okey oluyor süper onu anladım da gereği neydi? zaten aynı şehirde okuyormuşsunuz. sevgili olarak takılsaydınız rahat rahat maddi imkanınız da var. aynı eve girip yasal olarak birlikte olmaya başlamak için aceleniz neydi?
Şimdi hanimefendi şöyle izah edeyim, biz bu sevgililik surecini daha fazla uzatmak istemedik, yani zaten mezun olduktan sonraki durumumuz da şuankinden çok da farkli olmayacak. Ben yuksek lisansa baslayacagim nasipse, 4 gun degil de 3 gun gidecegim okula.. Eşim de yine ayni sekilde hem yuksek lisansa baslayacak hem işe gidecek.. Yani biz bu evlilik olayini fazla gozumuzde buyutmedik, rituellere adetlere geleneklere takilmadik, evlenmek istedik ve evlendik, sadece bu kadar :)
Şimdi hanimefendi şöyle izah edeyim, biz bu sevgililik surecini daha fazla uzatmak istemedik, yani zaten mezun olduktan sonraki durumumuz da şuankinden çok da farkli olmayacak. Ben yuksek lisansa baslayacagim nasipse, 4 gun degil de 3 gun gidecegim okula.. Eşim de yine ayni sekilde hem yuksek lisansa baslayacak hem işe gidecek.. Yani biz bu evlilik olayini fazla gozumuzde buyutmedik, rituellere adetlere geleneklere takilmadik, evlenmek istedik ve evlendik, sadece bu kadar :)
Yahu olmuş bitmiş evlenmişsiniz o onu dedi bu bunu dedi ne gerek var.Boşver bak yoluna.Desin dursun.Bir iki daha der geçer.Kizlar merhaba, ufak bi derdim var. Biz eşimle 4 yil görusmenin sonunda evlendik. Universiteye basladigimizda tanistik, şuan eşim 24 ben 23 yasindayim.. Ve evlenmeye karar verdigimizde başta herkes karşi çikti, ama bi şekilde ikna ettik herkesi vs. Zaten aileler de birbirini cok fazla olmasa da taniyan ailelerdi, ama bi iletişimleri yoktu daha öncesinde. Neyse yani ne benim ailemin tepkisi ne de karsi tarafin tepkisi icimizde yasandi, karsi taraf hic bilmedi.. Sadece eşimle ben biliyorduk ama biz de fazla yansitmazdik.. Evet belki erken bir yaş evlenmek için ama eşim de ben de bu sorumluluğu alabilecek olgunluktaydik. Bu sene mezun oluyoruz ve cok şukur şu zamana kadar ne maddi ne manevi bir sorun yaşamadik.. Eşim de ailesi de çok iyi insanlar, kayinvalidemle de kayinbabamla da seviyeli bir iliskimiz var, cok iyi insanlar hic bir kotuluklerini gormedim.. Eşim de annesine duskundur, simdi dogru konusayim zaten duskun olunmayacak da bi kadin degil :) neyse gecen gun eşime 'senin annen bu kadar iyi bi kadin olmasaydi aramizi bozmaya calissaydi sen asla dengeyi koruyamazdin' dedim guldum. Esim de 'sen beni taniyamamissin ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim annem de zaten oyle birisi olsaydi ben de onu boyle sevmezdim, sen benim en degerlimsin bunu unutma' dedi.. Neyse gulduk gectik.. Ama benim aklima takilan şey şu oldu 'ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim' kismi.. Aslinda evet isterdim herkes icin uygun bi zamanda evlenelim ama sevdik evlendik. Neyse asil kisma geleyim, kp bikac defa onlara gittigimizde bu konuyla ilgili bi iki kere esime takildi.. Eşimin okulu cok iyi bir univ, ve dereceyle girdi okula. Sen universite okumaya gittin ama evlendin falan dedi. O an o kadar bozuldum ki hic bir sey diyemedim.. Bu olay bi iki kere daha yasandi, yani cok yumuşak kelimelerle anlatiyor ama erken evlendiniz manasinda cumleler kuruyor.. Beni kirdiginin farkinda bile degil, ben o an aglamak istiyorum. Ki biliyorum o an kendimi tutamayip aglasam adam vicdan azabi ceker.. Ama o an nasil bi tepki verecegimi de bilemiyorum.. Bir daha boylr bir sey derse ne demeliyim? 'Baba tamam istemiyordunuz ama bu kadar belli etmeyin' desem sert mi olur, ya da oglunu zorla mi aldik be adam diyim ahahah, ya yumusak bi uslupla aramizdaki iliskiyi germeden bi cevap vermek istiyorum, ama bulamiyorum, ya da o an sadece aglayasim geliyor.
