Doğuma Hazırlık kayınpeder ismi/yardım lütfenn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sizde en güzeli iki isim koyun biri kendi babanın ismi diğeri kayınpederinin hiç kimse kırılmamış darılmamış olur

boş ver arkadasım senın bebeğin olacaksa böyle şeylere sıkma canını.

sen heycanına sevıncıne bak. iki tarafın isminide koyma

uydur bişeyler.

deki ben şimdi çocuga büyüyünce kızsam söylensem .. aynı isimde ayıp olmazmı..de

kayın pederine, eşin bişey söylesın sen hiç mevzuya gırme. kötü olma

ne sinir bir durum ben en başta söyledim kimsenın ismini koymak istemiyorum hamile kalınca imada falan bulunmayın diye onlarda yok istemeyiz isimimin konulmasını diyorlardı zaten
görümcemle aramızda 1 ay var o bebeğine kayınvalidemin adını koyacak istemem diyen kadın havalara uçuyor şuan kızım ismimi koyacak
ne varsa insanın evladında var diye ve hiç umrumda olmuyor

bence sende koyma konuş eşinle ben tek isim istiyorum şu olsun de zaten eşinde söylemiş istemiyorsan koymayalım diye.
bebek senın ve kimsenın senın bebeğinde kendi ismini koymaya hakkı yok

canım bebek benim ama aynı zamanda babasının, sen karışma diyemiyosunki. babası olarak da kendi babasının ismini koymak istiyor. 2 isim olsun ben kendi babamınkini koyayım sende istediğin ismi koy diyor. off içinden çıkılmaz bi durum

vallahi benim çocuğum olsa kendi istediğim ismi koyarım.eşim dışında hiç kimsenin fikrini bile almam.ben mutsuz olacağıma onlar olsunlar...

bence ailenizin düşüncesini eşinizee söylemklee hata etmişiniz. kendi düşünceniz gibi davranmalıydınız. bizde bu mevzu oldu tek koyarsnınız olur dediler sonra baktılar karalıyız başka isimde koymaya vazgeçtileer o çocuğu sen doğuruyorsun tavrını koy eşinde kırılmasın seen canını tehlikye atıyorsun karışmasın ama nazik bir dille kırmadan anlat.. kararlı ol vazgeçerlr. sakın iki isim sevmiyorsan isteme çocuk için ilerde zor olur..

bnce hiç bi tarafında adını koyma babanı alma karsına hem saçma yani ismimi koyun demesi ne alaka sizin bebeğiniz evladınız isminede siz karar verirsinz gerekrse ilk ismi olarak eşinin adını koy ama kendi ailenide üzme derim ben... sonçta hakları yok koy demeye ha snn içinden gelir koyarsın o ayrı ama kendi ağzyla böle bi talepte bulunması çok yanlış bnce gzel güncel isimlerden birini koy sizin içinize sinsin yeter...

Bu ailelerde ne kadar meraklı isimlerinin koyulmasına.Bizim eşim tarafında boyle bir talep yok ama olsa da koymazdım.Erkek tarafının kız tarafından ne fazlası var da onların adı öncelikli oluyor.İki tarafın isminin aynı anda koyulmasında da bana çocuk maskara olmuş gibi geliyor bu benim fikrim,isim tartışması olmuş da karar verilememiş ikisi de konmuş gibi.Çocuğun adını koymak anne babaya yakışır.Sonuçta zamanında büyükler kendi gönüllerine göre isim koymuşlar,bıraksınlar da evlatları da bu zevki tatsın.

sizde en güzeli iki isim koyun biri kendi babanın ismi diğeri kayınpederinin hiç kimse kırılmamış darılmamış olur

vallaha buradaki mantığı anlamadım..oğluna kayınbabanın adını koy,kızına kendi ananın adını koy..üçüncüyü de doğur da artık gönlünce bakabileceğin bi çocuk senin de hakkın...
beğenmedin butonu olsaydı da bassaydık...
böyle saçma şey mi olur???o zaman kuşaktan kuşağa iki isim geçerdi , -hani geleneklerimiz ya,yüzyıllardır o iki isim verilmeli çocuklara ahmet oğlu mehmet ,mehmet oğlu ahmet,ahmet oğlu mehmet,mehmet oğlu ahmet,ahmet oğlu mehmet,mehmet oğlu ahmet,ahmet oğlu mehmet,mehmet oğlu ahmet...şaka gibi ya =))
Hem kocasının soyadını vericez işte,neden ismi de dedesinin ismi olsun ki???
padişah soyu musunuz isim soyad nesillerce devam etsin??
kii padişahlar bile her çocuğuna babasının ismini vermemiştir...

