• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder ve alınganlıkları

Benim kayinpederim çok iyi bi insandır beni kırmaz ama farkında olmadan o da bunaltiyordu beni. Bi ara ilk evlendiğim zaman tutturdu ben kızımın sesini duymadan rahat edemem diye ,saat belirledi ,her gün 11 de arıyordu. Hamileydim bazen gecelere kadar elimde olmadan uyuyamıyordum gündüz eşim yok uyumak istiyordum onun yüzünden uyaniyordum bi de her gün o saatte artık geriliyordum istemiyordum ya. İşin kötüsü benim kv o konuda çok berbat gün içinde defalarca arardı. Ben bazen onlarin yüzünden telefon bile kullanmadım o kadar bunaldım ki. Bozulmuştu bilerek yaptırmadım onlardan uzak kaç gün geçirsem kar gibi geliyordu o derece bunalmistim. Açık açık defalarca söyledim anlamıyorlar, en son biraz kırdım hiç birinizle görüşmicem en sonunda, oğlunuzla aramız kötü olacak sizin yüzünüzden filan demistim , kp resmen ağlamış hüngür hüngür ama iyi oldu sonra beni aramaya çekindiler yine arıyorlar ama eskisi kadar değil çok ta kısa konuşuyorlar ben uğraşa uğraşa telefon konusunda rahat ettim 6 yıldan sonra ama şimdi de kv evime gelmek kışı geçirmek istiyor onu da istemiyorum sizin durumunuza daha kötüleri var diye anlatmak istedim bu anlattığımın bin katını yaşadım kp çok mesaj atıyor diye yanımda bi komşu gördü o gün bugündür benim yanımda geliniyle aşk yaşayan kayinpederlerden bahsetti bi kaç kez, o öyle çirkin anladı bizimkinin öyle kötü bi niyeti yok ama insanlar şeytanlaşmış geçen yolda gördüm bi yerden dönerken yolumuz aynıydı hemen 2dk da dedi YouTube da görmüş gelin kayinpederiyle otelde basılmış diye o kadar sinir oldum ki ama niye şimdi bunu anlattın da diyemedim. 2 gun filan kafamdan atamadım cok kizdim kendi kendime beddua bile ettim Allah sana da gelin verecek halimi anlayacak seyler yasarsin insallah diye.İnsanlarla uğraşmak zor gerçekten sinirlerin çelik gibi sağlam olması lazım, sabredin , eşiniz de ne var ağzın mı eskir 2dk konuşsan diyen cinsten değilmiş, benimki zamanında onu derdi ,istiyorsun ki kimse gelmesin,aramasın derdi,şimdi biraz değişti, istediklerinizi anlatın, gerekirse biraz sert söyleyin, zamanla sizin istediğiniz gibi olacaktır. Ne yazdım ya ne kadar doluymuşum meğer. 🙈
Burdaki tavsiyeleri dinleyin uygulayın baktınız rahatlamadınız psikolojik destek mutlaka alın derim ben aldım bana çok iyi geldi...

Bu ne tuhaf bir ilişki çeşidi yahu . İma etmiyorum açık açık demek istiyorum ki uzak durun . Oğlunu arasın her gün onu yalnız cagirsin yanına. Ne münasebet bu samimiyet. Yani önceden beri cozememeniz de çok ilginç geliyor bana. İsterlerse kötü olsunlar hatta bence kötü olmaları sizin hayriniza eşiniz olmadan yalnız gitmeyin
Ben kimse kırılmasın üzülmesin istiyordum eşim o kadar bir şey diyemiyordu ki bu konu hakkında herhalde çok kötü bir şey bu onlar için dedim çünkü cidden alınganlar aile boyu baktım hayat geçmiyor böyle şimdi eşim de hak veriyor tahammül etmek zorunda değilsin ama küslük olsun istemiyorum diyor

Ben kimse kırılmasın üzülmesin istiyordum eşim o kadar bir şey diyemiyordu ki bu konu hakkında herhalde çok kötü bir şey bu onlar için dedim çünkü cidden alınganlar aile boyu baktım hayat geçmiyor böyle şimdi eşim de hak veriyor tahammül etmek zorunda değilsin ama küslük olsun istemiyorum diyor
İstemiyorsa baştan sınırları koyacakti yani bu adamı siz hayatınızda kaç defa gördünüz . On onbeş yıllık bir evlilik olur artık cidden evin kızı gibi olursunuz torun görmek için çağırırlar oğlu olmadan . Siz neden gideceksiniz evlerine ?