not: bu arada kp boyle dediginde de eşim laf ettirmez babasina, aninda cevabini verir. Ama kp şakayla takilmaya devam ediyor.
işte evlenince aileler böyle burunlarını sokmaya, yorum yapmaya hakları olduğunu zannediyorlar.
insanlar sevgiliyken herkes karışıyor evlenelip rahat edelim diye düşünüyorlar ama tam tersi oluyor.
yanlış anlama ben neden erken evlendiniz demiyorum, benzer bir pozisyondayken birlikte yaşamaya başladık, mezun olduktan 1 yıl sonra da evlendik (ikimizin de yüksek lisansı devam ediyordu, eşim askere gitmemişti vs vs) ve o zaman anladım ki bizim için değişen tek şey deftere attığımız imza olmuştu, ailelerimiz ise artık onların gözünde meşrulaşan ilişkimiz hakkında fikir yürütme hakları olduğunu düşünüyorlardı.... neyse özetle konu evlilik olunca aileler az ya da çok yorum yapar, neden erken evlendiniz, neden hala evlenmiyorsunuz, neden çocuk yapmıyorsunuz, neden hemen çocuk yaptınız, kardeş şart, birine baktınız ikinci mi kusur kaldı falan filan, üstünde durmaya değmez hiçbiri, bırakınız konuşsunlar, hatta alındığınızı farkederse daha çok konuşma ihtimali de var.
Bence hiiiç takılıp canınızı sıkacak birşey yok ortada, hele ağlanacak hiç yok boşuna üzmeyin kendinizi, keşke şakayla gülerek cevap verebilseniz ama yine de şükretmelisiniz ne güzel maddi manevi arkanızdalarmış, karışmıyorlarmış, inanın şanslısınız
Herkes 30-40 yasinda evlenmek zorunda degil. Zaten yaşlarınizda kuçuk degil. Ben bir acelede goremiyorum. Universiteyi okuyormussunuz, maddi olarak kendinizde geciniyormusşunuz, ustelik yuksekte yapacakmissiniz. Yillarca nicin evliliği bekletesiniz imkan varken? Herkes sevgiliyle evli hayati yasamak isticek diye bisey yok. Mutluluklar dilerim.
Kp olayına gelince cokta umursayip fevri cıkışlar yapmayın. Cok rahatsızsanız esinize citlatin ama sinirlenerek degil muhabbet arasinda bozuldum filan dersiniz. Yok ben kendim soylicem derseniz yine laf sokmadan bu durumdan rahatsiz oldugunuzu ve dudunduklerinizi kisaca aktarabilirsiniz.
Yahu melek gibi kayinvaliden varmis melek gibi kayinbaban varmis ne diye kendine dert ariyosunki. Oglu okulunu bitirsin ondan sonra evlensin istemiş bu cok dogal bisey. Kırılacak bi sey degil. Birak takılsın sakayla. Aglayacak ne var. Eger çok aliniyorsan sen de sakayla takilarak cevap ver. "Demekki kismet böyleymiş ne güzel sizin gibi iyi insanlarin arasına erkenden karıştım ben hic pisman degilim" de gülerek.