hem herkes çocuğa kızamazsın demiş ama dedenin ninenin adını verirsen o çocuk sana kızar...ne cin oluyo yeni nesil sıpalar...

böyle baskilardan nefret ediyorum sen en iyisi rüyamda gördüm su ismi koymustum de istedigin ismi koy gerisinide bosver gitsin :)

En güzeli bu arkadaşın dediği gibi...doğuma kadar he deyin sonra rüyanızda üç kere bi ismi duyduğunuzu ,muhakkak onu koyacağınızı söyleyin.Zaten asıl adetten olan o,az daha annem benim adımı koyacakmış rüyasında gördüğü saçma sapan bi ismi,neyseki kız doğmuşum da güzel bi ismim var :))
isim çok önemli,karakter yapısını bile etkiliyo..
hem yıllar sonra,ergenlik yıllarında çocuğunuz kız bulamaz,demedi demeyin dışarda Kaanlar çınarlar dururken :)) bizim ortaokulda satılmış diye bi çocuk vardı,hoş da bi çocuktu ama ismi satılmış olduğu için kızlar yüz vermezdi:)

ay çenem düştü

son olarak siz kayınbabanızın ismini verirseniz bu gelenek devam etmiş olur ve zavallı gelininiz oğlu olduğunu öğrendiğinde aynı baskılara maruz kalır.Sonuçta aile geleneği....
Yapmayın bence,yazıktı :))

ve tabiii unutmadan sağlıcakla gelsin bebeğiniz,Allah analı babalı büyütsün

kimseye fikrimi sormadimmm
bu benim fikrimmm ayyy allah siz gibii gelinlerii vermesin dusman basinaaaaa amaaaaaannnnnnnn
insanda saygi hurmet olur biraazz yok efenim neymisss yetiyorlarmiss karisiyorlarmis
yarin bi basiniza kaldiginizda nasil olcaksiniz bakalimmmm
adam israrla koy bile dememis ki konu sahibi arkadasta koymamm kesinlikle diyee bi taraflarini yirtmiyorr kibarca nasil onune gecebilirim demisss
aman amannnn bu nee yahuuu zamanee insanlari isteeee

arkadaşlar tabi ki isim konusuna kimse karışmamalı hatta baba bile karışmamalı anne koymalı ama görüyoruz ki genelde erkek tarafı karışıyor isim olayına demekki bi baskınlıkları var gönül ister ki olmasın ama var bu durumda kız tarafı alınmamalı niye onların adı biz ikinci planda mıyız diye kırılmasınlar ben kayınpederimin ismini asla koymak istemedim ama oldu ama bu süreçte ailem beni asla doldurmadı o senin atandır adı konulmayacak bi insan da değil ünlüler bile koyuyo bak koymalısın dediler iyi anlamda beni ikna ettiler eşimin ailesi isim konusunda olgun davranamadılar direttiler ama benim ailem gayet olgun davrandı bence bi de kendi ailen üzmesin seni öyle yada böyle ikna edemiyosan eşinin ailesini kendi ailen de seni biraz motive etmeli olan sana oluyor arada kalan sen oluyosun......

burası fikir paylaşım yeri,siz nasıl fikrinizi yazdıysanız herkes aynı şekilde fikrini yazmış,beddua etmeyiniz,zamane insanlarına kin kusmayınız,evet insanda biraz saygı hürmet olur ama herkese karşı.

