Kayinbabaya nasil cevap vermeliyim

Şimdi hanimefendi şöyle izah edeyim, biz bu sevgililik surecini daha fazla uzatmak istemedik, yani zaten mezun olduktan sonraki durumumuz da şuankinden çok da farkli olmayacak. Ben yuksek lisansa baslayacagim nasipse, 4 gun degil de 3 gun gidecegim okula.. Eşim de yine ayni sekilde hem yuksek lisansa baslayacak hem işe gidecek.. Yani biz bu evlilik olayini fazla gozumuzde buyutmedik, rituellere adetlere geleneklere takilmadik, evlenmek istedik ve evlendik, sadece bu kadar :)

tebrikler.

işte evlenince aileler böyle burunlarını sokmaya, yorum yapmaya hakları olduğunu zannediyorlar.
insanlar sevgiliyken herkes karışıyor evlenelip rahat edelim diye düşünüyorlar ama tam tersi oluyor.
yanlış anlama ben neden erken evlendiniz demiyorum, benzer bir pozisyondayken birlikte yaşamaya başladık, mezun olduktan 1 yıl sonra da evlendik (ikimizin de yüksek lisansı devam ediyordu, eşim askere gitmemişti vs vs) ve o zaman anladım ki bizim için değişen tek şey deftere attığımız imza olmuştu, ailelerimiz ise artık onların gözünde meşrulaşan ilişkimiz hakkında fikir yürütme hakları olduğunu düşünüyorlardı.... neyse özetle konu evlilik olunca aileler az ya da çok yorum yapar, neden erken evlendiniz, neden hala evlenmiyorsunuz, neden çocuk yapmıyorsunuz, neden hemen çocuk yaptınız, kardeş şart, birine baktınız ikinci mi kusur kaldı falan filan, üstünde durmaya değmez hiçbiri, bırakınız konuşsunlar, hatta alındığınızı farkederse daha çok konuşma ihtimali de var.

Yahu olmuş bitmiş evlenmişsiniz o onu dedi bu bunu dedi ne gerek var.Boşver bak yoluna.Desin dursun.Bir iki daha der geçer.

aslinda hayatima herhangi bir mudaheleleri soz konusu degil, torun vs boyle mevzulari zaten acamazlar.. Ama bu tarz ufak laflar da insanin moralini bozuyor. Sizin eşinizle ayni evde yaşama tecrubeniz olmuş.. Bizim boyle bir durumumuz olmadi ve evlilik bizim icin bir cok şeyin başlangici oldu, belki de bu yuzden evlenmeyi bu kadar fazla istedik, ama pisman degilim :) farkli farkli hayatlar var ve hepimizin gerekceleri var..hepimiz kendi kararlarimizin sonuclarini yasayacagiz o yuzden kimseye soz hakki tanimamaliyiz degil mi? :)

Bence hiiiç takılıp canınızı sıkacak birşey yok ortada, hele ağlanacak hiç yok boşuna üzmeyin kendinizi, keşke şakayla gülerek cevap verebilseniz ama yine de şükretmelisiniz ne güzel maddi manevi arkanızdalarmış, karışmıyorlarmış, inanın şanslısınız

Evet aslinda haksizlik etmek de istemiyorum. Ogrenciyim diye evlerimiz yarim saat mesafede olmasina ragmen 4 kereden fazla gelmemislerdir evime, yuk olmamak icin.. Zaten onlari sevdigim icin bu dedigine kafami taktim, yoksa cok da umurlu bir insan degilimdir genel olarak.. Ama o sozleri aklima gelince de uzuluyorum, neden boyle dedi ki, ne guzel anlasiyoruz ne gerek vardi diyorum, ne kotulugumu gorduler diyorum kendi kendimi dolduruyorum.

Allah baska dert vermesin canim. ne kv ne kp ler var. bosver sen de sakayla karisik yanitla. esinin sana karsi olan sevgisinin okuldan daha onde geldigini falan soyle mesela hafiften gulumseyerek. herseyi bu kadar dert edersek ohooo.. dert babasi oluruz vallahi

Kayınpederinize üzüldüğünüzü, bu söylediğini kafanıza taktığınızı söyleyin

Herkes 30-40 yasinda evlenmek zorunda degil. Zaten yaşlarınizda kuçuk degil. Ben bir acelede goremiyorum. Universiteyi okuyormussunuz, maddi olarak kendinizde geciniyormusşunuz, ustelik yuksekte yapacakmissiniz. Yillarca nicin evliliği bekletesiniz imkan varken? Herkes sevgiliyle evli hayati yasamak isticek diye bisey yok. Mutluluklar dilerim.

Kp olayına gelince cokta umursayip fevri cıkışlar yapmayın. Cok rahatsızsanız esinize citlatin ama sinirlenerek degil muhabbet arasinda bozuldum filan dersiniz. Yok ben kendim soylicem derseniz yine laf sokmadan bu durumdan rahatsiz oldugunuzu ve dudunduklerinizi kisaca aktarabilirsiniz.

Cok sıkıntı edilecek bi durum degil. Aglayip uzulecek bi durumda degil. Ben olsam "nikahla ölüm vaktini şaşmazmiş baba. Demek ki hayirlisi buymus. Boyle olmasi gerekiyormus " derim.

Erken evlilik uzerine o kadar fazla elestiri aliyorum ki reelde, insanlar sanirim acliktan agzimizin koktugunu falan dusunuyorlar.. Fakulteden bi hocam şey demişti, biz sadece mutlu evlilikleri kendi kafamizda tasarladiklarimizdan ibaret saniyoruz demisti. Gercekten de oyle.

+1

haklisiniz, ama kayinbabamin bu sekilde konusmasi beni incitti. Amacim huzur bozmak vs degil, uzuldum sadece.

Kimseye muhtac degilseniz , ayri ev acabildiyseniz hicte erken degil. Mutluysanız kimsenin erkendi bilmem neydi vidi vidisini takmayın. 30 yasinda evlenen herkes mutluluktan gebermiyor. :)

Evlenebilecek olgunlukta ve maddi acidan bagimsizsaniz kp in söyledikleri dokunabilir. Yok okul devam ederken ev, düğün, geçinme gibi masraflarinizi da insanlarin üzerine yiktiysaniz hic ses cikarmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…