Kayınannem hayırlı değilse bebeğiniz olmasın dedi

Sende bilirsin kendin için hayırlısını istemeyi.Çok isteyen bir insana bu kadar kırıcı bir şekilde söylenmez.Allah sanada hayırlısından verir inşallah.

Her anne cocugunun coluk cocuga karismasini ister onlarin mutlulugunu ister sizin icin hayirlisini istemis ama üslup iste :cry:sıkma canını

Çok çocuk istiyoruz altı aylık evliyiz iki aygır korunmadan özellikle yumurtlama günlerinde birlikte oluyoruz ama hamile kalamadım KAYINANNEM HAYIRLI DEĞİLSE İNŞALLAHH HİÇ ÇOCUĞUNUZ OLMAZ DEDİ ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama içim çok acıyor bu sözlerden sonra çok üzüldüm kafama taktım haksız mıyım
Bizim toplumumuzda hiç bu sekilde ifade edilmez bence. Allah hayırlı evlatlar versin inşallah denir, demek istediği buysa böyle söylenir. Olumsuzlama ile hayır duası ilk kez duydum canım valla..

Çok çocuk istiyoruz altı aylık evliyiz iki aygır korunmadan özellikle yumurtlama günlerinde birlikte oluyoruz ama hamile kalamadım KAYINANNEM HAYIRLI DEĞİLSE İNŞALLAHH HİÇ ÇOCUĞUNUZ OLMAZ DEDİ ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama içim çok acıyor bu sözlerden sonra çok üzüldüm kafama taktım haksız mıyım
Bizim toplumumuzda hiç bu sekilde ifade edilmez bence. Allah hayırlı evlatlar versin inşallah denir, demek istediği buysa böyle söylenir. Olumsuzlama ile hayır duası ilk kez duydum canım valla..

Çocuk için acele etmeyin derim,canım "sizi anlamayan eşinize,önce kendinizi anlatın,"evliliğinizi oturtun,kv çok kafaniza takmayın,hayatınızla ilgili insanlara detay vermeyin.....

Bencede hayırlısını isteyin Allahtan.. hayirsizlik illa hayırsız evlat demek değildir. Sakatlık ölüm gibi durumlar olabilir.. Bir şeyi çok istemek yerine hayırlısını istemek en doğrusu

Ahh h bu kv deler vallahi ben çare bulamadım kv deler kendi kızı olsa böyle dermiydi acaba hiç kimse boşanmak için evlenmez sinir oldum kv denize amacı size laf sokmak canınızı acıtmak amacında ulasmiss

Dogru soylemis, alinganlik yapmaya gerek yok. Biliyorum hassas bi konu su an sizde bu. Ama hakli.
Dusunsene mesela kadinin kendi dogurdugu oglu " uyusturucu parasi vermiyor annem" diye kadini ölduruyor.
Hayirlisiysa olsun. Yoksa olmasn.

Kesinlikle yanlış anlaşılma olmuş.Demeye çalıştığı üzülmeyin hayırlısı olsun tarzı.

Canım hiç kafana takma 1 sene korunmasız ilişkiye girdim ve bir sene sonra hamile k alabildim kayınvaldenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum biz gelinler hassas konularda alıngan olabiliyoruz

Dengesiz lafini bilememis derken. Hakkinizda neyse hayirlisi o olsun denir.

Bu sitede yeniyim açıkçası nereye nasıl yorum yapacağımı bilemedim kendimi anlatamadım şöyle ki başın dan beri beni istemediler dügünümde türlü sıkıntılar yaşadım kendi ailemden Zaten hayır Yok ama kurtulmak için deil gerçekten deli gibi sevdiğim için evlendim aile kavramı benim için çok önemli çünkü annem ve babam ayrıldılar ki ben çok küçükken ayrıca babamın hapse girmesi ve içkisi gibi bi ton olay yaşadım sonra onların bakamadıkları kardeşime baktım dügün ve nişanlılık döneminde kendi ailem onun ailesine karşı benim değerimi düşürdü beni tutmadılar anne baba da başta olmayınca herkes sahipsiz gördü eşim çok kızdı çok kavga etti onlarla ama artık söylemekten usandı iki gün için gittik sadece ama iki gün de burnumuzdan geldi eşim anlamaz dememin sebebi benim ailemin ona karşı onun ailesinin bana davrandığı gibi davranmaması erken diyenler olabilir ama ben evladı ANNE olmak için istiyorum sevgisiz büyüdüm ve evladım olursa onun sevgisi ile tamam olacağımı düşünüyorum

İlk once daha cok yeni evlisiniz ,olur takilmayin ,
Hayirlisini dileyin ,kayinvaliden biraz ters ifade etmis ama gercekten hayirlisi olsun ,
Onca sakat ,hasta bebek doguyor ,dogduktan sdonra hastalaniyor ,evlat sahibi olmayi hep poizitif gormeyin ,
Bilmedigimiz ne hastaliklarla dogan cocuklar var

