O salak değil ki. Çok akıllı. Sizi resmen sömürüyor ve bunu çok akıllıca yapıyorvalla eşim halis muhlis akademisyen şu an. beni geçin hadi ben salağım da o nasıl böyle? bence onun salaklığı ve çirkefliği daha kötü
Eşiniz salak değil, önce siz bunu kabul edin. Eşiniz ailesiyle birlikte size ekonomik şiddet uyguluyor, sizden para (altın) kaçırıyor...valla eşim halis muhlis akademisyen şu an. beni geçin hadi ben salağım da o nasıl böyle? bence onun salaklığı ve çirkefliği daha kötü
Adam sizden para saklamaya/kaçırmaya taa evlenmeden önce başlamış, siz hala beni ilgilendirmez bilmem ne... Normal mi yani size göre kendisine hayat arkadaşı, eş diye seçtiği insandan bunu gizlemek, bak bende bunu biriktirdim düğün için vs demek varken?evet onun kendi birikimiydi benim haberim yoktu ne yaptığından ne de annesine verdiğinden. yine de para saklamak değil mi bu üzüldüm yani ben o süreçte çay kaşığı alsam mutlu mutlu haber veriyordum o 100 gram altın yapmış bi de vermiş yani sanki çok zordaydı da ailesi ama işte ahh ahhh beni ilgilendirmiyor dış kapının dış mandalı pozisyonunda olduğum için
Tamam ben altınların ailemde kalmasını istemiyorum,madem senin için bu kadar onemliyim neden altınlar için beni huzursuz ediyorsun, al getir altinlarimi de. Götürüp senin ailene teslim edin, sen ona de benim olan zaten senindir diye, bakalım kabul ediyor mu?evet elbette sordu konuştuk birkaç gün önce. bir hafta olmamıştır.
ben ona söyledim işte anlattım sana güvenmiyorum sen her an beni dımdızlak ortada bırakabilecek birisin senden her şeyi bekliyorum evlilik güven üzerine kurulur ama benim sana güvenim yok dedim.
baya bişeyler söyledim aslında yine başta bastıracaktı da ısrarcı oldum dinletmeyi başardım kendimi. anlattım işte durumu, bu muameleyi hak etmiyorum sana da güvenmiyorum diye. millet kendi annesinde bile bir iğnesini bırakmıyorken ben bir yıldır altınlarımı kayınvalidemde bırakıyorum sorgulayınca ben kötü oluyorum sen kimin altınını kimden sakınıyorsun hayırdır falan dedim.
benim tavrım çok sorgulayıcı ve güvensiz gelmiş ona, ondan sinirlenmiş öyle agresifleşiyormuş güya. yine de doğru değil özür dilerim altınlar senin, senin kabul ettiğin ölçüde bizim ona bi lafım yok ama sen anne babama şüpheyle yaklaştığın için benim zoruma gitti falan dedi. sonra işte şey dedi benim her şeyim senin ben ne yapıyosam ikimiz için yapıyorum, bu hayatta her şeyi kaybedebilirim kaybedemeyeceğim tek şey sensin. paramı işimi gücümü ailemi bile kaybederim ama seni kaybetmek istemem dedi.
yersen
evet ben zaten buna çok ama çok kırıldım kendimi çok kötü hissettim bence bu bile başlı başlına güveni alt üst etmeye yeter ama burada bu konu için sizden önce olmuş, gitmiş kendi isteğiyle vermiş boşverin kurcalamayın diyenler de oldu. öyle söylenince kafam karıştı ama evet kesinlikle bu konu içime sinmiyorAdam sizden para saklamaya/kaçırmaya taa evlenmeden önce başlamış, siz hala beni ilgilendirmez bilmem ne... Normal mi yani size göre kendisine hayat arkadaşı, eş diye seçtiği insandan bunu gizlemek, bak bende bunu biriktirdim düğün için vs demek varken?
işte böyle yapınca durumu senin ailen benim ailem meselesi haline getirip bu sefer ailenin de antipatisini kazanırsam işler çirkinleşirse diye korkuyorum. dolayısıyla ya derhal ev araba vs olarak somut bir yatırım aracına dönüştürmek ya da ne onun ailesinde ne benim ailemde diyerek bankada bi kasa tutmak gerek diye düşünüyorum. çünkü diyorum ya ana bana aile lafı edilince işi inada bindirip çirkinleşebilir zaten dımdızlak ortada kalma ihtimalim giderek huzursuz ediyor beni bir de eldekinden olmayayımTamam ben altınların ailemde kalmasını istemiyorum,madem senin için bu kadar onemliyim neden altınlar için beni huzursuz ediyorsun, al getir altinlarimi de. Götürüp senin ailene teslim edin, sen ona de benim olan zaten senindir diye, bakalım kabul ediyor mu?
