Kayınpederim hakkında

Ne yapabilirizki uzaktayız yakında olsakta ne olacak . Eve alamam bebeğim var . Doktor tedavä desek iki kardeş beraber götürüyorlar eee yani sonuçta görümce de babasının evinde kalıyor ayrı evi ama aynı apartmandqlqr . Ne yapayım kalkayım İstanbul’a mı yerleşeyim ki yerleşsem ne olacak burada olmamızdan bi farkı olmayacak . Para var yatırmaya kızı ve karısı yanaşmıyor
Adamın kendine zarar vermesini ölmesini bekliyorlar öyleyse. Sağlık bu paran varsa heba edeceksin. Nasıl vicdanı rahat ediyor insanların

Eşimin kızdığı nokta aslında tam olarak o değil . Kardeşi sürekli şikayet ediyor babasını öne sürerek senin yüzünden tatile gidemedim şunu yapamadım diye . Ona kızıyor babam 1 yıldır böyle sen 20 yıldır tatile gidemiyorsun köpeklerin yüzünden babam yüzünden değil diye ona söyleniyor aslında ..

O zaman gorumcenizin huyu bu, esiniz taniyordur kardesini. Onlarin aralari bozulur, geri barisirlar, ben sizin yerinizde olsam (ki kaynim sayesinde yerinizde de sayilirim bambaska konular ama esimle anlasamazlar, ben de hic sevmem kaynimi) hic yorum yapmam he deyip gecerim. En fazla iki kardessiniz aranizda halledin deyip cekilirsiniz kenara.

Kayınbaba demek ki yatırılacak kadar kötü değil ama bakılabilecek kadar da stabil değil. En iyi seçenek bakıcı gibi duruyor ne kadar anneniz istemese de

Adamın kendine zarar vermesini ölmesini bekliyorlar öyleyse. Sağlık bu paran varsa heba edeceksin. Nasıl vicdanı rahat ediyor insanların
Allah korusun babasızlığın ne demek olduğunu biliyorum 4 yaşımdan beri . Eskiden konuşuyordum söylüyordum görümcemle konuşuyorduk şu mallar satılıp bir şey yapmadıkları için ben artık bu konuda konuşmuyorum söylemiyorum bit şey ..

Allah korusun babasızlığın ne demek olduğunu biliyorum 4 yaşımdan beri . Eskiden konuşuyordum söylüyordum görümcemle konuşuyorduk şu mallar satılıp bir şey yapmadıkları için ben artık bu konuda konuşmuyorum söylemiyorum bit şey ..
O zaman gorumcenizin huyu bu, esiniz taniyordur kardesini. Onlarin aralari bozulur, geri barisirlar, ben sizin yerinizde olsam (ki kaynim sayesinde yerinizde de sayilirim bambaska konular ama esimle anlasamazlar, ben de hic sevmem kaynimi) hic yorum yapmam he deyip gecerim. En fazla iki kardessiniz aranizda halledin deyip cekilirsiniz kenara.
Hiç karışmıyorum kendileri halletsinler . Para var yatırsınlar adamı ne diyeyim ben oğlumla uğraşıyorum zaten

Mallar satılmış parayı siz mi yemişsiniz? Yooo para ve insiyatif kaynanada bırakın karışmayın. Demans hastalığı maalesef çok zor bakana da hastaya da ama bu durumda sizin / eşinizin bir ihmali yok.
Valla hiç işim olmaz para ile malla falan . Zor evet biliyorum ama yapabilecek bir şey yok . Görümcem genel olarak söylenir hep .. kayınvalide de kızının ağzına bakar . Bi de dayı oğlu var o da annemde kalıyor yardıma geldi görümceme .

