• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim kızımı her istediğinde alıp götürüyor

macey

fırtına öncesi sessizlik.
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
323
38
318
44
merhaba arkadaşlar.19 aylık bir kızım var.daha önce de yazmıştım kayınvalidemlerle sorun yaşıyorum diye şuan ise kayınvalidemle görüşmüyorum.sadece kayınpederimle görüşüyorum.evlerimizin arasında 35 km var,sorunum şu:kızımmm.kayınpederim her fırsatta canı her istediğinde gelip kızımı alıp götürüyor.en az 3-4 gün ayrı kalıyorum yavrumdan.ve bu durum giderek daha da sıklaşmaya başladı.eşimse kesinlikle kızımı göndermek istememe durumuma karşı çıkıyor,yani sizin anlayacağınız eşim de beni anlamıyor.çok yoruldum,her nekadar eşimi seviyor olsam da ben bir anneyim.bana fikir verin demiyorum ama sanırım ben bu duruma çok fazla tahammül edemeyeceğim.sabrımın sınırlarını çok zorluyorum kendimce fakat tüketmeye başladım tüm hoşgörülerimi.tabiki onların torunu görecek sevecekler ama bukadar da abartı değil mi*oldu olacak kimliğini vereyim de anne adına kayınvalidemi baba adınada kayınpederimi yazdırsın kurtulsunlar.aşırı doldum ben.her ama her an kafamda tek bir düşünce var artık,kızımı da alıp çekip gitmek.eşimi gözden çıkaracağım noktaya geldim..beni anlamayan arkamda durmayan beni yavrumdan sürekli ayrı tutan bana acımayıp anacığını ve babacığını ön planda tutan eşi ben napayım :((((

aaaa insan merak eder tabi acaba ne yiyor yedimi açmı kaldı huzursuzmu 3 4 gün ne demek kafayı yerdim ben insan bu zamanda babasına bile güvenmiyor heleki bebek bakımında yani bence usturuplu bir şekilde konuş kayınbabanla gelince hasta oluyo de bişeyler uydur artı bu yalana eşinide iinandır

cok haklisiniz bence..19 aylik bebegimi kizimi bende yatili göndermem asla benim olmadigim bir yere, bunuda kimse isteyemez zatenn. esinizle anlasin bu konuda..onu ikna edin..göndermeyin..3-4 gün diyorsunuz..olacak gibi degil yani.kendi annem olsa yine vermem ..cok kücük daha. ayrica daha anne kuzusu anneden ayrilirmi hic..ne yapin ne edin kocanizi ikna edin, bir daha götürmesinler.
üfff zaten bu esin aile tarafi olaylari cok sinir bozucu ama esas sinir bozan kocanin arayi ayarlayamamasi..bence bu tip sorunlarda eger kocada arizaliysa sorunlar asla cözülmez..sizin kocaniz icin demiyorum bunu siz daha iyi bilirsiniz kocanizi...
yani ben sizin yerinize olsam en basindna izin vermem zaten..gelsinler evimde sevip gitsinler yada biz gittigimizde sevsinler biz yine evimize geliriz..anne sizsiniz..bu yani ...

Son düzenleme:
ay öyle saçma sapan şey mi olur canım ya, gereksiz kapris yani eşininkide kayınpederinkide

tamam torunları, haftasonu bi gün sabah alır akşam bırakır, ne demek haftada 3-4 gün

eşinin sevdiği saydığı bi büyüğü ya da arkadaşı varsa o konuşsun bide

çocuk içinde çok sakıncalı, çocukta hiç bi eğitim oturmaz, sen tuvalet eğitimini farklı gösterirsin onlar farklı, yemek eğitimi, uyku eğitimi, çocuk perperişan olur, bi çocuğu 30 kişimi eğitir

Cok haklisin canim, hem cocugun düzeni bozuluyor hemde senden ve yuvasindan ayri kaliyor ve senin verecegin egitimide alamiyor.
Yazik degilmi cocuga sizden ayri kaliyor, annesi ve babasi sizsiniz, dedeler ve ninelerde görebilirler ama sizlerin istedigi zaman.
Gelsinler senin evinde görüp sevsinler, isterlerse her gün gelsinler ama öyle baska yerde ben olsam cocugumu yatirmazdim.
Halbuki cocugum yok, ama seni cok iyi anliyorum ben havuzumdaki baligimi bir gün görmedigimde üzülüyorum yemek vermedim diyeki oda balik yani, bir gün yemek yemesede olur hatta 1 hafta yemesede olur.
Ama insan cocugundan niye ayri kalsinki?
Sen bizler yazdiktan sonra bunlari esine okut, anne yüregi ne demek anlasin, pek anlayamamis galiba bazi seyleri.
Bunlar baba olmayi hak etmiyorda...neyse...