Diger gelin adayi zenginmis ya altta kalmamak icin onlar istemese bile yaparlar hatta konu sahibinin kocasida yardim ederEşiniz okadar uyanık ki, keşke siz de biraz uyanık olabilseydiniz...
Hâlâ bu sebepleri anlayamayışınızı da ben anlayamadım kusura bakmayın. Anlamayacak ne var, sizin de hakkınız olan altınları resmen çalmışlar, eşiniz de farkında o yüzden bu şekilde davranıyor, sizi susturuyor.
Hele durun, yeni gelin "şunu istiyorum, bunu yapın, onu alın" deyip de, kayın aile de yapınca daha da bi aydınlanacaksınız...
valla bu konuda hiç konu açılmamasına rağmen defalarca "ben asla evlat ayırmam büyüğe ne yaptıysam küçüğe de o, bir iğne fazla ya da eksik olmayacak" deyip duruyor kayınvalide. ama evlat ayırmıyor da küçük oğlan arsız şımarık o da ağzının içine bakıyor ne isterse yapıyorlar. benim eşimde suç, o istese ona da yaparlardı hiçbir zaman sana yapmam demediler ama ne yazık ki eşim kendisini aileye feda kul köpek etmiş durumda. hala bile ah anam ah babam bizi ne zorlukla büyüttüler bilmem ne. yani evet oğullarının ikisini de seviyorlar, ikisi de ne isterse yaparlar ama benim eşim hiçbir şey istemiyor var olan her şey diğerine gani gani akıyor senelerdir. o kadar adaletliyse abin hiçbir şey istemedi sen de bi dur sınırını bil bakalım bu kadar harcama yapma demesi gerekirdi ama ses yok dolayısıyla bu evlat ayırmıyorum her şey eşit olacak lafı da hiç inandırıcı değil. perşembenin gelişi çarşambadan misali. ne yazık ki olacak olan yine küçük oğlana orantısız bir para altın akışı gibiDiger gelin adayi zenginmis ya altta kalmamak icin onlar istemese bile yaparlar hatta konu sahibinin kocasida yardim eder
Kayniniz neden istemesin ki ailesi veriyor oda aliyor esinizede ayni sekilde yagdisalardi esinizde alirdi adam kendi hakki olan dugun altinlarini bile almamis cunku ailenin fedakar cocugu olarak buyutulmus belljvalla bu konuda hiç konu açılmamasına rağmen defalarca "ben asla evlat ayırmam büyüğe ne yaptıysam küçüğe de o, bir iğne fazla ya da eksik olmayacak" deyip duruyor kayınvalide. ama evlat ayırmıyor da küçük oğlan arsız şımarık o da ağzının içine bakıyor ne isterse yapıyorlar. benim eşimde suç, o istese ona da yaparlardı hiçbir zaman sana yapmam demediler ama ne yazık ki eşim kendisini aileye feda kul köpek etmiş durumda. hala bile ah anam ah babam bizi ne zorlukla büyüttüler bilmem ne. yani evet oğullarının ikisini de seviyorlar, ikisi de ne isterse yaparlar ama benim eşim hiçbir şey istemiyor var olan her şey diğerine gani gani akıyor senelerdir. o kadar adaletliyse abin hiçbir şey istemedi sen de bi dur sınırını bil bakalım bu kadar harcama yapma demesi gerekirdi ama ses yok dolayısıyla bu evlat ayırmıyorum her şey eşit olacak lafı da hiç inandırıcı değil. perşembenin gelişi çarşambadan misali. ne yazık ki olacak olan yine küçük oğlana orantısız bir para altın akışı gibi
hayır asla şiddet uygulama filan yok. ama çekindiğim durumlar oldu. ben eskiden onunla çok pis kavga ederdim böyle sinir krizli ağız bozmalı çirkin çirkin. sonra çok pişman olurdum o sebeple kendimi törpülemeye daha sakin tavırlar içinde olmaya karar verdim. bir de evlilik olunca artık sevgilili gibi olmamalı daha akıl mantık saygı çerçevesinde tartışmalıyız gibi bir düstur edindim. ama bize yaramadı demek ki çünkü bu sefer eşim çirkin çirkin kavga etmeye başladı. ben size anlattığım sorunları ona hiç söylememiş değilim aslında her şeyi söyledim ama yumuşak yumuşak sakin sakin. çünkü iki yetişkin gibi konuşup anlaşmak istedim. ama karşımda çirkefleşen bi çingene gördüm. en son konuşmada onu da söyledim ben olgun yetişkin biriyle evlendim sandım sen olgunlaşmamış çocuk çingene çirkefin tekiymişsin soğudum senden dedim. bi şey diyemedi öyle diyince. evet haklısın üslubuma dikkat etmem lazım dedi. yani ben insan yerine koyup güzel güzel anlaşmaya çalışıyorum ama karşıdaki çingene olunca anlaşamadık benim de onun gibi çirkefleşmem gerek belki. daha daha bekliycem büyümesini. çocuk gibi tepkileri var çünküKonu sahibi siz eşinizden korkuyor musunuz? Size şiddet uyguladı mı? Bunca şeye rağmen hâlâ bu kadar sessiz kalmanız başka bişey düşündürmüyor.