Kayınbaba demek ki yatırılacak kadar kötü değil ama bakılabilecek kadar da stabil değil. En iyi seçenek bakıcı gibi duruyor ne kadar anneniz istemese de
Evet te yanaşmıyorlar işte . Eşimde buna kızıyor

Erkek çocuğu yani eşim üstünden ellerini çekmiyor İstanbul yakın ara ara gideriz torununu götürürüz . İşte ilaçlarıdır doktorudur beraber götürürler . Sadece böyle kriz anlarında oluyor her ne oluyorsa . Ona da yapacak bir şey yok eve alsam bejim de bebeğim var . Başka ne olabilir ki zaten
Eşiniz babasının tüm tedavilerine ve doktor kontrollerine mi gidiyor şehir dışından? Ayda bir İstanbul’a mı gidiyor?

her hastaneye gittiğimde allahım canımı ayaktayken al diye dua ediyorum
bir çocuğum var zaten, bir şey beklemiyorum ondan
yapmazsa da zaten beklemiyordum diye kendimi avutacağım
bugün yine hastaneden geldim büyük konuşmayayım da dermansız derdim olsa sanırım intihar ederim sürünmektense

Ben eve alamam para var yatılı kayınvalideye dedik . Kabul etmiyor . Babam yatılak değil tuvaletine gidiyor yemeğini yiyor
Allah yardımcınız olsun çok hassas bir konu yorum yapmaya korkuyorum.
İnş her şey iyi olur amca için.

Eşiniz babasının tüm tedavilerine ve doktor kontrollerine mi gidiyor şehir dışından? Ayda bir İstanbul’a mı gidiyor?
Evet 3 vardiya çalışıyor geceden dönüş uzun dönüş olduğundan gider İstanbul’a 4 saat cuma sabahı işten çıkar direk gider ctesi akşamı döner pazar işe gider ..
Doktor kontrollerinde yada gitmesi gereken zamanda gider iş kısmına uyuyorsa .

she86 she86

Benim ananemdede alzheimer var, haliyle bi ton ilac kullaniyor ancak engelli raporlari ve yasi sebebiyle hastaneye hic gitmiyor (acil durum yasanmadikca) yasli bakim hizmeti aldiriyoruz, biz talep ettikce gelip tahlil alip genel bakimini yapip gidiyorlar. Bu hizmeti aliyorlar mi? En azindan hastane gelis gidisinden kurtuluyorlar, doktoe uzaktan raporlu ilaclarinida guncelliyor, eczaneylede gidip anlastik, onlarda ilac zamani geldiginde telefon ediyoruz receteleri bozdurup ilaclari eve bırakıyorlar.

Ikincisi kriz ani dedigin, kayinpederin bagirip cagiriyor mu? Bunu bi anlatir misin rica etsem?

Ananemde bir donem cok bagirip çağırıyordu, bir ilaci degisti, onu yenilediklerinden beri bagirip cagirmayi birakti.

Balımevine yatırın demek kolay ,ben de olsam bu durumda kendim ilgilenirim ,evden uzaklaştırmam.Bu tarz hastaların gönderilmesinin hastalığın seyrini daha da hızlandırdığını dinleniştim.Eve yardımcı bakıcı çok iyi olur.Eşinizin de her hafta sonu gidip en azından yüklerini hafifletmesi lazım.

Erkek çocuğu yani eşim üstünden ellerini çekmiyor İstanbul yakın ara ara gideriz torununu götürürüz . İşte ilaçlarıdır doktorudur beraber götürürler . Sadece böyle kriz anlarında oluyor her ne oluyorsa . Ona da yapacak bir şey yok eve alsam bejim de bebeğim var . Başka ne olabilir ki zaten
Görümceyle daha sakin konuşmakta fayda var. Beklentisi tam olarak neymiş ? İçine atıp atıp patlamış gibi bir hali var