Neden bu kadar kucuk meselelere takilip dert ediniyorsunuz...siz hayatta dert gormemissiniz. Su cumleyi bu kadar takiyorsaniz, cocugunuz hasta oldugunda, aile bireyleriniz vefaat ettiginde ne yoacaksiniz? Hayata karsi biraz daha guclu durmayi ogrenin bence.
Erken evlilik uzerine o kadar fazla elestiri aliyorum ki reelde, insanlar sanirim acliktan agzimizin koktugunu falan dusunuyorlar.. Fakulteden bi hocam şey demişti, biz sadece mutlu evlilikleri kendi kafamizda tasarladiklarimizdan ibaret saniyoruz demisti. Gercekten de oyle.
Evlenebilecek olgunlukta ve maddi acidan bagimsizsaniz kp in söyledikleri dokunabilir. Yok okul devam ederken ev, düğün, geçinme gibi masraflarinizi da insanlarin üzerine yiktiysaniz hic ses cikarmayin.Kizlar merhaba, ufak bi derdim var. Biz eşimle 4 yil görusmenin sonunda evlendik. Universiteye basladigimizda tanistik, şuan eşim 24 ben 23 yasindayim.. Ve evlenmeye karar verdigimizde başta herkes karşi çikti, ama bi şekilde ikna ettik herkesi vs. Zaten aileler de birbirini cok fazla olmasa da taniyan ailelerdi, ama bi iletişimleri yoktu daha öncesinde. Neyse yani ne benim ailemin tepkisi ne de karsi tarafin tepkisi icimizde yasandi, karsi taraf hic bilmedi.. Sadece eşimle ben biliyorduk ama biz de fazla yansitmazdik.. Evet belki erken bir yaş evlenmek için ama eşim de ben de bu sorumluluğu alabilecek olgunluktaydik. Bu sene mezun oluyoruz ve cok şukur şu zamana kadar ne maddi ne manevi bir sorun yaşamadik.. Eşim de ailesi de çok iyi insanlar, kayinvalidemle de kayinbabamla da seviyeli bir iliskimiz var, cok iyi insanlar hic bir kotuluklerini gormedim.. Eşim de annesine duskundur, simdi dogru konusayim zaten duskun olunmayacak da bi kadin degil :) neyse gecen gun eşime 'senin annen bu kadar iyi bi kadin olmasaydi aramizi bozmaya calissaydi sen asla dengeyi koruyamazdin' dedim guldum. Esim de 'sen beni taniyamamissin ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim annem de zaten oyle birisi olsaydi ben de onu boyle sevmezdim, sen benim en degerlimsin bunu unutma' dedi.. Neyse gulduk gectik.. Ama benim aklima takilan şey şu oldu 'ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim' kismi.. Aslinda evet isterdim herkes icin uygun bi zamanda evlenelim ama sevdik evlendik. Neyse asil kisma geleyim, kp bikac defa onlara gittigimizde bu konuyla ilgili bi iki kere esime takildi.. Eşimin okulu cok iyi bir univ, ve dereceyle girdi okula. Sen universite okumaya gittin ama evlendin falan dedi. O an o kadar bozuldum ki hic bir sey diyemedim.. Bu olay bi iki kere daha yasandi, yani cok yumuşak kelimelerle anlatiyor ama erken evlendiniz manasinda cumleler kuruyor.. Beni kirdiginin farkinda bile degil, ben o an aglamak istiyorum. Ki biliyorum o an kendimi tutamayip aglasam adam vicdan azabi ceker.. Ama o an nasil bi tepki verecegimi de bilemiyorum.. Bir daha boylr bir sey derse ne demeliyim? 'Baba tamam istemiyordunuz ama bu kadar belli etmeyin' desem sert mi olur, ya da oglunu zorla mi aldik be adam diyim ahahah, ya yumusak bi uslupla aramizdaki iliskiyi germeden bi cevap vermek istiyorum, ama bulamiyorum, ya da o an sadece aglayasim geliyor.
not: bu arada kp boyle dediginde de eşim laf ettirmez babasina, aninda cevabini verir. Ama kp şakayla takilmaya devam ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?