- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
- 53
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
En azindan anlasiyorlat degil mi?peki ailenizle calistiginizda maddiyat nasil oluyor?mesela ev alicak olsaniz amcaniz babaniz birsey derler miKonuyu tamamen okumadım ama eşim babam amcam ve erkek kardeşim 4ü beraber çalışıyor. Eşim kayınpederi olduğundan biraz çekingen tabi babama karşı. Ama bi sıkıntı yok yani. İş esnasında ne dönüyor bilmiyorum. Ama işte olan işte kalır kafasında gidiyo ikiside sanırım.
Yani normaldede çok uyuşan tipler değil de anlaşıyo sayılırlar eşim bazı şeylere alınıyor ama demiyor. Babam eşim işe başlarken iş esnasında olurda kızarsam ya da yanlış bişey söylersem o iş havliyle olur alınmak darılmak yok işte olan işte kalır dedi eşime. O düşünceyle gidiyolar.En azindan anlasiyorlat degil mi?peki ailenizle calistiginizda maddiyat nasil oluyor?mesela ev alicak olsaniz amcaniz babaniz birsey derler mi
Evet babam oyle söyledi.Oyle yabanci gibi maas falan olmaz bizde.sirasi zamanı gelince ev de alinir araba da dedi.Esimde simdiden hayallere daldi.Esimin ailesi bize hicbir konu da yardimci olmuyor,benim ailemde bunu biliyor,babam bu yuzden bizi yanına almak istiyor ama esim sanki ortagı olacakmis gibi dusunuyor sanirim anlamadim.Herseyi harika yapicam,goreceksin kendime cok guveniyorum,yatirimlik evler alicaz vs diyor.Bunlar da hep kemiriyor beni.Allah Allah çok ilginçmiş cidden. Yani babanız maaş vermeyecek ev araba mı alacak?
Çok ilginç gerçekten. Zamanı kaç yıl sonra gelebilir ki? Hayırlısı boşverin denesin görsün. Geri dönüşü de olmaz kendisi bilir belli ki çok hevesli müdahale etmeyin derim.Evet babam oyle söyledi.Oyle yabanci gibi maas falan olmaz bizde.sirasi zamanı gelince ev de alinir araba da dedi.Esimde simdiden hayallere daldi.Esimin ailesi bize hicbir konu da yardimci olmuyor,benim ailemde bunu biliyor,babam bu yuzden bizi yanına almak istiyor ama esim sanki ortagı olacakmis gibi dusunuyor sanirim anlamadim.Herseyi harika yapicam,goreceksin kendime cok guveniyorum,yatirimlik evler alicaz vs diyor.Bunlar da hep kemiriyor beni.
Yani normaldede çok uyuşan tipler değil de anlaşıyo sayılırlar eşim bazı şeylere alınıyor ama demiyor. Babam eşim işe başlarken iş esnasında olurda kızarsam ya da yanlış bişey söylersem o iş havliyle olur alınmak darılmak yok işte olan işte kalır dedi eşime. O düşünceyle gidiyolar.
Eşim maaşla çalışıyor canım parayı bölüşmüyolar yani. O yüzden maaşıyla naparsa yapsın derler yani :)
Merhaba arkadaşlar,başlıktanda anlaşıldığı gibi damat ve kayınpeder birlikte calışabilir mi?
Kısaca anlatiyim,eşimin kendi işi var,kazancı da fena değil.Önceki konumdan da biliyorsunuzdur,ev sahibimiz bizi evden cikartıyor bizde ev almaya niyetlendik,o sıralar önce annemle gorustum durumumuzu, annem de babama çıtlatmış mevzuyu,ben babama söylemek istemiyordum çünkü babam kendini hemen yardım etme ihtiyacinda hissediyor boyle durumlarda ve düşündüğüm oldu.
Babam önce bana sonra eşime bir teklifte bulundu.Babamın işi Antalya'da "ben artik emekli oldum bile,benim yanimda bir yarene ihtiyacim var,benim isim erkek işi x gelsin hep birlikte çalışalım,ben onu yetiştiririm öğretirim işi vs"dedi.Ben de " bu dedigin sey kökten bir değişiklik,baska bir sehirde yepyeni bir oluşum baba emin misin "dedim o da "evet hepimiz icin en iyisi olur bence,ben sizi zorlamıyorum dusunun kararinizi verin"dedi.Esime söyledim düşündü ve kabul etti hatta cok hevesli "hersey harika olacak,istedigimiz evi alıcaz vs vs deyip duruyor.
Yalnız ona da söyledim babam biraz despot biri,yani sert bir yapısı var..Ben de sonradan kötü olmasindan korkuyorum,gunlerdir icim icimi yiyor.Kayinpederiyle çalışan damat örnekleriniz var mı?Sizce nasıl olur bu durum yoksa hic düzen değiştirmeden boyle mi devam etsek?fikirleriniz nedir?
