Doğuma Hazırlık kayınpeder ismi/yardım lütfenn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ne alaka öncelik onların.kimse kimseden üstün değil soyadını verdikleri için adınıda mı vermek zorundalar.onlar babada kız babaları baba değil mi.kusura bakmayın çok saçma bir düşünce bnce.

bence iki tarafı da kırmadan kendi istediğin ismi koy :) kırılırlarsa da bi süre sonra geçer. ve sen istiyor gibi değil de eşin istiyor gibi konuşun bence.. yani eşin izah etsin babasına sen hiç girme.

bnm adımı da babannemin ismi olsun die çok ısrar etmişler koymamş babamlar çok şükür :) bi iki laf ederler sonra geçer :)

bir iki laf ederler sonra geçer mi diyosun. nişallah öyle olur şuan için direktmek niyetindeyim eşimi ikna ettim ama kayınpederim adaş muhabbeti yaparken ona nasıl söyliycez ve nasıl tepki alcaz bilmiyorum. bazen çok ağır tepkileri oluyor geçmişte farklı olaylarda yaşadık. görümcelerimde de var aynı beklenti onlar da gaza getirebilir kayınpederimle kayınvalidemi. inşallah üzücü şeyler yaşanmaz dua edin kızlar korkuyorum valla. ömür boyu alınganlık etmezler 1-2 laf edip geçerlerse sorun yok..

ne alaka öncelik onların.kimse kimseden üstün değil soyadını verdikleri için adınıda mı vermek zorundalar.onlar babada kız babaları baba değil mi.kusura bakmayın çok saçma bir düşünce bnce.

dusuncemin nasil oldugunu sordummu sizee dunyanin en sacma dusunceside olsa bu benim fikrimm

hem konu sahibi rahatsiz olmamiss siz konu sahibinden cok benim mesajima takmissinizz buda sacmaaa

Bence iki isim verin bebişe canım,bu durumlarda tek cözüm bu..Orta yolu bulmak lazım..Keşke aileler isimden ziyade torun geliyor,sağlıklı doğsun yeter gibi şeylerin telaşına düşseler,bebişin ismine de annesi babası karar verse..

bizde de aynı sorun var.. kayınpederimin ismini koyucaz ama ben ikinci koycam ve hep onu sölicem.. bi de erkek olsun die hep dua ediolar kimse senin gönlünden ne geçior diye sormuyor.... ailemse hiç karışmıor. allah anlayışlı kimselerle karşılaştrsın..sanki kayınpederimin ismi olursa ne olcaksa ....

ORKDM her türlü fikre saygım var ama eşim ve ailesi de bu şekilde düşündüğü için bu durumdayım maalesef

haklisin canim

ozamann ne ailenin dedigi nede diger tarafin olsun yada gobek ismi koyabilirsin gonlu olsun gibisindenn nufusa istediginizi yazdirirsinizz

benim kayınvalidem annesi yeni öldü birkaç defa ima etti onun ismi olsun diye eşime anlattım böle birşey istemediğimi o çaktırmadan onların yanında haberi yok gibi beğendiğimiz ismi söyledi bu olacak dedi kimsede ağzını açamadı sonuçta bu çocuk bizim en büyük hak sahibi biziz kimseyi karıştırma ve bence herşey eşinde bitiyor...

kayınbabasının ismini isteyerek koyan tek gelin benim heralde ya:) yani iki isim koycaz..birinci ismi kayınbabamın ismi olcak..büyüklerimiz sevinirler böyle şeylere diye düşündüm ben..ne eşim ne kendisi adımı koyun demedi aslında..ama ben kendi babamdan biliyorum..abim babamın ismini koydu oğluna , babam benim ismim fln olsun demeşti halbuki..ama işte abim babamın ismini koyunca çok sevinmişti...yani isme bu kadar takılma bence arkadaşım..iki adı olsun bebeğinin..ne olacak ki...rabbim adıyla güzel sağlıklı günler yaşamayı nasip etsinn, önemli olan o ..bence ne kendini üz, ne eşini, bu konuda..kendi ailenin tavır takınmasının sebebi senin istememenden kaynaklanıyor bence..sen bir sakınca görmediğini onlara hissettirsen bişi demezlerdi...dedimya canım benim..rabbimsağlık versin bebeklerimize...isim kolay..

Bende iki isim koyacagım ogluma biri kayınbabamın biride esimin istedigi ismi,kimse koyun diye ısrar etmedi bizede eşim koymak istedi bende karsı cıkmadım çunku kızımın ismini ben koydum onada esim karşi cikmadi kimsede karısmadi,bencede iki isim koyun bi zararı olmaz bence

yapmayın Allah aşkına
ne demek kimin soy ismini taşıyorsun?
Hangi ismi koyacakalrının öncelikli hakkı hiçbir zaman ne kız tarafı ailesinin ne de erkek tarafı ailesnin değildir.
Anne ve baba tercih eder.
Ayrıca ben de böyle bir durumla karşılaşsam benım bie gücüme gider neden kayınpederim de benım babamın değil
ben çok karşıyım bu duruma
ARkadaşım eşin de razıysa siz istediğiniz ismi koyun
bunu da uygun bir dille kimseyı kırmadan dile getirin

