. önce eşinle birlik olman lazm yoksa bir şey yapamazsın. bu arada evliliğin tek amacı çocuk değildir. bazı insanlar nasıl bu kafada olabiliyor anlamıyorum gerçekten...QUOTE]
Madem okuyorsun neden erkenden evlendin okulunu bitirip evlenebilirdin senin kafa da boş çalışıyor

Bir "GENÇLİK" elden gitmiş. Çok üzüldüm. Sen 21 o 38 17 yıl var aranızda. .

ne yöne gitsen çıkmaz yol resmen. valla beni ailem isterse dövsün, isterse öldürsün gene de aileme dönerim; onlar ezip, köle yapacağına, kendi öz ailem yapsın. en azından okumama izin verirler. sen çok kin dolu davranıyorsun abine ablana, ama diğer tarafta durarakta çok fazla akıllıca davranmış olmayacaksın. özünden yediğin dayak koymaz ama yarın öbür gün kocan dediği gibi seni yere fırlattığında o çok koyacak işte.

Sizene kac yasinda evlendiginden ya? Analariniz 14unde evlenmis sizi de verseler inaniyorum ki durmazdiniz 1 dk bile. Sacma sapan yargilayamayin insanlari herkesin hayati kendine. Burda 18 yasinda evlenende kaynanadan kayinbabadan sikayetci 40 yasinda evlenen de. Takilmayin ayrintilara.

o benım kayınbabada da war cnm ne zaman musaıt bı zaman bulsa torun lafını sokuyor eşimle bana.sanane demı sanane yanı.cocuk sorup insanlardan nefret eder hale geldım ya.bı kayınbaba olsa ıyı herkes soruyor delırıom o zaman.gel bız yaparken ızle dıcen olmucak tovbe tovbeeee

Ben bu konuyu açtığın için sana teşekkür ediyorum konu sahibi.

21 yaşında şu an, 20 yaşında evlenen ve bir sürü sıkıntıyla boğuşan, kocasının ailesi istediği için eğitimini yarıda bırakan/donduran, her genç kızın hayali olan beyaz gelinliği bile giyemeyen, kendi ailesiyle görüşmeyen, hiçbir şekilde ayakları üzerinde duramayan, kendi doğuracağı çocuğa bile kocasının ailesinin karıştığı bir insanın hikayesini okuyorsunuz, genç kızlar. Lütfen ibret alınız. Siz okuyun, meslek sahibi olun, dünya tatlısı ayağına koca meraklısı olmayın; dünya tatlısı bir hayatınız olsun. İnsanlar size saygı duysun, kimseye muhtaç olmayın böyle. Lütfen okuyun bunları. Hani şu 19-20 yaşında evlenmek isteyen genç kızlarımız var özellikle onlar umarım açar da okurlar bunu.

Kızım sen niye evlendin, elalemin evinde ne yapıyorsun anlayamadım.

21-38in oluru yok. Senin 40 yaşındaki adamla ne işin var?!

Çoluk çocuk olmadan boşan evine dön. Boşanmasan da dön adam gibi okuluna git.

Canini sIkma.
Sorsunlar, sonucta cocugu yapacak olan sizsiniz.
Hak helal edip etmemek konusunada gelince; evladina ve gelinine cocuk yapin yoksa hakkimi helal etmem demesinden korkmayin hic, cünkü böyle bir hakka zaten sahip degil Allah katinda. Hangi kitapta yaziyormus bu? Hakkini ancak evladi (siz bile degil) kendilerine yardimci olmaz, onlari azarlar, onlara asi davranirsa helal etmeyebilir, ozamanda haklidir.
Esinle iyi gecinmeye bak sen. Adami bunaltma, bana baski yapiyorlar diye, cünkü esin zaten seninle hemfikir. Gerisi o kadaaaar bos ki. Kim ne derse desin. Hem cocuk konusunda, hem okul konusunda senle ayni cephede esin. Sen ailesini ona kötüler veya gün icindeki cocuk yap baskilarini anlatirsan esin senden sogur, kimse ailesi ile ilgili kötü birsey duymak istemez, nihayetinde annesi ve babasi. Esinle arani bozma.
Söylenenler bir kulagindan girsin, digerinden ciksin, saygisizda davranma. Herseyin hayirlisi, okul'u bitirmeden de düsünmüyorum de kestir at. Onlar sordukca sen böyle söyle devamli ve lütfen okulunu bitir, cocuk yapma okul bitmeden, sonra geri dönemezsin. Dönsen bile dogru düzgün ders calisamazsin cocuk varken, kayinvalidenler biz bakariz sen okursun dese bile sakin kanma. Bakmaz demiyorum, bakarlar belki ama onlarda yasini basini almis insanlar, tüm gün boyunca bir cocugun pesinde kosacak kadar gücleri olmaz. Lütfen kendini düsün.

Ailenlede arani düzelt mümkünse. Arkanda ailenin oldugunu bilsinler.

