• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabam ve kardeşi

Merhaba arkadaşlar olayın içinden çıkamadım size danışmak istedim ben evliyim 1 buçuk senedir. Aile apartmanında oturuyorum alt katta kayınbabamın erkek kardeşi ve eşi onun üstünde kayınbabam lar onun üstünde de biz oturuyoruz. Kaynanam görümce de gebzede mahsur kaldı gelemiyor:halay:
Bu ramazanda kayın babam tutturmuş amcanız yani kardeşini iftara çağırın iftara çağırın diye kayınbabam eşime görümceme hiç değer vermem iş vermezde hiç istememiş çocuklarını kaynanamıda hep ağzı küfürlü sinirli agresif bir adamdır. Hiç çevreside yoktur. Bende babamları iftara çağırmıştım tabi kbabamdan, küçük benim babam. neyse kbabamada ramazanda biz bakıyorduk babamı iftara çağırdık niye benim kardeşimi çağırmadınız onları çağırdınız diye gelmedi evimize babamın yanına aşağıya kardeşine indi. Şimdi kardeşini de iftara çağırıyoruz gelmiyorlar tribe girdiler sonra de görümcem eşimi arayıp azarladı işte niye önce onları çağırdınız diye felan, yani ben mecburmuyum zorlamı iftar vereyim sırayla çağıracaktım zaten siz olsanız ne yapardınız
Bu ne cahillik? Cidden insanlar bu kadar minik şeylere takılıyor mu ya

Onlar sizin kimi cagiracagina karisamaz amcayi cagirmak zorunda degilsiniz onlar sizi cagirdiminaurica once ailem gelir ne demek once niye amcayi cagirmadin o gorumceye agzinin payini verirdim kayinpederede ailemi evime cagirirken senden izin alacak degilim derdim bukadar

Pffffff. Üst sokaktaki anamı babamı, aynı binada oturduğum arkadaşımı 2 ay olacak neredeyse görmüyorum.
Sizin gibileri gördükçe de iyice canım sıkılıyor...
Konuya yorumum yok, zaruriyet olmadan misafircilik oynayanları kınamaya geldim.

Ay Allah size sabır versin kaynana gibi onu çağırın bunu çağırın niye önce onu çağırdınız diye dırdır yapan bir kp, haddini bilmeden başkasının evine karışma cüreti gösteren terbiyesiz bir görümce, ve sanırım bunların karşısında hiçbir şey demeyen eş... Sakın kendinizi ezdirmeyin pat pat konuşun
Allah razı olsun çok şükür normal bir cevap geldi.

Ramazan gireli 15 gün olmuş, bence sizin çağırmaya niyetiniz pek yok, yoksa çoktaaan davet ederdiniz, kendi ailenizi davet ettiğniz gibi...

Kimi çağırıp kimi cagirmayacaginiza baskasinun karar vermesine izin verme bnm ailemle kayinbabamin kardesi bir olamaz bu lafi once soylerdin kayinbabana zten hergun yemek veriyorsundur kardesinide ne zmn davet edecegin kimseyi ilgilendirmez o gorumceye lafini esirgemeseydin bidha sana laf soyleyemezdi bu kadar sessiz kalmayin

Merhaba arkadaşlar olayın içinden çıkamadım size danışmak istedim ben evliyim 1 buçuk senedir. Aile apartmanında oturuyorum alt katta kayınbabamın erkek kardeşi ve eşi onun üstünde kayınbabam lar onun üstünde de biz oturuyoruz. Kaynanam görümce de gebzede mahsur kaldı gelemiyor:halay:
Bu ramazanda kayın babam tutturmuş amcanız yani kardeşini iftara çağırın iftara çağırın diye kayınbabam eşime görümceme hiç değer vermem iş vermezde hiç istememiş çocuklarını kaynanamıda hep ağzı küfürlü sinirli agresif bir adamdır. Hiç çevreside yoktur. Bende babamları iftara çağırmıştım tabi kbabamdan, küçük benim babam. neyse kbabamada ramazanda biz bakıyorduk babamı iftara çağırdık niye benim kardeşimi çağırmadınız onları çağırdınız diye gelmedi evimize babamın yanına aşağıya kardeşine indi. Şimdi kardeşini de iftara çağırıyoruz gelmiyorlar tribe girdiler sonra de görümcem eşimi arayıp azarladı işte niye önce onları çağırdınız diye felan, yani ben mecburmuyum zorlamı iftar vereyim sırayla çağıracaktım zaten siz olsanız ne yapardınız
Of yüz vermeyin küsen küssün boşverin gitsin isteyen darılsın isteyen küssün.Bu hayatta ağzınla kuş tutsan yine memnun olmayan biri çıkar

B3n olsam bu virusten hiç birini cagirmazdom bazı insanları anlamak pek mümkün değil kendini üstüngörüyor heralde ilk kardeşini cagiracakmis mis mis fa mis mis mis

Aie apartmanı dedim Babamlar karşıda oturuyorlar dedim yani Allah aşkına biraz vicdanlı olun ben evime kimseyi çağırıyorum zaten yakınız birbirimize evden çıkmıyoruz kaç gündür ben size Bi sıkıntımı anlatıyorum sizin dönüşlerin nasıl oluyor Allah aşkına

Biz de aile apartmanında oturuyoruz. Dayım, teyzem, annemler. Ben de annemlerin yanında kaldım bu dönemde evim 1500 km uzakta olunca gidemedim. Biz de birbirimize gidip gelmiyoruz ki herkesin anahtarı birbirinde vardır. Sürekli belli bir mesafede duruyoruz, çocuklar bile ne kadar sıkıldıkları hâlde birbirleriyle görüşmüyorlar. 5-6 yaşındaki çocuklar virüs geçsin de oynayalım diyorlar birbirlerine.