Eşim de bıktı çünkü babasından sacmasapan köy zihniyetli adamlar ya. Evlenmeden önce kilosunca altın takarım falan deyip kendi götürdükleri mağazadan seçtiğim perdeleri pahalı bulan ve başka yerden perde seçelim diyen abuk subuk insan sürüleri
Benim kayınpeder öğretmen ama aynı şeyi yapıyor kendi babam da benimle mesele tel hiç konuşmaz....

İstemiyorsa baştan sınırları koyacakti yani bu adamı siz hayatınızda kaç defa gördünüz . On onbeş yıllık bir evlilik olur artık cidden evin kızı gibi olursunuz torun görmek için çağırırlar oğlu olmadan . Siz neden gideceksiniz evlerine ?
Zaten o da gitmek istemediğime hak veriyor. Ben bu kadar gelin aşkını da saçma buluyorum kaynanam kayınpederim öyle derken zamanla alışır bırak diyordu zaten bizde sıkıntınızdan kayınpeder diğerleri normal. AMA ona da kimse bir şey diyemiyor bilmiyorum bunun sonucunda bir yaptırımı mı oluyor adamın neden bu kadar çekiniyorlar be oluyor bilmiyorum. Sadece baskıyla büyütüldük diyor. Ama ben öyle büyütemedim babama her şeyi diyorum. Anlamsız geliyor bu kadar eğilip bükülmek.

Düşündüm onu da psikologlar ne diyor peki bu tür kök aile ilişkileri için
Sınırlarını net belirleyin diyorlar. Sınır çizmek laf sokup kötü olmak falan değil.... Net isteklerinizi belirleyin baktınız olmuyor ikinci sınırı çiz diyor. Ve huyunu değişmeyeceğini kabul et diyor. Ben böyle durumlarda eskiden sinir olur ağlardım yada eşime söylenirdim.... Şimdi direk rahatsız olduğum şeyleri içimden aman bunun huyu bu ya ne derse salla gitsin ya bunu diyorum. Ve söylemem gerek bişi varsa direk ben böyle tercih ettim. Ben sizden farklı düşünüyorum diyerek çat diye söylüyorum ondan sonra karşı taraf uzatıyor ama öyle olmaz falan. Sonra ne oluyor yine benim dediğim oluyor çünkü benim hayatımda etkisi yok ta ondan. Kendimden eminim ve netim bu kadar.... Ama tabi bu bir günde olmadı 6 aylık terapi sayesinde oldu.... Eskiden kırılıyor diye üzülürdüm şimdi umrumda bile değil bana değer vermeyene bencil olana ancak böyle....Mesela eşinle aran böyle mi dersin asla onunla çok naif birbirimizi anlayan güzel bir ilişkimiz var bu davranışlarım sadece sınır çizmem gereken kişilere....

Sınırlarını net belirleyin diyorlar. Sınır çizmek laf sokup kötü olmak falan değil.... Net isteklerinizi belirleyin baktınız olmuyor ikinci sınırı çiz diyor. Ve huyunu değişmeyeceğini kabul et diyor. Ben böyle durumlarda eskiden sinir olur ağlardım yada eşime söylenirdim.... Şimdi direk rahatsız olduğum şeyleri içimden aman bunun huyu bu ya ne derse salla gitsin ya bunu diyorum. Ve söylemem gerek bişi varsa direk ben böyle tercih ettim. Ben sizden farklı düşünüyorum diyerek çat diye söylüyorum ondan sonra karşı taraf uzatıyor ama öyle olmaz falan. Sonra ne oluyor yine benim dediğim oluyor çünkü benim hayatımda etkisi yok ta ondan. Kendimden eminim ve netim bu kadar.... Ama tabi bu bir günde olmadı 6 aylık terapi sayesinde oldu.... Eskiden kırılıyor diye üzülürdüm şimdi umrumda bile değil bana değer vermeyene bencil olana ancak böyle....Mesela eşinle aran böyle mi dersin asla onunla çok naif birbirimizi anlayan güzel bir ilişkimiz var bu davranışlarım sadece sınır çizmem gereken kişilere....
Sizin eski haliniz benim sanırım. Ben de bir şey söylemek yerine ağlıyorum eşime söylüyorum. Yalnız ben söylediğimi düşünüyorum belki de karşımdaki o algı seviyesinde değil ve anlamıyor. Mesela bir insan beni aramıyorsa bi düşünürüm belki konuşmak istemiyor ders çalışıyorum diyorsa rahatsız etmem. Bunlar bunu anlamıyor en başta konuştuğum için şimdi konuşmak istemiyor olabileceğimi düşünmüyorlar. Bunlara ben çok sevmiyorum konuşmayı bu kadar sık konuşmayalım desem alınacaklar ama bu bana göre bir sınır nasıl olacak