yalan söylemeye de gerek yok aslında, bebeğinizin mutlaka huyu değişiyordur: uyku düzeni, yeme alışkanlığı, tek başına oyalanma durumları vs.. bebeğim yok ama yeğenlerimden bu duruma çok şahit olmuştum..şimdi olmasa bile ilerleyen aylarda bir de bu sıkıntı gün yüzüne mutlaka çıkacaktır..kim uğraşacak yine siz uğraşacaksınız. hadi uğraşma boyutunu da geçelim karakteri oluşmaya başladı sonuçta yavaş yavaş..sizin verdiğiniz eğitim ve terbiye ile onların verecekleri mutlaka farklı olacak dahası ilerleyen dönemlerde en ufak bir azarda babanne dede diye ağlayacak..bilmiyorum abarttım mı olayı ama aklıma direk bu durum geldi...
mantıklı gelirse eşinizle bu durumdan korktuğunuzu dile getirebilirsiniz.

eşimle ne zaman konuşsam hep aynı cevabı alıyorum..."sittinsene karışamazsın gönderirim v.s" yok arkadaşlar eşimle konuşup anlaşmamın imkanı yok.kaldı ki inanın neredeyse 10 aydır cebelleşiyorum bu hususta ama karşımda duvar var.ben kaynanamla görüşmüyorum,eşime kızı al git görsünler getir diyorum onca yolu çekemem cevabını alıyorum genelde.yoruldum ben ya çok yoruldum.kayınpederim de kaynanamda laftan anlamayan dediğim dedik insanlar,karşılarında kıvranarak ağlasam götürmeyin çocuğumu diye yalvarsam bile merhamet edip de "aman sen üzülme "diyecek insan değiller.bi kere söyledim kayınpederime yine götürüyordu kızımı "baba götürme dayanamıyorum yokluğuna yavrumun,gece uyku tutmuyor evde sersem gibi dolaşıyorum,götürsen de hemen getir"dedim "herkes çocuğundan ayrı kalıyor bi tek senmisin.kimsin karışıyosun değil sen sülalen gelse karışamaz ben alır istediğim zaman götürürüm istediğim zaman getiririm"cevabını aldım.
eşimin hatrına burdayım eşimin hatrına yaşıyorum herşeyi ama eşimde benim hiç hatrım yok sanki.dedim ya beni anlamayan arkamda durmayan eşi ben napayım.biz bir aile değil miyiz?hayır bence değiliz.....eşim beni çok seviyor :))) sevgi bu mu?eşim beni çok sevsin ama ben yine de gideceğim bir gün..arkama dönüp bakmadan gideceğim.

Benim kızımda tam 19 aylık asla benden ayrı bir yerde yatıya kalamaz. Asla izin vermem ben kızımı 1 saat gçrmesem dayanamam değil ki bir kaç gece hem çocuk için de iyi değil tavrınızı net bir şekilde koyun bence. Benimde annemlerle aramızda 63 km var önceden pek bişey demiyorlardı ama şimdi dillenmeye sevilmeye başladı annem bir kaç kez dedi bizde kalsın bir kaç gün asla izin vermem kendi annem olduğu halde. Dayanamam ki hem ben bir de benim kızım da durmaz zaten bir kez annem bendeyken anneme brakıp bebek görmeye gitmiştik gelene kadar kıyameti koparmış. Benim kayınvalidemle görümcemde sürekli alalım bi kaç gece bizde kalsn diyorlar. Büyük görümcem '' zaten emzirmiyorsun onun sana ihtiyacı yok biz hallederiz '' dedi bir keresinde seninkilerde 8-9 yaşında sende ver birilerine o zaman dedim benim ki bebek haliyle ihtiyacı yoksa onların hiç olmasın o halde. Kızdı tabi öyle diyince ne varmış halasıymış özlüyormuş 10-15 dklık mesafedesiniz özleyen gelir görür dedim ama hala ısrarla bize bırak biz daha iyi bakarız diyorlar birde...

:53::53:
ben ömrümde böyle bişey görmedim ya..
nerden bulmuşlar bu cesareti, kimden yüz bulmuşlar bu kadar ki:53:
bi kere 19 aylık bi çocuğa yaşlı başlı insanlar nasıl bakıp ilgilenebiliyolar bi anne gibi:44:
sinir oldum iyice!
Allah kolaylık versin ne diyim..