Çok çocuk istiyoruz altı aylık evliyiz iki aydır korunmadan özellikle yumurtlama günlerinde birlikte oluyoruz ama hamile kalamadım KAYINANNEM HAYIRLI DEĞİLSE İNŞALLAHH HİÇ ÇOCUĞUNUZ OLMAZ DEDİ ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama içim çok acıyor bu sözlerden sonra çok üzüldüm kafama taktım haksız mıyımHayırsız evlat konusu yoktu sadece bebek konusu vardı Kadınlar la gün vardı oraya gittik daha bebek yokmu dediler bende utandıgım için bi sürü daha beklemek istiyoruz bebek için dedim ama olmasına engel olmuyorum korumuyorum dedim ama hiç alaka yokken eşimin annesi boşanırlar falan şimdi bebek yapmasınlar dedi ve güldü şok oldum bilmiyorum eşim beni anlamıyor anlamaz da sanırım

Canım ben anladım seni. Burada kv, genel kv anlayışını bozmamak adına düşünmeden, lafı ağzına geldiği gibi konuşmuş. İyi niyetli olsa da ifade sıkıntısı var. Ne yazık ki biz gelinlerin nasıl anlayacağı umurlarında olmadan dilediği gibi konuşuyorlar.. Yanlış anlaman çok normal.

Kızmanı anlıyorum. Ama kv'nin ne niyetle bunu söylediğini anlamak istiyorsan hemen ardından lafını "kibarca" yapıştırmalıydın. "Hayırlı değilse inş hiç çocuğunuz olmaz" dediğinde, "inşallah hayırlısıyla bir çocuğumuz olur, dediğiniz gibi hayırsızsa da Allah bilir. Önemli olan eşimle yuvamızın dirliği, aramızdaki büyük sevgi, destek." Kv nin verdiği cevaptan, mimikten anlarsın.
"Boşanırlar şimdi falan bebek yapmasın"
"Niye boşanalım anne? Şahsen benim öyle bir niyetim yok. Eşim size bir şey mi söyledi. Şimdi niye böyle söylediniz?"

Yapılmaması gereken şakalar işte..

Bu sitede yeniyim açıkçası nereye nasıl yorum yapacağımı bilemedim kendimi anlatamadım şöyle ki başın dan beri beni istemediler dügünümde türlü sıkıntılar yaşadım kendi ailemden Zaten hayır Yok ama kurtulmak için deil gerçekten deli gibi sevdiğim için evlendim aile kavramı benim için çok önemli çünkü annem ve babam ayrıldılar ki ben çok küçükken ayrıca babamın hapse girmesi ve içkisi gibi bi ton olay yaşadım sonra onların bakamadıkları kardeşime baktım dügün ve nişanlılık döneminde kendi ailem onun ailesine karşı benim değerimi düşürdü beni tutmadılar anne baba da başta olmayınca herkes sahipsiz gördü eşim çok kızdı çok kavga etti onlarla ama artık söylemekten usandı iki gün için gittik sadece ama iki gün de burnumuzdan geldi eşim anlamaz dememin sebebi benim ailemin ona karşı onun ailesinin bana davrandığı gibi davranmaması erken diyenler olabilir ama ben evladı ANNE olmak için istiyorum sevgisiz büyüdüm ve evladım olursa onun sevgisi ile tamam olacağımı düşünüyorum

Seni anlıyorum.. Bizde eşimle çok zor evlendik. Çok ağır durumlar yaşadık.. Eminim ifadelere sığdıramadığın çok şey var o "sıkıntılar" kelimesinin altında. Bunu çok iyi anlıyorum.. Haliyle bütün desteği şuan eşindn bekliyorsun. Anlayışı özellikle. Anlayış, düşünce.. Empati. Seni anlasın, başka derdin yok. Bende aynı şeyleri farklı olaylarla yaşadım. Durumlar hep aynı, kişiler değişiyor. Ne yazık ki bazen eşlerimiz anneleri bizi kırdığında annesine konduramıyor. "O öyle söylemek istemedi, o öyle derken aslında şunu demek istedi." Tamam haklı olabilirler. Ama bizler her yanlış kurulan düşüncesiz cümleleri anlamak zorunda mıyız? Aslında ne demek istediğini anlamaya çabalamak zorunda mıyız? Onlarda aklı başında insanlar. Aslında iyi bilirler ne nasıl anlatılır. Ama öyle diline geldiği gibi konuşmaya bayılıyorlar.. o ne anlarsa anlasın der gibiler bazen. Sorarsa zaten şaka.. Benim kv aynı şekilde.

Sıkmayın canınızı.. Büyükler sonuçta. Canınızı sıktığı noktada takmamaya çalışın. Ya da o an ne hissettiğinizi açıklayın. Eşinizle dertleşin. Ama onların annesini şikayet ediyormuş kötülüyormuş gibi anlamamaları için, daha yumuşak kelimelerle.. Çünkü insan konu annesi olunca hemen gardını alıyor, savunmaya geçiyor. Algılar kapanıyor. Hassas noktası oluyor.. Dikkatli cümleler kurmak gerek.

Ben ne demek istediğinizi anlıyorum. İnşallah Rabbim gönlünde olanı hakkında hayırlı eyler..

böyle kaynanalara eli sopalı gelinler lazım. Densiz densiz konuşuyorlar.
Fazla kırılgan olma cevabını ver o kadına yüzüne gülerekten lafı yapıştır.
Onun demesiylede olmuyor bu işler rabbim bilir kafana takma hiç. Gün gelir devran döner merak etme

Back
X