Kayınbiraderim çıkmazda, ne yapmalı?

böyle ana babaları tımarhaneye kapatmak lazım gençlere ne diye karışıyorlar onlardamı girecek yatağa ben çocukta suç bulmuyorum teyze kızı işin başında sen beni gönülden istiyormusun diye sormuşmu çocuğa sorabilirdi çocukta benim gönlüm yok kusura bakmayın diyebilir şimdi kırıcılık molmasın derken ileride daha büyük sorunlar çıkar

24 yaşındaki delikanlı her ne olursa olsun,bunun karşısında dimdik durabilmeli ve sonuna kadar da direnmeli ....

evlatlıktan red etsinler bakalım yiyor mu ...

bu ne saçmalık ...
anne ve babası da olsa,kimse kimsenin yaşam hakkına ve özgürlüğüne bu şekilde müdahale edemez...

ona dayatıp ,sunmaya çalıştıkları bu hayatı kayınpederin ,yerle bir etmeyi başarabilmeli ,aksi taktirde,bunun çokça devamı gelecektir...

akıl fukaralığı bu ,başka bişi değil !!!

aynen katılıyorum bence cocuktada var bişiyler ki böle davranıyor

kesinlikle katılıyorum.

bence siz olaya karışmayın .
herkes yine iyi olur , sonra siz kötü olursunuz...

hayır bence olaylar karışmalısın. ben kesinlikle arkadaşlara katılmıyorum.teyze kızını insan nasıl o gözle görürü ben anlamışda değilim. aileleler çocuklarından sapık olmasını bekliyolar bence. ha bu arada 2 eltimde kayınlarımla teyze kızı ve ben herkese eşimde dahil bu evlilikleri onaylamadığımı söylüyorum. çünkü bizde teyz,dayı çocukları kardeş gibidir. helede bu devirde. sağlıklı çocuk dünyaya getirmek o kadar zorken bide akraba evliliğiyle dünyaya gelecek olan çocuğunuda riske at. bu nasıl cahilliktir anlamam. mantıklarıda şu oğlumuzun ekmeği, bizim malımız el kızına gideceğine kendi canımızdan birisine gitsin. ha bide ileride el kızı bize bakmaz, kendi ciğerimiz bana bakar. ya böyle bencil düşüncelere inanaın hayretle bakıyorum. ha herşeye rağmen sevseydi,yine bi bakıma tamam derdim. ama ben senin yerinde olsam sonucu ne olursa olsun,kaynıma destek olurdum,eşimin ailesinede usülünce sevmediği bi insanla evlendirdiğiniz takdirde ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşacağını söylerdim...

eşinize o kadar kız bulmuşlar ama o sizinle evlenebilmiş bence kardeşi de bana karışmayın diye tepkisini koymayı bilmeliydi ne suçu var o kızların hadi anne baba eski kafa siz gençsiniz kurbanlık koyun gibi adam mı evlendirilir işler by raddeye gelmeden tepki konulmalıydı

Kuzenlerin birbiriyle evlenmeleri kanun nezdinde yasaklanmalı

Kesinlikle...
Farklı şehirlerde büyüyüp kırk yılda bir araya gelen insanlarızdır biz kuzenlerimle, ama yine de kuzenle evlenmek benim gözümde ensesttir. Hele bir de yakın büyüyüp sonra evlenen akrabaları hiç anlayamıyorum lmaz: Ahlâk boyutunu geçtim, akraba evliliğinden doğan çocukların da birtakım rahatsızlıklara yakalanma olasılıkları daha fazla oluyor.

Doğu kökenli bir ailem var ama bırak zorlamayı teşvik etmeyi, bu tür şeyler asla hoş karşılanmaz bizde, çok şükür.

Aynen sizinde dediğiniz gibi tek mantıkları bu.Biri dışardan oldu biride içerden olsun (dışardan dediği benim) diyerek başladı herşey.Ben tek çocuğum ailemde bana çok düşkün bunlar ailemin bana olan düşkünlüğünü anlayamadılar.Çok büyük sorunlar yaşanmadı ancak ailemin yanına gideceğim zaman yada kendi ailemle fazla zaman geçireceğim zaman onlar tarafından problemler yaşıyoruz. Kaynanam sürekli teyze kızı için bize bakar deyip duruyor.İnşallah güvenenilen dağlara kar yağmaz.Benim eşim beni istediğinde sorun olmadı ben ilk gelinim birde eşimin mesleği vardı kardeşinin daha işi de yok. Çok cahiller inanın laf anlatmak zor.Biraz itiraz etsem kaynanamın sesi yükseliyor.Sanki dövecek.

ey Allah'ım ya. böyle cahil anne babalarda var. sanki kendiler evlenecek. iki hayatı mahvedecekler. sonuçta bundan mutsuz bi evlilik doğar. çok düşüncesizler evlatlarını bile düşünmüyolar kendilerini bakacak adam arıyolar demek.
Allah hem teyze kızının hemde kayınbiraderinin yardımcısı olsun ne diyim.

