Kayinbabaya nasil cevap vermeliyim

Eşinize gerçekten aferin.konuya gelince her baba gibi zamanın da evlensin diye muhakkak düşünmüştür önce okul sonra askerlik sonra iş tarzın da.ve haklıda .ama sizin kısmetiniz buymuş kötü niyetli söylediğini düşünmedim .benim erkek kardeşim okurken asla ve asla evlenmezdi ben de evlenemezdim söyleyemezdim bile bunu.bu yüzden bence çok çok iyi niyetli insanlar bide böle düşün

Bir anne baba çocuğunun okurken evlenmesini neden istemez,kafası karışır altından kalkamaz derslerine odaklanamaz diye...e bu adam senin deyiminle ilk 100e girmiş bir öğrenci,bursları 2000 etse kendi işinden de en aşağı 1000 kazanıyor olsa 3000 lira geliri var senin de varmış bursun gelirinize 4000 de, geçiriyoruz birikimimiz var arabamız var işimiz var okullarda sıkıntı yok diyorsun

Şimdi bu durumda ya anlatmadığın bişeyler var ya da ailenin aklında başka bişey vardı ,nedir,çalışıp bize destek olsun yurtdışına gitsin..eksik bi nokta var

steve jobs bir bunlar iki.

bu lafta bişey yok ya o kadarda takılmayın bence kimse o denli başarılı çocuğunun erkende evlenmesini istemez ama kabullenmiş destek olmuşlar arada bir böyle bence kötü niyetli olmayan laflarıda duymayın herşeyi şahsi algılamanıza gerek yok

Bak bu da mantıklı 20 yaşında evlenip kendi başına iş kur füğün yap ev daya döşe araba al bi de birikim yap ne bilim etrafımda hiç böle bi insan görmedim

Boşver uzatmaya gerek yok çünkü sinek küçükde olsa mide bulandırır onun için sende uzatmaya gerek yok herkese cevap vereceğim diye kendini harap edersin boşver salla gitsin ....

Maşallah size çift maasiz hala birikim yapıp ek iş kuramadik. yazık bize .

bide evlenirken ailesini karşısına aldığını biliyorsun.Ne zoruna gidiyor onu anlamadim

her anne baba böyle ister ama.
okulu bitirsin yuva kursun diye.
kendileri için değil çocuklarının iyiliği için.
yaşlarınız küçük.
ne acelesi var erkenden evlenmenin?
ee babasının da bişey dediği ettiği yok.
o kadar da mı serzenişte bulunmasın yani.
sorun çıkarmayın yoktan yere bence

Şimdi şöyle soyleyeyim eşim gelecek vadeden bir bolumde okuyor, yani gercekten işine asilirsa çok iyi paralar kazanabilir ileride. Sanirim ailesinin dusuncesi de okulu bitirsin bikac yil bizimle yasasin tarzindaydi, bilemiyorum. Belki de dugun masraflari vs gozlerini korkutmus olabilir cunku beklenmedik zamanda gelen bir dugundu sonucta bizimkisi. Ama dugun salonu parasi da dahil bircok seyi kendimiz yaptik zaten. Sanirim o donemde sıkişiklardi biraz ve masraflardan korktular bence bu şekilde. Cunku kvm nisanliyken evlerine her gittigimde altin hediye ederdi, bize geldiklerinde hediyelerle gelirdi. Belki de her seyin en iyisini yapmak istiyorlardi. İnanin bilemiyorum.. Ama şunu biliyorum kv universiteyi birakmak durumunda kalmis ikinci sinifta, daha sonra da evlenmis. Belki ayni sey bizim basimiza gelsin istemedi. Cunku biz kv ile ilk tanistigimizda ne olursa olsun okullarinizi birakmanizi istemiyorum demisti.

Artık evlenmişsiniz kayınbabanız da niye uzatıyor ki ? Söylediğinde cevap vermezdim ama konuyu birkaç kere açınca sinirlenirdim bende. Olan olmuş evlenmişsiniz konunun surekli açılması anlamsız. Siz sessizliğinizi koruyun yine de cevap vermeyin.

böyle insanlara nasıl cevap veririm diye cevaplar aramak yerine ellerini öpmek baş tacı etmek gerekir.

Baştan istememiş olabilirler ama şimdi aranızda bir sorun yokmuş kendince laf söylemiş işte niye üzülüyorsun ki. Ayrıca çalışmıyor musunuz yani evlenince okulu mu bıraktınız ki öyle söylüyor insanlar okulda tanışıp evlenebilirler eşin yanındaymış, kayınvalidenle anlaşıyorsun boşver ne derse desin.

Niye cevap vereme gereği duyduğunuzu anlamadım o lafta da bir şey yok öylesine konuşmuş gerginlik yaratmaya gerek yok bence eşiniz aha pırt tıme çalışıyor siz daha çalışmıyorsunuz, evlediğiniz halde aileniz hala cebinize harçlık koyuyor, ailesi sizin market alışverişini yapıyor yok vermeseler de geçinirdik diyorsunuz nereye geçiniyorsunuz? ayrıca size iyilik yapıyorlar kaıynpederinizin haklı üniversite bitirip eliniz iş tutmadan evlenirseniz öyle der tabii evlenmeye meraklıymışsın diye haklı..

Sanirim ben kendimi tam olarak ifade edemedim, bu kadar insan yanilmis olamaz :) tekrar ve tekrar soyluyorum amacim kesinlikle huzursuzluk cikarmak degil, onlari ailem gibi goruyorum. Sorun da burada zaten, aramiz bu kadar iyiyken bikac defa kp boyle deyince bozuldum acikcasi.. Kirildigimi nasil ifade edebilirim diye sordum, nasil cingar cikartirim diye degil :) haklisiniz elleri opulecek insanlar ama el öpturmuyorlar :) tamamiyle yanlis anlasildim nasil laf sokarim diye sormadim ki ben, uzuldugumu nasil ifade ederim diye bu konuyu actim.. Ama sanirim haklisiniz bu kadar ufak şeyi tölere -bu kelime boyle mi yaziliyordu?- edebilirim. İkili ilişkilerdeki temel nokta da bu olmali zaten degil mi? tum yorumlariniz icin tekrar tesekkur ederim..

evet hanimefendi geçinemiyoruz, açliktan öluyoruz, yol paramiz olmadigi icin okula gidemiyoruz, oldu mu?

Bu konunun geçimimize nasil geldigini anlamadim ama banka hesabimda yirmi binin uzerinde bir para var, arabamiz var, işimi var..işi kurmasaydik da ev alacaktik ama ikisi ayni anda olmayacagi icin bi tanesini sectik..çok şukur geciniyoruz.bunlari soylemek istemezdim inanin ama o kadar fazla yorumda gecinemeyecegimize dair anektot gelmiş ki dayanamadim. Kusura bakmayin, iyi gunler.

Eşin askere gitti mi

Ben de istemezdim babaya hak veriyorum

Neyle geçindiniz okul bitene kadar

Kp ye ne demelisiniz bilmem ama kp daha çok kız annesi ya da babası gibi davranıyor
Seni okumaya gönderdik sen evlendin filan
Biraz çalıştırıp parasını mı yemek istiyordu acaba bu kp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…