Eşinizin küslük dediği şey mesafe. Mesafe de küslük değildir sadece mesafedir. Böyle bir ailenin içinde algılarının karışmış olması çok doğal. Siz ona sadece sizden yana bir küslük durumunun olmayacağını, ailesi ile alakalı bir durum olursa elinizden bir şey gelmeyeceğini, sırf aman küsmesinler diye de saat başı telefonda babasının çenesini dinleyemeyeceğinizi bir güzel okşaya okşaya anlatın.

Eşinizin küslük dediği şey mesafe. Mesafe de küslük değildir sadece mesafedir. Böyle bir ailenin içinde algılarının karışmış olması çok doğal. Siz ona sadece sizden yana bir küslük durumunun olmayacağını, ailesi ile alakalı bir durum olursa elinizden bir şey gelmeyeceğini, sırf aman küsmesinler diye de saat başı telefonda babasının çenesini dinleyemeyeceğinizi bir güzel okşaya okşaya anlatın.
🤣🤣iyiydi bu

Şuana kadar yapılması gereken mantıklı hamleleri yapmışsınız.
Artık ne eşinize ne ailesine mantıklı açıklamalar yapmaya çalışmayın, kendiniz içinde onların tavırlarını bir mantık çerçevesine otutturmaya çalışmayın.
Siz ne istiyorsunuz ona göre çizin sınırlarınızı ve ardından oturup üzülmeyin, bırakın küsen küssün , gerekiyorsa açmayın telefonu, zamanla sizin çizdiğiniz sınırlarda yaşamayı öğrenecekler.

Ne alaka yaa benim babam su an yurtdısında aylardır görmüyorum ama kendi babam oldugu halde biz 10 dk dan fazla konusacak konu bulamıyoruz.Kayinpeder ne konusur ki geliniyle ? Alınıyor bir de amca emekli ve işi yok herhalde kedi köpek sahiplensin de onlarla ilgilenip sevaba girsin lak lak edecegine

Şuana kadar yapılması gereken mantıklı hamleleri yapmışsınız.
Artık ne eşinize ne ailesine mantıklı açıklamalar yapmaya çalışmayın, kendiniz içinde onların tavırlarını bir mantık çerçevesine otutturmaya çalışmayın.
Siz ne istiyorsunuz ona göre çizin sınırlarınızı ve ardından oturup üzülmeyin, bırakın küsen küssün , gerekiyorsa açmayın telefonu, zamanla sizin çizdiğiniz sınırlarda yaşamayı öğrenecekler.
Evet iki senedir hep bir şeyleri açıklamaya çalışıyorum ya bir de arsızlık yapan benmişim gibi eğilip bükülüyorum

Ne alaka yaa benim babam su an yurtdısında aylardır görmüyorum ama kendi babam oldugu halde biz 10 dk dan fazla konusacak konu bulamıyoruz.Kayinpeder ne konusur ki geliniyle ? Alınıyor bir de amca emekli ve işi yok herhalde kedi köpek sahiplensin de onlarla ilgilenip sevaba girsin lak lak edecegine
İşi gücü var ama adamda böyle hastalı varmış herkesi arayıp konuşuyormuş ilgi manyağı

İşi gücü var ama adamda böyle hastalı varmış herkesi arayıp konuşuyormuş ilgi manyağı
Umarım aileye yeni bir gelin damat girer biraz da ona sarar.Sınırdan mesafeden anlamayan insanlara kendini anlatamazsın anlamazlar ama alınıyorsa alinsın birileri alınacak diye olmadiğın insan gibi olmaya çalısma.

