Kayın validem yüzünden cok mutsuzum

Ne yap ne et evi ayır. Eşini tatlı dille ikna et. Annen şöyle böyle deme. Şikayet ederek ikna etmeye çalışma. Farklı şekilde ikna yollarını dene.

Siz keşke kendi boş fanatizminizin ve insanları kendinizce aşağılama çabanızın burdan ne kadar komik göründüğünü görebilseniz, gülmekten ölürdünüz
Nekadar cok boş konusuyorsunuz.. sizin kaynaginiz ne peki? Sizin söylediklerinizin kaniti var mi? Tarihcilerden daha mi iyi biliyorsunuz yoksa szde tarihcimisiniz? Bu konuda bilgisi olmayanlarin atip tutmasi trajikomik bi durum.. sizi tarih kitaplarina havale ediyorum..

Canım şirret ol. Sen onları çekeceğine onlar çeksin . Bebeğine iyi bak sadece . Böyle tipler için günahsız bebeği strese sokmaya değmez . Daha çok gençsin. O yüzden muhtemelen saf ve iyi niyetlisin . Zamanla öğreneceksin mecbur ...

Kaçarak mi evlendiniz yazacaktım, cevabınızı gördüm. Size bir düğünü çok görüp kolay yolu seçen bu adama ve ailesine yaranabileceginizi hiç sanmam.
Dünyada adamın kökü kurumuş gibi kaçan kızlara da Allah akıl fikir versin.
Böyle kıymet vermiyorlar işte sonra.
Kolay elde edilen şeylerin kiymeti bilinmez.
Önce sen kendine değer vermelisin. Bu hayatı kendine reva gören sensin. İnsanlardan fazla beklentiye girme. Üç aşağı beş yukarı herkes aynıdır. İnsanların bize olan tavırlarını biz belirleriz.
Allah yardımcın olsun. Ailenin kiymetini bil.

Son zamanlarda neden surekli 18-20 yas arasi ne kadinda ne adamda ev para meslek olmadan evlenip max 1 yil icinde çocuk yapan bir kitle var forumda?

Gelecegimiz bu vizyonla mi buyuyor? Cok uzgunum.

Ya eski bir tanıdığım ilk evliliğinde kayonvalidesiyle oturmuş, anlatıyor işte odasından çıkmazdı tek ters lafını vs görmedim. Aynı evde yaşıyorduk ama ben o evin kadını olduğumu hissediyordum demişti. Böyle kayınvalidelerde var yani. Herkes pislik olmak zorunda değil daha çok tercih bu yönde.
Kendisi sizi özel hizmetçisi bellemiş. Bir de hamilesiniz, ya evi ayırın yada boşanın. Bu şekilde hayat geçmez

konu sahıbı , okurken hem kızdım hemde uzuldum sıze
son durumunuz nedır ? esınızle konustunuzmu ?

Söylediklerinize katılmakla birlikte bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Oğullarına sorumluluk vermiyorlar demişsiniz ya ne yapabilirler mesela? Git kendine yuva kur demek evet doğru ama 22 yaşında ayda 3 bin lira kazanan bir genç depozito, emlakçı, fatura açtırma, ev eşyası gibi şeyleri ödeyecek maddi birikimde değildir. Neyine güvenip kız kaçırmış ailesine güvenip elbette otururuz anamın evinde demiştir. Dediğiniz gibi ev açacak kapasite yok ki. Bence sahip çıkmamak git ne yaparsan yap demekle olur ama onu da kaç aile diyebilir bilmiyorum. Büyük konuşmak istemem oğlum yok ama kalkıp 22 yaşında haydi ben kız kaçırdım getirdim dese delirirdim herhalde. Gençlerin akıllılık etmesi gerek ama bu konuda iki tarafta daha çocuk, bir de kendileri çocuk büyütecekler

Bu durumda kv nın akıllı davranması gerekıyor dogumdan sonra konu sahıbı de bır ıse gırıp calıssın karı koca ev-esya ıslerını halledıp kendı yollarına gıtsınler ama kv nın gıtmelerı gıbı bır derdı yok anlatılana göre

Buradaki kayınvalide tam Kaynana Semra Hanım gibi zaten. Allah yardımcıları olsun

Ayy ben kaynanama kurban olayım vallahi
Sadece bunu demeye geldim.

Aynılarını yaşadım cocuk olduğunda daha beter olacak emin ol ben suan boşanıyorum.allah yardımcın olsun kimseye boşan demek günahına giremem ama düzelmez o kocada düzelmez adam olmaz allah islahbetsin

Ablamda kayınvlıdeyle oturuyordu. Hep kavga gurultu annemi arayıp ablamı şikayet ederdi. Allahım neler neler. Ay aklıma geldi gece gece sınırım bozuldu. 2. Cocugunu Kucagına alamadı. 27 haftalık 38 yasında vefat ettı. Kızı kocaman oldu suan

Allah yardımcın olsun bebek doğsun konuşurum dersiniz şu geçsin konuşurum bu geçsin konuşurum geçmiyor ablacım ilk ve son kez konuş mutlu olmadığını söyle annene de saygı duyuyorum ama bu hayat bizim iki kişilik de düzgğn bir konuşma yap suyuna giderek daha hala önemsemiyorsa yapman gereken belli ne kadar katlanacaksın hala

Konularıma bakarsan aynı dertlerden muzdarip oldum zamanında ve hâlâ aynı evdeyim. Senim yaşında nişanlandım 21 yaşında gelin oldum simdi 27 yaşındayım bir de kızım var . Zor aynı ev çok zor ama herşey senin elinde buraya yazilanlar kolay ama gerceklestirmesi zor. Sen diyemezsin diye tahmin ediyorum kocana bazi şeyleri. Ben dedim değişen hiç birsey olmadı ama BEn değiştim. Kahvaltı hazirlamadim diye laf duydum senin gibi ama onun da yolunu buldum ben bir de çalışıyorum . Bir gün ben hazırladım bir gün kaynanam sonra iki ay geçti ona bıraktım. Mutfaktan anlamiyormuş gibi yaparak kaçtım sadece yalap sap temizligini yaparım onun dışında kızımla ilgilenirim. Malûm dönemde evdeyiz hâlâ çoğu işine karışmam sadece onune cay getiririm. Kocana naptim dersen anasının yüzünü gostermeye çalıştım ben kocamla iyi oldukça kaynanam bana kötü oldu eşim farketti. Ben kaynanamla iyi oldukça bana yapmadığını bırakmadı ama eşimin yanında hep bunu yaptım ve o da farketti. Artık arada bir kendisi de ev ayırmadan bahsediyor bu sefer ben kredi borcu icin bekletiyorum . Sen kötü olma kızım boşver su akar yolunu bulur..

Hadi sen cahildin aynı evi kabul ettin. Etrafın da hiç mi uyaran yoktu be güzelim. Allah yardımcın olsun. Aynı eve girmeyi hemen kabul ederler ama çıkmanı istemezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…