Kayinbabaya nasil cevap vermeliyim

Siz şu sorulara net cevap verir misiniz?
Kaçamak da cevaplar

Siz okurken evlendiniz peki siz okurken size kim baktı?

Kiranızı kim ödedi?

Düğünü kim yaptı?

Hanefendi biz hala okuyoruz :) teker teker tum sorulariniza cevap vereyim madem, netleşsin her şey. Şuan kirada oturuyoruz ve kiramiz 800 lira. Ayrica dukkanimizin kirasi da 300 lira. Bunlar her ay sabit giderlerimiz.. Gelelim dugun kismina.. Biz zaten evlenmeden 4 yil once tanismistik.. Ben ozel ders veriyordum evlenmeden ve burslarim vardi. Taksite girdim ve yemek takimimi, tencere takimimi, catal bicak takimlarimi, nevresimlerimi vs her seyimi aldim. Peki benim ailem ne aldi? Yatak odasi mobilyasini aldilar.. Ama şunu da soyleyeyim ben zaten nişanda takilan paralari anneme vermistim hic dokunmadan.. Onlar da uzerini tamamlayip yatakodasi takimimi ve yatak odasi halilarimi aldilar. Tabi sadece bunlari yapmadilar.. Kina salonunu tuttular, servis tuttular.. Peki eşim ne yapti? Eşimin bursu benim burslarimdan fazlaydi.. Ayrica evlenmeden once de bi insaat firmasinda part time calisiyordu.. Geliri iyiydi yani.. O da beyaz esyalarimizin tamamini aldi.. Halilarin yari parasini odedi, yemek masamizi aldi.. Peki eşimin ailesi ne yapti? Salondaki iki tane kanepemizi aldilar, calisma masasi ve kitaplik aldilar.. Peki dugun salonu paramizi kim odedi? dugunde takilan paralarin bir kismiyla dugun salonunu odedik.. Buraya kadar her sey tamam.. Peki biz nasil geciniyoruz, ne yiyip iciyoruz? O arabayi nasil aldik? Dugun parasindan kalanlar bunlar bilezikler ve ceyrek ve yarim altinlar oluyor, hepsini altin hesabina yatirdik bankaya.. Bu arada burslarimiz ve eşimin part time calistigi insaat firmasindan gelen gelirlerimiz devam ediyor, ben ozel dersi biraktim cunku anadolu yakasindaydi, biz suan avrupa yakasindayiz. Evet nerede kalmistik? daha sonra eşim insaat firmasindan cikti ve evimize cok yakin bir yerde bi arkadasiyla dukkan tuttu. Kirasi 600 lira. Emlak dukkani actilar. 5 bin kadar masrafi oldu bize. Tabela, ofis malzemeleri vs gibi masraflar. Daha sonra ev satmaya basladilar.. Biliyor musunuz bilmiyorum ama emlakcilar sattiklari ev basina alicidan da saticidan da %3 alirlar. Mesela 300binlik bi ev satilirsa 9bin alicidan 9bin saticidan alirlar.. Tabi kimse bu parayi sak diye vermez.. Genelde ev basina toplamda 6 7 bin aliyorlar.. Bikac tane ev sattiktan sonra arabamizi aldik. 16.250 liraya.. Şuan da burslarimiz ve eşimin emlak dukkanindan gelen paralarla geciniyoruz. Esim okuldayken ortagi aciyor ofisi. Esim de satsa ortagi da satsa kazanilan parayi bolusuyorlar.. Huh, yoruldum. Tam olarak boyle geciniyoruz. Hee derseniz ki her ay satis oluyor mu? Hayir olmuyor, bi evin satisi belki aylarca suruyor. Ama kiralama kolay oluyor. Eger ev kiralarlarsa bir kira bedeli aliyorlar. Bu da en azindan dukkan masraflarini karsilamis oluyor.

Ya ne bursmuş arkadaş

Her şeye yetmiş
Bana inandırıcı gelmiyo neyse

Türkiye şartlarından çok uzak anlattıkların

Ya ne bursmuş arkadaş

Her şeye yetmiş
Bana inandırıcı gelmiyo neyse

Türkiye şartlarından çok uzak anlattıkların

İnanip inanmamakta serbestsiniz :) bunu kanitayacak imkanim da yok zaten, he derseniz ki kanitlamak icin şunu yap, yaparim cunku tek kelime yalanim yok :) hatta istanbuldaysaniz ofise de bekleriz :) ozelden ofisin kartvizitini de atabilirim :) aklima daha da bi sey gelmedi valla :)

yorumlariniz icin tesekkur ederim. Ama soyle yanlis anlasilmak istemem, biz her seyi kendimiz yapmadik, ailelerimiz de destek oldu bize evlenirken, yukarda yaptiklari seyleri soyledim, nankorluk yapmis olmak istemem. Ama şuan kimseden bir beklenti icinde degiliz, yine de ellerinden geldikce yardim etmeye calisiyorlar sagolsunlar. Sirf ogrenciyim diye evime bile gelmiyor iki taraf da..bu bile buyuk bir şey bence.. Tekrar tesekkurler..

Aramizda kultur farki oldugunu dusunmuyorum. Ama tesekkur ederim yorumunuz icin..