eşimle ne zaman konuşsam hep aynı cevabı alıyorum..."sittinsene karışamazsın gönderirim v.s" yok arkadaşlar eşimle konuşup anlaşmamın imkanı yok.kaldı ki inanın neredeyse 10 aydır cebelleşiyorum bu hususta ama karşımda duvar var.ben kaynanamla görüşmüyorum,eşime kızı al git görsünler getir diyorum onca yolu çekemem cevabını alıyorum genelde.yoruldum ben ya çok yoruldum.kayınpederim de kaynanamda laftan anlamayan dediğim dedik insanlar,karşılarında kıvranarak ağlasam götürmeyin çocuğumu diye yalvarsam bile merhamet edip de "aman sen üzülme "diyecek insan değiller.bi kere söyledim kayınpederime yine götürüyordu kızımı "baba götürme dayanamıyorum yokluğuna yavrumun,gece uyku tutmuyor evde sersem gibi dolaşıyorum,götürsen de hemen getir"dedim "herkes çocuğundan ayrı kalıyor bi tek senmisin.kimsin karışıyosun değil sen sülalen gelse karışamaz ben alır istediğim zaman götürürüm istediğim zaman getiririm"cevabını aldım.
eşimin hatrına burdayım eşimin hatrına yaşıyorum herşeyi ama eşimde benim hiç hatrım yok sanki.dedim ya beni anlamayan arkamda durmayan eşi ben napayım.biz bir aile değil miyiz?hayır bence değiliz.....eşim beni çok seviyor :))) sevgi bu mu?eşim beni çok sevsin ama ben yine de gideceğim bir gün..arkama dönüp bakmadan gideceğim.

O ne demekmiş ya karışamazsın falan bir çocuğun en büyük sorumluluğu anneye aittir ve zaten en büyük zorluklarını da anneler çeker. Allah korusun bebeğinizin başına orda birşey gelse nasıl hesap vericekler. Sanane torun bizim sen kimsin falan mı diyecekler bu ne mantıksızlık anlamıyorum ya. Sen çekip gitsen de boşansan da böyle bir aileden çocuğunu kurtaramazsın. Maalesef. Allah yardımcın olsun.

."sittinsene karışamazsın ' demiş ya eşin sende sittir et gitsin koca geçer evlat kalır ve ona gelen zarar ömür boyu silinmez. gerekirse al evladını git

Kayinvalidenle niye kavga ettin canim, konu neydi?

Benim çocugumu o şekilde alsınlar gider suç duyurusunda bulunur çocugumu kaçrdılar diye ortalıgı ayaga kaldırırm..

ben cocugumu bırak kayınvalideyı anneme bıle bırakınca aklım kalıyo,
nasıl dayanıyosun neden musade edıyosun
hıc dogru bısey degıl bu yaptıkları cok acımasızca bı kere
eşinle konusup göndermıyceksın
allah kolaylık versın canım ne dıyım

Ağzım açık kaldı hem kayınpederinin hem de eşinin söylediklerine. Ne demek sen kimsin nasıl bir sözdür bu. O yavrunun üzerinde herkesen çok hakkı olan kişisin, annesisin ötesi var mı? Eşinin söyledikleri tam bir facia zaten. Bir baba olarak o kadar süre evladından ayrı kalmayı göze alan, yavrusunu merak etmeyen adamdan kusura bakma canım ama bir cacık olmaz. O sözler bana söylenecek olsa çocuğumu alır arkama bakmadan giderdim. Nasıl insanlar bunlar... Kayınvaliden seninle kavgalı olduğu için torununu koz olarak kullanıyor sanırım. Bu insanların sana bu şekilde eziyet çektirmelerine izin verme.

Ne Düşüncesiz İnsanlar Var Yahu!!
İllaki Torunudur Sever Orda da Kalır Ama..
Abartmış Bunlar..
Günlerce Minicik Yavru Annesinden Nasıl Ayrı Kalır..
Böyle Giderse Sizi Unutur Çocuğunuz..

Bir çocuğun üstünde anneden çok kimin hakkı olabilir? Ne demek karışamazsın! Kocamın hatrı diyorsun ama dediğin gibi senin kocanda hiç hatrın yok gibi. Nem babanne dede olacaklar o kadar özleyen insan torununun iyiliğini düşünür, kendini değil. Hem eşiniz çocuğundan ayrı olan bi tek sen değilsin demiş. Bir dede babaanne torunsuz yapabilir ama bir anne kuzusundan ayrı nasıl durabilir?

ay lafa bak. Sittin sene karisamazmiz nesisin sen bu cocugun komsusumu? Hatir gonul kalmamis bu iste canim. Buyuk konusmiyim ama senin yerinde olsam alir giderdim cocugumu gorurlerdi o zaman istedikleri zaman alip goturmeyi. Benimde 22 aylik oglum var kayinvalidemle markete zorla gonderiyorum. Kk da okuyup en sinirlendigim konu bu heralde bir cocuk annesinden ayrilir mi yaa nasil bir zihniyet bu.

Bir anne için kabus olsa gerek. Cek git demek haddim degil... Zor bir durum Allah yardimcin olsun. Insallah bir çozum bulursun.

Back
X