Doğuma Hazırlık kayınpeder ismi/yardım lütfenn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canim ben beddua etmedimmm kusura bakmaa
kirdiysamm ozur dilerim
hakkini helal ett

kirdiysamm ozur dilerim
hakkini helal ett

Canım ben haksızlığa tahammül edemem şimdi seni savunuyorum sen kimseye beddua etmedinki özür dilemene gerek yok.gerçi benim mesajlarıma cevap vermemişsin ben önce ilk mesajına kıl oldum ama sonra seni anladım.sanırım yaşın ufak ben senden bayağı büyük olmalıyım 34 yaşındayım beni bir ablan gibi gör ve bebişine istediğin ismi koy...ayyy bu isim olayı beni amma da gerdi yavvvv önemli olan bebeişlerimizin sağlıklı doğması yaaa

iccim rahatladi cok tesekkur ederim evt henuz 22 yimm :))) insallah saglikla gelsin bebislerimizzzzz aralik annesisin sanirim bekleriz senide

iccim rahatladi cok tesekkur ederim evt henuz 22 yimm :))) insallah saglikla gelsin bebislerimizzzzz aralik annesisin sanirim bekleriz senide

Sağol tatlım evet ben de hamileyim yeni öğrendim ama daha doktora gidip keseyi görmedim gelecek çarşamba gidicem.bu arada nereye beklersiniz beni anlamadım topik mi var?

Sağol tatlım evet ben de hamileyim yeni öğrendim ama daha doktora gidip keseyi görmedim gelecek çarşamba gidicem.bu arada nereye beklersiniz beni anlamadım topik mi var?

2012 arallik anneleri paylasim alani var orayaa dedim kizlar paylasm yapiyorlar
benim cok agir geciyor cok fazla katilamiyorumm gebeligi unuttmaya calisnca biraz iyi oluyorum
insallah sen rahat gecirirsin

ben hiç edemem ,bu cümle arkadaşın mesajındaki cümle "bu benim fikrimmm ayyy allah siz gibii gelinlerii vermesin dusman basinaaaaa amaaaaaannnnnnnn"
bedduanın anlamı birisi için kötü bir şey dilemektir,onun için beddua etme dedim.

kirdiysamm ozur dilerim
hakkini helal ett

niye kırılayım dediğim gibi herkes fikrini yazıyor, insan buna katlanamayacaksa hiç siteye girmemesi lazım,ama yine de saygı çerçevesinde ve seviyeli iletişim olmalı,sanırım senin evliliğin de yeni,yaşı senden büyük biri olarak şunu söyleyeyim canım,kendini ezdirme,gelin demek köle demek değildir,yani eşinin ailesine karşı bu kadar teslimkar olma,saygısızlık da etme,herkese hakettiği kadar sevgi ve saygı göstermek lazım bence,sen ne kadar iyi olursan ol her zaman el kızı olarak kalırsın,eşinin ailesi şimdi melek gibi davransalar da en ufak bir anlaşmazlıkta sırtlarını dönerler,ee ne de olsa herkesin kendi yavrusu kıymetli,o yüzden sen de kendi anneni ve babanı herkesten üstün say,yeri gelir kocan bile seni üzer hırpalar ama annen baban hiçbir zaman kıyamaz.sağlıklı bir gebelik dilerim.

Herşeyide kocalarınıza duyurmayın, ailenizin görüşünü eşinize söylemeseymişsiniz bu kadar problem olmazmış.

Şekerim iyiki söyledin bedduanın kelime anlamını beni bilgilendirdin.şimdi yukarıdaki cümleyi bir daha oku ne yazmışsın ''Allah sizin gibi gelinleri vermesin düşman başına'' bu beddua değil güzel bir temenni olsa olsa.nasıl anladığına bağlı,nereden baktığına bağlı...hamileyken bu kadar negatif ve saldırgan olmayın yazık ediyorsunuz kendinize...

tamam kizlar yaa benim yuzumden tartismayin lutfenn hata ettim farkina vardim ozur diledim
ama bddua deildi o beddua insallahh soyle olasin boyle olasin dusman bsinada sozun gelisii hani oyle derler ya o anlamdda dedimm
aamann yavvv nerden yazdim bu topikee

Hayatım canını sıkma lütfen ben sıkmıyorum çünkü boşveeerr keyfine bak.istediğin yere istediğini yaz,değişik insanlar,değişik fikirler çok normal her zaman her yerde karşına çıkar..karşılıklı anlayış göstermek lazım.eminim o arkadaş ta iyi niyetlidir sadece yanlış algılama oldu bence..

rica ederim,yanlış anlaşılma benden kaynaklanmıyor ,ben anlaşılması gerektiği gibi anladım,siz bence biraz daha okuyun paragrafı baştan sona,arkadaş Allah sizin gibi gelinleri vermesin,sizin gibi gelinler düşman başına demek istiyor,zaten kendisine sorsanız o da o anlamda yazdığını söyleyecektir ki anlayıp özür dilemiş,evet insanın nasıl anladığına bağlı,ben kesinlikle tartışmıyorum kimse için,gülümseyerek okuyorum mesajları,negatif ve saldırgan davranan sizsiniz ki benim yazım üzerinden arkadaşa moral verip sataşmaya çalışıyorsunuz,ama ben zaten arkadaşa mesaj gönderip iyi dileklerimi sunmuştum,benim mesajıma yorum yapan sizsiniz,lütfen benim başkasına yazdığım mesajlara karşılık yazmayınız,kimsenin kimseye avukatlık yapmasına gerek yok.Siz de iyiki söylediniz "hamileyken bu kadar negatif ve saldırgan olmayın yazık ediyorsunuz kendinize.."diye,beni bilgilendirdiniz.