Iste tam basta anlattiginiz gibi olmasini istiyor babam,su an babamin sağ kolu gibi olan senelerdir yaninda calisan kuzenim.35 yasinda.Babam ondan rahatsiz ne olursa olsun aileden biri olsun yanimda diyor,kuzenime pek guvenmiyor birsey olmus herhalde.Kardeslerim.birsey demiyor ama ilerle nasil olur..Herseyi dusunuyorum isin icinden çıkamıyorum.uzaktan tanıdğım (içlerini bilmem)
kayınpederinin yanında çalışıyor, adam 6 yıl falan olmuş ama tüm şirkete giren çıkan herşeye hakim
son söz kp de ama damat işi sahiplenerek yaptığı için dışarıdan sıkıntı görülmüyor
ama 6 yıl olmasına rağmen harcamaların hiçbirine tek başına tamam demez
mali işlerde biraz geride ama damat işle ilgili her girdiyi çıktıya hakim herşey ona önce soruluyor o sonradan babaya iletiyor ve onunla ilgili olmasa da bilgilendiriyor
kp işyerinde devamlı, yarım günde olsa, sabahtan erkenden kp ve damat işdeler (8 de beni arar çünkü)
ama onun dışında damat tatile falan gider ama deniz kenarından işleri takip eder (aradığında duyuyorumçocuğunun da sesini)
damat büyükşehirden gitmiş buarada
2 kişinin karakteriyle alakalı birşey iş dünyası
mesela iş haricinde pamuk olan müdürlerim var 2 tane
ama çalışırken tersler onun dışında bende onlara benzedim işbaşındayken beni meşgul edene sinir olurum
ama iş çıkışı tatlış biriyimdir
şuan kendi işyeri ise kp yanında özellikle tek başına karar verememekten sinir olacaktır
onun dışında bir problem olacağını sanmam
Antalya geride bir şehir değil çocuklarınızın eğitimi vs. etkileneceğini sanmıyorum
ama eeeenn önemlisi kardeşleriniz ne der bu işe
yarın birgün onlar laf eder mi?
Evet acayip hevesli bende o boyle soyledikce susuyorum birsey dersem babam rica etti sen istemedin vs der diye.Yasayip gormek en dogrusu..dunyanin sonu degil ya diyorum ama arada kalirsam kotu olacak.Çok ilginç gerçekten. Zamanı kaç yıl sonra gelebilir ki? Hayırlısı boşverin denesin görsün. Geri dönüşü de olmaz kendisi bilir belli ki çok hevesli müdahale etmeyin derim.
Bir kac iş kolu var,makine parcaları uretiyor ve maden ihracatı.Babam ben herseye yetisemiyorum yoruldum diyor haklı kıyamıyorum cunku 3 kiz olarak babama yardimci olamiyoruz isi konusunda.Babam da aileden biri olan eşimi istiyor yaninda ama kayınpederle olur mu olmaz mi bilmiyorim.kimisi sakin diyor hic iyi olmaz arada kalirsin ilerle sorun olur basina kakar kimisi olur babanda rahatlar adam yaşlandı diyorlar.İş ne sorması ayıp
Evet babam da böyle,herseyi ben bilirim,mesleki tecrubem var,bu niye boyle oldu neden olmadi vs yapar.Ama babama sordugumda esin baska,baskasi baska diyor da nereye kadar oyle davranicak.Esim de bisi olmaz yeter ki ortak cikarlarimiz bulussun diyor.Simdiden arada kaldim.benim esim abisiyle ortak is kurdu
kayinim depot , dedigim dek, asla hatasini kabul etmeyen biridir
anlasamdilar tabiki
babanla bile ortak olmaycaksin bence
bir iki gunluk yillik deil omurluk bisey bu
ortak yada yaninda çalisma ayni sey birbilerini çok SIK GORECEkler babanda biarz kayinim gibiyse çok zor anlasmalari
Para almayacaksa nasıl çalışacak eşiniz yaptığı her işten paymı verecek babanız ne iş yapıyor bilmiyorum ama mobilyacı diyelim bugün bir iş aldı o işi yaptılar diyelim malzeme parasını çıkardı baban ustalık parasını aldı el emeği yani 200 se yarı yarıya mı bölüşecekler eğer para olayı yoksa hiç girmeyin işe.Evet babam oyle söyledi.Oyle yabanci gibi maas falan olmaz bizde.sirasi zamanı gelince ev de alinir araba da dedi.Esimde simdiden hayallere daldi.Esimin ailesi bize hicbir konu da yardimci olmuyor,benim ailemde bunu biliyor,babam bu yuzden bizi yanına almak istiyor ama esim sanki ortagı olacakmis gibi dusunuyor sanirim anlamadim.Herseyi harika yapicam,goreceksin kendime cok guveniyorum,yatirimlik evler alicaz vs diyor.Bunlar da hep kemiriyor beni.
