• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim kızımı her istediğinde alıp götürüyor

Bir derdim var bölümünde artık hiçbir şeye şaşırmıycam diyorum ama olmuyor.
Cidden çok şaşırtıcı,sinir bozucu bir durum.
kayınvalide ve kayınpeder namzetlerinin hastalıklı psikopatça ruh hallerine,ben okurken hırslandım.
Siz nasıl dayanıyorsunuz?
Onların ki sevgi değil ki!
Öyle olsa,bir çocuğun olması gereken yerin annesinin yanı olduğunu bilir bu zulmü hem torunlarına hem size yapmazlardı.
Onların ki hırs,inat...
Siz çaresizliği hissedin,üzülün,yıkılın da gerisi mühim değil.
Cehalet ve kuru inat insana kaç yaşında neler yaptırıyor işte.
Ama bu böyle gitmez ki arkadaşım.Acilen bir çözüm bulman gerekiyor.
Eşinin tavrını ve üslubunu hiç sevmedim.Gerçi öyle anne babadan ancak bu kadar oluyor demek ki.
Her zaman alimden zalim,zalimden alim olmuyor.
Bence sen artık konuşma,tartışma sadece uygula.
Ailen uzakta mı yaşıyor?Bu durumu bilmiyorlar mı?
Sana destek olacak,bu saçmalığa dur diyecek kimse yok mu?
Sen daha fazla vakit kaybetmeden,bir an önce bu saçmalığa bir son ver yoksa daha çok üzülürsün.
Ama ailenin yanına git bir süre çocuğunuda alıp,ama şiddetli bir tartışmaya gir eşinle(sonuç ereceğini sanmıyorum)
ne yaparsan yap bu durumu düzelt.
Böyle saçma şey görmedim.Kendimi senin yerine koyuyorum da;büyük konuşmayım ama evlerini,semtlerini dar ederdim onlara.
Ben zorluklarla doğurup büyütücem,daha anne kuzusu bebeğimi alıp alıp götürücek.
''canım isteyince alırım,canım isteyince getiririm''diyecek.
Yok daha da yazmayım şiddet dürtülerim kabarıyo:41:

valla bi kere şakaya karışık benmm kayınpederde öle bişii dedi bende buyur al git baba bak ondan sonra ne oluyor dedimmm kayınpederde ne olacakmış kafamı kızdırma alır giderim dedi tabi şaka olarak bende al hemen bende polis karakoluna gider çocuğumu çaldılar die şikayetçi olurum çekmemde şikayetimi geriye bu yasında karakollarda kalırsın dedim tabi şakayla karışık ...hııı eğer öle bişi yapsa ilk işimde o olur beni evladımdan ayırana ben acırmıyım hiç sizde gidin ihbar edin zaten kocanızı gözden çıkartmışsınız bari kayınpederinizin yaptıkları yanına kar kalmasın