eşim istese ona da yağdırırlar, ona eminim. ama sorun şu kendisi minnet borcu altında eziliyor gibi hissediyor demek ki onların da işine böylesi geliyor ses etmiyorlar. düğün altınları konusunda eşimin düşüncesi şuydu: düğün yaptılar masraf ettiler süreç boyunca arkamızda oldular tabii ki alacaklar. bu durumda kendisi bir sorun görmedi ki elindeki 100 gramı da hibe etmiş. sorun eşimin kendini kul köpek etmesi işte. gerizekalı bak yine düşündükçe boğasım geliyoKayniniz neden istemesin ki ailesi veriyor oda aliyor esinizede ayni sekilde yagdisalardi esinizde alirdi adam kendi hakki olan dugun altinlarini bile almamis cunku ailenin fedakar cocugu olarak buyutulmus bellj
Hayir gidip ailene bırakmayi teklif et demiyorum, böyle yapsak nasıl hissedersin diye sor, empati kurmasını sağla diye diyorum. Ama sen bilirsin tabi, karşındaki insanı en iyi sen tanıyorsun. Peki eşin ne zamana ev almayı planlıyor? Kaç sene daha kalacakmış o altınlar ailesinde?işte böyle yapınca durumu senin ailen benim ailem meselesi haline getirip bu sefer ailenin de antipatisini kazanırsam işler çirkinleşirse diye korkuyorum. dolayısıyla ya derhal ev araba vs olarak somut bir yatırım aracına dönüştürmek ya da ne onun ailesinde ne benim ailemde diyerek bankada bi kasa tutmak gerek diye düşünüyorum. çünkü diyorum ya ana bana aile lafı edilince işi inada bindirip çirkinleşebilir zaten dımdızlak ortada kalma ihtimalim giderek huzursuz ediyor beni bir de eldekinden olmayayım
heh işte şimdi çok güzel bir soru sordunuz çünkü geldik zurnanın zırt dediği yere. çünkü bir süredir gündeminde olan durum doktora için amerika başvurusu. şu an istanbul ünide araştırma görevlisi ama akademik olarak ona hiçbir şey katmadığı ve bazı sıkıntılarla boğuştuğu için buradaki memuriyetini bırakıp amerikada bir phd programına başvurma meselesi vardı. uzun süre konuştuk üzerine. sen bilirsin ben destekliyorum dedim. eğer başvuru gerçekleşirse ve gitmeye karar verirsek biz amerikaya taşınacağız ve en az 5-6 yıl türkiye'de olmayacağız. hatta belki sonrasında da. ama bu 1 sene sonraki plan böyle hemen olacak bir şey değil. şimdi durum buyken asla ne araba ne ev için yatırım yapabiliriz. yani araba alabiliriz ama ev alamayız o kadar paramız yok, araba alsak gidersek napacağız vs vs şimdi de bu konu gündemde bizim için. yani bir yandan da böyle bir şey var. biz gittiğimiz takdirde eşyalarımız altınlarımız yatırımımız ne olur bilmiyorum. ha ama oraya öyle gitmek de kolay değil ciddi masraflar çıkar orada yaşam kurmak ev tutmak vs. muhtemelen altınların bir kısmı buna harcanır. geri kalanı da tamamen dövize çevirip hesapta tutmaya ikna edebilirsem belki bu da mantıklı olabiliriz. altını falan bırakıp dolara çevirip birikime orada devam etmek gibi. ama hiçbir şey net değilken sıra buna gelmedi zaten. siz ne önerirsiniz bu durumda sizce ne yapmalı?Hayir gidip ailene bırakmayi teklif et demiyorum, böyle yapsak nasıl hissedersin diye sor, empati kurmasını sağla diye diyorum. Ama sen bilirsin tabi, karşındaki insanı en iyi sen tanıyorsun. Peki eşin ne zamana ev almayı planlıyor? Kaç sene daha kalacakmış o altınlar ailesinde?