Ben senin gerçek olmadığına inanmak istiyorum. Sana ne diyorlar sen hala eşini kv kpyi anlatıyorsun. Kusura bakma da iyi gelmişsin 3.sınıfa kadar. Bu kadar saflık bünyeye zarar.
Senin okumaktan başka çaren yok ama böyle giderse o hakkını da yitirmiş olacaksin. Ne yap et okuluna devam et. Ayrıca o insanların yanında iyi duruyorsun. Ben olsam o evden ayrılır boşanırim, param yoksa da krediye bursa başvururum öğrenci evine yerleşirim part time çalışırım yine de okurum. Yeter ki okumak iste. Bahane üretme yok ailem dövdü yok kocamin yani dayaktan iyi. Ohooo daha coookk ezilirsin bu kafayla.

Dövselerde sövselerde ailemin yanına dönerdim.
Boşanmak en makul çözüm
Hemşire olacaksınız önünüz açık
21 yaşındayım daha kardeşimin sorumluluğunu alamıyorum
Benle yaşıt birininde o sorumluluğu şu anlattığınız şartlar içinde alabileceğini düşünemem .
Lütfen akıllı davranın.

Merhabaa. Dertlesecek ve yasadiklarimi anlatacak kimsem olmadigi icin bugun uye oldum. 21 yasindayim ve bir yillik evliyim.universitede 3.sinifa gecmisken esimin ailesi okulumu dondurttu hatta onlara gore kaydimi almam gerekiodu ama ben dondurdum esim devam edersin dedi. Amaclari cocuk dogurmammis o yuzden okulumu dondrtmuslar hamile gitmeyeyim die benim haberim bile yok.Esimin ailesi 65 yaslarinda buyuzden bana surekli torun baskisi yapiyorlar . Bide altli ustlu oturuyoruz onlarla.yukarda anne babasi ve kizlari altta biz.(bu tamamen basli basina bi sorun ).esim ise gidince yada yalniz bulduklarinda hemenyukari cagirip karsilarina oturtup cocuk sruyolar. Biz istemiyoruz esimle ama gecen annesi bana bu yasta bi torunu cok goren insanlara hakkimi helal etmem dedi. Kendi ailem benimle gorusmedikleri icin baska kimsem yok gidecek yerimde. Babasi bu caresizligimi bildigi halde beni kapinin onune koymak,defterimi durmekle tehtit edio. Esimi cok cook seviyorum ama buna dayanamiyorum.gun icinde olan olaylari anlatmaya kalktigimda hemen kiziyor ailesini kotuluyorrmusum olarak algiliyor ve susturuyor,kiziyor bana. Sucu bnde buluyor. Ben cikariyormusum surekli sorunlari. Ama yinede okul konusunda beni destekliyor hatta ailesine bile savunuyor okuyacak die.
Uzerimde cok baski var nasil davranacagimi bilmiyorum cok kizgin ve kirginim..
Canım sen de istemiyorum deme. Istiyoruz deniyoruz olmuyor de. Deneyip denemediginizi de kontrol edecek degiller ya.

Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken... Dondurmuşsun okulu koca için... Sen o diplomayı unut kızım... Allah sana hakkında hayırlı olanı versin, en iyisini dilerim senin için. İstemiyorsan doğurma daha yaşın çok genç.

20 Yaşında evlenecek kadar ne derdin vardı senin ? Ben 24 yaşımın sonlarına doğru evlendim acaba mı diye bin kez düşündüm ne derdin vardı da kocaya gittin.
Ben senin yerinde olsam yapacaklarımı sayayım sana
1) okula devam etmek
2) Boşanma Davası açmak
3) kadın sığınma evine gitmek
4) part time iş bulmak
5) kararlı olmak

Bak eminim ki sen çok güzel bir kızsın, eşinde tıknaz kıro biri. Baban yaşındaki insanla ne gibi bir geleceğin olabilir senin. Üniversiteye gittiğinde Başkasına hiç mi gözün kaymadı. Bu adamın bir mesleği bile yok. Senin Bölümün çok güzel aç kalmazsan sen kendine güven yoksa bu gidişle tırnaklarınla mezarını kazıyormuşsun gibi geldi bana. Lütfen ayrıl bu adamdan. Ayrılınca öncesi zorluk sonrası aydınlık

Niçin evlilik yapıyorsun gezip tozup eğlenmek için mi ? Tabiki de coluk çocuğa karışmak için kusura bakma tatlım ben karşıyım evlenipte çocuk istemiyorum diyenlere o zaman evlenmiceksin arkadaşım :anneadayı::KK46::KK20:

Herkes çoluk çocuk için evlenmiyo, sevdiği adamla birlikte yaşamak için evlenen de var,kimisi evlenmeden de birlikte yaşayabilir, bunların hepsi tercih

Zaten gecen dedim babasina ben bu yasa kadar koyden gittim geldim,cebimde param olmadi cok zorluuk cektim ilkokulda bile yatili okudum dedim bunun icinmiydi.? Ben okulu bitirdikten sonra calismasam bile o diplomayi alacam dedim . Oda bu ile cikmazsa tayinin zaten calistrmam gondermem dedi bna
tamam tayinimi bu ile isteyeceğim de, idare et, ben de eşimi yalnız borakmak, yalnız kalmak istemem de onlara. Okulun bitene kadar idare et bittikten sonra kafana göre yaparsın :)

Back
X