yaa ne saçma sapan bir düşünce tarzı ne demek sen o eve gelin gittin onların soyadını taşıyosun da öncelikli hakları varmışş..canım sen bi titre ve kendine gel bence.bu kadar koca köylü olunmaz.bu kayınpederin ismini koyma olayını da hiç anlayabilmiş diilim doğuran kadın,eziyetini çeken kadın bebeğinin ismine o karar verir kocası bile anca fikrini söyler.dinimizde de herzaman anneye öncelik verilmiştir her konuda hem de..şu düşünce tarzınızı değiştirin yaa sizin gibi düşünen anneler tarafından yetiştirilen erkekler yüzünden kadınlar eziliyorlar malesef.bebeğin soyismi bu kadar önemli değil ayrıca.iyi o zaman kayınpederinin ismi abuzittin olsa kabuledermisin çocuğuna onun ismini koymayı?

ay kayınvalidenin adı kayınval mi?yanlış mı anladım yoksaay bu da iyiymiş yaaa..canım o istediği kadar istesin sakın çocuğunun hayatını karartma.yoksa ilerde başınınza çok fena kakar.okulda herkes dalga geçer kızceğiz bunalıma girer.bu insanları anlamıyorum yaa valla ortalıkta ne çeşit mal var hey kurban olduğum rabbim.Allah sana sabır versin canım..anlayışsız büyüklerle beraber yaşamak işkence olmalı..umarım kızının ismini koymayı başarırsın ne diyeyim

ay şekerim sana yürekten katılıyorum o mesajı yazan arkadaş beni de çıldırttı hala böyle düşünen genç beyinler olduğuna inanamıyorum yaa yazık o kadının çocuğuna ve hatta gelecekteki gelininee

hele arkideşim sen az biraz da bu yana bak,yazını öyle bi yazmışsınki sen doğru yazdın da hepimiz mi başka bi tarafımızdan anladık yani? basbayağı gayet açık ve net bi şekilde ben bilmem eşimin ailesi bilir modunda yazmışsın istersen bi daha oku mesajını şekerim.bak asıl demek istediğini anlatamamış ta olabilirsin onu da anlarım.ama kızcağızın aklını ailesi falan çelmemiş ki babası sadece dünürünün ismi olursa kırılacağını söylemiş ne var bunda haklı ada.öteki dede de bu adamcık yalı kazığı mı?ikisinin de eşit genleri var bebişte.burda olması gereken anlaış ve büyüklerin gençlere karışmaması gerektiği...alkışlıyorum kendimi
senin de bebişin hayırlı olsun bu arada..ismini ne koycan merak ettim şimdi bak

aynı olay benimde başıma geldi ne yazıkki.. eltim ve annesi eşimden için bakalım gücü yetcekmi babasının adını koymaya demişler eşimde duyunca iyice gaza geldi.. kaç kez kawga ettik ama neticede koyduk.. eltimin kızı var eşimin annesi eltime kendi adını koydurmak istemiş ama koymamış. şimdi ikinciye hamile artık kız olursa benim adımı koyarsın diyomuş bakalım neler olacak.. oğluma istediğim ismi bile koyamadım hemde bu kadar zor bir hamilelik geçirdikten sonra

bende eşimin fikrini alıyorum zaten ama onun fikri de babasının ismini koymak zaten. duygusal olarak baskı altında çünkü.

canım çok merak ettim kayınpederinin adı çok mu kötü acaba? bu kadar dert ettiğine göre fena olmalı.şahsen ben eski isimleri severim.mesela Ali,Mehmet,Ahmet bence güzel isimler.kayınpederimle eşim çocukluğundan beri görüşmedikleri için benim böyle bir sorunum yok ama görüşseydik bile kesinlikle onun adını koymazdım.banane doğuran benim adına da ben karar veririm.kızımın adı ece zeynep.önce zeynep ismini koyduk babannemin annesinin adı zeynepmiş canım babannem zeynep olsun deyince ben de zeynep ismini sevdiğim için ok dedim ama eğer adı hayriye,huriye gibi abidik gubidik bişey olaydı asla kabul etmezdim öte yandan babamın adı ökkeş ve babamı aşırı sevdiğim halde oğlumun ismini ökkeş koyarak yavrumun hayatını zindan etmeye hiç niyetim yok.kızımın sınıfında ön adı emine olan bi kız var ve isminden utanıp nefret ediyomuş.sinirleri bozulmuş kızın bana emine demeyin diye ağlıyomuş hep.ne kötü bir durum.isim çok önemli insan hayatında.birazileriyi düşünmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…