Bu durum harici kayınpederinizin kardeşi mi babanız mı? Size kalkıp da laf söyleyen birine vereceğiniz cevap çok net tabi ki babam amcamdan önce gelir(eşinizin amcası değil kendi amcanız olsa bile) benim için. Evime kimi davet edip etmeyeceğime de kimse karışamaz. Kimseye de minnet etmeyin gelmeyen gelmesin , küsen küssün.

Televizyon da avaz avaz bağırıyor sağlık bakanı Cumhurbaşkanı bilim adamları ama siz iftar veriyorsunuz tebrikler

Şu dönem iftarınız değişik olmuş o ayrı konu da. Sanırım aynı apartman da olsam virüsten de korkmasam hemen binadakileri çıkarırdım aradan. Sonra da kendiminkileri alırdım. Hani umursamaz olsanız yine farketmez ama huzurunuz kaçmış sinir olmuşsunuz belli. Aynı binada oturmayı göze almak bazen öncelik değişimleri gerektirebilir. İşte Bu yüzden istemiyor insanlar aynı binayı.

Babanızı çağırdığınızda onları da çağırırdınız birlikte toplu iftar yapardınız biter giderdi.Konunuzda çağıracaktım zaten dememişsiniz başta adam size önceden demiş çağırın diye. Ertesi günde onları alabilirdiniz de yani öneri için söyledim yoksa babanız isterse karşı komşunuz olsun virüs var belki babanızda var belki siz taşıyıcısınız ona geçecek yani babanız yakın oturunca virüs geçmiyor mu acayip bir bakış açısı valla ben kapımı açmıyorum kimseye

Aie apartmanı dedim Babamlar karşıda oturuyorlar dedim yani Allah aşkına biraz vicdanlı olun ben evime kimseyi çağırıyorum zaten yakınız birbirimize evden çıkmıyoruz kaç gündür ben size Bi sıkıntımı anlatıyorum sizin dönüşlerin nasıl oluyor Allah aşkına

Yakın oturunca ne değişiyor? Hiçbiriniz markete gitmiyor musunuz? Binadan çıkarken komşuyla karşılaşmıyor musunuz, kapı koluna dokunmuyor musunuz?
Babanız markette virüs kapsa, iftara size geldiğinde size bulaştırır, siz kayınbaba ve kardeşine bulaştırırsınız, onlar "yaa zaten evdeler" deyip gelen misafirlerine ve markette karşılaştıkları insanlara bulaştırır... Böyle böyle bulaşıyor işte herkese. Aile apartmanı, baba ocağı, ana kucağı fark etmiyor.
Bütün toplumun sağlığını tehdit eden işler yapıyorsunuz. Gelen tepkilerin sebebi bu ve son derece haklılar.

Konuya gelince, sizin evinize gelecek misafir eşinizin ailesini ilgilendirmez. Diyeceğiniz tek şey "sana ne". Bunu söylemediğiniz sürece aynı temelli 50 bin tane sorun yaşarsınız, konu ve kişiler değişir sadece.

herkesin sülleden birer ikiser insan ölmesi lazim ki insanlar ciddiye alsin, bizim falanca da öldü, bu virus cok ciddi desin otursun.. haberlerde duyulan sayilarla insanlara virus bir yerlerde var ama bize gelmez gibi geliyor.. hatta normal ölen insan onlar bize haberlerde viruslu diyorlar diyen memur genc bir erkek bile duydum.. bu forumda esi soylemisti..

Şu mübarek günlerde yaşadığınız polemik gerçekten can sıkıcı üstüne bir de korona virüs gerçeğiyle uğraşıyoruz. Hadi ailenizi özlediniz yakınsınız, ramazan ayındayız, üzerinizde baskı var kp, kp kardeşi gibi çok yakınlarla mecburen apartman içinde görüşmeniz gerekir keza görümceniz ve kv niz başka yere gitmiş. Bu noktada zaten kp için bir şeyler yapıyorsunuz muhtemelen. Erkek tarafının büyük beklentileri var sanırım sizden yana. Bu kafayla çok yaşamazsınız. Üç gün sonra bütün kişiliğiniz ve benliğiniz sizden alınmış içi boş bir kabuk gibi herşeye kafa sallarken bulursunuz kendinizi. Aç telefon o görümcene sen kimsin ki benim ailemi davet etmeme dil uzatıyorsun sıralamaya karışıyorsun. Memnun olmayan gelmesin. Hem sizin orda işiniz ne niye buraya gelip siz ağırlamıyorsunuz amcanızı bu saygısızlık değil mi der bir daha da karışırsan bu kadar nazik olmam diye de eklerdim. Kp de baba ramazan 3 gün de ben mi bilmiyorum? Siz ilk günleri daha değerli sonraki günleri daha değersiz mi sayıyorsunuz? Bu virüs zamanı kimseyi çağırmamam gerekirken ben sizleri görmek istediğim için deli 😜 cesareti gösteriyorken siz neden böyle yaşınıza yakışmayacak hareketler yapıyorsunuz ki kv ve görümcem ortada bile yokken. Hayır alınıp kırılıp küsecekseniz buyrun onlara küsün. derdim. Eşime de bana baskı yapma sende aşağıda oturursun babanla diye ekler bu meseleyi kapatırdım.

Back
X