eşimle ne zaman konuşsam hep aynı cevabı alıyorum..."sittinsene karışamazsın gönderirim v.s" yok arkadaşlar eşimle konuşup anlaşmamın imkanı yok.kaldı ki inanın neredeyse 10 aydır cebelleşiyorum bu hususta ama karşımda duvar var.ben kaynanamla görüşmüyorum,eşime kızı al git görsünler getir diyorum onca yolu çekemem cevabını alıyorum genelde.yoruldum ben ya çok yoruldum.kayınpederim de kaynanamda laftan anlamayan dediğim dedik insanlar,karşılarında kıvranarak ağlasam götürmeyin çocuğumu diye yalvarsam bile merhamet edip de "aman sen üzülme "diyecek insan değiller.bi kere söyledim kayınpederime yine götürüyordu kızımı "baba götürme dayanamıyorum yokluğuna yavrumun,gece uyku tutmuyor evde sersem gibi dolaşıyorum,götürsen de hemen getir"dedim "herkes çocuğundan ayrı kalıyor bi tek senmisin.kimsin karışıyosun değil sen sülalen gelse karışamaz ben alır istediğim zaman götürürüm istediğim zaman getiririm"cevabını aldım.
eşimin hatrına burdayım eşimin hatrına yaşıyorum herşeyi ama eşimde benim hiç hatrım yok sanki.dedim ya beni anlamayan arkamda durmayan eşi ben napayım.biz bir aile değil miyiz?hayır bence değiliz.....eşim beni çok seviyor :))) sevgi bu mu?eşim beni çok sevsin ama ben yine de gideceğim bir gün..arkama dönüp bakmadan gideceğim.
senin adına çok üzüldüm canım...benim k.valideer üst katta ama benim kızım sadece bir gece kaldı,ben izin vermem eşimde izin vermez ama kızımın üzerinde en çok benim söz hakım vardır benden izinsiz tek gittikileri yer bakkaldır.eyer öyle bişey olsun birdaha asla göndermem tabi bu güveni eşimden alıyorum.eyer eşim bana bu sözleri sarf etseydi bende kendi annemleri çağrıp hemen hemen aynı kelimeleri eşime söylemelerini sağlardım.kayınpederinizin sen karışamazsın laflarını aynen babam tarafından ona iletirdim.

benimde oğluşum 13 aylık çok saçma daha neler duyucaz bakalım...:44:

kayınpederinin lafına ''oha'' diyorum başka da bir şey demiyorum!bu ne densizliktir ya,o kimmişte seni çocuğundan ayırıyor.çok kızdım çok o kocana da yazık gerçekten ne demek karışamazsın,hiç mi senin hatrın yok.Allah sana sabır ve kolaylık versin canım üzüldüm gerçekten.

Geldiler bana sabah sabah...
Açık söyleyeyim öyle bir eşin bende hatrı matrı olmaz bu bir...
Sen kimsin karışamazsın diyen kayınpederi kapının öyüne koyuveririm çocuğumu da alır defolup giderim o evden bu iki...
Terbiyesiz insanlar...Saygısız insanlar...Ay çok sinirlendim çoookkk....
Benim doğurduğum çocuğu benden ayıracaklar alacaklar keyiflerine göre geri geitrecekler...Bir de sen kimsin diyecekler...Büyük lafıma tövbe paralarım adamı...
Una benzer bir durum yaşamıştım bakıcı ararken...bize 3 saat mesafedeler, biz alalaım haftaiçi bakalım haftasonu gelirsiniz dediler, vermeyin bakıcıya...
Asla olamaz dedim...Niye biz çocukları öyle büyüttük dedi kayınpederim...
Olabilir o sizsiniz onlar da sizin çocuklarını...Ben göndermem çocuğumu dedim...Kimseye güvenip doğurmadım ben onu...Nitekim bakıcı bulundu...
Hadlerini bildirin...Lütfen...
Çocuğunuz için...ruh sağlığı için...iyi yetişmesi için...
Haftanın 4 gününü babaanne dedeyle geçiren bebeğiniz kayınvalidenize anne derse oturur ağlarsınız bunu da unutmayın...
Sizi evladınızdan fütursuzca ayıran kocayı da buna göre değerlendirin...
O sizin evladınız...onların değil...çok istiyorsa otursun doğursun...pehhhhhhhhhhhh...

Suç senindi il teklif ettiklerinde geri çevirecektin.. Olmaz ben cocugumsuz uyuyamam diye pinpiriklencektin... Anlaşılan kayananın fikri bu bence kaynanala konus.. Ama samımı olma cocugu getır sen bırak aksam olunca alcagım de.... Hayret birşey ya hayatta vermem ben cocuga ne yedırıyorlar napıyorlar.. Ya ateşi cıkarsa falan ben uyuyamazdım herhalde sabrınıza hayran kaldım ılk geceden gıder alırdım ben cocugumu ozledım derdım 3-4 gunmu..Çocugum yok ama olursa kaynanamın gunduz bakmasını bıle ıstemedıgım halde yatılı vercem bırde yok yaa :41: Eğer cocuk ıstıyorsalar kendılerı yapsılar:60:

Suç kayınpederinde veya eşinde değil. Suç çocuğunu almalarına izin verende yani sende. Eşine söyle bir daha alırlarsa boşanırım de. Bakalım nolacak. Ama blöf yapma gerçeği söyle. Gerçekten de bir daha verirse çocuk gelir gelmez evi terket. Ondan sonra kendi haftada bir birkaç saat anca görür çocuğunu. Bunu düşünememiş olman şimdiye kadar garip. Yaşın küçük galiba bundan istifade ediyorlar herhalde. Ben senin çocuğun olsam beni alanı değil vereni yani annemi suçlarım başkasını değil. Aklını başına topla. Kendini acındırma burada. Evladını seven resti çeker.Çekmezse de ağlayıp zırlama hakkı olmaz.:20:

merhaba arkadaşlar.19 aylık bir kızım var.daha önce de yazmıştım kayınvalidemlerle sorun yaşıyorum diye şuan ise kayınvalidemle görüşmüyorum.sadece kayınpederimle görüşüyorum.evlerimizin arasında 35 km var,sorunum şu:kızımmm.kayınpederim her fırsatta canı her istediğinde gelip kızımı alıp götürüyor.en az 3-4 gün ayrı kalıyorum yavrumdan.ve bu durum giderek daha da sıklaşmaya başladı.eşimse kesinlikle kızımı göndermek istememe durumuma karşı çıkıyor,yani sizin anlayacağınız eşim de beni anlamıyor.çok yoruldum,her nekadar eşimi seviyor olsam da ben bir anneyim.bana fikir verin demiyorum ama sanırım ben bu duruma çok fazla tahammül edemeyeceğim.sabrımın sınırlarını çok zorluyorum kendimce fakat tüketmeye başladım tüm hoşgörülerimi.tabiki onların torunu görecek sevecekler ama bukadar da abartı değil mi*oldu olacak kimliğini vereyim de anne adına kayınvalidemi baba adınada kayınpederimi yazdırsın kurtulsunlar.aşırı doldum ben.her ama her an kafamda tek bir düşünce var artık,kızımı da alıp çekip gitmek.eşimi gözden çıkaracağım noktaya geldim..beni anlamayan arkamda durmayan beni yavrumdan sürekli ayrı tutan bana acımayıp anacığını ve babacığını ön planda tutan eşi ben napayım :((((

ayyyy one yaaa oyleeeee:47:

sen iyi dayanmissin canim,
nedemek 3 4 gun,
19 aylik dedigin daha bebek yahu 2 yasina bile girmemis,
annesine babasina alisma zamani,
dedesigilde ne isi var,
bi yavru okadar kopuk yasamamali annesinden,
cok sinir oldum simdi yaa,
bende hamileyim bebisimden yarim saat bile ayrilamam diye dusunurken,
sizin basinizda boyle bir olay,
valla kardesim kayinvalidenle konusmuyo olsan bile bebisini yanliz birakma,
git sende yaninda gerekirse musafir gibi oturur kalkarsin,
yavrusunun yeri anasinin yanidir,
bosanmayi filan cikar aklindan cunku bebegi bile sana vermezler mahkemede catir catir almaya kaljarlar,
yavrundanda olursun,
hem esinide seviyosun bu provlemi bi sekilde halletmen lazim,
gurur yapma kayinvalidene biraz arsiz ol,
:47: cok sinirliyim yahuuuuu:77:

nedemek 3 4 gun,
dedesigilde ne isi var,
bosanmayi filan cikar aklindan cunku bebegi bile sana vermezler mahkemede catir catir almaya kaljarlar,
yavrundanda olursun
,

Bu sözünüz çok saçma geldi hangi mahkeme bebeği annesi yerine babasına verir.Mantıksız bir yorum yapmışsınız.

