Direkt siz konuşun. Yazın uzun süreli misafir ağırlayamayacağınızı ve evdeki misafirden dllayı evde rahat edemediğinizi belirtin. Geçen sene sizleri rezil ettiğinden dolayı kısa süreliğine bile tahammül edemeyeceğinizi de belirtmeyi unutmayın.Doğru söylüyorsunuz. Bide eşimi arayıp demiş ki kardeşi, bu sene pervane al sıcaktan mahvoluyoruz demiş bunları bilmesine rağmen eşim tek kelime etmemiş. Bana anlatınca evde kıyamet koptu zaten de laftan anlasa keşke.
21.yuzyilda böyle seyler mi kaldi? Benim esim de güneydoğulu. Gayet bosanma da var. Kimse kefenle falan da dönmüyor.Çok haklısınız. Biz doğulu bi aileyiz ve evlendikten sonra baba evine ancak kefenle girebiliyoruz. Maalesef uzunca bi süre kardeşimle kalmam söz konusu bile değildi babam izin vermiodu mecbur kaldım.
Bir yere gitmek zorunda değilsiniz, kendi eviniz var, kaç yaşında insansınız evinizde yaşamaya devam etsenizeGidecek başka yerim yoktu. Annem üç yıl önce vefat etti. Babam on yıldır yurtdışında. Bi erkek kardeşim var o da yalnız başına. Mecburen gittim.
Maddi problemlerden dolayı gitmek durumundaydim. Yoksa bende bilirdim kendi evimde eşimi beklemeyi :) lohusa halimle kaynanayi çekmezdim:)))Bir yere gitmek zorunda değilsiniz, kendi eviniz var, kaç yaşında insansınız evinizde yaşamaya devam etsenize
Bir yere gitmek zorunda değilsiniz, kendi eviniz var, kaç yaşında insansınız evinizde yaşamaya devam etsenize
Herşey tam olması gerektiği gibi olmuş tebrik ediyorum tek eksiğiniz yok: evlendiniz, evlendikten sonra kocanız askere gitti, bu sırada çocuğunuz bile vardı ama paranız yoktu, koca zaten yok, kayınvalideyle yaşamak, kayınlara kayınvalideye kocaya karşı duruş olmaması, kendine ait bir hayat olmaması vs vs vs uzar da uzarMaddi problemlerden dolayı gitmek durumundaydim. Yoksa bende bilirdim kendi evimde eşimi beklemeyi :) lohusa halimle kaynanayi çekmezdim:)))
Mesleğim var. Kuaförüm normalde ama çocuklarım küçük olduğu için Çalışamıyorum ve tabiki, eş ailesi çalışmaya karşı. Bunun yanı sıra eşim askerliğini yapmadığı için, sigortalı işte çalışamıodu. Şuan sigortalı işte çalışıo çok şükür kendi yagimizda kavruluyoruz.:)Herşey tam olması gerektiği gibi olmuş tebrik ediyorum tek eksiğiniz yok: evlendiniz, evlendikten sonra kocanız askere gitti, bu sırada çocuğunuz bile vardı ama paranız yoktu, koca zaten yok, kayınvalideyle yaşamak, kayınlara kayınvalideye kocaya karşı duruş olmaması, kendine ait bir hayat olmaması vs vs vs uzar da uzar
Sırada kocanızın hayırsız küfürbaz şiddet gösteren aileci birine dönüşmesi sizin maddi manevi fiziksel şiddet görmeniz ama çocuğunuz için boşanmamanız var. E tabi aileniz boşanmanızı kabul etmeyecek ve mesleğiniz yok, kocanız özünde iyi bir adam, çocuğunuz babasına çok düşkün filan olacak. Biz de siz neleeeer neler yaşadınız bilmeyen kadın düşmanları olacaz
Görüşmek üzereeeee
Yukarıdaki yorumlara bakarsanız, neler yaptığımı görürsünüz :)) yaptım yapacağımı:))Kaynınıza durumu söyleyip, artık buna izin veremeyeceğinizi söylersiniz. Kusura bakılacak utanılacak bir karar değil bu.
Evet dün eşimle konuştum. Bana hak verdi :))Günaydın. Eşin durum hakkında ne söyledi? Kaynına mesaj attığını biliyor mu?
halâ mı ya?Çok haklısınız. Biz doğulu bi aileyiz ve evlendikten sonra baba evine ancak kefenle girebiliyoruz. Maalesef uzunca bi süre kardeşimle kalmam söz konusu bile değildi babam izin vermiodu mecbur kaldım.
Eee süper o zaman iyi ki konuşmuşsunuz çok sevindimEvet dün eşimle konuştum. Bana hak verdi :))
Eşim beni tanio haksızlığa karşı asla susan bi insan değilim amma ve lâkin, çocuklukta yaşadığım şeyler devreye girio bazı olaylarda ya şöyle derse ya şöyle olursa diye ister istemez kalakaliyorum bazen. 20 yaşındayken psikoloğa da gittim ama bı sonuç alamadım. Bu babalar kapatılsın ya.Eee süper o zaman iyi ki konuşmuşsunuz çok sevindim
Amin. Ben görüşmeyerek biraz olsun rahata kavuştumEşim beni tanio haksızlığa karşı asla susan bi insan değilim amma ve lâkin, çocuklukta yaşadığım şeyler devreye girio bazı olaylarda ya şöyle derse ya şöyle olursa diye ister istemez kalakaliyorum bazen. 20 yaşındayken psikoloğa da gittim ama bı sonuç alamadım. Bu babalar kapatılsın ya.
Doğuda bu tarz olaylar cidden yaygın. Hani batıda da böyle olanlar var çünkü Türkiyede komün halinde yaşama kültürü yaygın ama doğuda ekstra fazla.
Benim arkadaşım da doğulu, istanbulda yaşıyorlar, amcası memleketten istanbula çalışmaya gelip 20-25 yıl onlarla yaşadı. Annesi tesettürlü, ben de “annen rahatsız olmuyor mu sonuçta amcan evde varken sürekli başörtü, uzun kollu, uzun bacaklı giymesi gerek demiştim. Annem evde bile tesettürüne dikkat eder, başörtüsünü hiç çıkarmaz öyle bir insan diyordu. 25 yılın sonunda amcası evden gidince bunları ziyarete gitmiştim, annesi gayet de sere serpe evde dolaşıyordu. Kadın insanlara belki de garipsemesinler diye ben zaten evde kapalı durmayı seviyorum diyordu bilmiyorum. Ama kadınlar da ses çıkartamıyor bu duruma, böyle alışmışlar. Umarım konu sahibi gerekeni yapar
Cebinden para gitmesin ona kâfi.E babanız kendi kardeşinizle kalmanıza karşıyken eşinizin kardeşleriyle birlikte yaşamanıza nasıl sıcak bakıyor? Hem de eşiniz yokken? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?