Sana bisey diyen yok ki kendi ogullarina takiliyorlar .Famdan düşer gibi paaat diye sen niye cevap versin. Ayriyeten adamın tabi zoruna gider size destek oluyor.Insan oğlumun eli ekmek tutsun askere gitsin öyle evlensin ister.Simdi kendi işi var diyorsun e o işi 20 yaşında burslami kurdu adama minnet duyacagina bu kadar iyiligine karşı bide nasıl laf soksam diye bize soruyorsunuz ayıp kaçıyor biraz...
Mesleğini eline almamış iki öğrencinin evlenmesini ben de yadırgıyorum açıkçası. Her şeyin bir zamanı var. Okula git, ailelerden harçlık al, eve gel, sınav mınav derdi dışında karı-kocacılık oyna. Saçma yani. Ne gerek var? Anlaşılan kocanızın babasının içinde kalmış bu. Benim çocuğum okurken evlenip okulun yanına ev yükü yüklenseydi, benim de içime dert olurdu ebeveyn olarak. Ama sizlik bir şey yok. Onlar oğullarının yaptığından yakınıyorlar. Cevabı da kocanız versin.
böyle mükemmel bir evlat yetiştirdiğin için teşekkürler baba.kaçırmak istemedim. de ve gülümse. hem kp hem kocanın gönlünü yapmış olursun.Kizlar merhaba, ufak bi derdim var. Biz eşimle 4 yil görusmenin sonunda evlendik. Universiteye basladigimizda tanistik, şuan eşim 24 ben 23 yasindayim.. Ve evlenmeye karar verdigimizde başta herkes karşi çikti, ama bi şekilde ikna ettik herkesi vs. Zaten aileler de birbirini cok fazla olmasa da taniyan ailelerdi, ama bi iletişimleri yoktu daha öncesinde. Neyse yani ne benim ailemin tepkisi ne de karsi tarafin tepkisi icimizde yasandi, karsi taraf hic bilmedi.. Sadece eşimle ben biliyorduk ama biz de fazla yansitmazdik.. Evet belki erken bir yaş evlenmek için ama eşim de ben de bu sorumluluğu alabilecek olgunluktaydik. Bu sene mezun oluyoruz ve cok şukur şu zamana kadar ne maddi ne manevi bir sorun yaşamadik.. Eşim de ailesi de çok iyi insanlar, kayinvalidemle de kayinbabamla da seviyeli bir iliskimiz var, cok iyi insanlar hic bir kotuluklerini gormedim.. Eşim de annesine duskundur, simdi dogru konusayim zaten duskun olunmayacak da bi kadin degil :) neyse gecen gun eşime 'senin annen bu kadar iyi bi kadin olmasaydi aramizi bozmaya calissaydi sen asla dengeyi koruyamazdin' dedim guldum. Esim de 'sen beni taniyamamissin ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim annem de zaten oyle birisi olsaydi ben de onu boyle sevmezdim, sen benim en degerlimsin bunu unutma' dedi.. Neyse gulduk gectik.. Ama benim aklima takilan şey şu oldu 'ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim' kismi.. Aslinda evet isterdim herkes icin uygun bi zamanda evlenelim ama sevdik evlendik. Neyse asil kisma geleyim, kp bikac defa onlara gittigimizde bu konuyla ilgili bi iki kere esime takildi.. Eşimin okulu cok iyi bir univ, ve dereceyle girdi okula. Sen universite okumaya gittin ama evlendin falan dedi. O an o kadar bozuldum ki hic bir sey diyemedim.. Bu olay bi iki kere daha yasandi, yani cok yumuşak kelimelerle anlatiyor ama erken evlendiniz manasinda cumleler kuruyor.. Beni kirdiginin farkinda bile degil, ben o an aglamak istiyorum. Ki biliyorum o an kendimi tutamayip aglasam adam vicdan azabi ceker.. Ama o an nasil bi tepki verecegimi de bilemiyorum.. Bir daha boylr bir sey derse ne demeliyim? 'Baba tamam istemiyordunuz ama bu kadar belli etmeyin' desem sert mi olur, ya da oglunu zorla mi aldik be adam diyim ahahah, ya yumusak bi uslupla aramizdaki iliskiyi germeden bi cevap vermek istiyorum, ama bulamiyorum, ya da o an sadece aglayasim geliyor.
not: bu arada kp boyle dediginde de eşim laf ettirmez babasina, aninda cevabini verir. Ama kp şakayla takilmaya devam ediyor.