Bunca konu okudum bu kadar gerildiğimi inanın hatırlamıyorum. Elbetteki izin vermeyin. Kolaysa alsınlar. Zorla almaya kalkarlarsa da şikayet edin. Sizi düşünmeyeni siz de düşünmeyin. Ama asıl suç eşinizde. Tavrınızı net bir şeklde koyun. Benim ablamın da 2 yaşında ikizleri var. Bazen annem biri bizde kalsın bir iki gece der ama ben asla izin vermem. Hem onları ayırmayı gönlüm razı gelmez hem de annesiz çocuğun bizde ne işi var. Kalmak isterse annesiyle kalsın. Çok görmek istediğimizde ya biz gideriz ya kendisi gelir kalır. Sağolsun enişte de sesini çıkarmaz. öylelikle hasret gideririz. Üzüldüm inanın size. lütfen çocuğunuzu ayırmayın. Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum beni babannem büyüttü ananem büyüttü gibi. İleride onlar gibi olmasın çocuğunuz. Bu aylarda sizden ayırıyorlarsa biraz büyüdüğünde hiç vermezler. Çocuğunuzu anne sevgisinden anne kokusundan yoksun bırakmayın.

Çocuk 19 aylık yani yasayla bile kimse müdahele edemez ilişkinize,anne çocuğudur.Sende al çocuğunu birkaç gün git babanın evine, eşinle de ailesiyle de hiç muhatap olma. Ailenden biri konuşsun annen ya da baban sizin karışma hakkınız yok desin. Herkesden önce eşin anlamalı yaptığı hatayı. Boşan demek haddim değil ama ağızlarının payını ver. Senin susup oturmayacağını anlasınlar. Hem başka konular içinde bir ayar vermiş olursun. Evinin iç işlerine,kocanla olan diyaloglarına asla karıştırma. Biraz edepsizlik lazım bunlara. Daha olmadı diğer arkadaşların dediği gibi çocuğu aldıklarında polise şikayet et. Sustukça bu yaşam biçimin olur,her şeye tahammül etmek zorunda kalırsın. Sen annesin, babasından bile öncesin çocuğun için.Bu yüzden mücadelenin büyüğünü senin vermen gerek.Allah yardımcın olsun

öyle ana babaları Allah bildiği gibi yapsın.... sen kimsin ki karışıyosun diyoo asıl o kim be 9 ay omu taşımış karnında doğum korkusunu omu çekmiş.. pis ihtiyarlar :41:

ne insanlar var yahu...
hadi anladık oğullarını kendi malları gibi görüyor bu erkek aileleri de torunlarına da mı aynı gözle bakıyorlar?
neyiz biz taşıyıcı anne mi?
ben olsam polisi arar çocuğumu kaçırdılar derdim sanırım.
benim rızam alınmadan götürülüyorsa bu zaten adam kaçırmadır resmen.

nedemek 3 4 gun,
dedesigilde ne isi var,
yavrundanda olursun,

sizin için boşanmaya sebep nedir hanımefendi...kocanın dövmesi aldatması vs.mi...
Bir anne için kendi rızası olmadan çocuğundan ayırılmak bence birinci boşanma sebebidir...
Mahkemede çatır çatır almaya kalslara ne yazar muz cumhuriyeti mi burası....
Kalksınlar...kalktıkları gibi otururlar...O dönemde bir çocuğu anneden ayıracak hakim de mahkeme de yok bu ülkede...bilmeden yorum yapıp insanları daha da korkutmayın...zaten korkusundan çocuğunu alıp gitmelerine karşı çıkamıyor kadın...
eşini seviyomuş...hangi eşi...sittinsene karışamazsın diyen eşi mi...babasına sen kimsin dedirten eşi mi...
Hay öyle eşe...tövbeeee...anlayamadım sevgi anlayışlarınızı gitti heee...
herkes bir ebru şallı...kocam yanımda olsun önce kocam olsun...sonra çocuğum...
yok o dediğiniz bana uymaz...benim çocuğumu ana babası istiyor diye benden ayırıp onlara gönderen eş bizden ayrılıp onlara doğru yol alır...
bu kadar basittir...

