Doğuma Hazırlık Kayinpeder ismii

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba,cocugunuzu sag salim kucağınıza alırsınız inşallah.Ben farkli birsey söyleyeceğim Bence cocugunuza tek isim verin cift isim değil. Benim 2 ismim var,kizkardesiminde,arkadasimin kizininda,arkadaslariminda pek cok tanıdığımın. Size şunu söyleyebilirim ki 2 isim bir cocugun kaderinde cok zorlayici oluyor. Kisiliginde de. Kisilik bölünmesi yasayanlarda oluyor
Okul hayatında,meslek hayatinda karmasalar yasayanlar da.
Ailede yigit i duyup okulda alp diyenler olabilir mesela.
Gercekten 2 ismi olan insanlarin pek cogunda ,tek ismi olanlara goree talihsizlik,kisilikte sorunlar, daha cok oluyor. Genelleme yapmiyorum gördüğümü söylüyorum.
Tek isimli olanlarin hayata karşı daha sağlam durduğunu,daha istikrarli oldugunu ve daha mutlu olduğunu görüyorum.. ben kendimden sonra ve cevremde gorduklerimden sonra cocuguma tek isim verme karari aldim. Henuz yokta ilerisi icin
Bu arada cocuga isim verme hakki anneye ait kim ne derse desin cok önemli ve ciddi bir konu bu . Asla taviz vermeyin. Ahmet ismide klasik guzel bir isimmis ben gecen gun top oynayan cocuklardan birsey duydum bir tanesine sesleniyorlar çocuğun ismi
Muhammed Mustafa. Cok şaşırmıştım gercekten cok ağır bir isim Allah nazarlardan saklasın. Ben vermezdim ama bu ismi büyük konusmayim da.

Tatli dille halledilir nasılsa cocuk sizin kaynana şöyle bir kenarda dursun .

Güzel dilekleriniz çok teşekkür ederim gerçekten.. Rabbim herşeyin hayırlısını versin dediğiniz de haklısınız çocuklar için zor oluyor gerçekten

Evet dediğiniz gibi Ahmet ismi güzel ama Ben hep Yiğit Alp istedim heeeppp vede biliyorsunuz ki küçük Ahmet gel aaa Ahmet dedesi gibi sürekli bu tarz konuşmalar 2 isim koysam biliyorum ki sadece Ahmet dicekler
Katılıyorum ssizebende bundan korkuyorum eşim hep metehan diyodu bakalım ne olacak babasının adını isteyecek mi

Sanırım bizim toplumumuzda hep aynı konular var çevremdeki herkes hamile kaldığına sevinemeden isim stresi çıkıyor hamile kalmadan önce anlam veremiyodum istediği ismi verir karar annenin diyodum ama öyle olmuyomuş bizde rşimle yiğit ismini çook beğeniyoduk ama kesinleşmemişti aklımızda cinsiyeti erkek olunca ben nezaketen eşime sordum istersen babanın ismini de koyabiliriz dedim babasının ismi hüsem eşim kesinlikle babamın ismini koymam dedi fakat kv yanıma gelip kendi babasının ismini koyacağını söyledi ve ben ne kadar kırmamaya çalışıyosam oda o kadar diretiyo ki sanki kendisi doğuracak kv babasının ismi de kazım yani seviyorum da adamı bişey diyemedim ama koymak da istemiyorum bakalım eşim ne diyecek benim kv de akıllı şimdi bişey demiyecem ama bebek doğumuna yaklaşınca konuşacam oğlumla dedesinin adını verecek diyo nasıl emrivaki yapıyo halbuki kibar ve nazik bi şekilde olsa benimde gönlüm olur ama yoook kazık gibi kadın bende eşim isterse koyarım dedim ya bakalım eşime bi kere açtım konuyu dedemin adını da vermem dedi ya bakalım ne olacak isim bile araştıramıyorum inşallah ileride bizde aynı zihniyette insanlar olmayız

Kesinlikle öyle olmuyor bende anne koyar derdim hep şimdi eşim de yiğit alp diyip duruyor bakalım annesi gelicek 15 güne caydirirsa küçük kiyamet koparıcam

Kesinlikle öyle olmuyor bende anne koyar derdim hep şimdi eşim de yiğit alp diyip duruyor bakalım annesi gelicek 15 güne caydirirsa küçük kiyamet koparıcam
Sen yinede kendini strese sokma fazla eğer illa babamın ismi olacak derse de girme strese bebeğin için de zararlı olur canım dikkat et kendine eşini de en iyi sen tanırsın onbeş güne kadar nasıl kandırırsan kandır artık tatlı dille anlat belki işe yarar

İnşallah canım uğraşıyorum ama var ya çok ahh alıyorlar

Kv.bize niye kızıyorsunuz , fikir vermiş sadece. Eşiniz bu konuda tutarlı olmalı .

Neden ilk oğlunun adını Ahmet bırakmamış.

Bence fikir "Ahmet koyun ya da koysaydınız " diye verilmez. Fikir ahmet de güzel isim koyabilirsiniz isterseniz diye verilir diğeri emrivakidir bence. Ben Daha hamile bile değilken kv. Başladı bu davalara dedim ki: ne ben kendi anne babamın adını koyacağım ne de eşim. Biz böyle karar verdik.

Soru şekli ne olursa olsun cevap önemli, sizde ki gibi.

merhabalar. 7 yıl önce 7 aylık evliyken hamile kaldım. inanın bana ne hamileliğime sevinebildim ne de hayaller kurabildim bu isim meselesi yüzünden. erkek olursa babamın adını koyarım dedi başka bir şey demedi eşim.istemem deyince de bu tartışmaya açık bir konu değil istemezsen çocuk yapmayalım bile dedi yani. ağlamaktan gözlerimin şiştiğini bilirim. bebeğimin cinsiyeti belli olduğunda bile öğrenmek istemedim inanın. sonunda kızım olacağını öğrendim annemin adını koyarım falan demedi ve öyle rahatladım ki anlatamam. ama hamileyken kızımın kalbinde bi problem olduğunu öğrendim. ağladım vurdum kızdım öfkemden eşimi suçladım hep. doğumdan sonra kızım yanıma gelmeden ambulansla başka bir hastane götürüldü çok şükür ki problem olmadan geri geldi. 40 günlükken yeniden doktora götürdüğümüzde bana hamileyken strese girmiş bu bebek sıkıntılı stresli bir hamilelik mi geçirdin dedi bende eşimin yüzüne baktım yalnızca. demek istediğim bu isim mevzusu bebeğimi ve beni ne hale getirdi siz anlayın. üzmeyin kendinizi bebeğinizi. sağlıklı olsun diye dua edin.

Benim eşim deaynı şeyi istedi ben istemediğimi söyledim yani nedir bu erkeklerde ve erkek tarafında baba dede vs ismi konulması sevdası bilmiyorum benim eşimin babasının adı temel bende eşime uygun dille istemediğimi ne benim ailemin ne de onun ailesinin isim olayına karışmaması gerktiğini söyledim ve eşim ısrarcı olmadı şimdi türk ismi istediği için timur olsun dedi bende Efe timur olsun dedim şimdilik anlaştık Yiğit Alp ismi çok güzel bence umarım eşinizle anlaşırsınız çok stres yapmayın bebeğiniz her şeyden etkileniyor allah akıl fikir versin karışanlarada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…