• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederi kırk yıl sırtında taşı bir kere indir senden kötüsü yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.523
4.219
333
Kayınpeder kanser hastası. Tedavi olmak için bizim olduğumuz şehirde şuan. Bu şehirde iki kardeşler. Maddi manevi kayınpederim tedavisinde eşim önayak. Birşey demiyorum sonuçta hasta. Ancak eşim sürekli bu işlerin peşinde olduğu için biz arabasız kalıyoruz. Ben bir şekilde işe gider gelirim benim için sorun değil ama 14 yaşındaki oğlumun okulu şehrin dışında ve ormanlık bir alanda. Taksi ile yolladığım da çok korkuyorum. Allah korusun binbir türlü şey geliyor aklıma. Üstelik git gel maliyeti çok yükseltiyor. Aslında kayınpederin arabası da burda. Eşimin kardeşin de. Bende diyorum ki sen o araba ile getir götür. Eşim yanaşmıyor. Arabayı tanımıyorum diyor. Bence arabayı isteyince bir sürü tantana çıkacak ondan çekiniyor bence. Niye kardeşin götürmüyor peki diyorum. Lafları ağzında yuvarlıyor. Arada izin alamıyor diyor sadece. Benim eşimde izin alıp duruyor ama orası gerçekten hiç umrumda değil artık. Benim oğlanın taksi ile gidip gelmesi rahatsız ediyor beni sadece. Bende binsem dönüşü yapınca altından kalkılmaz bir fiyat oluyor. E orada araba dururken bu kadar yükün altında niye kalıyoruz diye bu durum ağrıma gidiyor.
Yine cuma hastaneye gidilecek. Eşim babasına oğlanın o günde sınavı var. Nasıl yapsak demiş sadece. Birkaç saat sonra kardeşi mesaj çekti. Ben iş yerinden izin alacağım, ben götüreceğim demiş. Eşim aradı kardeşini. Kayınpeder eşime kızmış öfkelenmiş. Ben canımla uğraşıyorum, o oğlan diyor demiş. Bu arada onların evi daha müsait olduğu için orada kalmayı tercih ediyor kayınpeder. Bazen bizde de kalıyor tabii. Şimdi eşim bana trip atıyor. Keyfim kaçtı dedi. İnşallah sende birgün arada kalırsın dedi birde. Haliyle benimde keyfim kaçık. Dediğim gibi adamı kırk yıl sırtında taşı birgün indir senden kötüsü yok. Rahmetli babamın bir lafını hatırladım şuan. Eşşek olana semer vuran çok olur derdi hep. O eşşek biziz galiba :(

İyi de kp in arabasının bir özelliği mi var yani çok lüks vs mi

Yani o arabayı kullanmak neden tabu

O kapıda duruyorsa eşin onu alsın sen sizinkini al oldu bitti

Ek olarak eşime mesela şu gün babamı sen götür derler işi var mı yok mu vs demez kimse

Sonuç eşim götürür çocuğu okula taksiyle götürür işe de ben giderim

Bilemedim şimdi oğlunuz 14 yaşında çok da küçük değil bence bindirdiğiniz taksinin plakasını alıp ve uygulamadan da çocuğunuzun konumunu takip edip idare edebilirsiniz bir süre. Kanser ciddi bir hastalık allah şifa versin ama ölürse eğer eşiniz sizi suçlar sürekli senin yüzünden babamla son zamanlarında ilgilenemedim diye. Bir süre idare edin bence sesinizi fazla çıkartmayın.

Ne kadar sıklıkta kayınpederiniz hastaneye gidiyor?

Seni haklı bulmadım.
eşini doldurup oğlanın sınav günü gitmesini engellemişsin aferin de,kocan arada kaldığını söylüyor. Babasına karşı mahçup olmuş. Kardeşinin ne yapıp yapmadığı kocanı bağlamaz. Babası kanser hastası ve yanında olmak istiyor çok mu görüyorsun. Biraz destek olsan olmuyor mu.Çocuk için tanıdık bir taksiyle anlaş hergün aynı taksiyle gitsin.

Kanser hastası bir adamın evdeki varlığı bile cok üzücüdür eminim. Beslenmesine, yatma kalkma saatlerine, ilaçlarına ozen gostermek gerekir.
Tum bunlarla esinizin kardesi ilgilenir, kp orada kaldığı için.
Siz de bir zahmet hastaneye goturup getirme görevini ustlenebilirsiniz.
Bana cok da hakli gelmediniz malesef

Bence de kayın biraderinden arabasını rica etsen. O yasta cocugu iş dışına taksiyle yollama ya da Bi tanıdıktan ücret mukabili rica et. Güvenliksorununu cöz maddi kısmını eşin halletsin. Şu durumda bütce düşünülmez.
Kp ye gelince öteki oğlumda kalıyorsa götür getiri eşinizin yapması kadar doğal bişey yok.