altınların hepsini alıp dövize çevirmek demek istedim altınları bırakmak değil yanlış yazmışım***heh işte şimdi çok güzel bir soru sordunuz çünkü geldik zurnanın zırt dediği yere. çünkü bir süredir gündeminde olan durum doktora için amerika başvurusu. şu an istanbul ünide araştırma görevlisi ama akademik olarak ona hiçbir şey katmadığı ve bazı sıkıntılarla boğuştuğu için buradaki memuriyetini bırakıp amerikada bir phd programına başvurma meselesi vardı. uzun süre konuştuk üzerine. sen bilirsin ben destekliyorum dedim. eğer başvuru gerçekleşirse ve gitmeye karar verirsek biz amerikaya taşınacağız ve en az 5-6 yıl türkiye'de olmayacağız. hatta belki sonrasında da. ama bu 1 sene sonraki plan böyle hemen olacak bir şey değil. şimdi durum buyken asla ne araba ne ev için yatırım yapabiliriz. yani araba alabiliriz ama ev alamayız o kadar paramız yok, araba alsak gidersek napacağız vs vs şimdi de bu konu gündemde bizim için. yani bir yandan da böyle bir şey var. biz gittiğimiz takdirde eşyalarımız altınlarımız yatırımımız ne olur bilmiyorum. ha ama oraya öyle gitmek de kolay değil ciddi masraflar çıkar orada yaşam kurmak ev tutmak vs. muhtemelen altınların bir kısmı buna harcanır. geri kalanı da tamamen dövize çevirip hesapta tutmaya ikna edebilirsem belki bu da mantıklı olabiliriz. altını falan bırakıp dolara çevirip birikime orada devam etmek gibi. ama hiçbir şey net değilken sıra buna gelmedi zaten. siz ne önerirsiniz bu durumda sizce ne yapmalı?
düğünde takılanlar gitti onlar için içtim benden habersiz düğün öncesi gitmiş 100 gram vermiş onun üstüne de içtim ama elimizde kalanlar ve aylık birikimlerimiz şimdilik duruyor bakalım ilk hedefim onları kurtarmak napalım bacım enayinin gözü sonradan açılırmışüstüne bi bardak su için vermezler artık hayır sonunda gene kötü gelin olursunuz çünkü göz göre herşey okey vermişsiniz basiretiniz bağlanmış gibi
yok kız saf oldugun için o al elinde olanları kimseye günahını verme daha benimde oldu ılk evlılıgımde bende yaşadım benzer şeylerdüğünde takılanlar gitti onlar için içtim benden habersiz düğün öncesi gitmiş 100 gram vermiş onun üstüne de içtim ama elimizde kalanlar ve aylık birikimlerimiz şimdilik duruyor bakalım ilk hedefim onları kurtarmak napalım bacım enayinin gözü sonradan açılırmış
siz nasıl çözdünüz bu durumuyok kız saf oldugun için o al elinde olanları kimseye günahını verme daha benimde oldu ılk evlılıgımde bende yaşadım benzer şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?