Siz doğrudan karışmayın. Yarın birgün olay nasıl biterse bitsin onlar aile içinde barışır sarışır, siz el kızı kötü olursunuz. Ama kayınbiraderinizle bir abla gibi konuşmanızda bir sakınca yok.
Bence olay şu; kayınbiraderiniz zamanında bir hata yapmış, dirayetli olamamış, çocukluk etmiş. Ama hatanın neresinden dönülürse kardır. Bu noktadan sonra hem iki kızı birden idare etme hatasını hem de ailesine istediğini erkekçe söyleyememe hatasını bitirsin.
Bir de çıktığı kızı düşünsün, haberi olmadığından eminim bu teyze kızından. ıki kızın da günahına giriyor. Olan olmuş ama bu noktadan sonra bir yetişkin gibi söylesin istediğini.
Ha aile tepki gösterir, küserler ederler ama et tırnaktan ayrılmaz. Elbet onlar da zaman içinde kabullenmek durumunda kalacaklar. Kabullenmeseler de kendileri bilir. Bir ömür mutsuzluğu onlar çekmeyecek. Ne demekmiş o teyze kızı bize bakar? Oğullarına karı mı arıyorlar, kendilerine hizmetçi mi? Teyze kızı da bu nedenlerle biriyle nişanlandığını bilse, onu isteme nedeninin sevgi değil de alienin keyfine göre gelin talebi olduğunu bilse o da yıkılır. Herkes için kötü.

şimdi soruldumu bilmiyorum hepsini okuyamadım
1.nişanlısı onu seviyor mu
2.sevdiği kız nişanlı olduğunu biliyor mu

şimdi soruldumu bilmiyorum hepsini okuyamadım
1.nişanlısı onu seviyor mu
2.sevdiği kız nişanlı olduğunu biliyor mu

bunu bende soracaktımCADIARZU
ne olursa olsun kaynın anne babasına net bir şekilde nişanlısını istemediğini söylemeli
sen fazla karışma arada kötü olursun ama eşin bir derece müdahale edebilir
bırak abi kardeş anne babasını ikna etsinler.kaynın kararlı olsun
sonuçta anne baba önce yok desede zamanla bu durumu kabullenirlera.s

Valla kaynanamın hep anlattığına göre teyze kızı etrafça çok popüler.ısteyeni de çok.Bana soracak olursanız o denli ahım şahım bir özelliği yok bazen kaynanam abartıyor diyorum.Güya kızın bir sürü isteyeni varmış o hepsine hayır demiş birtek benim kayınbirderim için ses çıkartmamış sonra da tamam kız istiyor demişler.Bunları iki,üç defa yanlız görüştürmüşler.Şimdi sanırım teyze kızı da seviyor bizim kayınbirderi.Üniversitede ki kızın olaylardan daha yeni haberi olmuş ancak nişanı bilmiyor sadece aile istiyor baskı yapıyor diye biliyor.Üni.deki kızı da gördüm bence teyze kızından daha iyi.Neden derseniz.Bana daha olgun geldi.Birde ben akraba evliliğine karşıyım.

Arkadasim yanlis anlama ama bence sen bu ise fazla burnunu sokmasan daha iyi olur.

Onlar aile, anne, baba ogul kardes, bugün kavga etseler yarin yine sarmas dolas olurlar, ama senin bir sözün ömür boyu yüzüne vurulur....fikrini soran olmadigi müddetce karisma derim.

Kaynin koskoca adam, vursun yumrugnu masaya....zaten bunu yapamiyorsa o ünideki kizlada evlense mutlu olamicak....cünkü anlattiklarina göre aile baskici ve tutucu!

Artık değişmesi gereken zihniyetler,örf adet adı altında saçma sapan yaptırımlar biz istesekte istemesekte hala var.
Cahillik deniyor kısaca adına yorumlarda.Bu cahilliği okumakta gidermiyor ki demek;üniversite öğrencisi bir erkek ailesine anlatamıyor yanlışları.Yanlışları anlatsada kendide yanlışların içinde oluveriyor.
Anlatamadığı için zamanında bir kız bırakılmış,şimdi teyze kızına aynı senaryo...

Diyelim ki aileye karşı geldi ilk kez ve yeni sevgilisi ile evlendi.
Eee aile yine aynı aile..O kız muhtemelen çoook yabancı olduğu bu kültüre ''gelin'' geldiğinde kayınbiraderiniz artık ailesinin karşına geçebilecek mi bence önce bunu düşünsün.
Yeni bir hayat kurarken bu eski düzenin üzerine kuracaksa;başka birilerinin canı yanmasın.

Bu arada olayı teyze kızını ve üni.deki sevgiliyi kıyaslayarak değerlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Bence de olayların içinde bu kadar olmanız yanlış.
Bu kadar kıyaslama yanlış.
Burada sizin düşüncenizden çok, kayınbiraderinizin seçimi ve sağlam duruşu önemli.
Teyze kızı size göre öyle olabilir ama kayınbirader seviyor olabilirdi.
Kayınbirader, bu işe hayır dememekle, ben zamanı gelince sevdiğim insanla evlenmek istiyorum dememekle, nişanı kabul etmekle baştan hata yapmış.
Şimdi aşık oldum, onu bırakayım, ötekini alayım kadar basit değil.
Bu sağlam duruşu zamanında gösterseymiş keşke.
Şu saatten sonrada, tabi ki teyze kızınıda böyle birşeye alet etmemeli, sevdiği kızla evlenmeli. Teyze kızına da daha fazla haksızlık edilmemeli. Oda kendisini sevmeyen biriyle evlenecek değil.
Bütün bu sağlam duruşu gösterecek, bu işi biterecek kişi de, kayınbiraderin kendisi.
Sizin ya da 3. şahısların hiç birinin bu olayın içinde işi yok bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…