Adam hasta olabilir tabiki bakılacak hastaneye götürülecek ama ille sizin araba şartmıymış. Kendi arabasıyla götürülebilir eşiniz nasıl bi üslupla söyledi buda önemli. Adam alındı mı acaba. Zaten diğer kardeşte kalıyormuş oda destek bekliyodur onada hak verdim. Ama sizin de çocuğunuz önemli. Ve böyle durumların ne kadar süreceği belli değilki. Hadi üç beş gün idare edeyim olmuyo

Haftada bir iki falan gidiyor hastaneye. Yani çözüm var aslında. Kayınpederin aracı burda. Ama esim ben onu tanımıyorum diyor. Oğlumu bu yıl servise vermedim çünkü servis geçen yıl çok sorun çıkardı. Ben götürüyorum okula sonra ise geçiyorum. Sonra işden çıkıp onu alıp eve geliyorum. Birkaç kez taksitle gitti geldi ama aklıma neler geliyor beklerken bir bilseniz. Olmaz olmaz birgün olacağı tutar Allah korudun. Manyak çok.
Aslında hafta içi başka birgün olsa online idare edeceğiz ama hastane günleri hep sınavın olduğu gün.
Eşim home ofis çalışıyor bu arada. Gece gündüz evden çok yoğun bir mesaisi var.
Müdahale etmeyin diyenler olmuş. Evet haklısınız kanser zor bir hastalık. Ben idare edeyim de oğlanın eğitimi ne olacak peki. Sekizinci sınıf. Bilemedim.

Ben sizi hakli buluyorum,madem arabasi var kayinpederin esiniz o aracla gotursun getirsin,sonucta taksi az buz tutmaz ,delik buyudukce kim kapatacak ,bu afra tafra kime ,
Esinize soyleyin,arada kalacak bir durum yok,kardesin aracta faydalansın diye baban bize trip atiyor ,sende bunu yiyorsun,biz napalim simdi ,elimizdekini avuvumuzdakini kardesin araba kullanacak diye taksiye mi yatiralim diyin ,eşinizin kardesi araci zapdetmesin ,sorun yok ortada

Seni haklı bulmadım.
eşini doldurup oğlanın sınav günü gitmesini engellemişsin aferin de,kocan arada kaldığını söylüyor. Babasına karşı mahçup olmuş. Kardeşinin ne yapıp yapmadığı kocanı bağlamaz. Babası kanser hastası ve yanında olmak istiyor çok mu görüyorsun. Biraz destek olsan olmuyor mu.Çocuk için tanıdık bir taksiyle anlaş hergün aynı taksiyle gitsin.
Yok zaten engel olmuyorum. Ben sadece çözüm üretmeye çalışıyorum.

Kanser tedavisi çok zor bir dönem,hele korona zamanı,Allah hepsini korusun kollasın.Kanser hastaları da yakınları da çok hassas oluyorlar ister istemez. Bunun 40 yıl sırtımda taşıdım 1 gün indirdimle alakası yok.Bu kadar sert olmayın.Kayınpederinizi babanız ya da anneniz yerine koyun öyle konuşun.

Bence sizin probleminiz kayınpederinizle de değil kayınbiraderinizle.Neden o götürmüyor da cebimizden para çıkıyor diye bileniyorsunuz.Çözüm olarak kayınpederi hiç bu diyologlara dahil etmemelisiniz.Bu kadar ağır geliyorsa kayınbiraderinizle konuşun dönüşümlü götürün. Bir kocanız götürsün bir kayınbiraderiniz. Bu diyologu da lütfen babana taşımayalım kırılıp üzülüyor diyin,biraz kendi aranızda sorunları çözmeyi bilin.Adam canıyla mı sizinle mi uğraşsın. (Ben kayınbiraderiniz işten daha zor izin aldığından belki eşiniz götürüodur die düşündüm.Öyleyse de eşiniz bu kadar takmazken siz nie stres yapiyosunuz. Bırakın 2 kardeş kendi aralarında halletsin.Böyle bi dönemde karışmayın bence.İlerde bişi olursa eşinizin aklında bugünlerdeki tavırlarınızla kalırsınız.)

Bizde araba yok.Annem kemoterapi görürken her seferinde kuzenim götürdü Allah razı olsun.Ama her gidişimizde ezildim ben.Birinden bir şey rica etmek çok zor,hele öyle bir dönemdeyken insan daha da hassaslaşıyor.Sizin basit gördüğünüz şu diyologlar kayınpederiniz için yıkıcı olabilir. Adamı diyologların dışında tutun ve eşinize anlayış göstermeye çalışın.Hasta olan el değil onun babası.

Haftada bir iki falan gidiyor hastaneye. Yani çözüm var aslında. Kayınpederin aracı burda. Ama esim ben onu tanımıyorum diyor. Oğlumu bu yıl servise vermedim çünkü servis geçen yıl çok sorun çıkardı. Ben götürüyorum okula sonra ise geçiyorum. Sonra işden çıkıp onu alıp eve geliyorum. Birkaç kez taksitle gitti geldi ama aklıma neler geliyor beklerken bir bilseniz. Olmaz olmaz birgün olacağı tutar Allah korudun. Manyak çok.
Aslında hafta içi başka birgün olsa online idare edeceğiz ama hastane günleri hep sınavın olduğu gün.
Eşim home ofis çalışıyor bu arada. Gece gündüz evden çok yoğun bir mesaisi var.
Müdahale etmeyin diyenler olmuş. Evet haklısınız kanser zor bir hastalık. Ben idare edeyim de oğlanın eğitimi ne olacak peki. Sekizinci sınıf. Bilemedim.
Ay iyiki oğlunuz var adam ölebilir diyoruz siz hala oğlanın okulu oğlanın sınavı diyorsunuz. Adam arabayı tanımıyorum diyor acemilik çekebilir gerçekten de kullanımında. Biraz anlayışlı olun ya kaza yaparsa alışkın olmadığı bi araçla yola çıkınca. Alternatif çok siz bence arabayı alması için uğraşıyorsunuz oğlanıda bahane ediyorsunuz. İyi niyetli değilsiniz kusura bakmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X