kayınpeder ve bebek odası karmaşası

BEN olsam olanı biteni önce eşime anlatırım. Sonra sen de bir düşün...karar ver isteyelim mi istemeyelim mi ? Ben istememekten yanayım derim. Konuşmamak sonradan suçlu çıkarıyor insanı. İlk konuşan kazanıyor.

madem çok istiyorlar alsınlar, bırak kötü olma hakikaten.

Aldır,, alsınlar bence..

Bence esinizine bahsedin durumdan. Zor duruma girmelerini istemiyorum diye. Onun da fikrini alin.

Ben şahsen ne kendi aileme ne eşimin ailesine hiçbirşey yaptırmayı düşünmüyorum. Bebeği bekleme süreci kısa bir süre değil zaten o kadar aya kadar birşeyler alınır doğduktan sonrada yavaş yavaş olur ne kadar zengin varlıklı olursa olsun aldırmayın bence küçücük bebeğe odaya ne gerek var ki büyüyünce alınır

Hiç ortalığı bulandırma al yatak odasını, kimseye bisey deme. Görümcen cok sorun ediyosa o söylesin kocana sakın karışma.

Bence aldırın. Eşinize deyin baban almayı teklif etti, ne yapalım sence diye. O da tamam derse aldırın. Hiç borç morç karıştırmayın. Borçlarını bilerek teklif ettilerse bu onların problemi.

Siz haklisiniz, alin diye israr ediyorlar. Neticede dedesi, yabanci degil, telafi etmek istiyorlar demek ki geçmişi.
Ama gorumcen de hakli. Mesela kayinpederinin sana borcu olsa ve odemese, ama gidip gorumcenin çocuğuna mobilya takımı alsa hoşuna gider mi? Bence esine soylemelisin bu borç meselesini, kendi ailesi neticede, o karar versin

Biraz para için prensipleri çignemeye deger mi? Durumun tersi olsa, yani siz kp'dere 5bin borç vermiş olsaydiniz ve kp'der hem borcu geri ödemezse, hem gidip üstüne görümcene bebek odasi alsaydi burdaki kk ahalesi köpürürdü.

Ama tabi şimdi para mevzusu var ya, prensip felan hiç önemli degil!

Bana kalsa asla aldirtmazdim. Dede olmak icin bebek odasi alinmasi şart degil. Tek istegim cocugumu sevsin ve benim ile eşimin huzurunu bozmasin o kadar.

Ha aldirtmazsan kötü gelin olmazsin. Hic kimse gidip bir köşede aglamaz bebek odasini alamadi diye.

birincisi kp 'in hayırlı olsun dememesi normal çünkü hani erkeğin geline demesi hoş olmaz diye düşünmüş olabilir geleneksel yapıdan dolayı;ikincisi de sizin gönlünüzü yapmak için borçö harç da olsa hediye almak istiyor demek ki madem sormuş "alın lütfen babacım "deyip uygun fiyatlı bi oda beğenip iste;üçüncüsü görümceyi tınma çünkü çocukluk etmiş ona ....yemk düşer böyle bi durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…