Son düzenleme:

iyide arkadasim hem negatif deilim diyosunuz hemde konuyu uzattikca uzatiyosunuz ne guzel tatliya bagladik iste
ozurde diledim sende yazdin ne guzell
son mesajinda o da yazdi sizin iyi niyetli birisi oldugunuzuu konuyu saptirdikk gittii haa
vallahii uzuldum haaavukatlik deil konu cigrindan cikti onun icin yazdim

bence hata bunu gidip ailenıze söylemenız sonrada ailenınızn söyledıgını esınıze söylemenızz

bunbun aynısı kocanız yapıyo oslaydı siz de kalkıp kayınvalıdem kocamın aklını celmıs diye kızardınız

size tavsıyem konu ne olursa olsun esınızle ıkınız halledın ucuncu kısılerı sokmayın....bu konuyu da en basta

eşinizle konsutuktan sonra eşin kayınbabanıza babacım biz senın adını koysak annem onun adını koysak

kayınpederım kayınvalidem de istiycekler koymayınca üzülücekler...

böyle ayrım yasamak ıstemıyoruz kalbınızıde kırmak ıstemıyoruz

ama sizin adınızı koymıycaz bu yzuden dıye güzelce söylenebılrıdı ama bi gidip ailenızle konsumsu sonrada kocanıza sölemıssınzı

fln istemden de olsa ortalıgı karıstırmıssınız tabırı ı cazise...eşiniz bişi dmemeıs istemıyosan koymayız demıs o kadar

bunu kayınbabanızla konusup ısı tamamen tatlıya baglamanız en doğrusu olucaktır...yoksa içinizden kızıp kızıp da bişey demez

doğum gununu bekelr doğdugunda da farklı bi isim koyunca gergın ortam olusmasını engellemek sitiysoanzı güzelce konussun esiniz

babasıyla ama sizin ailenızın dedikelrını sölemeden biz ayrım yapmak ıstemıyrouz karıkoca karar verdıgımız bı sımı koycaz desin gecsın

bu kadar canınızı da sıkmayın bir dahada annenız de dahıl kımseyı aile işlerınıze karıstırmayın sizin eşinizle aranız kötü olur...

Son düzenleme:
ayrıca sunuda sölemek ısterım kı "sen o eve gelın gıtmıssın kayınpederının adını koycan tabıı kı "

tipindeki yaklaşımlara katılmıyorum şiddetlede karsıyım ne demek canım onların ogullarına gelın

benım anamın babamın kızına damat hıcbı taraf hıcbıtaraftan ustun değil kimse kimseye tabii olmak zorudna değil ki

elbette büyüktür saygı sevgı muhafaza edılmelı ama evıne gelın gıttım diyede ağızlarından ne cıkarsa kanun kabul edecek değilim

bu da herkes için geçerlidir...aynısı eşim içinde gecerlidir...

canım bana da söylediler hem ben iki taraftan baskı yedim babam da kayın babam da isimlerini istedi ama ben ikisinin de ismini koymadım ömür boyu sevmediğim bir isimle oğlumu çağırmak istemem

canım bana da söylediler hem ben iki taraftan baskı yedim babam da kayın babam da isimlerini istedi ama ben ikisinin de ismini koymadım ömür boyu sevmediğim bir isimle oğlumu çağırmak istemem

canım zaten önemli olan güzel isim koymaktır anlamı güzel olsun hoşolsun kötü şeyelr çağrıştırmasın..

yoksa illa anne adı baba adı koncak die bişey yok bu konudaki baskıları cidden anlayamıyorum

sanki sorarak yapıyoruz da çocugu ismidem sorarak koycaz töbe yaa iyi yapmışsın

her anne baba koydugu isimden mesuldur...sorumlulugunu alacagınız bi ismi koymakla iyi etmıssınız

Son düzenleme:

Valla ben kayınbabamın ismini koymadım. Teklif eden de olmadı. Hatta kayınbabam oğlumun kulağına ezanla ismini söylerken benim babamın ismini söyledi, biz başka bir isim koymamıza rağmen. Ama benim kocam iç güveysi de değil. Nasıl oldu acaba? :)))))

Neyse konu sahibine gelince, eşin de sen de ailelerinizi bu işe karıştırmayın. Eşinizin ailesinin ısrarı hoş değil, ben de karşıyım öyle dede ismi filan konmasına. Tamam vefat olur, özlem olur, hatırası yaşasın diye konur belki de... Ama sizin ailenizin tavrı da hoş değil. Ne karar verirseniz verin bu sizin ailenizin (eşiniz, siz ve çocuğunuzdan oluşan aileniz) iç meselesidir, saygı göstermek zorundalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…