Kayınpeder

Ya işte gitmemekte olmuyo bu sefer eşimde bende senin ailenle görüşmem diycek olay büyüyecek öyle olsunda istemiyorum..gittiğimde muhattap olmamaya karar verdim

Senin baban eşine bu şekilde davrandimi hic.

Bana çok sakin geldiniz eşinizin tepki vermemesini bile sorun etmiyor gibisiniz. Daha önce de oldu mu benzer şeyler? Sanki alışmış gibisiniz artık. Eşinizin ben de senin ailenle görüşmem demesi için aynı şeyi onun da yaşamış olması gerekir. Size hak vermiyor ailesini savunuyor muhtemelen ne var bunda diye yanılıyor muyum? Görmese de duymuş babasını hiçbir şey dememiş.

İnsanların yaşça büyük olmaları ağızlarına geleni söylemeleri veya saçmalamaları için bir neden değil. Demans, Alzheimer değilse karşısına geçin sorun, hayırdır? Eşiniz de yanınızda olsun. Çok büyük bir olay olduğunda insan saçmalayabilir ama onun harici anlamsız ve itici bu hareketler. Konuşmadan aniden ayağınızı kesmeyin.

Sırf kocanın annesi babası ve yasi benden buyuk diye saygının s sını haketmeyen bu insanlara saygı göstermez hurmet falan etmezdim.
Kocan gormemıs ama duymus, sonra ne yaptı. Hıcbısey.

Ailem kocama saygısızlık yaparsa kocamı da ailemle gorusturmem adama eziyet etmem. Mecburi gorus diye bisey yoktur. Önce saygıyı haketsınler.

Adamı sevip evleniyorsun ayi ayı ınsanlarla muhattap olmak durumunda kalıyorsun ya cok uzucu.
Beni kimse bi daha o eve goturemezdı.
Sizde gitmeyin.

Bana çok sakin geldiniz eşinizin tepki vermemesini bile sorun etmiyor gibisiniz. Daha önce de oldu mu benzer şeyler? Sanki alışmış gibisiniz artık. Eşinizin ben de senin ailenle görüşmem demesi için aynı şeyi onun da yaşamış olması gerekir. Size hak vermiyor ailesini savunuyor muhtemelen ne var bunda diye yanılıyor muyum? Görmese de duymuş babasını hiçbir şey dememiş babasından habersiz hiç bişey yapamıyorlar
Aynen öyle bu bir değil iki değil alıştım yani napabilirim ki eşimin sesi çıkmıyo ailesi öyle büyütmüş iki erkek kardeşler ikiside öyle bunlar çalışmış yıllarca aldıkları parayı babasına vermişler babasından habersiz hiçbirşey yapamiyolar

Gelinin istediği olmasın kafası .
Eşiniz sizin sözünüzü dinlemesin kafası
Eski dar kafa takmayın .
Eşim hazırlan dedi hazırlandım diye eşinize pas geçin
Baksın kalsın.
Ne yapsanız anlamaz bu kafa ,anlamaz .

Valla benim babam damadının rahat etmesi için herşeyi yapıyo değil laf söylemek yediği önünde yemediği arkasında hesabı dört dörtlük bakılıyor

K.pederinin bu haraketinden sonra esin ne dedi. Bu arada sanirim 2 cocugun var. 1 kiz 1 erkek. Sana şunu söyliyim cocuklarin annelerinin bu tip davranislara maruz kaldigini görmesi onlarda derin yaralar birakiyor . benim k.v kalabaliga gelin gelmis kayinpederi hep küfür eder bagirip huzursuz edermis benim kayinpederimde göz yumarmis dövermis kaynanami eşim bunlari görerek büyüdügünden şuanda babasindan ve dedesinden nefret ediyor ve onlara karsi cok hircin ve agresif.Sen bunlara göz yumarak hem kendine en cokta cocuklarina haksizlik yapiyorsun. Elbetteki vur kır boşan demiyorum ama esinle bu konuyu ciddi ciddi konusmalisin. Napiyim yasli adam veya napiyim babam o benim dersede bende cocuklarimin annesiyim ve sana emanetim diyeceksin. Hersey esinde bitiyor. Bir seferinde kayinpederim kaynanamla kavga ediyordu ben araya girdim cünkü kayinvalideme agir konusuyordu. Kayinpederime bagirdim yeter diye . Esimin isten gelis saatiydi kapida duymus içeri girip direk olarak babasina agzina geleni söyledi zor aldık elinden delirdi resmem benim karimin yaninda sesin yükselmiceksin benim anneme düzgün davranacaksin diye evi darmadagin etti. Sanki eşim bir anda degisti. Cocukken annesi ezilen cocuklar büyüdüklerinde cok hırçın oluyorlar.