kayınpederine de kocana da çıldırdım yahu.
ne biçim insanlarmış.
ne demek sittinsene gönderirim.
ne demek sen kimsin ben torunumu götürürüm. ben anasıyım sen kimsin diyeydin.
ayy çok sinirlendim ya.
daha 1,5 yaşında bebeği annesinden 3-4 gün almakta neymiş.
çok istiyolarsa bebek kendileri yapıversin bir tane.
boşanmayı düşünüyorsan da bebek senindir kimselere veremezler.
ama çirkeflik yapabilirler sen elinde boşanmanı kolaylaştırcak şeyler biriktir.

sen dunyayi toz pembe goruyosun heralde,
ben ihtimal verdim yazim hatasi var sorryyy,
ama sunuda soyliyim annenin isi gucu yoksa cocuguna bakicak durumu
yoksa cocugu anneye degil babaya verirler:-)
ki bu haniminda kayinvalidesigil cingöz birilerine benziyo,
heralde ugrasir dururlar artik cocugu alabilmek icin
turkiyede nasil bilmiyorum ama burda arkadasimin basina geldi canim:-)
biseyler biliyorumki yaziyorum salliycak degilim heralde

Annein işi gücü yoksa baba müsvettesi çocuğun geçimini sağlamak zorunda...
Annenin iffetsizliğini kanıtlamadıkları sürece kimseyi anasından alamazlar...hele 19 aylık bir bebeği...Kadın şu an emziriyor bile olabilir be...
Bu kadın da sahipsiz değil heralde...
nasıl bir kabullenme bu yaaa...
Evlat bu evlat...biz mi çok abartıyoruz bişeyleri yaşarken...
bizim doğrularımız mı yanlış acaba...

sizin için boşanmaya sebep nedir hanımefendi...kocanın dövmesi aldatması vs.mi...
Bir anne için kendi rızası olmadan çocuğundan ayırılmak bence birinci boşanma sebebidir...
Mahkemede çatır çatır almaya kalslara ne yazar muz cumhuriyeti mi burası....
Kalksınlar...kalktıkları gibi otururlar...O dönemde bir çocuğu anneden ayıracak hakim de mahkeme de yok bu ülkede...bilmeden yorum yapıp insanları daha da korkutmayın...zaten korkusundan çocuğunu alıp gitmelerine karşı çıkamıyor kadın...
eşini seviyomuş...hangi eşi...sittinsene karışamazsın diyen eşi mi...babasına sen kimsin dedirten eşi mi...
Hay öyle eşe...tövbeeee...anlayamadım sevgi anlayışlarınızı gitti heee...
herkes bir ebru şallı...kocam yanımda olsun önce kocam olsun...sonra çocuğum...
yok o dediğiniz bana uymaz...benim çocuğumu ana babası istiyor diye benden ayırıp onlara gönderen eş bizden ayrılıp onlara doğru yol alır...
bu kadar basittir...

siz zaten olaylara hep bu yonden bakin,
bosanmak en son caredir canim,
sabir olmazsa dunyada evli insan kalmazdi:-)
bence savasmasi lazim kocasini yola getirmesi lazim,
peki bu sebepten bosanirlarsa o cocuk nolucakkk ,
hic cocugu dusunmuyosunuz,
yaziktir beee boyle konularda dolayi hemen bosanma konusu aciliyo,
yuvayi disi kus yapar,
bana diyosunuz korkutuyosun ediyosun fakat senin verdigin fikire bakarmisin,
1. sebepmis haha baksen:-)
kadina cocugunu gostermiyolar diye bir sey yok sadece
3 4 gun kayinvalidesigilde kaliyor buna care araken bosanmasimi lazim,
cok guzel orneksiniz :-)

Back
X