KYK lisans öğrencisine 1200 TL mi veriyormuş? Hangi lise burs veriyor? Şahsen Boğaziçi Üniversitesi'nde iyi bir bölümde okuyorum, burs parasıyla özel dersle istanbul'da kirada oturan+araba alan+iş kuranı ilk defa duyuyorum. Forbes dergisine konu olacak bir başarı öyküsü sizinki
Bak bu da mantıklı 20 yaşında evlenip kendi başına iş kur füğün yap ev daya döşe araba al bi de birikim yap ne bilim etrafımda hiç böle bi insan görmedimBir anne baba çocuğunun okurken evlenmesini neden istemez,kafası karışır altından kalkamaz derslerine odaklanamaz diye...e bu adam senin deyiminle ilk 100e girmiş bir öğrenci,bursları 2000 etse kendi işinden de en aşağı 1000 kazanıyor olsa 3000 lira geliri var senin de varmış bursun gelirinize 4000 de, geçiriyoruz birikimimiz var arabamız var işimiz var okullarda sıkıntı yok diyorsun
Şimdi bu durumda ya anlatmadığın bişeyler var ya da ailenin aklında başka bişey vardı ,nedir,çalışıp bize destek olsun yurtdışına gitsin..eksik bi nokta var
her anne baba böyle ister ama.Kizlar merhaba, ufak bi derdim var. Biz eşimle 4 yil görusmenin sonunda evlendik. Universiteye basladigimizda tanistik, şuan eşim 24 ben 23 yasindayim.. Ve evlenmeye karar verdigimizde başta herkes karşi çikti, ama bi şekilde ikna ettik herkesi vs. Zaten aileler de birbirini cok fazla olmasa da taniyan ailelerdi, ama bi iletişimleri yoktu daha öncesinde. Neyse yani ne benim ailemin tepkisi ne de karsi tarafin tepkisi icimizde yasandi, karsi taraf hic bilmedi.. Sadece eşimle ben biliyorduk ama biz de fazla yansitmazdik.. Evet belki erken bir yaş evlenmek için ama eşim de ben de bu sorumluluğu alabilecek olgunluktaydik. Bu sene mezun oluyoruz ve cok şukur şu zamana kadar ne maddi ne manevi bir sorun yaşamadik.. Eşim de ailesi de çok iyi insanlar, kayinvalidemle de kayinbabamla da seviyeli bir iliskimiz var, cok iyi insanlar hic bir kotuluklerini gormedim.. Eşim de annesine duskundur, simdi dogru konusayim zaten duskun olunmayacak da bi kadin degil :) neyse gecen gun eşime 'senin annen bu kadar iyi bi kadin olmasaydi aramizi bozmaya calissaydi sen asla dengeyi koruyamazdin' dedim guldum. Esim de 'sen beni taniyamamissin ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim annem de zaten oyle birisi olsaydi ben de onu boyle sevmezdim, sen benim en degerlimsin bunu unutma' dedi.. Neyse gulduk gectik.. Ama benim aklima takilan şey şu oldu 'ben seninle evlenmek icin herkesi karsima aldim' kismi.. Aslinda evet isterdim herkes icin uygun bi zamanda evlenelim ama sevdik evlendik. Neyse asil kisma geleyim, kp bikac defa onlara gittigimizde bu konuyla ilgili bi iki kere esime takildi.. Eşimin okulu cok iyi bir univ, ve dereceyle girdi okula. Sen universite okumaya gittin ama evlendin falan dedi. O an o kadar bozuldum ki hic bir sey diyemedim.. Bu olay bi iki kere daha yasandi, yani cok yumuşak kelimelerle anlatiyor ama erken evlendiniz manasinda cumleler kuruyor.. Beni kirdiginin farkinda bile degil, ben o an aglamak istiyorum. Ki biliyorum o an kendimi tutamayip aglasam adam vicdan azabi ceker.. Ama o an nasil bi tepki verecegimi de bilemiyorum.. Bir daha boylr bir sey derse ne demeliyim? 'Baba tamam istemiyordunuz ama bu kadar belli etmeyin' desem sert mi olur, ya da oglunu zorla mi aldik be adam diyim ahahah, ya yumusak bi uslupla aramizdaki iliskiyi germeden bi cevap vermek istiyorum, ama bulamiyorum, ya da o an sadece aglayasim geliyor.
not: bu arada kp boyle dediginde de eşim laf ettirmez babasina, aninda cevabini verir. Ama kp şakayla takilmaya devam ediyor.
Bir anne baba çocuğunun okurken evlenmesini neden istemez,kafası karışır altından kalkamaz derslerine odaklanamaz diye...e bu adam senin deyiminle ilk 100e girmiş bir öğrenci,bursları 2000 etse kendi işinden de en aşağı 1000 kazanıyor olsa 3000 lira geliri var senin de varmış bursun gelirinize 4000 de, geçiriyoruz birikimimiz var arabamız var işimiz var okullarda sıkıntı yok diyorsun
Şimdi bu durumda ya anlatmadığın bişeyler var ya da ailenin aklında başka bişey vardı ,nedir,çalışıp bize destek olsun yurtdışına gitsin..eksik bi nokta var
Şimdi şöyle soyleyeyim eşim gelecek vadeden bir bolumde okuyor, yani gercekten işine asilirsa çok iyi paralar kazanabilir ileride. Sanirim ailesinin dusuncesi de okulu bitirsin bikac yil bizimle yasasin tarzindaydi, bilemiyorum. Belki de dugun masraflari vs gozlerini korkutmus olabilir cunku beklenmedik zamanda gelen bir dugundu sonucta bizimkisi. Ama dugun salonu parasi da dahil bircok seyi kendimiz yaptik zaten. Sanirim o donemde sıkişiklardi biraz ve masraflardan korktular bence bu şekilde. Cunku kvm nisanliyken evlerine her gittigimde altin hediye ederdi, bize geldiklerinde hediyelerle gelirdi. Belki de her seyin en iyisini yapmak istiyorlardi. İnanin bilemiyorum.. Ama şunu biliyorum kv universiteyi birakmak durumunda kalmis ikinci sinifta, daha sonra da evlenmis. Belki ayni sey bizim basimiza gelsin istemedi. Cunku biz kv ile ilk tanistigimizda ne olursa olsun okullarinizi birakmanizi istemiyorum demisti.
Baştan istememiş olabilirler ama şimdi aranızda bir sorun yokmuş kendince laf söylemiş işte niye üzülüyorsun ki. Ayrıca çalışmıyor musunuz yani evlenince okulu mu bıraktınız ki öyle söylüyor insanlar okulda tanışıp evlenebilirler eşin yanındaymış, kayınvalidenle anlaşıyorsun boşver ne derse desin.
Niye cevap vereme gereği duyduğunuzu anlamadım o lafta da bir şey yok öylesine konuşmuş gerginlik yaratmaya gerek yok bence eşiniz aha pırt tıme çalışıyor siz daha çalışmıyorsunuz, evlediğiniz halde aileniz hala cebinize harçlık koyuyor, ailesi sizin market alışverişini yapıyor yok vermeseler de geçinirdik diyorsunuz nereye geçiniyorsunuz? ayrıca size iyilik yapıyorlar kaıynpederinizin haklı üniversite bitirip eliniz iş tutmadan evlenirseniz öyle der tabii evlenmeye meraklıymışsın diye haklı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?