Nasil laf soksam diye sormadim, yani asla amacim o an ne desem de kayinbabam mors olsa falan degil, kendisini severim zaten ama bikac defa bu olay yasaninca kendimi kotu hissettim ve o an nasil bi tepki verecegimi bilemedim, sadece aglamak istedim. Nasil naif bir uslupla bu soylediklerinden rahatsiz oldugumu ifade edebilirim diye sordum sadece.
Destek konusuna gelecek olursak da bizim ailelerden herhangi bir beklentimiz yok, halihazirda zaten birikmiş paramiz mevcut. Eşimin kendi işini de evlendikten sonra kurduk, yani kimseden herhangi bir destek gormeden kendi birikmişimizle kurduk.. Dedigim gibi arada sirada bizim eve geldiklerinde zeytintagi, kuruyemis, temizlik malzemeleri gibi seyler getiriyorlar, ki zaten evime 4 kere anca gelmislerdir, bu desteklerini de biz beklemiyoruz..
Evet ya kendimi baya gerizekalı hissettim okurken para biriktirmek iş kurmak falan nerde ya hiç aileden para almadan okurken para biriktirip iş kurmak vallaha bravo diyecek bişey bulamadımVallaha helal olsun okurken para biriktirmek ciddi burslar almak bir de iş kurmak ...
Olayi maddiyat boyutundan degerlendiren arkadaslar oldugu icin bu aciklamayi yapma geregi duydum. Evlenmeden once de ailelerimize fazla yuk oldugumuzu dusunmuyorum, eşim yine çalisti, ben ozel ders verdim. Evimizin esyalarini genel olarak biz aldik zaten. Şuan kirada oturuyoruz babamin da kirada evi var ve orada oturmamiz teklif edilmisti, kabul etmedik. Aldigimiz burslar da asgari ucretin uc kati civarinda. Evlendikten sonra da işimizi kurduk, bir de arabamizi aldik. Cok şukur şuanda da birikmis bir meblamiz bankada duruyor. Bunlari anlatiyorum cunku ogrenciyken evlendik diye asalak gibi yasamiyoruz.
Konuyla ilgisiz olacak ama asgari ücretin üç katı kadar hangi kurum burs veriyor acaba? Bildiğim kadarıyla yurtdışı bursları o kadar. Ben de oldukça başarılı bir öğrenciyim, sevabına söylerseniz mutlu olurum.
Eşim kykdan 1200 lira aliyor ben de aliyorum kykdan, diger burslarimiz da mezun oldugumuz liseden, şuanki okulumuzun vakfindan falan. İkimizin toplam bursundan bahsettim
Aynen ya ben de kendi eşimi çok becerikli sanırdımKYK lisans öğrencisine 1200 TL mi veriyormuş? Hangi lise burs veriyor? Şahsen Boğaziçi Üniversitesi'nde iyi bir bölümde okuyorum, burs parasıyla özel dersle istanbul'da kirada oturan+araba alan+iş kuranı ilk defa duyuyorum. Forbes dergisine konu olacak bir başarı öyküsü sizinki
KYK lisans öğrencisine 1200 TL mi veriyormuş? Hangi lise burs veriyor? Şahsen Boğaziçi Üniversitesi'nde iyi bir bölümde okuyorum, burs parasıyla özel dersle istanbul'da kirada oturan+araba alan+iş kuranı ilk defa duyuyorum. Forbes dergisine konu olacak bir başarı öyküsü sizinki
Kyk ilk 100'e giren derece yapan ogrencilere normal verdiginin 3 katini veriyor..
Hayir ben giremedim malesef :)Karı koca ikiniz de ilk 100'e mi girdiniz maşallah maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?