K.pederinin bu haraketinden sonra esin ne dedi. Bu arada sanirim 2 cocugun var. 1 kiz 1 erkek. Sana şunu söyliyim cocuklarin annelerinin bu tip davranislara maruz kaldigini görmesi onlarda derin yaralar birakiyor . benim k.v kalabaliga gelin gelmis kayinpederi hep küfür eder bagirip huzursuz edermis benim kayinpederimde göz yumarmis dövermis kaynanami eşim bunlari görerek büyüdügünden şuanda babasindan ve dedesinden nefret ediyor ve onlara karsi cok hircin ve agresif.Sen bunlara göz yumarak hem kendine en cokta cocuklarina haksizlik yapiyorsun. Elbetteki vur kır boşan demiyorum ama esinle bu konuyu ciddi ciddi konusmalisin. Napiyim yasli adam veya napiyim babam o benim dersede bende cocuklarimin annesiyim ve sana emanetim diyeceksin. Hersey esinde bitiyor. Bir seferinde kayinpederim kaynanamla kavga ediyordu ben araya girdim cünkü kayinvalideme agir konusuyordu. Kayinpederime bagirdim yeter diye . Esimin isten gelis saatiydi kapida duymus içeri girip direk olarak babasina agzina geleni söyledi zor aldık elinden delirdi resmem benim karimin yaninda sesin yükselmiceksin benim anneme düzgün davranacaksin diye evi darmadagin etti. Sanki eşim bir anda degisti. Cocukken annesi ezilen cocuklar büyüdüklerinde cok hırçın oluyorlar.
Eşini takdir ettim..benim eşim 5 yıldır ağzını açıp bi kelime etmedi daha..ben senin anne babandan azar yemek için evlenmedim kaldı ki ben bu yaşa gelmişim 2 çocuklu bi kadınım sen kim oluyorsun da bana bağırıyorsun diyemedim işte kp e .salak kafam..zaten eşimden bişey olacağı yok ondan beklemiyorum öyle bişey ama kendime kızıyorum işte niye sustun diye

Gelinin istediği olmasın kafası .
Eşiniz sizin sözünüzü dinlemesin kafası
Eski dar kafa takmayın .
Eşim hazırlan dedi hazırlandım diye eşinize pas geçin
Baksın kalsın.
Ne yapsanız anlamaz bu kafa ,anlamaz .
Gerçekten öyle yemin ediyorum 15.yy insanı bunlardan daha çağdaşmistir

Eşini takdir ettim..benim eşim 5 yıldır ağzını açıp bi kelime etmedi daha..ben senin anne babandan azar yemek için evlenmedim kaldı ki ben bu yaşa gelmişim 2 çocuklu bi kadınım sen kim oluyorsun da bana bağırıyorsun diyemedim işte kp e .salak kafam..zaten eşimden bişey olacağı yok ondan beklemiyorum öyle bişey ama kendime kızıyorum işte niye sustun diye

Allah yardimcin olsun ne diyeyim. Rabbim onlarada hakettiklerini yasatacaktir eminim

Ben olsam bır daha gıtmem esım babasına cok asırı duskundur ama bana oyle gıt fılan dese bırak ustume yurumeyı ben bısey demeden kendısı mudehale eder ve bıdaha gıtmezde gondermezde. Esının bu konuda bısey yapması gerekıyordu en azından esımı evden kovuyorsan bıdaha gelmeyız der cıkar gıderdı. Bıdaha gıtmem dedınmı esıne. Demedıysende de hıcbır ınsan ıcın gururnu hıce sayma kovuldugun eve gıtme bır yaparsan arkası gelmez cunku

Ya işte gitmemekte olmuyo bu sefer eşimde bende senin ailenle görüşmem diycek olay büyüyecek öyle olsunda istemiyorum..gittiğimde muhattap olmamaya karar verdim
Sizin babanız da böyle bir öküzlük yapıyorsa o da görüşmesin zaten. Normal davranıyorsa eşiniz zaten görüşmem demez.

Üzerinize mi yürüdü!!!
Ve yazdığınız tepkiyi verdi.

Ah ah o hareketleri o konuşmayı bana yapacaktı.
Üzerine nasıl yürünür gelinin görürdü.

Bunlar hep medeniyet seviyesi ile ilgili yaşanan seviyesizlikler.

Arkadaşım neden bana nasıl bağırabilirsiniz demedin
benim kp aynı senin sebebinden bir defa bağırdı ki yanımda eşimde vardı
hani ıkımıze de bağırdı bayram ev kalabalık diye hiç birşey söylemeden çıktık ama
eve geldikten sonra eşim telefonda benim eşime kimse tek kelime etmeyecek bundan sonra
duymayacağım görüşmem sizinle diye haşladı da kp arayıp özür diledi benden ezdirmeyin kendinizi
bu kadar yahu çocuklarınızın gözünde zavallı ezik annem bakışını nasıl kaldıracaksınız :kahve:

Siz kendi değerinizin farkına varıp ona göre kendinizi korumazsanız kimse size değer vermez. En önemlisi herkesin duracak bir noktası olmalı başkası size sesini bile yükseltemez. Yaşlı, anne, baba ne olursa olsun önce bana saygı göstermeli. Saygı gösterirlerse saygı görürler, göstermezse aynı karşılığı alır. Ben kesinlikle birdaha o eve gitmezdim. Eşinizede tek tek anlatıp benim ailem bana bağıramaz kusura bakma der noktayı koymanız gerekir. İleride çoçuklarıniz sizi rol model alacak ve kendinize ne kadar yatırım yaparsanız karşılığını alacaksınız.

Eşiniz ailesinin yanında size nasıl davranıyor kilit nokta burası.

eğer hor görüyorsa kendilerinde o hakkı görüyorlardır ilginç bir şekilde.
Ve siz kayınpederiniz üzerinize yürüdüğünde isterse 80 yaşında olsun sen hayırdır diyecektiniz. Bunu kendi öz saygınız için yapacaktınız.

eşiniz babasının hönkürmesini duymasına rağmen bir şey demediyse, tepki göstermediyse ben sizin yerinizde olsam bir daha asla gitmem taa ki kayınpeder o hareketlerini düzeltene ve özür dileyene kadar.

Back
X