Yorumlarda görünce hatırladım, daha öncede buna benzer konu açmıştınız sınava hazırlanıyordunuz galiba.Bence iyi olmuş aşırı boğuyorlardı sizi, bırakın böyle kalsın en iyisi. Alınan alınsın darılan darılsın.Eşiniz küslük olmasını istemiyormuş.O zaman ağzını açıp iki kelime edecek öyle aman alınmasınlar nasıl diyeyim olayına girmeden, sizi kimseyle muhatap etmeden gidecek konuşup çözecek, yani sorumluluk alacak.Çözemiyorsada bu duruma razı olacak.Yani nasıl diyeyim aramayın diye kırılırlar diyerek bütün sorumluluğu size atmış sizi ailesiyle kendisi karşı karşıya getirmiş.Bu durumun sorumlusu eşiniz ve pasifliği.Ben bastırılarak büyütüldüm dengeyi kuramadım falan diyerek suçuna bahane buluyor bence.
Sinir oluyorum bu tarz insanlara.Sen haklısın biliyorum ama ben böyle yetiştirilmedim bişey diyemem lafını kullanan insanlara.
Tabi bunlar benim kişisel düşüncem.

E alınsın küssün işte ne güzel.
Kendinizden taviz vermeyin,naparsa yapsın kp.
Kimseyi zorla aramak sormak zorunda değilsiniz. Kvnizi de kpinizi de canınız istemiyorsa aramayın bile.

Yorumlarda görünce hatırladım, daha öncede buna benzer konu açmıştınız sınava hazırlanıyordunuz galiba.Bence iyi olmuş aşırı boğuyorlardı sizi, bırakın böyle kalsın en iyisi. Alınan alınsın darılan darılsın.Eşiniz küslük olmasını istemiyormuş.O zaman ağzını açıp iki kelime edecek öyle aman alınmasınlar nasıl diyeyim olayına girmeden, sizi kimseyle muhatap etmeden gidecek konuşup çözecek, yani sorumluluk alacak.Çözemiyorsada bu duruma razı olacak.Yani nasıl diyeyim aramayın diye kırılırlar diyerek bütün sorumluluğu size atmış sizi ailesiyle kendi karşı karşıya getirmiş.Bu durumun sorumlusu eşiniz ve pasifliği.Ben bastırılarak büyütüldüm dengeyi kuramadım falan diyerek suçuna bahane buluyor bence.
Sinir oluyorum sen haklısın biliyorum ama ben böyle yetiştirilmedim bişey diyemem lafını kullanan insanlara.
Tabi bunlar benim kişisel düşüncem.
Ben de katılıyorum size zaten şu an farkında gibi kendi söyledi yeterince iyi bi köprü olamadım diye. O yüzden çok üstüme gelmiyor. Ben de kabul etmiyorum artık böyle büyütüldüm lafını. O zaman evlenmeseydin karşındaki öyle büyütülmedi dedim. Bakalım neler olacak.

Ben de katılıyorum size zaten şu an farkında gibi kendi söyledi yeterince iyi bi köprü olamadım diye. O yüzden çok üstüme gelmiyor. Ben de kabul etmiyorum artık böyle büyütüldüm lafını. O zaman evlenmeseydin karşındaki öyle büyütülmedi dedim. Bakalım neler olacak.
Dirayetli durun bence bu tutumunuzda.Bu tutumunuzdan şu anda taviz verirseniz birdaha bu işin önünü alamazsınız.Daha sonra bu davranışı gösterseniz dâhi etkili olmaz nasıl olsa iki gün sonra eskiye dönecek diye eşiniz bile sallamaz.Birde hatırladığım kadarıyla ileride eşinizin memleketine gitme ihtimaliniz vardı.Umarım bu hatayı yapmazsınız.Uzaktayken kp böyleyse yakına gidince evinizden çıkmaz.
Amacım akıl vermek değil yanlış anlama varsa şimdiden üzgünüm.

Back
X