Kızlar selam ,
Bi konuda akıl destek almak istedim olayı anlatacağım ama bende bebekle bunaldım hem içimi dökmek istedim ..
kayınpederim demans hastası . Bu hastalığı biliyorum benim büyükbabamda vardı ne kadar zor 😥..
Görümcem kayınvalidem falan İstanbul’da oturuyorlr ben Balıkesir deyim . Kayınpeder ara ara sinir krizleri geçiyor . Geçen yıl geçirdiğinde görümcemle eşim kavga etti . Görümcem bunalmış hali ile ama bizi hiç aramadı babam şöyle abi böyle abi aradığımızda da ne kayınvalide ne görümce söylemedi eşimde köpürdü hem söylemiyorsun hem bağırıyorsın diye .. neyse kayınvalidemin malları vardı eşim satalım anne de babamı yatıralım falan dedi öneri sundu ..
kızlar mallar satıldı kayınpederimi yatıralım dedi eşim görümce kabul etmedi , dün yine babam sinir krizi geçirmiş. Görümce aradı bas bas bağırıyo tek evladı ben miyim gel al babanı . Yine dönerim seni , ağzına s…. Falan diyor hep . Ben bir şey demedim . En sonunda eşim evde 5 köpeğe bakacağına laflara bak dedi böyle davranmak için mi yatırmadın babanı dedi . Ben köpekleri karıştırma hayatım o başka dedim demez olaydım 😔 görüntülü konuşuyorduk kayınvalide falan eşim bana çıkıştı . Hanfendi 20 yıldır köpek bakıyor gece gündüz tatile gidemediğinden şikayet ediyor evine kimse gelmiyor . Tamam dedi gitsin seneye 15 gün ben gelip bakacağım babama dedi ama köpeklerini sunmayacak önüme dedi . Sanki gidemeyişinin nedeni babam da . Abul subuk konuşmasın dedi . Hanfendiye çözüm sunuyoruz bi de Abisine bağırıyor dedi . Ya tamam dedim sustum ben karışmıyorum dedim.
Eşim böyle olunca eve de yansıyor sürekli ..
böyle üzülme o zaman dedim versinler kiraya buraya gelsinler dedim burada tek bi devlet hastanesi var doktor yok . Bütün doktorları orada babamın . Ayrıca ne münasebet ya dedi para var mı var yatıracak yer var mı var . Bana gelip artistlik yapmasın dedi …
Kızlar görümceme de üzülüyorum biliyorum bu hastalığı çünkü zor . İnat desen inatta var babam da . Nasıl olacak bilmiyorum 🤷
Görümceniz malların satılıp babanızın kliniğe yatırılmasını maddi sebeplerden istemiyorsa o payını alırken eşimizde alacak kimse ona sen çok baktın daha çok al demez. Eşinizde yıl içinde en az 1 hafta gidip babasına baksın bir zahmet öyle uzaktan dinlemeyle yada anlamayla olmuyor malesef, kadın ister tatile gider ister köpekleri ile evde durur ama biraz nefes almak onunda hakkı.

she86 she86

Benim ananemdede alzheimer var, haliyle bi ton ilac kullaniyor ancak engelli raporlari ve yasi sebebiyle hastaneye hic gitmiyor (acil durum yasanmadikca) yasli bakim hizmeti aldiriyoruz, biz talep ettikce gelip tahlil alip genel bakimini yapip gidiyorlar. Bu hizmeti aliyorlar mi? En azindan hastane gelis gidisinden kurtuluyorlar, doktoe uzaktan raporlu ilaclarinida guncelliyor, eczaneylede gidip anlastik, onlarda ilac zamani geldiginde telefon ediyoruz receteleri bozdurup ilaclari eve bırakıyorlar.

Ikincisi kriz ani dedigin, kayinpederin bagirip cagiriyor mu? Bunu bi anlatir misin rica etsem?

Ananemde bir donem cok bagirip çağırıyordu, bir ilaci degisti, onu yenilediklerinden beri bagirip cagirmayi birakti.
Bakın ne güzel olmuş elbette zor ama yaşayan tek biz değiliz . Evet bağırıyo çağırıyor susmuyor inatta var . Kaç defa söyledik yaşlı bakım kısmını bende sundum . Görümcem bana ben bakıyorum annem var ne yapmaya çalışıyorsun dedi bana geçen yıl ki kriz anında . Sonra mallar satıldı yatıralım diye öyle istediler bu seferde ben eşimi babamı yatıramam ya vicdan yaptılar ..
açıkçası ben pek konuşmuyorum karışmıyorum yani . Zaten fırsatımda olmuyor bebeğimden

Ana ya da babayi bakımevine yatırmak o kadar kolay mı?İstememelerini anlıyorum ama eve bakıcı alınabilir. Sorumlulugu azalır bir nebze görümcenin de

Back
X