Kayınbabamın hakareti

Ben siyasi kararları mı yalnızca eşimle konuşurum
Oda zaten kararlarımı değiştirmesi için değil
Babamda olsa pek konuşmayı tercih etmiyorum
Çünkü biz millet olarak ne siyaset konuşmayı nede tartışmayı biliyoruz sonu kavgaya gidiyor

Bizim ailede de ne zaman siyasi konular konuşulsa herkes birbirine giriyor, sesler yükseliyo falan baya. artık karar aldım kimseyle bu muhabbetlere girmiyorum küslüğe kadar gidecek yoksa.
sizde aynısını yapın. adamın kabalığını cahilliğine verin gitsin.

Bu ulkede bitmeyen mesele zaten. Siyasetcilerin hepsi birbirinden pislik ama biz niyeyse birilerinin muhtesem varliklar oldugunu iddia ediyoruz neyse herkesin gorusu kendine kayinbabaniz cahil demekki munakasaya girmezsiniz olur biter. He yav he deyin gecin.

Konu siyasete kaymasın rica ediyorum, şu ana kadar gayet güzel gidiyordu.

Adam sadece terörist misin de öyle vereceksin demiş

Bence hakaret yok zira bu cümleleri hergün televizyonda bir çok önemli konumdaki kişi söylemiyor mu

Farklı düşündüğünü biliyorsunuz zaten herkesin bir oyu var o da sandıkta belli olur deyip cevap vermediydiniz keşke

Ada'm size hakaret etmemiş ki bir tarafın etkin söylemini tekrarlamış
"Bir tarafın etkin söylemi" olması onun ağır bir hakaret olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? Siyasiler hakaret ediyor diye halk da onların hakaretlerini birbirlerine söyleyebilir yani öyle mi? Doğru gerçi imam osurursa cemaat s.çar demişler

En guzeli kimseyle
Siyasi, din konulari konusmama. Ben karsidaki benimle ayni siyasi goruste olsa bile konusmam. Ben eminim kendide pisman olmustur soyledigi lafa.

Sevdiklerinizle siyasi meseleleri konusmayin. Bir daha sorarlarsa konuyu gecistirirsiniz. Omur boyu birbirinizin yuzune bakacaksiniz yapacak birsey yok.
Görüşmeyi azaltmak için bir sebep değil. Bazı insanlar fikirlerini dayatabiliyorlar. He he deyip geçeceksin. Siyasi tartışmalarda uzlaşma olmaz zaten. Boşu boşuna çene yorulur. En azından büyüklerle böyle konulara girmemek en iyisi.

Bazı insanlar böyledir, benim babam da tam tersi görüşte ve insanları aşağılayarak, bağırıp, hakaret ederek bastırmaya çalışır, biz çözümü siyasi muhabbete girmemekte bulduk, o konuşur konuşur bütün tahriklerine rağmen, kimse fikrini söylemez, aşırı derecede tahammülsüz ve aile içinde bu tür tartışmalar hoş şeyler değil, büyük olan o olduğuna göre, siz geri çekilin.
Bizde ayni böyleyiz

Ben herkesin aksine tam tersini dusunuyorum. Insanlar farkli goruste olabilir buna saygi duymak mecburiyetinde. 50 yasinda da olsa saygi duyacak farkli goruslere.

Insanlar konusacak olculu bicinde tartisacak fikir alisverisi yapacak. Karsit goruste ki olumlu yanlari insanlari etkileyen kisimlari fark edecek.

Keske boyle yapabilsek. Ama bizim toplumda baba gorusunu soyler aksi konusulmaz tartisilmaz. Bence haklisin ve kimse gorusunu söyledin diye saygisizlik edemez

seni bilmem ama bana bunu diyenin yüzüne zor bakardım ki bakmıyorumda dogru düzgün . kabalıgını bencilşiğini anlamalı .

