- Konu Sahibi for_eternity
-
kızlar kayınpederim bebeğimizin cinsiyeti erkek olduğu belli olduğundan beri onun ismi olması yönünde her fırsatta imada bulunuyor. ben hiç istemiyorum, eşim de ailesi kırılmasın üzülmesin diye istiyor. ben kendi aileme bahsettiğimde çok kızdılar çünkü kendileri hiç karışmıyor ve erkek tarafının böyle bi hak iddia etmesini çok saçma buluyor, onlar mutlu olcak diye biz üzülcez diyorlar. ben eşim mutlu olsun diye istemeye istemeye 2 isimli olcak şekilde kabul edicektim ama ailem de üzülünce hiç istemiyorum artık. eşim sen istemiyosan koymayalım diyor ama aileme de kızıyor aklımı çeldikleri için. şimdi kayınpederime koymıycaz ismini diye nasıl diycez hiç bilmiyorum. napıcam kızlar yaa bi akıl verin yardım edin her iki durumda da birileri üzülüyor.
bence normal bi aile
buna tepki gostermemeli sonucta sen o eve gelin gittin o kisilerin soyisimlerini tasiyosun bunu unutma canimm
onlarin oncelikli hakki var
kayinpederin hakli
benim ailemm oglun olursa kayinbabanin adini koy diyorlar cunki biliyorlarki geleneklerimiz boyle surulmus gelmis
esin ic guveyiyse bilememm yaniii
ikinci bi oglun olursa da babanin adini yahut kizin olursa kendi annenin adini koyarsinn
bunu tatli bir dille ailene soylemelisin
bende aklini celmelerine bi anlam veremedim
sonucta kizinizz kimin soy ismini tasiyorr yada gelecek olan bebek kimin soy ismini aliyor o unutulmamali
sizde en güzeli iki isim koyun biri kendi babanın ismi diğeri kayınpederinin hiç kimse kırılmamış darılmamış olur
böyle baskilardan nefret ediyorum sen en iyisi rüyamda gördüm su ismi koymustum de istedigin ismi koy gerisinide bosver gitsin :)
kimseye fikrimi sormadimmm
bu benim fikrimmm ayyy allah siz gibii gelinlerii vermesin dusman basinaaaaa amaaaaaannnnnnnn
insanda saygi hurmet olur biraazz yok efenim neymisss yetiyorlarmiss karisiyorlarmis
yarin bi basiniza kaldiginizda nasil olcaksiniz bakalimmmm
adam israrla koy bile dememis ki konu sahibi arkadasta koymamm kesinlikle diyee bi taraflarini yirtmiyorr kibarca nasil onune gecebilirim demisss
aman amannnn bu nee yahuuu zamanee insanlari isteeee
bence normal bi aile
buna tepki gostermemeli sonucta sen o eve gelin gittin o kisilerin soyisimlerini tasiyosun bunu unutma canimm
onlarin oncelikli hakki var
kayinpederin hakli
benim ailemm oglun olursa kayinbabanin adini koy diyorlar cunki biliyorlarki geleneklerimiz boyle surulmus gelmis
esin ic guveyiyse bilememm yaniii
ikinci bi oglun olursa da babanin adini yahut kizin olursa kendi annenin adini koyarsinn
bunu tatli bir dille ailene soylemelisin
bende aklini celmelerine bi anlam veremedim
sonucta kizinizz kimin soy ismini tasiyorr yada gelecek olan bebek kimin soy ismini aliyor o unutulmamali
aynı sorun benimde başımda. kızım olacak ve ismi kayınval. çok istiyor diye onun adı olacak. ben de 2. isim istiyorum ama bakalım ne olacak. istemediğimi çok ne söyledim ve evde kıyamet koptu. ağzına gelenisöyledi bana. hemde defalarca. artık ben istesemde sitemesemde koyacak. belli. bari bende güzel bir isim koyayımda ilrde kızım hangisini isterse onu kullanır. işleri güçleri yok insanları taciz etmek yönetmek için uğraşıyorlar.allah yardımcımız olsun. hatta benimde bu rada "kayınvalidemin ismi " diye başlığım var. oradan fikir oalbilirsin. allah yardımcın olsun.
Amaan bu ne biçim iş hele şu eğer kocanın ailesi isim konusuna karışıyorsa koymak zorundasın diyen arkadaş ifrit etti beni gece gece
öyle bişeymi var allah aşkına ?
ona bakılırsa anne o bebeği 9 ay karnında en az 6 ay memesinde taşıyacak ve en önemlisi o doğuracak, şahsi fikrim bence annelerin hakkı bu isim tabii eşininde fikri alınmalı ama ANNE öncelikli fikir sahibidir.
İlk çocuğun bence içinde kalmasın diret, kocan seni kıramaz..
arkidesiiiimm
baska taraflardan anlamayinnn yaziyiiii
senin anan baban akilini celecekkkkk
damadin taraff hice sayilcakkk konuyu bundan ibarett yazdimm belki aciklamadim amaaa aklimi celdi diyince tepem attiii
valla ifritmi ettim tifritmi ettimm
ben bunu bilir bunu soylerimmmmmmmm
bende eşimin fikrini alıyorum zaten ama onun fikri de babasının ismini koymak zaten. duygusal olarak baskı altında çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?