Yarı yarıya değil ama bir kisim her satıştan vericem diyo bir nevi ortak gibi.Aslinda hosuma gitmiyor maas alsa daha iyi degil mi.Babam da ben aylik 15bin maas veremem diyor.Satistan pay alacak,kendi isi gibi sahip cikicak diyor.Para almayacaksa nasıl çalışacak eşiniz yaptığı her işten paymı verecek babanız ne iş yapıyor bilmiyorum ama mobilyacı diyelim bugün bir iş aldı o işi yaptılar diyelim malzeme parasını çıkardı baban ustalık parasını aldı el emeği yani 200 se yarı yarıya mı bölüşecekler eğer para olayı yoksa hiç girmeyin işe.
Ya satış olmazsa ne olacak bakarsın 1 ay düzenli satış olur 2 ay hiç olmaz.Eğer çalışacaksa maa+sigorta gerek sanırım böyle olunca sigortada olmayacak.Yarı yarıya değil ama bir kisim her satıştan vericem diyo bir nevi ortak gibi.Aslinda hosuma gitmiyor maas alsa daha iyi degil mi.Babam da ben aylik 15bin maas veremem diyor.Satistan pay alacak,kendi isi gibi sahip cikicak diyor.
Ben de kendimi düşündüğüm de benim acindan cok daha iyi olacak cunku buradaki sartlarimdan daha iyi olur babamin yaninda olmak.Daha guvende hissederim kendimi hem antalya'da hayat daha ucuz,aileme daha yakın olurum,evde canim sıkılmaz ben de giderim ise belki onunla farkli is planlarim var onlari hayata gecirebilirim vs.Ama iste esimi dusundugum de orada takılıyorum.Akrabayla iş yapmam. Her iş yerind sorun illaki oluyor,bu akraba ile olursa işin rengi değişebiliyor. Hele anne baba eş vs gibi işlere hiç girmem.. illaki tadım kaçacaktır bilirim.
Eşimin babası 1-2 kez sebepsiz ziyarete gelmişti işyerime(yanında arkadaşı vardı kendince ego tatminiydi diye düşünüyorum) eşimden uyarmasını sebepsiz ziyarete gelmemesini istemesini söyledim. Orası işyeri ve gereksiz muhabbete vaktim yok.
Sigortasi olacak,sirket hissesinden az miktar verecekmis babam,babam burada olmadiginda vekalet amacli..oyle bisiler soylemisti.Satis surekli oluyor ama tabii elde edilen kazanc degiskenlik gosteriyor.esim de olsun az olur sonra cogalir ticaret bu inis cikislar olur diyor.Yani her turlu gönüllü istekli hevesli.Ya satış olmazsa ne olacak bakarsın 1 ay düzenli satış olur 2 ay hiç olmaz.Eğer çalışacaksa maa+sigorta gerek sanırım böyle olunca sigortada olmayacak.
Maaş aslinda en doğru olanı ama babam oyle maas vermem ben satistan bir kisim veririm istediginizi yaparsiniz kiranizida ben odiycem vs dedi.Zamani gelince ev de aliriz acele etmeyin dedi.Simdi dusunup duruyorum dogru mu boyle olmasi.Babam maas vericek olsam isi bilen birini alirdim benim amacim maasli calistirmak degil kendi isi gibi sahip cikacak diyor..bilemiyorum...
vardı adam despottu cok baskındı iscilerede öyle. damat dayanamadı aramız kötü olmadı diye ayrıldı . ama herkes aynı olacak diye birsey yokMerhaba arkadaşlar,başlıktanda anlaşıldığı gibi damat ve kayınpeder birlikte calışabilir mi?
Kısaca anlatiyim,eşimin kendi işi var,kazancı da fena değil.Önceki konumdan da biliyorsunuzdur,ev sahibimiz bizi evden cikartıyor bizde ev almaya niyetlendik,o sıralar önce annemle gorustum durumumuzu, annem de babama çıtlatmış mevzuyu,ben babama söylemek istemiyordum çünkü babam kendini hemen yardım etme ihtiyacinda hissediyor boyle durumlarda ve düşündüğüm oldu.
Babam önce bana sonra eşime bir teklifte bulundu.Babamın işi Antalya'da "ben artik emekli oldum bile,benim yanimda bir yarene ihtiyacim var,benim isim erkek işi x gelsin hep birlikte çalışalım,ben onu yetiştiririm öğretirim işi vs"dedi.Ben de " bu dedigin sey kökten bir değişiklik,baska bir sehirde yepyeni bir oluşum baba emin misin "dedim o da "evet hepimiz icin en iyisi olur bence,ben sizi zorlamıyorum dusunun kararinizi verin"dedi.Esime söyledim düşündü ve kabul etti hatta cok hevesli "hersey harika olacak,istedigimiz evi alıcaz vs vs deyip duruyor.
Yalnız ona da söyledim babam biraz despot biri,yani sert bir yapısı var..Ben de sonradan kötü olmasindan korkuyorum,gunlerdir icim icimi yiyor.Kayinpederiyle çalışan damat örnekleriniz var mı?Sizce nasıl olur bu durum yoksa hic düzen değiştirmeden boyle mi devam etsek?fikirleriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?