Bu kafayla giderse ömrü cile çekmekle gcer zaten dilerim silkelnir kendin gelirYok kız ermez ya benim annemde böyle yaşadı en son geçen sene kayinbabasi öldü tam kutuldu herşeyden annem derken şimdide babam rahatsizlandi hastanede yatiyolar iki haftadır ah ah annemin çilesi bitmez bu kızında bitmez bu akilla
Yuva mı? Hani nerde?Anem babam bana zaten sahip çıkıyorlar kaçarak evlendigim halde 2 defa da küs gittim annemlere ama hamile oldugum icin elimden bisey gelmiyor onlarda yuvam yikilsin istemiyor ama boyle de ben ölucem yakinda
Bebek doğunca daha kötü olacak biliyorsunuz değil mi? Kayınvalideniz bebeğin annesi gibi davranacak. Ne lohusalık kalacak ne bebeğinizi rahatça büyüteceksiniz. aileniz arkanızda ise boşanın. İlerdesizi daha iyi günler beklemiyorNasıl çin olucam ben onun gibi olamam ki nasl yapicam onu ?
Şaka yapıyorsunuz değil mi? Tarih dersini muhteşem yüzyıl dizisinden aldıysanız haklısınız Ama.Reis Osmanlı da hiçbir zaman kölelik olmadı nerenin tarihini okuyorsun?????
Siz her prof. İnanıyorsanız vah vah... Aşıya hayır diyen proflara ne yapalım ????
Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim ve hiç böyle bir bilgi bulamadım duymadım. Türk ve İslam devletlerinde böyle şeyler bulunmazdı ama devleti aliyi kötülemek içinse bunlar sanırım esirlerden kastiniz ya da devsirmemi desem????
Bunları araştırın bakalım Osmanlı tebaasinda bunlar nasıldı???
Çocuğunuz babasız büyümesin ama o kv ile, sizi kvnize ezdiren kocanız ile birlikte büyüsün tabii ki... Kızsa kadınlığı sizin gibi kendini ezdirmem erkekse de karısını ezmek olarak öğrensin... Bı de millete burda ters ters konuşuyorsunuz, laf olsun diye hata benim diyosunuz ama hatayı anlamak o hatanın sorumluluğunu kabul etmekle olur. Hatanizi telafi etmek için harekete geçiceksiniz, milletin üniversite kantininde arkadaşlarıyla gulusup konuştuğu yaşta siz karninizda bebek, arkadaşınıza gitmek için kvden izin almaya calisiyosunuz. Yok ben boşanmam, bebeğim babasız büyümesin diyosaniz şikayet etmeyip çekeceksiniz bunu, çünkü sizin eşiniz iflah olmaz.Çunki kaçarak evlendim malesef boşanmak istemiyorum ben hamileyim çocuğum babasız mi büyüsün birde eşim ilk başta 3 ay oturucaz dediği için kabul ettim ama 1 yıl oldu hala bişey yok
Çok fazla Muhteşem Yüzyıl a kaptırmışsınız kendinizi sizde galibaBenim bı sosyal bilgiler öğretmenim vardı ortaokulda, kurtulus savaşında gökten inen evliyaların yardım ettiğini derste anlatmıştı ders gibisize o fakültede ne öğretiyorlar anlamıyorum ki, Osmanlı'da ki cariyeleri maaşlı sgkli işçi sınıfı mi zannediyorsunuz? Her prof.a inanmayalim sizin gibi işimize gelen proflara inanalım bundan sonra
Çok fazla Muhteşem Yüzyıl a kaptırmışsınız kendinizi sizde galibaSarayda ki harem kısmı sizin kafanızda ki harem değil haremlik kısmıdır sadece kızlar yok iki kısım vardır. Enderun ve haremlik bunlar sarayda okul . Kızın dediği profesör de İlber Ortaylı ki bunu sadece o değil alanında tanınmış bir çok tarihçi anlatır öyle hadi ben bir yerimden uydurayım yazayım değil bu adamlar arşivlerden tut o dönemin eserlerine , devşirmelerin yazdıklarına onların torunlarıyla görüşen araştıran insanlar yani öyle vasıfsız insanlar değiller. Bazı şeyleri süzgeçten geçirmekte fayda var