Merhaba hanımlar. Bir buçuk yıllık evliyim. Bu zamana kadar eşimin ailesiyle büyük bir sorunumuz olmadı. Kayınbabam karakter olarak baskın birii ve bazen kalp kırıcı olabiliyor. Siyasi konularda da konuşulduğunda onun düşüncesi dışındaki durumlarda karşıdakini kırabiliyor (muş) . Ancak bana karşı bugüne kadar çok da büyütülmemesi gereken birkaç durym dışında bir söz söylemişliği yoktu. Bir hafta kadar önce onlara gittiğimizde kayınvalidem referandum hakkında görüşümüzü sordu. Halbuki eşinin bu konulardaki tepkisini biliyordu. Neyse ben düşüncemi söyledim. Bana terö.... misin sen onlarda öyle düşünüyor dedi sesini yükselterek. Ben şaşırdım ve hiçbir şey diyemedim. Eşim baba kalp kırıcı oluuorsun eşime de bana da bu şekilde sözler söyleyemezsin dedi. Neyse evimize geldik. Eşime bu durumun beni çok üzdüğünü, ailesiyle biraz mesafeli olmak istediğimi ve daha uzun aralıklarla görüşmek istediğimi söuledim
Eşim senin kırıldığını anlıyorum haklısın demesine rağmen daha uzun aralıklarla görüşme durumunun olamayacağını söyledi. Ama ben çok üzüldüm ve bu durumu anlamalarını istiyorum. Sizce abartıyor muyum? Sizce ne yapmalıyım.
Canım arayı uzun tutmak bir çözüm olmaz anlıyorum seni ama onlar büyüklerimiz tabiki söylediği söz ağır ama eşine saygından saygını yitirme derim, ve şu dönemdeki siyaset insanları geriyor, birdaha yaşanacak böyle bir durumda baba size saygım sonsuz fakat söyledikleriniz beni kırıyor, ve bunu size saygımdan sevgimden söylüyorum bu benim fikrim fikirsiz olmaktan iyidir siz benim büyüğümsünüz güzelce mantıklı açıklanırsa bende bazı şeyleri anlarım ama biz aileyiz bi siyaset için bu kelimeler kulanmayın lütfen dersin

Yazik yazik yaslilarin beynini nasil yikiyorlar iste. Kendisi bu dunyadan 10 seneye gocup giderse bu yaptiklarinin vebalini nasil cekerler ote dunyada sende onu sor ona madem. Terorist ne demek

Bkz: "inan kastım sana değil cahille muhabbeti kestim"

Gülün geçin, bazı zihniyetler değişmiyor kafaya takıp yıpranmaya değmez.

Merhaba hanımlar. Bir buçuk yıllık evliyim. Bu zamana kadar eşimin ailesiyle büyük bir sorunumuz olmadı. Kayınbabam karakter olarak baskın birii ve bazen kalp kırıcı olabiliyor. Siyasi konularda da konuşulduğunda onun düşüncesi dışındaki durumlarda karşıdakini kırabiliyor (muş) . Ancak bana karşı bugüne kadar çok da büyütülmemesi gereken birkaç durym dışında bir söz söylemişliği yoktu. Bir hafta kadar önce onlara gittiğimizde kayınvalidem referandum hakkında görüşümüzü sordu. Halbuki eşinin bu konulardaki tepkisini biliyordu. Neyse ben düşüncemi söyledim. Bana terö.... misin sen onlarda öyle düşünüyor dedi sesini yükselterek. Ben şaşırdım ve hiçbir şey diyemedim. Eşim baba kalp kırıcı oluuorsun eşime de bana da bu şekilde sözler söyleyemezsin dedi. Neyse evimize geldik. Eşime bu durumun beni çok üzdüğünü, ailesiyle biraz mesafeli olmak istediğimi ve daha uzun aralıklarla görüşmek istediğimi söuledim
Eşim senin kırıldığını anlıyorum haklısın demesine rağmen daha uzun aralıklarla görüşme durumunun olamayacağını söyledi. Ama ben çok üzüldüm ve bu durumu anlamalarını istiyorum. Sizce abartıyor muyum? Sizce ne yapmalıyım.
bu kadar kivar konusursan hic bi hak alamazsın senin eyyyyyyyyyy ailenle görüsmem diye bi ulusa seslenis yapman lazımdı ki anlasınlar o düsüncedeki biriyle neden evlendin ki sonucta ailesi siyasi durus konusma cok önemli bencee

Back
X