Ay delii oluyorum yaaa

aynı sorun benimde başımda. kızım olacak ve ismi kayınval. çok istiyor diye onun adı olacak. ben de 2. isim istiyorum ama bakalım ne olacak. istemediğimi çok ne söyledim ve evde kıyamet koptu. ağzına gelenisöyledi bana. hemde defalarca. artık ben istesemde sitemesemde koyacak. belli. bari bende güzel bir isim koyayımda ilrde kızım hangisini isterse onu kullanır. işleri güçleri yok insanları taciz etmek yönetmek için uğraşıyorlar.allah yardımcımız olsun. hatta benimde bu rada "kayınvalidemin ismi " diye başlığım var. oradan fikir oalbilirsin. allah yardımcın olsun.

bu soyismi kiminse hak onun olayına bende karşıyım ne alaka.bütün sülale şabanoğlu şaban diemi gidecek saçmalık bu.nihat hatipoğlunun bi proğramında bu soru sorulmuştu.ve isim hakkının annede olduğunu dinimizdede böledir demişti.bencede öle 9 ay karnında taşı.bütün hayatından özelinden vazgeç bütün kiloları al ağrısını sancını mide bulantısını çek,uykusuz kal,strese depresyona gir ondan sonrada vay efendim sen karışma ben koyacam adını.Kİ ME NE hak annenindir.kimse kusura bakmasın ömrümü adayacağım yavruma sevmediğim istemediğim bi ismi kimse bana zorla koyduramaz.buna kimsenin hakkı yok.kendide babasıda babasıda hep babalarının adlarınımı koymuşlar?2 tane oğlum var kayınpederim bize aksine sakın adımı koymayın ben sevmiyorum modern daha güzel isimler bulun dedi ve hiç karışmadı.ama karıştırtmazdımda asla.hangi ismi koyduysakta itiraz eden olmadı.ilk oğluma adını babası koydu ama ortak kararla furkan.ikinci oğlumdada ben koydum adını eymen ama ortak kararla.seve isteye.ha bide şu var.yarın öbürgün çocuk büyüdüğündede kızmaya kalksan bak bak geline bize kızıyo çocuğun üstünden laf çarpıyo diede söylerken eminim.
anlatamadan geçemicem.eşimin babaannesi ilk hamileliğimde aramıştı beni.cinsiyeti daha belli değildi.bana dediki kızın olursa eğer kendi çocuklarıma izin vermedim ama sana izin veriyorum adımı koyabilirsin demişti bana adıda sabire.ve 2 oğlununda hiç kızı yokyaşlıdır kırılmasın die hiç bişe demedim tabi.eşime dediğimdede çok gülmüştük.ama eşimde zaten kimsenin adını koymak istemedi.sizde buna müsade etmeyin.böle bir kural yok.

Allah aşkına anne baba olarak ortak verin ismi başkalarını karıştırmayın ne o öyle nine dede ismi olacak diye kaidemi var.Bırakın ayrıca demode olmuş isimleri ne gerek var benim eşime de iki isim koymuşlar ilk ismi dedesinin ismi elinden gelse sildirecek nüfus cüzdanından hiç sevmiyor ve kullanmak istemiyor. İlerde torunum olsa benim için ismimi koymaya çalışsalar ilk ben itiraz ederim insanlar neden kendini saydırmak için böyle yollar seçiyorlar anlamıyorum. Torunlarının üzerinde isim baskısı kurmak yerine sevip sahip çıksınlar.

Amaaaaan bu ne zor iş böyle durumlarda biraz çirkef olmak lazım sanırım, işi şaka yollu aile etrafı içinde "çocuk benim ben karnımda taşıyorum ben doğurucam ben büyütücem adıda bana kalmış" deyip milletin ağzını kapamak lazım

Amaaaaan bu ne zor iş böyle durumlarda biraz çirkef olmak lazım sanırım, işi şaka yollu aile etrafı içinde "çocuk benim ben karnımda taşıyorum ben doğurucam ben büyütücem adıda bana kalmış" deyip milletin ağzını kapamak lazım

Valla okuyunca benim de sinirim geldi, sen 9 ay karnında taşı,türlü sıkıntısını çek,doğurduktan sonrası büyütene kadar ayrı bir çile ,bu çocuk ömür boyu o isimle çağırılacak,neden bir anne evladını istemediği bir isimle çağırmak zorunda kalsın????Asıl kız tarafının ailesi kırılmamalı daha önemli çünkü sıkıntıyı çeken biricik yavruları olacak,damızlık mıyız biz,kayınpeder kayınvalide asıl ne karışıyor, isim koymak sadece bebeğin anne ve babasının hakkıdır,bugüne kadar toplum tarafından bize dayatılan adına da gelenek denen şeylerin içine................Şahsen bennim ailem hiç karışmaz,siz bilirsiniz derler, diğerlerine de ben karıştırtmam.Böyle düşünenlerin yetişme tarzından,kendi anne babasının yaklaşımlarından kaynaklandığını düşünüyorum.

böyle baskilardan nefret ediyorum sen en iyisi rüyamda gördüm su ismi koymustum de istedigin ismi koy gerisinide bosver gitsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…