Hadımlık konusunda yorum yapmıştım önce ki sayfalarda cariyelerle bu adamlar durmadan seçip halvete girmiyorlar canım. O kadar şey var ki ama insanlar gerçeğe kendi inandıklarıyla duyduklarıyla inanmayı seçip gerçekleri hem de kanıtlı gerçekleri bir kenara atıyor. Bakın bu okulda kızlar eğitim alır senelerce 10 küsür yıl bu kız erkek çocukları Türkçe Farsça vs öğrenirler sadece ders değil spor sanat kuzlarda dikiş nakış bir sürü ders alınır ve bunlar bellı sınavlardan geçerler küçük oda büyük odaya vs olaylarıda var uzun burası neyse . Burdan zeki olanlar idari sınıfa geçer diğer kısım yeniçeri ocağına vs kızlardanda en güzeli en zekisi seçilir padişaha eş seçilir. Yani padişah hepsiyle afedersiniz şey yapıyor sanıyor insanlarımız ben buna kızıyorum. Ki bu küçük çocuklar aileden alınırken belli kurallar vardır aile rızası da alınır ve çoğu aile kendi verir yüksek yerlerede geldikleri için. Kızlar da eğitim sonrası sarayda kendi dallarında yüksek mevkilerde çalışıyorlar. Hatta devlet adamları kızlarınıda o okula vermek için uğraşmışlardır bu dediklerim kitaplarda o devşirmelerin yazdığı şeyler ki arşivlerde bu bilgiler verilmiştir. Devlet adamları niye veriyordu eğitimden ve sonra bu kızlar yüksek mevki devlet adamlarıylada evlendirildikleri için. Çok şey var ama uzar konuSadece kizlar yok ama kizlar var mi? Var. Kimse muhteşem yüzyıl daki gibi sadece padişahla halvet olan köle kizlar olduğunu iddia etmiyo zaten. Cariyeleri geçin hadım agalar vardır mesela, bu kişiler Habeşistan dan kaçırılıp hadım edilir ve köle olarak satılırdı, Osmanlı da bunları alırdı. Kendimizi akliycaz diye tarihi carpitmanin da bı anlamı yok yani
Hadımlık konusunda yorum yapmıştım önce ki sayfalarda cariyelerle bu adamlar durmadan seçip halvete girmiyorlar canım. O kadar şey var ki ama insanlar gerçeğe kendi inandıklarıyla duyduklarıyla inanmayı seçip gerçekleri hem de kanıtlı gerçekleri bir kenara atıyor. Bakın bu okulda kızlar eğitim alır senelerce 10 küsür yıl bu kız erkek çocukları Türkçe Farsça vs öğrenirler sadece ders değil spor sanat kuzlarda dikiş nakış bir sürü ders alınır ve bunlar bellı sınavlardan geçerler küçük oda büyük odaya vs olaylarıda var uzun burası neyse . Burdan zeki olanlar idari sınıfa geçer diğer kısım yeniçeri ocağına vs kızlardanda en güzeli en zekisi seçilir padişaha eş seçilir. Yani padişah hepsiyle afedersiniz şey yapıyor sanıyor insanlarımız ben buna kızıyorum. Ki bu küçük çocuklar aileden alınırken belli kurallar vardır aile rızası da alınır ve çoğu aile kendi verir yüksek yerlerede geldikleri için. Kızlar da eğitim sonrası sarayda kendi dallarında yüksek mevkilerde çalışıyorlar. Hatta devlet adamları kızlarınıda o okula vermek için uğraşmışlardır bu dediklerim kitaplarda o devşirmelerin yazdığı şeyler ki arşivlerde bu bilgiler verilmiştir. Devlet adamları niye veriyordu eğitimden ve sonra bu kızlar yüksek mevki devlet adamlarıylada evlendirildikleri için. Çok şey var ama uzar konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?