O senin düşüncen babası öyle görmemiş demek ki sana okulunla ilgili laf sokuyor.
Eşin hem emlakçılık yapıyor hem burs almaya devam ediyor öyle mi? Hımm...Şaşırdım çünkü üzerine resmi herhangi bir işletme veya sigortalı bir işinin olmaması gerekiyor burs almak için.
Burs almak için bazı şartlar vardır. Eşinin ailesinin durumu da senin ailenin durumu da çok kötü olmalı ki bu kadar çok burs bulabilmişsiniz.

Son düzenleme:

Hanimefendi, kayinbabam benim okulumla ilgili bir yorumda bulunmadi. Kucuk kaynimin da benim okudugum bolumde okumasini istiyor ama kaynim asla yanasmiyor :) okul haricinde de felsefe ve tarih okumalarina katiliyorum. Kulturel birikime önem veren bir insanim. Hic zannetmiyorum kayinbabamin oyle dusundugunu ama oladabilir :) herkesin cocugu kendisine kiymetli sonucta.

Burs mevzusuna gelecek olursak, burslarimiz kesilmesin diye esim sigorta baslatmamisti eski calistigi yerde de.. Yani şuan saglik sigortamiz yok. Okul bitmeden de yapmayacagiz. Haziranda bitiyor nasipse okulumuz. Ofis de ortaginin uzerinde gozukuyor. Hayir ailelerimizin durumu da cok kotu degildi. Ama dedigim gibi sadece kykdan 1600 lira aliyoruz. Bikac tane de vakiftan aliyoruz. Bu vakiflarin da calismalarina etkinliklerine katilmak zorunlu.. Vakiflarin burs verirken onceledigi seylerin birincisi istanbulda okumaktir, daha sonra da transkripte önem verirler.. Maddi durum ise zaten genelde vakiflara orta durumdaki ailelerin cocuklari basvuruyor. Evet biz de orta halli bir aileydik.. Babamin bi kira geliri bir de asgari ucreti vardi.. Ve inanin cikiyor burs. Zibilyon tane burs veren kurum var. İstanbulda burs veren vakiflar diye aratin cikar..

Bana kartvizitinizi atabilirsiniz ben merak ettim şu emlakçı ofisini

eşin uygun üslüpla söylesin baba eşimin yanında deme üzülür diye bende aslında art niyet görmedim ama çok laf yapıştırmak istiyosan de ama gereksiz ortamı gerersin

Yok asla laf yapistirmak gibi bir dusuncem yok, sadece kirildigimi nasil belli edebilirim bunu sormustum. Bi kere daha derse aglayabilirim bu da hoş olmaz.. Ama arkadaslara da katiliyorum benim bir tepki vermem huzurumuzu bozabilir, gercekten gerek yokmus burdaki yorumlardan onu anladim, eger tekrar derse de caktirmadan odadan kacarim :)

Sabahtan beri o kadar cok huzurunu bozma temali yorum okudum ki eşim agzini acsa sus lutfen huzurumuzu bozacaksin diyorim :)))

Haklılar yani emrivaki bir evlilik olmuş sizinki
Yani bunu bildiğiniz halde hala kayın babaya nasıl laf çarpsamda morallerini bozsam diye mi düşünüyorsunuz.Hiç mi birşey demesinler hiç mi evlatlarına hakları yok. . Daha okulunuz bitmemiş.
Hiç bunalmayın hakediyorsunuz!
O eğitimin altında ailelerin maddi manevi büyük emeği var..

tadımız kaçmasın ali rıza bey gibi olmuş :))

ahaha aynen, şuan çok tecrubesizim 1 yillik evliyim sanirim bu kv kp ikili ilişkilerinden pek anlamiyorum :) allahtan gorumcem yok. ama burdaki tecrubeli hanimlarin yorumlariyla gercekten kendime geldim. Az bucuk herkesin yaşanmişliklari var ve bunun uzerine yorumlarini yapiyorlar.. Dikkate alacagim bu yorumlari..

Hanimefendi ben laf carpmak icin sormadim ki, nasil kirildigimi belli edebilirim diye sordum. Tabiki ailelerimizin emegini gormezden gelemeyiz, bu nankorluk olur. Ama artik 1 yillik da evliyiz. Sadece uzuluyorum kayinbabam boyle dediginde. Yoksa onlari kirmak istemem tabi ki. O da benim kirildigimi bilse içine dert olur. Bana bir kere bile gelin demediler, hep kizim dediler. Diyorum ya lanet insanlar olsa zerre takmam. Ama aramiz iyiyken bikac defa boyle soyleyince cok alindim..

Konu sahibi alice harikalar diyarında yaşıyor

Mevlam yapdırıyor bunlara

Bir bursla düğün yapıp iş kurdular

Konu sahibi alice harikalar diyarında yaşıyor

Mevlam yapdırıyor bunlara

Bir bursla düğün yapıp iş kurdular

Hanimefendi işi için 5 bin civari verdik onu da taki paralarimizdan verdik. Şuanda da hem burslarimizla hem de ofisten gelen parayla geciniyoruz.. Neresi tuhaf geldi anlamadim?

sen de şakayla takıl sizin oğlan benim gibisine bulunca kaçırmak istemedi elinden alırlar diye acele etti babacım de tabii bu ilk seferinde olmasın 2. veya 3 seferinde söylenecek bir söz

Bide herkesi karşısına alması kötü bir durum değil. seni tam anlamıyla tanımayan bir aile .ikinizde okurken ikinizinde yükünü üstüne almak istememiş olabilir. bence çok ta abartma ... Sana hiç bir şey söylemiyorlar eşinin derdi seni germesin burada ne kv ne kb ler okuduk öpte başının üstüne koy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…